Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 19, 11:48)
vieną kartą norėjau skieoitą mažiuką dar , dar net BA nebuvo, bet gydytoja sako neskiepykit, ir taip pagal planą kiek skiepų gaauna, tegul organizmas pailsi, po to laiko buvo kilus mintis skiepiti pneumo 23, tada jau pulmonologės klausiau nuomonės, ji irgi sakė nereikia, nes gi neserga dažnai plaučių uždegimais. tai , kad mūsų šeimoje skiepijami tik privalomais skiepais. o jūsų atveju, gal labiau pulmonologes nuomone kliaučiaus, nes ji prižiūri jūsų plaučiukus smile.gif

saviškiams nupirkau žuvų taukų smile.gif

vakar pas pulmonologę buvom, su Ug viskas aišku, vasara gera buvo kol gėrėm monkasta, paskui susirgo, tai vėl mokastos 3 mėn išrašė. o jums irgi tenka taip ilgai ją vartoti be pertraukų? gausis 6 mėn, jai neskaitysim 2 sav pertraukos. ir dabar dar F , nes buvo susirgus

o sūneliui irgi jau parašė BA, ir dargi pridėjo, kad ji yra įsisenėjusi (gegužės mėn buvau pas kitą pulmonologę nuvežus, tai sakė, kad viskas normaliai su juo, yra polinkis, bet tikrai dar nėra BA) va taip. išrašė seratido (naujas vaistas, gal ne taip pavadinimą rašau) mėnesiu, paskui pereit prie F plius monkasta 3 mėnesiams. jam iki 7 gimtadienio du mėnesiai liko, tai dar spėjo ir tarpinę išrašyti.
reziumuojant eilinį kartą reikia pripažinti, kad mamytės privalo pačios labai domėtis vaikų ligomis ir jai reikai išgirsti kelias nuomones.

tai va, atėjau čia su vienu vaikų, o prašau turiu jau du su BA.
kalbėjot apie BA kilmę, tai mūsų atvėju manau kalti genai, mano senelis ir vyro senelė turėjo BA ir atsikartojo tai 4 kartoje, kai buvusios tuo nesirgo

nu bent jau pradėjo gydyma linkiu tik stiprėti 4u.gif

mano mažoji Fliksotida be perstojo vartojo 7 mėn ir kaip jums buvo labai užleista, nes gydyta ne nuo to galo. 4u.gif

kol kas slogos nemoku kontrolioti, mokausi unsure.gif vis įtariam su vyru ir alergine sloga, nieko nėra nosytėje ir traukiam o ji vistiek kalba kaip "lansbergis" (toks posakis pas mus kaime) per nosyte, ką daryt klausiu gydytojos, jei niekas nesikeis pas alergologe, bet šį karta jau vyksiu į vilnių į antakalnį, nes nu tikrai kiek gi galima, čia paskėščioja rankomis alergologė ir sako patys ieškokite, o tipo gydymo nėra unsure.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 19, 13:21)
Tai ne naujas vaistas. Tik jis stipresnis, ne hormono atžvilgiu bet veikimu, t.y. beveik tas pats kas vartoti Felxotide ir Ventoliną tik suveikia geriau ir stipriau. Be reikalo visiems jo nereikia vartoti, už tai ir jums skyrė kad pradžioje suvaldyti ligą o palaikymui pereiti prie Flexotide ir Ventolino.

mūsų vaistinėlėje seratidas naujas, nes Ugnė turėdavo tik V ir F. taip man gydytoja sakė, kad tai kaip ir mišinis šių dviejų.
mūsų situacija tokia: padarėm spidometrija, paskui įpurškė 4 ventolino, praėjo 15 min, vėl spidometrija ir pokyčio praktiškai nebuvo - praradė elestingu bronchai kaip supratau, jau taip greit neatsistato

Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 09 19, 14:28)
nu bent jau pradėjo gydyma linkiu tik stiprėti 4u.gif

mano mažoji Fliksotida be perstojo vartojo 7 mėn ir kaip jums buvo labai užleista, nes gydyta ne nuo to galo. 4u.gif

kol kas slogos nemoku kontrolioti, mokausi unsure.gif vis įtariam su vyru ir alergine sloga, nieko nėra nosytėje ir traukiam o ji vistiek kalba kaip "lansbergis" (toks posakis pas mus kaime) per nosyte, ką daryt klausiu gydytojos, jei niekas nesikeis pas alergologe, bet šį karta jau vyksiu į vilnių į antakalnį, nes nu tikrai kiek gi galima, čia paskėščioja rankomis alergologė ir sako patys ieškokite, o tipo gydymo nėra unsure.gif  doh.gif

ačiū smile.gif

mums purkšti sakė seratida, tada fluksotida 1,5 mėn. o mažytė kai tik pradėjo sirgti irgi beveik ištisai pusmeti F purškėm, nes kieviena mėnesi kažkur paūmėjimai buvo, tik nuėmam vaistus ir vėl tas pat...dabar petrauka nuo F gal 3 mėn buvo smile.gif tik kad monkasta gausis ilgai gers

o pas Lor buvot? gal ten kas užburkę? mano sūneliui tikrai švari nosytė, bet toks kaip paburkimas, toks įspūdis , kad pilna nosis, bet pilna ji dėl padidėjusių adenoidų. operuos juos
dėl to kur važiuot, tai tikrai jverta pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju. sakau Domas gegužės mėn nesirgo astma, o jau po kelių mėn turėjo įsisenėjusią astmą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 19, 14:35)

o pas Lor buvot? gal ten kas užburkę? mano sūneliui tikrai švari nosytė, bet toks kaip paburkimas, toks įspūdis , kad pilna nosis, bet pilna ji dėl padidėjusių adenoidų. operuos juos
dėl to kur važiuot, tai tikrai jverta pasikonsultuoti ir su kitu gydytoju. sakau Domas gegužės mėn nesirgo astma, o jau po kelių mėn turėjo įsisenėjusią astmą  unsure.gif

tai net nežinau kalbėsiuosi, pirma pas LOR, nes ir ausytes įtartinai dažnai krapšto trina, turim bėda dėl klausos, o jei dar sloga ten nueis šakės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 19, 13:35)
beveik ištisai pusmeti F purškėm, nes kieviena mėnesi kažkur paūmėjimai buvo, tik nuėmam vaistus ir vėl tas pat...

Labai pažįstama situacija. Žiūrėsim kaip eisis šį šaltąjį periodą. Bet nuojauta sako, kad vėl kaip pernai, normali pertrauka ateis tik vasarą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 19, 15:41)
nuojauta sako, kad vėl kaip pernai, normali pertrauka ateis tik vasarą  doh.gif

mum irgi vienodai nusimato, nors ir vasarą tos pertraukos nebuvo.
Prie visų vaiko džiaugsmų dar ir akis užtino doh.gif Miežis.
Atsakyti

QUOTE(bevardė @ 2013 09 19, 13:21)
Slogą vaikams išmokau nuimt maždaug per dvi dienas, likusias kelias dienas telieka kokius tris kart nosį išsipūst, bet sloga nebevargina. Euphorbium purškalas nosiai + Euphorbium geriami lašai (bet jie tik homeopatinėje vaistinėje būna).

mums sloga tesiasi iki 2 sav doh.gif net sanatorijoje proceduros nepadejo.

O mums F paskirtas tik menesiui. Blyn zinau kad nutraukus vel bus tas pats. Kiba su gydytoja kalbeti reikes kad butinai israsytu g.gif
Atsakyti
Kol kompleksiškai nepradėjau slogos gydyti homeopatiniais vos jai pasirodžius ir mano vaikai kankinosi. Negaliu sakyt, kad po poros dienų nosis visai sausa, bet bent nebėga nuolatos, praktiškai tik 3-4 kartus nosį išsipučia ir viskas, bet vaistus vartoja maždaug savaitę, kad neatkristų.
Atsakyti
Sveikos merginos,
reikia jūsų patarimo 4u.gif
vakar buvau pas gydytoja situacija labai pablogėjusi sunkiai kvepuoja, švokščia, cypia ir taip iš šalies matosi labai, tai išrašė geriama ventolina, bronteksa 2 kartus dienos, Fliksotidas du kartus dienoje po du įpurškimus. ir atsargai antibijotikus, jei kvepavimas nepagerės. ką patarsite kaip vistus išdelioti, o gal geriau vietoj geriamo ventolino įkvepiama, nes jai neina atsikosyti, kad ir stengiasi prašau ji bando kosėt, bet nei kiek nesigauna. arbatų geria daug, saldau su medumi viena podelį per diena. kaip padėti, nenoriu antibijotikų schmoll.gif patarkite 4u.gif
Atsakyti
Roga, vienareikšmiškai tik purškiamas Ventolinas, po 2 įpurškimus 4-5 kartus paroje. Brontexas geriamas arba puse tabletės arba sirupo šaukštelis 3 kartus dienoje. Nors maniškiui geriau suveikia Fluditec sirupas, bet va jums sakai būna kartais alergija nuo sirupų, bet jei kokias pirmas tris dienas gal nesualergizuotų?

Flexotide po du įpurškimus? Tai kokios koncentracijos jis? 125? Kažkaip daugokas, bet jei kelias dienas nieko blogo.

Antibiotikai nežinau, be CRB tyrimo neduočiau.

Pabandyk apibudinti kosulį.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 20, 09:17)
Roga, vienareikšmiškai tik purškiamas Ventolinas, po 2 įpurškimus 4-5 kartus paroje. Brontexas geriamas arba puse tabletės arba sirupo šaukštelis 3 kartus dienoje. Nors maniškiui geriau suveikia Fluditec sirupas, bet va jums sakai būna kartais alergija nuo sirupų, bet jei kokias pirmas tris dienas gal nesualergizuotų?

Flexotide po du įpurškimus? Tai kokios koncentracijos jis? 125? Kažkaip daugokas, bet jei kelias dienas nieko blogo.

Antibiotikai nežinau, be CRB tyrimo neduočiau.

Pabandyk apibudinti kosulį.

neskaudus, nesausas, bando kosyti ir neišsikosija, gal skauda ir nesistengia, kad baisiai kartu ne, bet sunku jai kvepuoti.
aha 125mg paūmėjimo metu visada po du įpurškimus mums sako ir gan ilgai apie savaite reikia g.gif einu Ventolina įpurkšiu, lengviau kvepuos. brontekso sugėrėme, tai turiu fludeteko duosiu ir jo g.gif
Atsakyti
Fluditec geriau suveikia, greiciau suskystina ir palengvina atsikosėjimą.
Papildyta:
Gali padaryt masažiuką, pabandysiu paaiškinti kaip. Atsisėsk, pasistatyk vaiką sau tarp kojų, vaikas šonu į tave, vienu savo delnu vaiko krūtinės srityje suk ratuku pagal laikrodžio rodyklę, kitu savo delnu suk ratukus nugaroje ties plaučiukais bet toji ranka irgi turi judėt nugaryte pagal laikrodžio rodykle, taip kad tavo rankos turi dirbti į priešingas puses, viena ratu judės į priekį, kitą į tave. Jetus tikiuosi supranti. Va tokie sukamieji judesiai geriausia ant pliko vaiko kūnelio turi būti pakankamai greiti tarsi šildantys, kol įprasi pradėk lėčiau ir greitėk bet nepersistenk smile.gif Toks masažas suaktyvina kraujotaka, atpalaiduoja padeda išsikosėt, poveikis panašus kaip vibro masažo.
Atsakyti
Roga, prie tavo stuacijos aš kaip ir Bevardė ventolino dažniau papurkščiau (me skaip susergam tai pirma parą turbūt 10 įpurškimų duodu, 5*2, nes kitaip neišsiskosės)

mano sūnelis gi irgi atseit peršalęs buvo acc 6 dienas daviau, o nei blogiau nei geraiu davė seratido, tą pačią naktį baigė kosėt ir visi simptomai dingo. šiaip aš pastebiu, kad mūsų vaikams sirupėliai mažai veikia, nebent padrėkina gleivinę, bet purškalai yra pats efektyviausias dalykas
Atsakyti