Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 09 19, 09:03)
Tokią ištrauką reikia atspausdinti ant didžiulio lapo ir iškabinti darželiuose.
Roga kaip taviškė laikosi? Aš vis dar savajam du kartus purškiu, bet regis kosuliukas traukiasi, jis toks buvo lengvas šlapias ir kosėjo vaikis tik tada kai liepdavau iškosėt nes jau girdėdavau kaip visa krūtinė burzgia. Tai vakar sudaviau pora kartų Fluditec sirupo ir šiendien jau nebeturėjo net ką iškosėt, manau už poros dienų jei kito viruso nepasigaus, Flexotide mažinsim iki vieno karto.

svarbiausia, kad eina geryn 4u.gif
pas mus kaip pas jus, tik atsikosėja šlapiai ir gana sunkokai, kaip tu sakai liepiu atsikosėt. purškiu Fliksotida po du kartus du kartus dienoje tik tada nustojo būti priepoliai naktimis. šiandiena klausiu ar reikia ką duoti, taip bijau tų dažytų surupu tuoj išbers visa uodega, tai kapstomės visai neblogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 19 rugsėjo 2013 - 08:51
Aš vietoj dažyto sirupo naudodavau puse Brontex tabletės sutrindavau ir apgaule sugirdydavau, nes vaikam iki 3 ar net 6 metų nieko apart sirupų farmacininkai nesiūlo.
Maniškio naudojamas Fluditec sirupas irgi lengvai dažytas, bet laimei nealergizuoja o veikia super.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 19 rugsėjo 2013 - 09:42
Mamytes sakykit o jus skiepijat savo vaikiukus pvz kaio nuo gripo? g.gif Musu gyd.siulo paskiepyti,jau nuo kito men.kaip zada pradeti skiepyti,o pulmonologe musu nepataria maziaus skiepyti,siulo tik paties skiepytis,tai kieno klausyti dabar? g.gif Bijau kad kaip ateis gripo banga,vel nebutu baisu verysad.gif
Atsakyti
Neskiepiju, skiepų išvis atsisakiau raštiškai.
Beja, o patys planuojat su vyru pasiskiepyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 19 rugsėjo 2013 - 09:41
QUOTE(bevardė @ 2013 09 19, 10:26)
Aš vietoj dažyto sirupo naudodavau puse Brontex tabletės sutrindavau ir apgaule sugirdydavau, nes kaikam iki 3 ar net 6 metų nieko apart sirupų farmacininkai nesiūlo.
Maniškio naudojamas Fluditec sirupas irgi lengvai dažytas, bet laimei nealergizuoja o veikia super.

ale tu protingai kalbi g.gif mums tinka bronteksas, turiu ir skysti naudoju inchaliacijoms, bet negeriam ir tablečių turiu g.gif nu žiūrėsiu ką gydytoja sakys, šiandiena reiks užklausti g.gif

QUOTE(ginciucha @ 2013 09 19, 10:30)
Mamytes sakykit o jus skiepijat savo vaikiukus pvz kaio nuo gripo? g.gif  Musu gyd.siulo paskiepyti,jau nuo kito men.kaip zada pradeti skiepyti,o pulmonologe musu nepataria maziaus skiepyti,siulo tik paties skiepytis,tai kieno klausyti dabar? g.gif  Bijau kad kaip ateis gripo banga,vel nebutu baisu verysad.gif

aš neskiepyju, nes jei bent kiek įtariu alergija tai neskiepyju, savęs ir neskiepyju, grūdinu ir profilaktika, netikiu aš gripo skiepais blush2.gif tfu tfu tfu sergam retai ir gana lengvai, tik mažylė serga, bet manau jei pulmonologė sako ne aš neskiepyčiau schmoll.gif o geriau save paskiepyti, jūs suauge ir jums lengviau skiepa pernešti, čia mano nuomone 4u.gif
Atsakyti
Mano vyresnelis sunus pernai is mokyklos parsinese gripa,tai taip susirge buvom,su visomis komplikacijomis,pragulejom ligonineje turbut apie men.laiko,pasirodo ir alergiski esam Tamiflu,tai siemet seimos gyd.liepe butinai skiepytis.Sakiau skiepisiuos ir as,vyras nusistates pries skiepus.Tik va nezinau ka su maziuku daryti g.gif Drauges vaikas irgi turi bronchine astma,vienais metais neskiepijo vaiko,tai su tokiais priepuoliais isvaziavo I ligonine,o pernai paskiepijo nuo gripo,ir sake buvo tikrai lengviau,tik va jos vaikas vyresnis gerokai,jam 5 metukai,mes dar ne 2 neturim.Tai net nezinau kaip geriau padaryti,kaip tam vaikui padeti,jau pavargau nuo tu ligu ir ligoniniu. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 19 rugsėjo 2013 - 09:58
Čia kiekvieno asmeniškas apsisprendimas. Aš pati žinau ne vieną atvejį kai vienoje šeimoje skiepyti serga sunkiai, o neskiepyti tuo pačiu metu labai lengvai. Netikiu ir aš gripo vakcina. Pagrindinės nuo gripo apsisaugojimo priemonės profilaktinės.

Aš pati niekada nesiskiepijau nuo gripo, o susirgau pirmą kartą tik pernai, ir tai durna buvau nesisaugojau kaip sergantį vaiką slaugiau. Nuo mažiaus užsikrėčiau, bet va dičkį neskiepytą apsaugojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 19 rugsėjo 2013 - 10:15
QUOTE(ginciucha @ 2013 09 19, 10:56)
siemet seimos gyd.liepe butinai skiepytis.

vieną kartą norėjau skieoitą mažiuką dar , dar net BA nebuvo, bet gydytoja sako neskiepykit, ir taip pagal planą kiek skiepų gaauna, tegul organizmas pailsi, po to laiko buvo kilus mintis skiepiti pneumo 23, tada jau pulmonologės klausiau nuomonės, ji irgi sakė nereikia, nes gi neserga dažnai plaučių uždegimais. tai , kad mūsų šeimoje skiepijami tik privalomais skiepais. o jūsų atveju, gal labiau pulmonologes nuomone kliaučiaus, nes ji prižiūri jūsų plaučiukus smile.gif

saviškiams nupirkau žuvų taukų smile.gif

vakar pas pulmonologę buvom, su Ug viskas aišku, vasara gera buvo kol gėrėm monkasta, paskui susirgo, tai vėl mokastos 3 mėn išrašė. o jums irgi tenka taip ilgai ją vartoti be pertraukų? gausis 6 mėn, jai neskaitysim 2 sav pertraukos. ir dabar dar F , nes buvo susirgus

o sūneliui irgi jau parašė BA, ir dargi pridėjo, kad ji yra įsisenėjusi (gegužės mėn buvau pas kitą pulmonologę nuvežus, tai sakė, kad viskas normaliai su juo, yra polinkis, bet tikrai dar nėra BA) va taip. išrašė seratido (naujas vaistas, gal ne taip pavadinimą rašau) mėnesiu, paskui pereit prie F plius monkasta 3 mėnesiams. jam iki 7 gimtadienio du mėnesiai liko, tai dar spėjo ir tarpinę išrašyti.
reziumuojant eilinį kartą reikia pripažinti, kad mamytės privalo pačios labai domėtis vaikų ligomis ir jai reikai išgirsti kelias nuomones.

tai va, atėjau čia su vienu vaikų, o prašau turiu jau du su BA.

kalbėjot apie BA kilmę, tai mūsų atvėju manau kalti genai, mano senelis ir vyro senelė turėjo BA ir atsikartojo tai 4 kartoje, kai buvusios tuo nesirgo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyte:): 19 rugsėjo 2013 - 10:51
mane tai labai intriguoja tas geriamas skiepas g.gif idomu ar mums suveiktu? nes db mes sergam sloga kiekviena men jei ne 2k i men doh.gif db jau turim zalia sloga. Akytes asaroja ir visas piktas kaip sirse. doh.gif sakau gal nuo jo geriau nors kiek butu.

Pas mus paveldimumas i BA labai didelis verysad.gif mano mamai yr BA ir mociutei - mamos mamai.... Tik mamai jau senokai pasireiske priepuoliai - paskutini karta vartojo diskinius inhaliatoriaus beveik pries 2m. O va mociute jau visa laika su jais. Todel ji ir aprupino mus putino uogom-zino kas per liga
Atsakyti
Tai vat uztat ir pasimeciau,nes kiek gyd.tiek nuomuoniu.Seimos gyd.siulo skiepytis nuo gripo,pulmonologe siulo tik mums patiems skiepytis o maziaus ne,o del pneumo mes esam pasiskiepije,ir seimos gyd.ir musu pulmonologe UZ si skiepa.Nelabai ir as tikiu tais skiepais,bet jau kaip susergi ir susergi rimtai,prieini net reanimacijas,tada jau visko griebies kad tik nepasikartotu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 19, 12:11)
.

Pas mus paveldimumas i BA labai didelis verysad.gif mano mamai yr BA ir mociutei - mamos mamai.... Tik mamai jau senokai pasireiske priepuoliai - paskutini karta vartojo diskinius inhaliatoriaus beveik pries 2m. O va mociute jau visa laika su jais. Todel ji ir aprupino mus putino uogom-zino kas per liga

mane tai putino uogos suintrigavo smile.gif reikia pasiklausinėti kur aplinkui smile.gif jai dar ne vėlu

bet kai pagalvoji, anksčiau tokių vaistų nebuvo, kaip dabar ir žmones tvrakėsi, o dabar mus asorti dižiausias. tik ilgas kelias nusieina, kol išmoksi laiku ir tinkamus vaistus parinkti smile.gif

QUOTE(ginciucha @ 2013 09 19, 12:14)
Tai vat uztat ir pasimeciau,nes kiek gyd.tiek nuomuoniu.Seimos gyd.siulo skiepytis nuo gripo,pulmonologe  siulo tik mums patiems skiepytis o maziaus ne,o del pneumo mes esam pasiskiepije,ir seimos gyd.ir musu pulmonologe UZ si skiepa.Nelabai ir as tikiu tais skiepais,bet jau kaip susergi ir susergi rimtai,prieini net reanimacijas,tada jau visko griebies kad tik nepasikartotu verysad.gif

čia labai individualus dalykas, mano draugė savo vaiką serganti Ba skiepijo Pneupo, labai jimes padėjo ( tarp kito mūsų ta pati pulmonologė ir musm nesiūlė skiepo). gal tikrai jai apilnkui mažiau sirgs kiti ir tai ir mažiukas mažiau virusų pagaus.

kažkaip praleidau jūsų istorija ( kai atėjot čia mums buvo gerasis laikotarpis tai nesilankiau čia) bet jus taip nepergyvenkit, kaip suprantu jums tai nauja liga. mano mažytė ilgą laiką atrodė, kad bus stiprenė už brolį, pirmą kartą susirgo 1,5 m bronchitu, o taip nesirgdavo, kai 1,8m papuolė į reanimacija, mes net nežinojom, kad astma jai, tik pusmečio bėgyje išsiaiškinom. nuo to laiko kai buvo nustatyta BA, paskirti vaistai aš tik džiaugiuosi, kad vaiko būklė yra kontroliuojama ir tų ligelių tikrai tik mažėja...suprantu, kai vaikas serga viskas atrodo beviltiškai ir tarsi amžinybė, bet tai tikrai tik laikina smile.gif jus jau esat teisingam kelyje pati daug domites vaiko liga, stebgiates, kad mažiau sirgtu, taip ir bus smile.gif nenuleiskit rankų su šia liga tikrai galima susidraugauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 19, 10:48)
išrašė seratido (naujas vaistas, gal ne taip pavadinimą rašau) mėnesiu, paskui pereit prie F plius monkasta 3 mėnesiams.

Tai ne naujas vaistas. Tik jis stipresnis, ne hormono atžvilgiu bet veikimu, t.y. beveik tas pats kas vartoti Felxotide ir Ventoliną tik suveikia geriau ir stipriau. Be reikalo visiems jo nereikia vartoti, už tai ir jums skyrė kad pradžioje suvaldyti ligą o palaikymui pereiti prie Flexotide ir Ventolino.

Slogos labai nebijokit, iš dalies gerai kad vaikas iki mokyklos daugioau sloguoja, tai reiškiasi jis susipažįsta su įv. virusais ir mokosi su jais susidorot.
Slogą vaikams išmokau nuimt maždaug per dvi dienas, likusias kelias dienas telieka kokius tris kart nosį išsipūst, bet sloga nebevargina. Euphorbium purškalas nosiai + Euphorbium geriami lašai (bet jie tik homeopatinėje vaistinėje būna).
Atsakyti