Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 12:12)
Dėl rizikos užspringti, bet jas galima ir sukramtyti o ne čiulpti wink.gif
Papildyta:
ginciucha,
Prednizolonas parduodamas ir be recepto wink.gif aAstminukai jo vartoja tikrai ne ilgai, t.y. priepuoliui nuimti, na jei vienkartinio sudavimo neužtenka, tai 3-5 d. ir viskas. Vaiko augimą stabdo ilgesnis nei 6 mėn nepertraukiamas vartojimas.

Kitas klausimas, kodėl jums tenka jo dažnai griebtis? Nevaldoma astma? Kada pasireiškia priepuoliai, kiek laiko ir kokiomis pertraukomis vartojate Fleksotidą?
Kas liečia žuvų taukus, manęs jie niekada neviliojo, nežinau, kažkokia vidinė nuojauta man kužda kad jų nauda perdaug išpūstas burbulas. Be to teko kažkada angliškų straipsnių skaityti, kad jo vartojimas siejamas su silpnėjančiu imunitetu, nes žuvies taukai naudingesni nebent smegenų veiklai, o imuniteta kiek siplnina. Plius dabartiniai žuvies taukai pilni sintetinių priedų. mano vaikai negauna išvis jokių papildų, tik va tuos kurių nuotrauką įmečiau gauna kaip pajaučiu jog kažkas kimba. Esu kategoriškai nusistačiusi prieš visokiu vitaminus ir kitus papildus, ypač alergiškiem vaikam. Norit stiprinti imunitetą, rytais duokit išgert 100 ml drungno vandenuko su įspaustais keliais lašiukais citrinos ir su medumi (aišku jei tai nekelia alergijos) ir tai bus geriausia profilaktika.
Na ko gero pas mus ir bus ta nevaldoma astma doh.gif  naudojom Flexotida 3men,bandem daryti pertrauka kaip gyd.rekomendavo,dvi sav.istverem kol nepagavom viruso verysad.gif  ir priepuolis.O kaip ta monkasta,kazkodel gyd.pulmonologe mums jos neskiria,sako kad ji mums per silpna g.gif  o del prednizolono tai reiks uzsukt i vaistine kad tureti juodam atvejui,nezinojau kad jis be recepto ax.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif Nepamenu rasiau, ar ne, bet mes vel sergam. Buvom pakliuve net i ligonine, bet po plauciu nuotraukos paleido namo. Dabar jau viskas tvarkoj Ventolino pagalba. Seimos gydytoja patare kuri laika pavartoti Ribumonyl, Immunal arba eziuole. Gal ka patarsit? Nezinau kuri pirkti.
Atsakyti
mums zuvu taukus uzdraude gerti g.gif nezinau kodel. gal del to kad neaisku kam alergiski g.gif ir dar mama is vaistines buvo parnesus toki sirupa -rozavit - labai sutvirtina oranizma ir imuniteta. Mano tetis po operacijos atrode ziauriai kokius 2men. Savaite pagere to sirupo ir net valyt noras atsirado rolleyes.gif bet ir jo mums neleido schmoll.gif paskui buvau nupirktusi greifruktu kauliuku ekstrakto - sake kolkas irgi neduoti. Tai dabar is kaimo parsiveziau putino uogu- jas sutryniau ir su medum sumaisiau ax.gif sako gerai tiek imunitetui tiek nervinei sistemai tiek kosuliui bei dusuliui mazinti. Duodu kiekviena diena po saukstuka to skyscio. Jei sualertgizuos - nebeduosiu

tiesa - vakar vaika is darziuko parsiveziau su traukiancia nosim. Negaliu klausyt kai taip jis i save vis trukteli doh.gif tai vakar praploviau su quix ir siryt. Bei sudaviau lasiuku sinupret.Ryte slogos nebebuvo g.gif bet ir vakar kelis kartus girdejau kostelint. Na tikiuosi kad tuom viskas ir pasibaigs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 17 rugsėjo 2013 - 13:04
QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 13:09)
Internetu iš vis jokių vaistų niekada neužsakinėju.

aš visada pasitariu su gydytoja, ji tokiose dalykose išprususi ir tada pasako geras ar ne, tinka siustis ar ne, taip ir su mišinuku, kažkaip saugiau jaučiuosi, su ja pasitarusi.
Papildyta:
QUOTE(melle @ 2013 09 17, 13:55)
Sveikos 4u.gif Nepamenu rasiau, ar ne, bet mes vel sergam. Buvom pakliuve net i ligonine, bet po plauciu nuotraukos paleido namo. Dabar jau viskas tvarkoj Ventolino pagalba. Seimos gydytoja patare kuri laika pavartoti Ribumonyl, Immunal arba eziuole. Gal ka patarsit? Nezinau kuri pirkti.

nežinau nei ką patarti g.gif
vyresnėliui, kaip buvo mažas tik ežiuole esu davusi ir žuvies taukus viskas g.gif

QUOTE(Zirzė @ 2013 09 17, 14:02)
mums zuvu taukus uzdraude gerti g.gif nezinau kodel. gal del to kad neaisku kam alergiski g.gif ir dar mama is vaistines buvo parnesus toki sirupa -rozavit - labai sutvirtina oranizma ir imuniteta. Mano tetis po operacijos atrode ziauriai kokius 2men. Savaite pagere to sirupo ir net valyt noras atsirado rolleyes.gif bet ir jo mums neleido schmoll.gif paskui buvau nupirktusi greifruktu kauliuku ekstrakto - sake kolkas irgi neduoti. Tai dabar is kaimo parsiveziau putino uogu- jas sutryniau ir su medum sumaisiau ax.gif sako gerai tiek imunitetui tiek nervinei sistemai tiek kosuliui bei dusuliui mazinti. Duodu kiekviena diena po saukstuka to skyscio. Jei sualertgizuos - nebeduosiu

mano mergina puikiai gėrė skystus žuvies taukus, jokios reakcijos nepastebėjau g.gif
mano pana kas su uogomis nieko neįkišiu doh.gif dabar toks etapas net cypdama nieko neįsiūlau, kas su uogomis, valgo mėsa ir daržoves, baisiai nemėgsta miltinių patiekalų ji tik dabar pradėjo valgyti blynus, retai. o apie uogas kolkas nei per kur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 17, 12:43)
niekada nebuvo taip, kad staigiai kažkas prasideda, jai prasideda tai  po truputi ir išsirutulioja dienos eigoje

Aš naudojau prednizoloną po kontakto su svetima kate, staigiai vakare prasidėjo priepuolis, begalinis kosulys, ventoliną purškiau kas 20 min, neveikė, Flexotide ilgesnio veikimo ir suveikia ne momentaliai, jis netiko tai situacijai, aišku supurškiau bet tik vieną kartą. Tavegyl neveikė, tada sudaviau 4 prednizolono tabletes (mane pulmonologas taip pamokino, kad nereikėtų važiuot į ligonine) ir po sudavimo praėjus pusvalandžiui kosulys pradėjo rimti.

QUOTE(melle @ 2013 09 17, 12:55)
Seimos gydytoja patare kuri laika pavartoti Ribumonyl, Immunal arba eziuole. Gal ka patarsit? Nezinau kuri pirkti.

Astminukam labai tinka Imunotrofina. Po vieną šauktą ar šaukštelį priklausomai nuo amžiaus ryte pusvalandį prieš valgį. Vieną žiemą kai jauiš rudens buvau nusimučijus su nuolatiniais vaiko sirgimais jį gerdamas ištvėrė nesusirgęs, lengvos slogytės ar kostelėjimo nuo jos liga nelaikau.

user posted image

Zirze, putino uogos nerealus gėris, jei tik vaikas jas valgo ar geria. gaila nežinau iš kur jų gauti. Alergizuot neturėtų wink.gif

ginciucha, monkasta ir mums persilpna, todėl jos negeriam. Tai jums kaip supratau dar viskas šviežia, t.y. Flexotide tik antrą kartą pradėjot vartot?
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 09 17, 13:07)
mano pana kas su uogomis nieko neįkišiu doh.gif

Mano dičkis irgi toks pats doh.gif O mažius kapoja pilna burna, kol neužmato jog brolis nevalgo, tada ir jam nebeskanu pasidaro lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 17, 14:07)
mano pana kas su uogomis nieko neįkišiu doh.gif dabar toks etapas net cypdama nieko neįsiūlau, kas su uogomis, valgo mėsa ir daržoves, baisiai nemėgsta miltinių patiekalų ji tik dabar pradėjo valgyti blynus, retai. o apie uogas kolkas nei per kur doh.gif

tai ten ir nera uogos - sirupas toks gavosi smile.gif jam kai duodu jis klausia kas cia biggrin.gif atsakau kad sirupas ir sugeria.Aisku duodu ir vandenuko uzsigerti nes kad ir su daug daug medaus - kartumas permusa vis tiek. Beje - ta toki makaliuka galima tiek i arbata tiek i gerima imaisyti rolleyes.gif

uogu tai ir maniskis nevalgo doh.gif vienintele aviete galiu isiulyti.Nors ant kiemo auga ir silauogiu ir gervuogiu

QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 14:13)
Zirze, putino uogos nerealus gėris, jei tik vaikas jas valgo ar geria. gaila nežinau iš kur jų gauti. Alergizuot neturėtų wink.gif

pas mano mociute kaime ant kiemo auga putino medis - krumas smile.gif tai savaitgali dar ir lapu prisiskyniau - sake padziovinti ir vartoti kaip arbata smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 17 rugsėjo 2013 - 13:20
nu merginos jūs nerealios, tiek visko žinote, ačiū, kad pasidalinate 4u.gif

dėl putinų ir aš esu girdėjusi tik gero, bet neturiu iš kur gauti, o dar reiktų sumastyti, kaip apgauti kad suvalgytu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai mažiui sumaitinčiau, bet kur gauti nežinau. O tos uogos šiuo metu yra skinamos?
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 17, 14:35)
nu merginos jūs nerealios, tiek visko žinote, ačiū, kad pasidalinate 4u.gif

dėl putinų ir aš esu girdėjusi tik gero, bet neturiu iš kur gauti, o dar reiktų sumastyti, kaip apgauti kad suvalgytu doh.gif  lotuliukas.gif

pabandykite turgaus bobuciu paklausineti smile.gif gal pas jas yra. ar bent jau zino kur gauti.

QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 14:45)
Aš tai mažiui sumaitinčiau, bet kur gauti nežinau. O tos uogos šiuo metu yra skinamos?

na manau kad siuo metu jau visos nuskintos kas skina. Nes salnos arteja. g.gif
Atsakyti

ginciucha, monkasta ir mums persilpna, todėl jos negeriam. Tai jums kaip supratau dar viskas šviežia, t.y. Flexotide tik antrą kartą pradėjot vartot?
Pirmas astmos priepuolis istiko mus kovo men.tuomet net nezinojom nieko apie sia liga,atsidurem reanimacijoj,tuomet ir nustate kad bronchine astma mums,ir pradejom naudoti flexotida nuo kovo men.Vasaros metu kelis men.buvo ramu,istverem be vaistu,ir rugpjucio men .vel priepuolis,bet kazkaip praejo ramiai,o si karta nevaldomai,be ligonines vel neapsieita verysad.gif O imunotrofina duodavau vyresneliui vaikui pernai,gerem kokius 3men,bet kaip pasigavom gripa,tai su visom komplikacijom,plauciu uzdegimais ir ttt. Tad mums sis papildas nepasiteisino schmoll.gif o del putino uogu ur man teko girdeti kad thumbup.gif dalykas,gerai jei vaikas noriai jas valgo ar geria.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ginciucha: 17 rugsėjo 2013 - 13:55
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 17, 14:51)
pabandykite turgaus bobuciu paklausineti smile.gif gal pas jas yra. ar bent jau zino kur gauti.

gera mintis reiks pasiklausinėti g.gif
Atsakyti
Po šalnų putino uogos dar skanesnės sumažėja jų aitrumas, o naudingos medžiagos ir vitaminai nežūva.

ginciucha, o kaip numalšinot rugpjūčio mėn priepuolį? Po jo naudojot Flexotidą?
Atsakyti