Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Roga @ 2013 09 16, 17:44)

ar sloga gali sukelti astmos priepolį,.

manau taip, pas mus irgi slogytė būna, o paskui nors ir nekosėjo, bet pradėjo švilpti plaučiai (bet čia ne visada)

QUOTE(ginciucha @ 2013 09 16, 18:32)
,visi sako ir ramina kad issaugs,bet taip gaila vaiko,ne i nauda tiek tu vaistu,o dar tokiu stipriu verysad.gif

jus pagalvokit, kad tie vaistai kasdieniai padeda išvengti didesnių komplikacijų smile.gif šiaip aš kiek pastebiu aplinkui, tikrai vaikai išauga astmą arba ji tampa lengviau valdoma, lengvesnės formos

QUOTE(Zirzė @ 2013 09 16, 18:50)
o kai prasideda sloa duodat ko nors nuo alergijos? kad ir tavegyl?

mums alergiją iššaukia slogą, tai tevegil užkristu tam kelią (paūmėjimui?) g.gif reiks pabandyt

QUOTE(ginciucha @ 2013 09 17, 09:06)
jau net nebezinau kokiu dar cia vitaminu duoti kad tik pastipretu imunitetas.

gal žuvų taukus, nes mums pulmonologė tiks juos siūlė, pernai gėrėm or žiema apsėjom be ligoninių, nors ir sirgom
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 10:24)
Mano kaimuke yra vaistinė, kurioje dirba nereali vaistininkė, ji taip moka pasiūlyti, kad dar nei karto nesu apsirikusi jos paklausydama.

Va dar vienas jos pasiūlymas imuniteto stiprinimui ypač kai jau ryškiai matosi kad kažkas vaikui kabinasi:
user posted image

parašyta, kad iki 3 metų netinka vartoti g.gif einu dar skaityti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2013 09 16, 17:32)
visi sako ir ramina kad issaugs,bet taip gaila vaiko,ne i nauda tiek tu vaistu,o dar tokiu stipriu verysad.gif

Tik vartojant vaistus ir užkertant kelią stipriems, sunkiai valdomiem priepuoliams, galima astmą išaugti. Jei žaisit, vengsit vaistų, delsit juos duot iki paskutinės minutės, išaugti bus gerokai sunkiau. Reikia suprats tai kad mūsų vaikam tai yra ne ta tikroji astma o bronchinė, tai reiškia, kad mūsų vaikų bronchai šiuo metu yra silpni ir reaguoja į menkiausius dirgiklius, alergenus, virusus. Vaikas auga, organizmas stiprėja stiprėja ir bronchai, taigi jie jie nebus nuvarginti nuolatinių obstrukcijų, su laiku sugebės su visais dirgikliais susidoroti ir be vaistų pagalbos. Nosis aukščiau ir nebijokit jus tų purškiamų hormonų.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 17, 10:36)

gal žuvų taukus, nes mums pulmonologė tiks juos siūlė, pernai gėrėm or žiema apsėjom be ligoninių, nors ir sirgom

laukiu ateinant šitų http://iherbsm.blogs...
sūnui labai padeda, sakua iš ten gal ir mažylei pabandysiu, jei matysis, kad tinka tai parsiusiu ir ką nors imuninei sistemai stiprinti. tik lietuvos muitinėje užstrigo, kaina maža, o dar negavome doh.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 10:46)
Tik vartojant vaistus ir užkertant kelią stipriems, sunkiai valdomiem priepuoliams, galima astmą išaugti. Jei žaisit, vengsit vaistų, delsit juos duot iki paskutinės minutės, išaugti bus gerokai sunkiau. Reikia suprats tai kad mūsų vaikam tai yra ne ta tikroji astma o bronchinė, tai reiškia, kad mūsų vaikų bronchai šiuo metu yra silpni ir reaguoja į menkiausius dirgiklius, alergenus, virusus. Vaikas auga, organizmas stiprėja stiprėja ir bronchai, taigi jie jie nebus nuvarginti nuolatinių obstrukcijų, su laiku sugebės su visais dirgikliais susidoroti ir be vaistų pagalbos. Nosis aukščiau ir nebijokit jus tų purškiamų hormonų.

aš nebijau, net sakyčiau saugiau jaučiuosi, kai juos purškiamės, kažkodėl. tik dar nepatyrusi ir šį karta per vėlai ištraukiau, gaila, kad vaika taip kankinau, kita karta jau žinosiu, unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 17, 11:36)
manau taip, pas mus irgi slogytė būna, o paskui nors ir nekosėjo, bet pradėjo švilpti plaučiai (bet čia ne visada)
jus pagalvokit, kad tie vaistai kasdieniai padeda išvengti didesnių komplikacijų smile.gif šiaip aš kiek pastebiu aplinkui, tikrai vaikai išauga astmą arba ji tampa lengviau valdoma, lengvesnės formos
mums alergiją iššaukia slogą, tai tevegil užkristu tam kelią (paūmėjimui?)  g.gif  reiks pabandyt

O prednizolonas turbut tik su receptu parduodamas?bet tai labai baisus vaistas,turiu viena vaika kaip pvz.kas jam nutiko nuo ilgo vartojimo sio vaisto:( sis vaistas sustabde visa vaiko vystymasi,...jei ne toks daznas sio vaisto vartojimas,tai dar kenkia ne tiek baisiai,bet mes jau gan daznai griebiames jo,baisu,nes daugiau niekas negelbeja priepuolio metu:( visi vaistai taip jau yra kazka gydo,o tuo paciu kazkam ir kenkia! Bandem ir zuvies taukus ir ko tik dar nebandem,ir skiepijomes pneumo vakcina,maniau maziau sirgsim,bet va...o nuo viduriavimo butinai reiks isbandyt siuos vaistukus,nes smecta tikrai perdaug slykstus vaistus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 17, 09:44)
parašyta, kad iki 3 metų netinka vartoti g.gif einu dar skaityti 4u.gif

Dėl rizikos užspringti, bet jas galima ir sukramtyti o ne čiulpti wink.gif
Papildyta:
ginciucha,
Prednizolonas parduodamas ir be recepto wink.gif aAstminukai jo vartoja tikrai ne ilgai, t.y. priepuoliui nuimti, na jei vienkartinio sudavimo neužtenka, tai 3-5 d. ir viskas. Vaiko augimą stabdo ilgesnis nei 6 mėn nepertraukiamas vartojimas.

Kitas klausimas, kodėl jums tenka jo dažnai griebtis? Nevaldoma astma? Kada pasireiškia priepuoliai, kiek laiko ir kokiomis pertraukomis vartojate Fleksotidą?

Kas liečia žuvų taukus, manęs jie niekada neviliojo, nežinau, kažkokia vidinė nuojauta man kužda kad jų nauda perdaug išpūstas burbulas. Be to teko kažkada angliškų straipsnių skaityti, kad jo vartojimas siejamas su silpnėjančiu imunitetu, nes žuvies taukai naudingesni nebent smegenų veiklai, o imuniteta kiek siplnina. Plius dabartiniai žuvies taukai pilni sintetinių priedų. mano vaikai negauna išvis jokių papildų, tik va tuos kurių nuotrauką įmečiau gauna kaip pajaučiu jog kažkas kimba. Esu kategoriškai nusistačiusi prieš visokiu vitaminus ir kitus papildus, ypač alergiškiem vaikam. Norit stiprinti imunitetą, rytais duokit išgert 100 ml drungno vandenuko su įspaustais keliais lašiukais citrinos ir su medumi (aišku jei tai nekelia alergijos) ir tai bus geriausia profilaktika.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 11:12)
Dėl rizikos užspringti, bet jas galima ir sukramtyti o ne čiulpti wink.gif

Kas liečia žuvų taukus, manęs jie niekada neviliojo, nežinau, kažkokia vidinė nuojauta man kužda kad jų nauda perdaug išpūstas burbulas. Be to teko kažkada angliškų straipsnių skaityti, kad jo vartojimas siejamas su silpnėjančiu imunitetu, nes žuvies taukai naudingesni nebent smegenų veiklai, o imuniteta kiek siplnina. Plius dabartiniai žuvies taukai pilni sintetinių priedų. mano vaikai negauna išvis jokių papildų, tik va tuos kurių nuotrauką įmečiau gauna kaip pajaučiu jog kažkas kimba. Esu kategoriškai nusistačiusi prieš visokiu vitaminus ir kitus papildus, ypač alergiškiem vaikam. Norit stiprinti imunitetą, rytais duokit išgert 100 ml drungno vandenuko su įspaustais keliais lašiukais citrinos ir su medumi (aišku jei tai nekelia alergijos) ir tai bus geriausia profilaktika.

aišku, nebrangūs yra gal ir pabandyti mums g.gif

nežinau kiek tiesos mano dičkiui hiperaktyviam vaikui nerealus papildai iš ten žuvies taukai su omega 3-6-9, net atsisakėme tų baisų vaistų juos vartodami, dabar pertrauka, nes reikia užsakyti ir ilgai eina, bet jie mums nepakeičiami.

tai jei medui nealergiški, man prikibę bičių pikis, kad ten pats geriausias ir natūraliausias vitaminų šaltinis, reikia pamastyti kuriuos pabandyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 17, 10:50)
laukiu ateinant šitų http://iherbsm.blogs...
sūnui labai padeda, sakua iš ten gal ir mažylei pabandysiu, jei matysis, kad tinka tai parsiusiu ir ką nors imuninei sistemai stiprinti. tik lietuvos muitinėje užstrigo, kaina maža, o dar negavome doh.gif
Papildyta:
ištraukiau, gaila, kad vaika taip kankinau, kita karta jau žinosiu,  unsure.gif

Aš dabar užsakiau šituos,kaipo vietoj žuvų taukų:
http://www.vitaminsh....jsp?id=8R-1002

sako, žymiai veiklesni nei žuvų taukai. Nžn. kiek tiesios... Gal žinot ką?..
Tinkami aišku, jei nėra alergijos "jūrų gėrybėms"...
Atsakyti
Roga, žuvies taukai dėl hiperaktyvumo tinka wink.gif Tai nesusiję su imunitetu.

O pikis liuks jei nėra alergijos ir jei vaikas valgo, kiek žinau ji itin nemalonaus skonio, ir jo reikia labai labai mažai vos ant degtuko galo ryte prieš valgį wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 11:29)
Roga, žuvies taukai dėl hiperaktyvumo tinka wink.gif Tai nesusiję su imunitetu.

O pikis liuks jei nėra alergijos ir jei vaikas valgo, kiek žinau ji itin nemalonaus skonio, ir jo reikia labai labai mažai vos ant degtuko galo ryte prieš valgį wink.gif

Bet dičkis ir neserga, pikas sirgimo buvo 3-4 metų ir viskas, kad ir užsikrėtė kiaulių gripu lengvai išsisuko, jei ir serga tai retai per metus karta arba visai ne, o negėrėme jokių vitaminų apart jų, sutapimas gal tiesiog stiprus g.gif

aha žinau, kad mažo reikia sakau įspausiu tą maža kruopyte į duona, nes jai patinka ir duosiu g.gif
Papildyta:
QUOTE(rokada @ 2013 09 17, 11:25)
Aš dabar užsakiau šituos,kaipo vietoj žuvų taukų:
http://www.vitaminsh....jsp?id=8R-1002

sako, žymiai veiklesni nei žuvų taukai. Nžn. kiek tiesios... Gal žinot ką?..
Tinkami aišku, jei nėra alergijos "jūrų gėrybėms"...

ne iš ten nieko nebandėme schmoll.gif
Atsakyti
Internetu iš vis jokių vaistų niekada neužsakinėju.
Atsakyti
QUOTE(ginciucha @ 2013 09 17, 10:53)
O prednizolonas turbut tik su receptu parduodamas?bet tai labai baisus vaistas,turiu viena vaika kaip pvz.kas jam nutiko nuo ilgo vartojimo sio vaisto:(

dėl šito aš nežinau, nesu susidurus su juo, mes tuos paprastus (mums jau) vaistus vartojam, o ligoninėje jai, tai dexa ir antibiotikus.
šiaip aš tai kažkaip mastau, kad netinkamai kontroliuojama astma jai dažnai tokių stiprių vaistų prisireikia. bet aišku gerai ir ramu kai žinai, kai žinai kas provokuoja ligą ir kaip išvengti to paūmėjimo, o kitais atvėjais tai ne visada imanoma

QUOTE(bevardė @ 2013 09 17, 11:12)

Kitas klausimas, kodėl jums tenka jo dažnai griebtis? Nevaldoma astma? Kada pasireiškia priepuoliai, kiek laiko ir kokiomis pertraukomis vartojate Fleksotidą?

Kas liečia žuvų taukus, manęs jie niekada neviliojo, nežinau, kažkokia vidinė nuojauta man kužda kad jų nauda perdaug išpūstas burbulas.

mes niekad namų salygomis jo nenaudojom (pas mus vidutinio sunkumo BA). šiaip niekada nebuvo taip, kad staigiai kažkas prasideda, jai prasideda tai po truputi ir išsirutulioja dienos eigoje, dažniausiai užtenka kas 4 val ventolino ir ryte vakare fluksotido supurkšti, jai labai sunku tada į priimamajį dexo. dažniausiai susitvarkome namuose

aš tai atsimenu, kai mažyčiui mano sūneliui parašė vitaminų gydytoja , o jie buvo su citrusais, kaip ji išbėrė ir tik po laiko supratom nuo ko. paskui sekė visokie kramtomi meškiukai, guminukai vitaminai...bet iš principo nelabai ką tokio vartojam, pernai buvo geri moler žuvų taukai su didele akcija tai pirkau ir efektas buvo, o šiemet nelabai ir matau jų prekyboje (kapsuliniu, padarė dabar tokius guminius bjaurius ) tai nieko ir nesu nupirkus
Atsakyti