Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Roga @ 2013 09 11, 10:50)
mano klausa ir paranojiška, jei naktį giliau kviepuoja jau stoviu šalia ir klausausi.

As taip pat doh.gif Vos sukoscioja, man jau sirdis i kulnus.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 11, 11:50)
mano klausa ir paranojiška, jei naktį giliau kviepuoja jau stoviu šalia ir klausausi.

QUOTE(melle @ 2013 09 11, 12:53)
As taip pat doh.gif Vos sukoscioja, man jau sirdis i kulnus.

kaip gerai, kad ne man vienai paranoja cool.gif

Mes toliau bandomės išsikapstyt. Kolkas nelabai sėkmingai.
Atsakyti
QUOTE(melle @ 2013 09 10, 20:27)
Mums taip buna. Prasideda staigiai ir stipriai, tad iskart duodu Flexotido 125mg 1 ipurskima (kartais ir du, priklauso kaip jauciasi pats vaikas), toliau kvepuojam Ventolina taip pat, kaip ir jus - 4x per diena, po du ipurskimus. Vakare vel suduodu Flexotido ir jau buna geriau. Ta pirma priepuolio diena istveriam ant ligonines ribos, atrodo niekas nepadeda. Bet pirmos dienos vakara atleidzia savaime, o antra diena isvis viskas tvarkoj buna. As pastebejau, kad net ligoninej po leidziamo Deksametozono ir situ purskalu mums puse dienos negereja, vis eidavom i procedurini kvepuot deguonies, kad butu kiek lengviau.

Na va issikapstem be ligonines thumbup.gif . Dar siek tiek sunkokas kvepavimas ir karkaliukai girdisi, bet manau kad baisiausia jau praeityje.

Mums irgi uzeina tie priepoliai is niekur. Jei seniau budavo susirgus kokia virusine liga, paskui jau pradejo istikti sustiprejus alerginiai slogai. Tai si karta neiko nebuvo. Gal cia stresas "padejo", nes pradejo eiti i nauja darzeli. g.gif

Kazkaip ta diena su kiekviena valanda vaikutis vis baisiau kvepavo tai visdelto sukvepavom per kompresorini inhaliatoriu ventolina. Jau po antro sukvepavimo gerokai atleido (o nuo ipurskiamu isvis nebegerejo i vakara). O vakare dar ir temperatura sukilo doh.gif

Man tik toks klausimas kodel gydytoja (seimos) sako kad situ vaistuku nereikia vartoti o pulmonologe sako, kad jie geriau. g.gif Pulmonologe sake, kad ipurskiami atleidzia tik dali plauciuku (nes trumpai juos kvepuojam, o kadangi uzspazmuoti yra, nepasiekia iki galo), o kai kvepuojam per inhaliatoriu, kvepuojam ilgai ir palaipsniui atleidzia didesni kieki plauciuku

Gal kas nors zinote daugiau kokios informacijos apie ventolina skirta kvepavimui. Gal kamnors jis kenkia?

Ir aisku visoms aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 11, 11:12)
Maniškiui prie tokio kosulio suveikia Husteel lašiukai homeopatiniai. Pradeda šlapiai atkosėt ir išsikoso.

neturiu aš jokių hemopatijų, kartais net būna palaukiu, gal savaime praeis. kartais pareina, bet šiaip pagrinde F ir V gydomes. o šiuo atvėju net než kad buvo kosulis ne kosulis, gal daugiau nuo slogos tos bjaurios doh.gif

QUOTE(gupija @ 2013 09 11, 13:50)
kaip gerai, kad ne man vienai paranoja cool.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(rasiukas3 @ 2013 09 11, 13:58)

Man tik toks klausimas kodel gydytoja (seimos) sako kad situ vaistuku nereikia vartoti o pulmonologe sako, kad jie geriau.  g.gif Pulmonologe sake, kad ipurskiami atleidzia tik dali plauciuku (nes trumpai juos kvepuojam, o kadangi uzspazmuoti yra, nepasiekia iki galo), o kai kvepuojam per inhaliatoriu, kvepuojam ilgai ir palaipsniui atleidzia didesni kieki plauciuku

Gal kas nors zinote daugiau kokios informacijos apie ventolina skirta kvepavimui. Gal kamnors jis kenkia?

aš šiaip plaučių klausymai, gal labiau pulmonologe kliaučiausi smile.gif niekada nevartojom per inhaliatorių ventolino, tik per tarpinė, man šiaip tas yra labai patogu, nes dažniausiai spazmai nakty būna, tai greit supurški ir vaikas toliau miega, jau nekalbu apie tai, kaip ruošiames ryte į darbą susipurškiam ir einam...ir ligoninėje visada tik purkšdavo g.gif

ventolinas- širdžiai kenkia. bet tiksliai kaip pasakyti negaliu, lapuke ten parašyta. aš per daug neanalizuoju šalutinių reiškinių, kai mane tenkina rezultatas ir vaistą rekomenduoją patikimas gydytojas
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 12, 00:07)

aš šiaip plaučių klausymai, gal labiau pulmonologe kliaučiausi smile.gif niekada nevartojom per inhaliatorių ventolino, tik per tarpinė, man šiaip tas yra labai patogu, nes dažniausiai spazmai nakty būna, tai greit supurški ir vaikas toliau miega, jau nekalbu apie tai, kaip ruošiames ryte į darbą susipurškiam ir einam...ir ligoninėje visada tik purkšdavo  g.gif

ventolinas- širdžiai kenkia. bet tiksliai kaip pasakyti negaliu, lapuke ten parašyta. aš per daug neanalizuoju šalutinių reiškinių, kai mane tenkina rezultatas ir vaistą rekomenduoją patikimas gydytojas

Siaip paprastom dienom ir mes per tarpine. O skystus tik tada kada jau stipriai uzspazmavo.
O ligonineje duodavo kvepuoti per inhaliatoriu berudualio (bent jau mums) jie irgi pleciantys. Ir ju negalima lietuvoje nusipirkti. Tai pulmonologe ir sake, kad skystas ventolinas vietoj berudualio.
Atsakyti
as norejau paklausti - kiek laiko po mantu del tuberkuliozes gali buti paraudimas?

mums dare praeita treciadieni. Liepe penktadieni pasirodyti patikrinimui. Buvo toks nedidukas paraudimas bet be iskilimo. Parase kad neigiamas. sake dar del visa ko paziureti po poros dienu. Vakar kazkaip paziurejau tas paraudimas vis dar buvo.O siandien net toks kai braukiu pirstuku - pakilimas g.gif ar taip turi buti ar kazkas negerai? praejo jau 8 dienos
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 12, 21:13)
as norejau paklausti - kiek laiko po mantu del tuberkuliozes gali buti paraudimas?

mums dare praeita treciadieni. Liepe penktadieni pasirodyti patikrinimui. Buvo toks nedidukas paraudimas bet be iskilimo. Parase kad neigiamas. sake dar del visa ko paziureti po poros dienu. Vakar kazkaip paziurejau tas paraudimas vis dar buvo.O siandien net toks kai braukiu pirstuku - pakilimas g.gif ar taip turi buti ar kazkas negerai? praejo jau 8 dienos
atsirado sukietėjimas, bet po 8d.? tai tiesiog gali buti organizmo reakciją

Šiaip, reakcija įvertinama po injekcijos praėjus 48-72 valandoms.
Teigiama reakcija į Tuberculin PPD RT 23 SSI yra laikoma tuomet, kai atsiranda plokšti, nelygūs, truputį iškilę, ne mažesni nei 6 mm skersmens, sukietėjimai, apsupti daugiau ar mažiau apibrėžtos paraudusios srities. Vertinamas tik sukietėjimas. Sukietėjimo skersmuo milimetrais matuojamas permatoma, lanksčia plastmasine liniuote, skersai išilginio dilbio. Kaip perskaityti mantu testą
Sukietėjimo skersmuo (milimetrais):
Neigiama
0-5 mm Teigiama
6-14 mm Griežtai teigiama
15 + mm
Teigiama reakcija rodo imuninės sistemos atsaką, kurį nulėmė viena arba
daugiau toliau išvardytų priežasčių:
a. infekcija Mycobacterium tuberculosis (M. tuberculosis, M. bovis, M. africanum arba M. microti);
b. infekcija ne tuberkuliozės mikobakterija;
c. prieš tai atliktas BCG skiepijimas (paprastai BCG vakcina paskiepytų asmenų tuberkulino testas tampa teigiamas praėjus 4-8 savaitėms).
Reakcijos, nulemiančios didesnį nei 15 mm skersmens sukietėjimą, yra laikomos griežtai teigiamai ir aiškiai nurodo bendrą infekciją Mycobacterium tuberculosis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 13 rugsėjo 2013 - 07:22
Zirze, manau čia reakcija ne į tuberkuliozės elementą, o gal į pagalbines medžiagas. Esu girdėjus, kad tas mantu ne toks jau nekaltas reikalas ypač jei vaikas alergiškas.
Atsakyti
mes sergam, sloga viduriavimas. buvome pas gydytoja bronchai švarūs, kol kas tvarkomės be vaistų.
Atsakyti
Mes irgi galima sakyti susirgom. Vakar is darzelio pasiemem uzkimusi ir su 37.2 temperatura. Koset dar kartas nuo karto sukosti slapiai nuo praeito sirgimo doh.gif Bet uztat sloga po truputi lenda. Darzelyje sveiki istverem 4 dienas doh.gif Laukia smagus metai, ypac del to, kad darzelis privatus ir uz nenueitas dienas vis tiek nemaza piniga reiks atiduoti. Ajajajajaj... Kolkas gydomes umkaloru, sinupretu ir arbatom, tikiuosi to ir uzteks.
Atsakyti
Pastebėjau, kad per šias dvi savaites išties padaugėjo sergančiųjų ir ne tik vaikų tarpe. Matyt čia ir staigiai atvėsęs oras koją pakišo.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 09 13, 08:20)
atsirado sukietėjimas, bet po 8d.? tai tiesiog gali buti organizmo reakciją

Šiaip, reakcija įvertinama po injekcijos praėjus 48-72 valandoms.

aha. atsirado tik vakar tas pakietejimas. tikiuosi greit praeis jis unsure.gif

QUOTE(bevardė @ 2013 09 13, 09:06)
Zirze, manau čia reakcija ne į tuberkuliozės elementą, o gal į pagalbines medžiagas. Esu girdėjus, kad tas mantu ne toks jau nekaltas reikalas ypač jei vaikas alergiškas.

galbut....

SVeikatos sergantiems 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 09 13, 10:09)
Pastebėjau, kad per šias dvi savaites išties padaugėjo sergančiųjų ir ne tik vaikų tarpe. Matyt čia ir staigiai atvėsęs oras koją pakišo.

drinks_cheers.gif tikrai taip. Nes rytai vesus o dienos karstos. labai lenva persalti.Ypac i gerklytes kimba
Atsakyti