Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(rasiukas3 @ 2013 09 09, 13:40)
Purskiam kas 4 val. po du ipurskimus ir kol kas tik labai trumpam atleidzia o paskui vel blogai, o kitas ipurskimas tik po 4 val.  g.gif

Mums taip buna. Prasideda staigiai ir stipriai, tad iskart duodu Flexotido 125mg 1 ipurskima (kartais ir du, priklauso kaip jauciasi pats vaikas), toliau kvepuojam Ventolina taip pat, kaip ir jus - 4x per diena, po du ipurskimus. Vakare vel suduodu Flexotido ir jau buna geriau. Ta pirma priepuolio diena istveriam ant ligonines ribos, atrodo niekas nepadeda. Bet pirmos dienos vakara atleidzia savaime, o antra diena isvis viskas tvarkoj buna. As pastebejau, kad net ligoninej po leidziamo Deksametozono ir situ purskalu mums puse dienos negereja, vis eidavom i procedurini kvepuot deguonies, kad butu kiek lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 10, 10:13)
iš euro vaistinės mūsų kaime, nuėjo ir paprašė ir davė, jautu net čiakį turiu g.gif

o va lašiukų skirtų į inchaliuoti ir nėra schmoll.gif

o gal norit galiu atsiusti, kam mesti lauk g.gif nes pasibaigs kol mes priaugsime.

as tai gal ne visa bet dali lasiuku tikrai priglausciau ax.gif mums sanatorijoje du kartus - ryte ir pries miega- suinchaliuodavo - tai ventolino tik per pietus bereikdavo purksti ax.gif

QUOTE(melle @ 2013 09 10, 11:27)
Mums taip buna. Prasideda staigiai ir stipriai, tad iskart duodu Flexotido 125mg 1 ipurskima (kartais ir du, priklauso kaip jauciasi pats vaikas), toliau kvepuojam Ventolina taip pat, kaip ir jus - 4x per diena, po du ipurskimus. Vakare vel suduodu Flexotido ir jau buna geriau. Ta pirma priepuolio diena istveriam ant ligonines ribos, atrodo niekas nepadeda. Bet pirmos dienos vakara atleidzia savaime, o antra diena isvis viskas tvarkoj buna. As pastebejau, kad net ligoninej po leidziamo Deksametozono ir situ purskalu mums puse dienos negereja, vis eidavom i procedurini kvepuot deguonies, kad butu kiek lengviau.

o gal Jus pabandykite pirma ventolina purksti paskui F 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 10, 12:12)
as tai gal ne visa bet dali lasiuku tikrai priglausciau ax.gif mums sanatorijoje du kartus - ryte ir pries miega- suinchaliuodavo - tai ventolino tik per pietus bereikdavo purksti ax.gif

čia nelašiukai, čia kaip Fliksotidas tik beredual inchaliatorius, gal netaip išsireiškiau. o lašiukų ir aš ieškau.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 09 10, 12:55)
čia nelašiukai, čia kaip Fliksotidas tik beredual inchaliatorius, gal netaip išsireiškiau. o lašiukų ir aš ieškau.

mmm. ai ne tuomet - toki bijociau purksti be gydytojo
Atsakyti
Sveikas rudenėli! Sveiki hormonai!
Ir maniškis vėl draugauja su Flexotidu. Nebuvo jam ties anei labai žymaus priepolio, nei kosulio. Tiesiog rugsėjo pirmom dienom išgirdau, kad jis keistai garsiai kvėpuoja su švilptelėjimu, o ir savaitę prieš tai vakarais ir tik vakarais užeidavo skaidri sloga, bet taip užgulanti nosį kad vaikas mūčinosi kaip reikalas. Taip kad nutariau daugiau nelaukt ir tris dienas supurškiau Flexotide 125 du kartus dienoje, o dabar tik vienas įpurškimas vakare. keista bet sloga dingo, o ir kvėpavimas jau normalus. Manau iki spalio tikrai purkšiu vakarais jam tą flexotide jei neblogės. O tada matysiu nutraukt ar palikt. Tik pradėjo įpirmą klasę žygiuot, nesinori, kad įsisirgtų ir namie sėdėtų.
Bet rekordą pasiekėm be vaistų išbuvo 2 mėn ir 12 dienų. Ir tai šį kartą astma apsireiškė ne stipriu priepuoliu o mažyčiais požymiais.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 09 10, 13:19)
Sveikas rudenėli! Sveiki hormonai! \

Bet rekordą pasiekėm be vaistų išbuvo 2 mėn ir 12 dienų. Ir tai šį kartą astma apsireiškė ne stipriu priepuoliu o mažyčiais požymiais.

tai gal po truputi isaugineja 4u.gif
Atsakyti
Ir maniškis vėl draugauja su Flexotidu. Nebuvo jam ties anei labai žymaus priepolio, nei kosulio. Tiesiog rugsėjo pirmom dienom išgirdau, kad jis keistai garsiai kvėpuoja su švilptelėjimu, o ir savaitę prieš tai vakarais ir tik vakarais užeidavo skaidri sloga, bet taip užgulanti nosį kad vaikas mūčinosi kaip reikalas. Taip kad nutariau daugiau nelaukt ir tris dienas supurškiau Flexotide 125 du kartus dienoje, o dabar tik vienas įpurškimas vakare. keista bet sloga dingo, o ir kvėpavimas jau normalus. Manau iki spalio tikrai purkšiu vakarais jam tą flexotide jei neblogės. O tada matysiu nutraukt ar palikt. Tik pradėjo įpirmą klasę žygiuot, nesinori, kad įsisirgtų ir namie sėdėtų.

ir aš pagalvojau, gal jau išauginėjate ir po truputuka viskas pasitrauks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 09 10, 11:12)

Gal netiksliai parasiau, pirma ir supurskiu ventolino, bet nuo to nei kiek negereja, tad dar valandos begyje ir flexotido griebiames.

QUOTE(bevardė @ 2013 09 10, 12:19)

Na cia jau pazanga 4u.gif As vis dar laukiu to karto, kai manajam astma pasireiks ne stipriu priepuoliu...
Atsakyti
Abejoju ar gydytoja būtų palaiminus mano tokį sprendimą be rimto priepuolio pradėt duot Flexotidą, bet kadangi aš puikiai žinau kuo baigiasi ilgas delsimas, nutariau nedelst. Nors dabar ir gauna tik vieną įpurškimą, bet vistiek mano ausys kaip zuikio, klausau kiekvieną įtartiną kvėptelėjimą.
Atsakyti

aš irgi galvoju reik pradėti, kol bronchito nepasigavom. slogavo, slogavo, tada jau spazmavo bronchai, vėliau jau girdžiu ir laringitinį kosulį doh.gif tai per naktį daviau ir V ir F....šiaip pastaruoju metu V duodu tik vienkartinai kai neišsikosto, bet dar toks tuščias kosulis prasidėjo, nuvedžiau paklausyti - plaučiai švarus unsure.gif F nenaudojom 3 mėn, per kuriuos gėrėm monkasta, dabar nieko tai pradėjo ligos lysti...turbūt ir aš duosiu F, pas pulmonologę po savaitės bet per tiek laiko galima gerokai įsisisirgt

QUOTE(bevardė @ 2013 09 11, 09:30)
mano ausys kaip zuikio, klausau kiekvieną įtartiną kvėptelėjimą.

drinks_cheers.gif aš ir svetimų vaikų kvėpavimus girdžiu, ligas diagnozuoju, kokia išvešėjus jau ta paranoja man
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 09 11, 10:01)
toks tuščias kosulis prasidėjo, nuvedžiau paklausyti - plaučiai švarus  unsure.gif  F

Maniškiui prie tokio kosulio suveikia Husteel lašiukai homeopatiniai. Pradeda šlapiai atkosėt ir išsikoso.
Atsakyti
mano klausa ir paranojiška, jei naktį giliau kviepuoja jau stoviu šalia ir klausausi.
Atsakyti