Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 08 23, 10:01)
Nors pamenu kažkada buvau nusprendus atidėti tik iki 4 metų po to iki 6 po to iki 8 metų, o va ant nosies jau 11, o aš vis delsiu.

as irgi MMR sakiau atidesiu iki 4 metu, dabar jau galvoju iki 6, o Kai paskaiciau temute, tai gal ir iki 12.
O vyresnelis skiepytas visais skiepais, dabar jam 6 m, reikia pakartoti MMR, tai kaip manot, gal kartoti? Ar irgi galima laukti 12 m?
Aciu
Atsakyti
Jei jau gavęs iki tol visus, tai nesukit galvos ir skiepykit dabar, kad susiformuotu pilnas imunitetas.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 08 24, 15:40)
Sveikos.
Gal kas žino pigesnį būdą mašinos pastatymui prie Santariškių klinikų 4-5 paroms?
Ačiū
Gulamės rugsėjo 8 d. į alergolignį  tyrimams.

Keliukas už posūkio į onkologinį - ten iš pradžių tiesiog aikštelė dešnėj, bet dažniausiai pilna (nebent anksti ryte ar vėliau vakare pagautumėt vietą), bet toliau pavažiavus baigiasi zenklai, kad statyt negalima, ir galima arba ant kelio, arba dar keliose aikštutese kairėj.
Atsakyti
Nemokama yra ir šalia kažkokių griuvėsių prie vaikų chirurginio.
Atsakyti
Vakar vaikis suvalgė saldainį Karvutė (lietuvišką Rūtos) ir staigiai pradėjo kosėti pradžioj maniau kad nuo sladumo paspringo, bet jau net ir jo brolis pastebėjo kad tas kosulys kažkoks gilesnis, kvėpavimas prasidėjo švilpiantis. Nuo Ventolino viskas nurimo, daviau dar ir Tavegyl pusę tabl. Blyn, ne pirmą kartą valgo tą saldainį ir niekada nebuvo reakcijos. Na daugiau sakė karvutės nebevalgys.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 27, 08:46)
Vakar vaikis suvalgė saldainį Karvutė (lietuvišką Rūtos) ir staigiai pradėjo kosėti pradžioj maniau kad nuo sladumo paspringo, bet jau net ir jo brolis pastebėjo kad tas kosulys kažkoks gilesnis, kvėpavimas prasidėjo švilpiantis. Nuo Ventolino viskas nurimo, daviau dar ir Tavegyl pusę tabl. Blyn, ne pirmą kartą valgo tą saldainį ir niekada nebuvo reakcijos. Na daugiau sakė karvutės nebevalgys.

oho blink.gif kaip dabar jaučiatės g.gif

turiu klausima. nuo rugsėjo 2 dienos pradės mergina eiti į darželį. kaip pratinote prie darželio g.gif kaip ar auklėtojas supažindinote tik su tuo, kuom vaikas serga, ar prireikus darželyje suteiks pirmaja pagalba ar skambins man g.gif
galvoju pradžioje kad susipažintu su aplinka, paskui, kad nors 5 ar 15 min pabūtų be manęs, aš už durų išeičiau g.gif ir taip ilginčiau, bent iki pietų miego, ką jūs manote, kaip darėte g.gif
Atsakyti
Mano abu vaikai lankė alergiškų vaikų darželį, tai ten ir anketą specialią pildyti reikėjo ką vaikas valgo, ko ne, kas alergizuoja, kokius vaistus vartoja, ar reikia avrtoti tarkim Ventoliną dienos metu. Ir pan. Auklėtojos patyrusios pakankamai daug žino apie alergijas bei astmos priepuolius.
O pratinau abu neilgai, vienas pradėjo eiti 2m 10 mėn, o kitas 3 m. 1 mėn.

Kaip buvo su pirmuoju. Pirmą dieną atėjom abu į grupę, auklėtoja mus abu apvedžiojo po grupę, aprodė miegamąjį, prausyklą, po to aš pasėdėjau ant kėdutės, kartais jo pakviesta eidavau kartu apžiūrėti žaislų. pabuvome kokią valandą. Jam lyg ir patiko, sekančią dieną, po vaikų pusryčių jį atvedžiau ir pasakiau kad tuoj ateisiu nes turiu labai trumpai i darbelį užsukt, vaikas vienas pabuvo kokias tris valandas, radau jį su visa grupe lauke, tai jis mane dar nuvedė papietauti į grupę su visais vaikais, o trečią dieną dėl mano darbelio jis liko ir miegoti, o vos nubudęs pamatė mane aš jo jau laukiau. Nuo ketvirtos dienos jis ėjo pilnu tempu, o va tada prasidėjo ašaros, ale aš mama griežta, pasakiau kad kitaip nebus ir jam pasirinkimas arba būti darželyje su vaikais kol mama baigs darba, arba likti vienam namuose, be vaikų be paruoštų pietukų, be žmogaus kuris pasirūpins juo jei jis užsigaus ir pan. Taip kad kelis rytus paverkšlenęs jis keliavo į darželį kartais su noru kartais be. Iki darželio į namus ateidavo auklė.

Su antruoju. Iki darželio jį vežiojau į auklės namus, taigi iš namų išvykt ryte jam buvo normalu. Jį irgi pratinau tris dienas. Pirmą dieną kartu pabuvom porą valandėlių, sekančią dieną pabuvo iki pietukų miegelio. O trečią liko savo noru pats miegot. Deja ketvirtą dieną jau darželio nebenorėjo, veržėsi pas auklę, kuri jam buvo kaip močiutė. Bet aišku vėl ta pati litanija, kad mama turi dirbti, kad tik taip gaus pinigėlio, ir kad visada visada atvaziuos vaikučio paiimti ir niekada savo brangenybės nepaliks, tuo labiau, kad ir visų vaikų tėveliai ateina, ir darželis vakare užsidaro ir niekas nelieka paliktas. Buvo vargo aišku, bet šiaip viskas buvo OK, gal kad aš taip nusistačiau, ir negailėjau vaiko, nes ir nebuvo ko gailėti, jam su vaikais žymiai buvo geriau nei su viena aukle. O dabar jis labai nenori palikti darželio ir aš vos ne kas vakarą jam turiu žadėti, kad kartais mes darželį aplankysim pasisveikiti su auklėtojom. Jos buvo nerealios.
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 08 27, 13:23)
galvoju pradžioje kad susipažintu su aplinka, paskui, kad nors 5 ar 15 min pabūtų be manęs, aš už durų išeičiau g.gif ir taip ilginčiau, bent iki pietų miego

Netempk laiko, adaptacija visada būna sunki ar ji bus trumpa ar ilga. Už durų nestovėk, pačiai nervai neatlaikys, ypač jei vaikas verks. Vaikui sakyk, kad eini iki gydytojos iki dantistės iki banko suisimokėt ir pan.

kaip laikomės nežinau, neskambinau namo, bet žinau, kad jei būtų kosulys vyresnėlis mane telefonu informuotų pasiruošęs supurkšti reikiamus vaistuku. Dievinu aš jį už tokį rūpestį savo mažesniu broliu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 27, 15:18)
Mano abu vaikai lankė alergiškų vaikų darželį, tai ten ir anketą specialią pildyti reikėjo ką vaikas valgo, ko ne, kas alergizuoja, kokius vaistus vartoja, ar reikia avrtoti tarkim Ventoliną dienos metu. Ir pan. Auklėtojos patyrusios pakankamai daug žino apie alergijas bei astmos priepuolius.
O pratinau abu neilgai, vienas pradėjo eiti 2m 10 mėn, o kitas 3 m. 1 mėn.

Kaip buvo su pirmuoju. Pirmą dieną atėjom abu į grupę, auklėtoja mus abu apvedžiojo po grupę, aprodė miegamąjį, prausyklą, po to aš pasėdėjau ant kėdutės, kartais jo pakviesta eidavau kartu apžiūrėti žaislų. pabuvome kokią valandą. Jam lyg ir patiko, sekančią dieną, po vaikų pusryčių jį atvedžiau ir pasakiau kad tuoj ateisiu nes turiu labai trumpai i darbelį užsukt, vaikas vienas pabuvo kokias tris valandas, radau jį su visa grupe lauke, tai jis mane dar nuvedė papietauti į grupę su visais vaikais, o trečią dieną dėl mano darbelio jis liko ir miegoti, o vos nubudęs pamatė mane aš jo jau laukiau. Nuo ketvirtos dienos jis ėjo pilnu tempu, o va tada prasidėjo ašaros, ale aš mama griežta, pasakiau kad kitaip nebus ir jam pasirinkimas arba būti darželyje su vaikais kol mama baigs darba, arba likti vienam namuose, be vaikų be paruoštų pietukų, be žmogaus kuris pasirūpins juo jei jis užsigaus ir pan. Taip kad kelis rytus paverkšlenęs jis keliavo į darželį kartais su noru kartais be. Iki darželio į namus ateidavo auklė.

Su antruoju. Iki darželio jį vežiojau į auklės namus, taigi iš namų išvykt ryte jam buvo normalu. Jį irgi pratinau tris dienas. Pirmą dieną kartu pabuvom porą valandėlių, sekančią dieną pabuvo iki pietukų miegelio. O trečią liko savo noru pats miegot. Deja ketvirtą dieną jau darželio nebenorėjo, veržėsi pas auklę, kuri jam buvo kaip močiutė. Bet aišku vėl ta pati litanija, kad mama turi dirbti, kad tik taip gaus pinigėlio, ir kad visada visada atvaziuos vaikučio paiimti ir niekada savo brangenybės nepaliks, tuo labiau, kad ir visų vaikų tėveliai ateina, ir darželis vakare užsidaro ir niekas nelieka paliktas. Buvo vargo aišku, bet šiaip viskas buvo OK, gal kad aš taip nusistačiau, ir negailėjau vaiko, nes ir nebuvo ko gailėti, jam su vaikais žymiai buvo geriau nei su viena aukle. O dabar jis labai nenori palikti darželio ir aš vos ne kas vakarą jam turiu žadėti, kad kartais mes darželį aplankysim pasisveikiti su auklėtojom. Jos buvo nerealios.
Papildyta:
Netempk laiko, adaptacija visada būna sunki ar ji bus trumpa ar ilga. Už durų nestovėk, pačiai nervai neatlaikys, ypač jei vaikas verks. Vaikui sakyk, kad eini iki gydytojos iki dantistės iki banko suisimokėt ir pan.
kaip laikomės nežinau, neskambinau namo, bet žinau, kad jei būtų kosulys vyresnėlis mane telefonu informuotų pasiruošęs supurkšti reikiamus vaistuku. Dievinu aš jį už tokį rūpestį savo mažesniu broliu  wub.gif

jau kalbame apie mėnesį, kad Radvilė eis į darželį, o mama į darbelį (aišku turiu dar laiko, nes stoviu darbo biržoje), negaliu jai griežtai pasakyti, tada tragedija, visada su ja kalbu ir pasakoju, na tarkime reikia eiti kraujo pasiimti, taip ir pasakoju eisime pas sesute ji ims kraujuka, nes reikia tau padėti ir ji tada sėdi ramiai man ant kelių. grieštas tonas ją išverčia iš pusiausvyros. esu stipri, pirma išleidau į darža ir atlaikiau, jis pas mane hiperaktyvus, tai visko buvo. o čia viskas priešingai ir tiek ligų, čia kaime tokių darželių nėra, bet sako rūpinasi laabi, na žiūrėsiu kaip seksis pirma diena, ji nemėgsta svetimų žmonių ypač tų kurie puola imti ant rankų tada jau garantuotas priepolis doh.gif na bandysime g.gif

kaip faina, koks šaunuolis vyresnėlis 4u.gif

mano dėja ne turiu saugoti mažyle nuo jo unsure.gif
Atsakyti
Roga, būtų gerai, kad pirmą dieną supažindintum auklėtojas ne vien su tuo ką gali vaikas valgyti o ko ne (patarčiau net ant lapo išvardinti produktus, kurie jai pavojingi, kurių tiesiog dar nėra ragavusi, auklėtojos turės jį po ranka ir pamiršusios pasižiūrės kad nesuduotų ko negalima) bet supažindinti su vaiko būdu, kaip jį nuraminti, kad va neimti skubiai ant rankų kol neapsiprato, kokiu tonu ar kokiais žodžiais vaiką nuraminti, o ko kaip tik nevalia daryti. Kuo daugiau asmeninės informacijos apie vaiką suteiksi auklėtojom, tuo joms ir jūsų mergytei bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 27, 15:44)
Roga, būtų gerai, kad pirmą dieną supažindintum auklėtojas ne vien su tuo ką gali vaikas valgyti o ko ne (patarčiau net ant lapo išvardinti produktus, kurie jai pavojingi, kurių tiesiog dar nėra ragavusi, auklėtojos turės jį po ranka ir pamiršusios pasižiūrės kad nesuduotų ko negalima) bet supažindinti su vaiko būdu, kaip jį nuraminti, kad va neimti skubiai ant rankų kol neapsiprato, kokiu tonu ar kokiais žodžiais vaiką nuraminti, o ko kaip tik nevalia daryti. Kuo daugiau asmeninės informacijos apie vaiką suteiksi auklėtojom, tuo joms ir jūsų mergytei bus lengviau.

ačiū, apie sąraša gera mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 08 27, 15:02)
ačiū, apie sąraša gera mintis 4u.gif

Nesu tikra ar rasiu namie lyg buvau pasidarius kopija kažkada darzelyje duoto sąrašo tai jei rasiu nuskanuosiu ir tau el paštu permesiu, bus lengviau sudarinėt, nes ten surašyti darželiuose dažniausiai naudojami maisto produktai. Tame saraše žymėjom ką vaikas valgo, ko jam negalima, ir ko dar neragavęs. Jei tik nepamiršiu šiandien namie pasižiūrėt, ryt parašysiu tau az mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 27, 16:26)
Nesu tikra ar rasiu namie lyg buvau pasidarius kopija kažkada darzelyje duoto sąrašo tai jei rasiu nuskanuosiu ir tau el paštu permesiu, bus lengviau sudarinėt, nes ten surašyti darželiuose dažniausiai naudojami maisto produktai. Tame saraše žymėjom ką vaikas valgo, ko jam negalima, ir ko dar neragavęs. Jei tik nepamiršiu šiandien namie pasižiūrėt, ryt parašysiu tau az  mirksiukas.gif

oj kaip ačiū aciuks.gif padėtumėte man labai aciuks.gif
Atsakyti