QUOTE(Roga @ 2013 08 22, 13:54)
jei nesunku prašyk pas ką buvai pas kurį įmunologa ir kokius skiepus pasilikote mes kai visai neskiepytos, apie MMR ir net negalvoju atrodo tiek skaičiau skaičiau ir man kartais iš vis skiepai nereikalingi pasidaro
Santariškėse, berods Rudzevičienė paliko mantų, MMR ir kokliušo, difterijos, stabligės vakcina (dėl jos pasakė jei norėsim, vėliau parašyt atsisakymą) QUOTE(bevardė @ 2013 08 22, 13:55)
Nataliuncik, brūkštelk man i az jei čia nenori balamutint mamu, nuo ko planuoji vakcinuoti. Aš MMR irgi atsisakyčiau, bet va vyresnėliui jau tuoj 11 m o vaikiškom ligom dar nesirgo ir vargu ar sirgs nes didžioji dauguma paskiepyti. O paauglystėj komplikacijos išties pavojingos, o atsižvelgiant į tai kad dabartiniai vaikai anksčiau bręsta tai ir komplikacijos jaunėja
Difterijos irgi nebijau, bet deja nėra vienvalentės nuo stabligės. O stabligė bernui išties pavojinga, auga bachūras ir vėjai galvoj švilpia, nežinia kur kokį galą nusilauž ar nusipjaus.
planuoju nuo MMR, bet čia sakau, pažiūrėsim į savo tyrimų rezultatus ir ką gyd. patars (nes vidurinėliai VRC nustatė elgesio ir dėmesio sutrikimus) Žiūrėsim, nes juk galima iki 12 metų atidėt MMR (jei neskiepytas 6-7 metų) Difterijos irgi nebijau, bet deja nėra vienvalentės nuo stabligės. O stabligė bernui išties pavojinga, auga bachūras ir vėjai galvoj švilpia, nežinia kur kokį galą nusilauž ar nusipjaus.
O ką galvojat skiepas padės nuo stabligės? juk net prasirgus stablige, nesusikuria natūralus imunitetas. Tai jei liga imuniteto nesukuria, kaip jį gali sukurti vakcina?