Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(Roga @ 2013 08 22, 13:54)
jei nesunku prašyk pas ką buvai pas kurį įmunologa g.gif ir kokius skiepus pasilikote g.gif mes kai visai neskiepytos, apie MMR ir net negalvoju schmoll.gif atrodo tiek skaičiau skaičiau ir man kartais iš vis skiepai nereikalingi pasidaro blush2.gif
Santariškėse, berods Rudzevičienė g.gif paliko mantų, MMR ir kokliušo, difterijos, stabligės vakcina (dėl jos pasakė jei norėsim, vėliau parašyt atsisakymą)

QUOTE(bevardė @ 2013 08 22, 13:55)
Nataliuncik, brūkštelk man i az jei čia nenori balamutint mamu, nuo ko planuoji vakcinuoti. Aš MMR irgi atsisakyčiau, bet va vyresnėliui jau tuoj 11 m o vaikiškom ligom dar nesirgo ir vargu ar sirgs nes didžioji dauguma paskiepyti. O paauglystėj komplikacijos išties pavojingos, o atsižvelgiant į tai kad dabartiniai vaikai anksčiau bręsta tai ir komplikacijos jaunėja sad.gif

Difterijos irgi nebijau, bet deja nėra vienvalentės nuo stabligės. O stabligė bernui išties pavojinga, auga bachūras ir vėjai galvoj švilpia, nežinia kur kokį galą nusilauž ar nusipjaus.
planuoju nuo MMR, bet čia sakau, pažiūrėsim į savo tyrimų rezultatus ir ką gyd. patars (nes vidurinėliai VRC nustatė elgesio ir dėmesio sutrikimus) Žiūrėsim, nes juk galima iki 12 metų atidėt MMR (jei neskiepytas 6-7 metų)
O ką galvojat skiepas padės nuo stabligės? juk net prasirgus stablige, nesusikuria natūralus imunitetas. Tai jei liga imuniteto nesukuria, kaip jį gali sukurti vakcina?
Atsakyti
O kam tas mantu? Nemanau kad tai tikslinga, aplamai jau mano vaikystės laikais buvo bėdų dėl šio tyrimo tikslumo. Jei skiepys nuo kokliušo tai vadinasi gausit greičiausiai pilną penkiavalentę vakciną pentaxim arba keturvalentę Tetraxim, kitų vakcinų Lietuvoje nėra sad.gif Tetraxim nuo Pentaxim skiriasi tik tuo kad joje nėra hemofilus influenza.

Dėl stabligės, na nežinau, manau kad vakcina bent 10 m suteiks imuniteta. Bėda kad Lietuvoje nėra to serumo kurį turėtų suleisti susižeidus, o suleidžia tą eilinę difterijos stabligės vakciną.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 08 22, 14:28)
Santariškėse, berods Rudzevičienė  g.gif paliko mantų, MMR ir kokliušo, difterijos, stabligės vakcina (dėl jos pasakė jei norėsim, vėliau parašyt atsisakymą)
planuoju nuo MMR, bet čia sakau, pažiūrėsim į savo tyrimų rezultatus ir ką gyd. patars (nes vidurinėliai VRC nustatė elgesio ir dėmesio sutrikimus) Žiūrėsim, nes juk galima iki 12 metų atidėt MMR (jei neskiepytas 6-7 metų)
O ką galvojat skiepas padės nuo stabligės? juk net prasirgus stablige, nesusikuria natūralus imunitetas. Tai jei liga imuniteto nesukuria, kaip jį gali sukurti vakcina?

o nuo kelių metų pradėjote skiepyti, ar dar neskiepyjote g.gif

tai hiperaktyvumas, tai stosite į mano vyresnėlio būrį tik musm daugiau bėdų prie ADHD unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 08 22, 14:55)
O kam tas mantu? Nemanau kad tai tikslinga, aplamai jau mano vaikystės laikais buvo bėdų dėl šio tyrimo tikslumo. Jei skiepys nuo kokliušo tai vadinasi gausit greičiausiai pilną penkiavalentę vakciną pentaxim arba keturvalentę Tetraxim, kitų vakcinų Lietuvoje nėra sad.gif Tetraxim nuo Pentaxim skiriasi tik tuo kad joje nėra hemofilus influenza.

Dėl stabligės, na nežinau, manau kad vakcina bent 10 m suteiks imuniteta. Bėda kad Lietuvoje nėra to serumo kurį turėtų suleisti susižeidus, o suleidžia tą eilinę difterijos stabligės vakciną.

tiek makalynės lietuvoje ir pasirinkimo mažai, juk skiepai yra neprivalomi, o tampa privalomais.
Atsakyti
Na kaip ir neprivalomi bet arba vakcinuoji nuo visko arba nuo nieko. Mes kolkas pasirinkom antrąjį variantą.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 22, 15:04)
Na kaip ir neprivalomi bet arba vakcinuoji nuo visko arba nuo nieko. Mes kolkas pasirinkom antrąjį variantą.

kaip ir mes, su vyru diskutavome, jis už skiepus, bet kai pamatė po dviejų skiepų, kokia baisi reakcija pasakėme stop.

aš dėl vyresnėlio įtariu, kad jam suskiepijo, aš jauna žalia buvau ir padariau žalos nemažai unsure.gif
Atsakyti
Na ką, grįžom namo, taip ir nepasiskiepijom, iki 12 metų pratęsėm MMR

QUOTE(bevardė @ 2013 08 22, 14:55)
O kam tas mantu? Nemanau kad tai tikslinga, aplamai jau mano vaikystės laikais buvo bėdų dėl šio tyrimo tikslumo.
Jei skiepys nuo kokliušo tai vadinasi gausit greičiausiai pilną penkiavalentę vakciną pentaxim arba keturvalentę Tetraxim, kitų vakcinų Lietuvoje nėra sad.gif Tetraxim nuo Pentaxim skiriasi tik tuo kad joje nėra hemofilus influenza.

mantų mums darė po reanimacijos, kai astma buvo nekontroliuojama su vaistais, atmetimui
tai dėl to ir atsisakėm, kad nėra vienvalenčiu doh.gif nors kai kurie šaltiniai teigia, kad prasirgus natūraliai kokliušu įgyjamas imunitetas ir sumažėja/ar net išnyksta BA problemos
dėl stabligės kiek ieškojau info, nėra patvirtintu tyrimų dėl imunineto po vakcinacijos schmoll.gif taip kai ir prasirgus stablige, nesusikuria natūralus imunitetas, galima vėl užsikrėst.

QUOTE(Roga @ 2013 08 22, 14:59)
o nuo kelių metų pradėjote skiepyti, ar dar neskiepyjote g.gif
tai hiperaktyvumas, tai stosite į mano vyresnėlio būrį tik musm daugiau bėdų prie ADHD unsure.gif
Papildyta:
tiek makalynės lietuvoje ir pasirinkimo mažai, juk skiepai yra neprivalomi, o tampa privalomais.
mažiukė tai gimstatnt gavo, o vidurinėlė iki 1,5metukų
taip, visur valdo pinigai verysad.gif

QUOTE(Roga @ 2013 08 22, 15:07)
kaip ir mes, su vyru diskutavome, jis už skiepus, bet kai pamatė po dviejų skiepų, kokia baisi reakcija pasakėme stop.
aš dėl vyresnėlio įtariu, kad jam suskiepijo, aš jauna žalia buvau ir padariau žalos nemažai unsure.gif
svarbiausia juk niekas nieko nesako, ir nurodytos kontraindikacijos prie kuriu negalima skiepyt ar kam užsiminė? o juk alergiškiems kiaušiniu, pienui daugiau nei puse netinkamos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 08 22, 18:57)
Na ką, grįžom namo, taip ir nepasiskiepijom, iki 12 metų pratęsėm MMR

mantų mums darė po reanimacijos, kai astma buvo nekontroliuojama su vaistais, atmetimui
tai dėl to ir atsisakėm, kad nėra vienvalenčiu  doh.gif nors kai kurie šaltiniai teigia, kad prasirgus natūraliai kokliušu įgyjamas imunitetas ir sumažėja/ar net išnyksta BA problemos
dėl stabligės kiek ieškojau info, nėra patvirtintu tyrimų dėl imunineto po vakcinacijos  schmoll.gif taip kai ir prasirgus stablige, nesusikuria natūralus imunitetas, galima vėl užsikrėst.
mažiukė tai gimstatnt gavo, o vidurinėlė iki 1,5metukų
taip, visur valdo pinigai  verysad.gif
svarbiausia juk niekas nieko nesako, ir nurodytos kontraindikacijos prie kuriu negalima skiepyt ar kam užsiminė? o juk alergiškiems kiaušiniu, pienui daugiau nei puse netinkamos  doh.gif

mergyt ačiū už informacija labai dėkinga.
dėja pinigai milžiniški vaikšto ir į vaikus žiūri retai, reta gydytoja, kuri pasako, kad neskiepys ir padeda šeimoms unsure.gif
man ne nei viena vakcina nepasakė, kuri yra pavojinga ir kokia reakcija gali būti, kad kaikuriuose šalyse vakcinos buvo uždraustos, nes sukiale mirtis, bet yra visada bet.
Atsakyti
Mantu darė ir mano mažiui, dėl neaiškio kilmės nuolatinio karščiavimo, kuris prasidėjo po pirmos penkiavalentės vakcinos dozės. Bet daugiau nedarysim, lyg ir nėra reikalo, o jei bus įtarimas kada dėl tuberkuliozės, man regis dabar yra kraujo tyrimai atliekami, kurie beja ir tikslesni nei mantu.

Aš irgi MMR vyresnėliui atidėjau iki 12 metų, nors tuo metu mažiui bus 8 metai, bet skiepysiu vienu metu abu turbūt, kad ir reakcijos jei bus būtų vienu metu, nes man vis tik nepatikimai skamba tai kad po 7 d. vakcinuoto vaiko organizmas kažkiek išskiria gyvo tymų sukėlėjo ir va vienos pažįstamos vaikui net ir čia SM aprašyta yra, po vakcinos pasireiškė tymai visu "gražumu". tai jei mažius bus neskiepytas kaži kaip sureaguotu jei vyresneliui broliui po vakcinos tymai tokie prasidėtų. Žodžiu neapsisprendus dar aš, turiu tam du metus maždaug. Nors pamenu kažkada buvau nusprendus atidėti tik iki 4 metų po to iki 6 po to iki 8 metų, o va ant nosies jau 11, o aš vis delsiu.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 08 23, 10:01)
Mantu darė ir mano mažiui, dėl neaiškio kilmės nuolatinio karščiavimo, kuris prasidėjo po pirmos penkiavalentės vakcinos dozės. Bet daugiau nedarysim, lyg ir nėra reikalo, o jei bus įtarimas kada dėl tuberkuliozės, man regis dabar yra kraujo tyrimai atliekami, kurie beja ir tikslesni nei mantu.

Aš irgi MMR vyresnėliui atidėjau iki 12 metų, nors tuo metu mažiui bus 8 metai, bet skiepysiu vienu metu abu turbūt, kad ir reakcijos jei bus būtų vienu metu, nes man vis tik nepatikimai skamba tai kad po 7 d. vakcinuoto vaiko organizmas kažkiek išskiria gyvo tymų sukėlėjo ir va vienos pažįstamos vaikui net ir čia SM aprašyta yra, po vakcinos pasireiškė tymai visu "gražumu". tai jei mažius bus neskiepytas kaži kaip sureaguotu jei vyresneliui broliui po vakcinos tymai tokie prasidėtų. Žodžiu neapsisprendus dar aš, turiu tam du metus maždaug. Nors pamenu kažkada buvau nusprendus atidėti tik iki 4 metų po to iki 6 po to iki 8 metų, o va ant nosies jau 11, o aš vis delsiu.

tai va, pradžioje ir aš per sekantį vizita parašysiu prašyma, dėl skiepų atidėjimo iki 6 metukų, o tada per tą laika nuspresiu kuo skiepysiu kuo ne, o gal kas pasikeis. ačiū, kad dalinatės patirtimi, čia prie BA manau labai svarbūs ir skiepų kalendorius.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 08 22, 21:55)
mergyt ačiū už informacija labai dėkinga.
dėja pinigai milžiniški vaikšto ir į vaikus žiūri retai, reta gydytoja, kuri pasako, kad neskiepys ir padeda šeimoms unsure.gif
man ne nei viena vakcina nepasakė, kuri yra pavojinga ir kokia reakcija gali būti, kad kaikuriuose šalyse vakcinos buvo uždraustos, nes sukiale mirtis, bet yra visada bet.
kad tik padėtu 4u.gif

QUOTE(bevardė @ 2013 08 23, 10:01)
Žodžiu neapsisprendus dar aš, turiu tam du metus maždaug. Nors pamenu kažkada buvau nusprendus atidėti tik iki 4 metų po to iki 6 po to iki 8 metų, o va ant nosies jau 11, o aš vis delsiu.
dar yra laiko, gal dar kas pasikeis g.gif
Atsakyti
Sveikos.
Gal kas žino pigesnį būdą mašinos pastatymui prie Santariškių klinikų 4-5 paroms?
Ačiū
Gulamės rugsėjo 8 d. į alergolignį tyrimams.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 08 24, 15:40)
Sveikos.
Gal kas žino pigesnį būdą mašinos pastatymui prie Santariškių klinikų 4-5 paroms?
Ačiū
Gulamės rugsėjo 8 d. į alergolignį  tyrimams.
na jei tik kur kieme prie namu statyt mašiną g.gif
Atsakyti