Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(leja06 @ 2013 07 16, 11:44)
Nedariau imunoglobulino tyrimo. Dariau tik maisto. Noriu labai padaryti įkviamų dar. Dabar jau kelias dienas nenaudojma jokių inhaliacijų. Laikomės kol kas gerai. Fui... Neprisišnekėjus  unsure.gif . Kitą pirmadienį darysiu įkvepiamų testą kraujo. O ką imunoglobulino tyrimas rodo?

ar yra iš vis alergija, imunoglobulinas aukščiausia norma turi būti apie 50. mano merginai 7 mėnesių jau buvo 102. daugiau nedariau, nes pulmonologė sakė, nesikeis, nes buvo negydyta o tik sirgo sirgo sirgo, kai sueis 3 metukai viska padarysiu.

ar radote maistui ar kam alergiška g.gif
Atsakyti
Jei yra galimybe ta pacia dieną uzsirasyti ir pas alergologą tai puiku, ne ne visose gydymo įstaigose pulmonologas gali suteikti alergologo paslaugas. Kauno klinikose maniškiui atskirai alergologo nereikėjo. Pulmonologas pradžioje išklausė nusiskundimus kas buvo neaišku dar pasiklausinėjo, tada paėmė iš nosytės tepinėlį dėl alergijos, nusiunte IgE tyrimui, pasiule bendram kraujo tyrimui ir mokamam kraujo tyrimui mišriems alergenams nustatyti, kadangi vaikis kosejo padare plaučių nuotrauką, spirometrijos nedarė nes buvo permažas. Po savaitės kai buvo visi rezultatai, nustatė diagnozę išrašė vaistukus, pypkę ir vsio. Dūrio mėginių nedarė nes rinkomės kraujo tyrimą.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 07 16, 12:16)
ar yra iš vis alergija, imunoglobulinas aukščiausia norma turi būti apie 50. mano merginai 7 mėnesių jau buvo 102. daugiau nedariau, nes pulmonologė sakė, nesikeis, nes buvo negydyta o tik sirgo sirgo sirgo, kai sueis 3 metukai viska padarysiu.
ar radote maistui ar kam alergiška g.gif

Nu mano vaikas yra alergiskas, ta jau beveik metai zinau. Maisto kraujo tyrimas parode alergija pienui, taip pat ir kazeinui (jokio apdoroto pieno negalima jam), kiausiniui, bulvei, zuvei, sojai, kiaulienai, jautienai, truputi triusienai, zirniams, riesutams. Praktiškai pastebėjau alergija visoms žalioms uogoms. Valgo tik virtą mėlynių uogienę ir šiemet daugiau nieko negaus.
Lopų tyrimai parodė alergija beveik visiems grūdams. Iš grūdų valgom ryžius ir kukurūzus. kartais papiktnaudžiaujam kvietiniais, nors ir nelabai galima jam.
Bet laba įtarimą man kelia dulkes. Ar tik jos mano vaikui ir nesukelia alergines reakcija, astma.
Nu jei viskas gerai, tai jau kitą savaitę žinosiu.
O ar reiktu man to imunoglobulino tyrima darytis, kad ir taip aišku, kad alergiski esam? g.gif O jis brangus yra?
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 07 16, 15:07)
Nu mano vaikas yra alergiskas, ta jau beveik metai zinau. Maisto kraujo tyrimas parode alergija pienui, taip pat ir kazeinui (jokio apdoroto pieno negalima jam),  kiausiniui, bulvei, zuvei, sojai, kiaulienai, jautienai, truputi triusienai, zirniams, riesutams. Praktiškai pastebėjau alergija visoms žalioms uogoms. Valgo tik virtą mėlynių uogienę ir šiemet daugiau nieko negaus.
Lopų tyrimai parodė alergija beveik visiems grūdams. Iš grūdų valgom ryžius ir kukurūzus. kartais  papiktnaudžiaujam kvietiniais, nors ir nelabai galima jam.
Bet laba įtarimą man kelia dulkes. Ar tik jos mano vaikui ir nesukelia alergines reakcija, astma.
Nu jei viskas gerai, tai jau kitą savaitę žinosiu.
O ar reiktu man to imunoglobulino tyrima darytis, kad ir taip aišku, kad alergiski esam?  g.gif  O jis brangus yra?

alergologės siuntimu nemokamas karta per metus 4u.gif
nemanau, kad reikia, nes ir taip aišku, kad alergiškas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 07 16, 15:16)
alergologės siuntimu nemokamas karta per metus 4u.gif

Tik karta per metus? g.gif
Nu as jau beveik metus važiuoju pas alergologe i Santariskes mazdaug kas 2-3 men. Su siuntimais ir nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 07 17, 08:51)
Tik karta per metus?  g.gif
Nu as jau beveik metus važiuoju pas alergologe i Santariskes mazdaug kas 2-3 men. Su siuntimais ir nemokamai.

mūsų kaime taip man aiškino biggrin.gif
Atsakyti
O aš nesuprantu, kam kartoti tą tyrimą kas metus? Mano veinam vaikui darė kai buvo 3 mėn, o po jo tada jau savo iniciatyva vežiau į Vilnių daryt mokamo mišraus tyrimo. O mažajam IgE irgi darytas vieną kartą. Na jis tik parodo alergiškas vaikas ar ne. Ir juk po to aš matau kad jei vis dar pasitaiko alerginių reakcijš vadinasi alergiškas ir visiškai dzin ar tas IgE bus kiek padidėjęs ar kiek pamažėję, vaikas vistiek alergiškas. Tai man regis toks tyrimas tiesiog tik pirminiai informacijai konstatuojant alergiją.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 16, 12:41)
Jei yra galimybe ta pacia dieną uzsirasyti ir pas alergologą tai puiku, ne ne visose gydymo įstaigose pulmonologas gali suteikti alergologo paslaugas. Kauno klinikose maniškiui atskirai alergologo nereikėjo. Pulmonologas pradžioje išklausė nusiskundimus kas buvo neaišku dar pasiklausinėjo, tada paėmė iš nosytės tepinėlį dėl alergijos, nusiunte IgE tyrimui, pasiule bendram kraujo tyrimui ir mokamam kraujo tyrimui mišriems alergenams nustatyti, kadangi vaikis kosejo padare plaučių nuotrauką, spirometrijos nedarė nes buvo permažas. Po savaitės kai buvo visi rezultatai, nustatė diagnozę išrašė vaistukus, pypkę ir vsio. Dūrio mėginių nedarė nes rinkomės kraujo tyrimą.

Na nera dbr vietu laisvu tai dienai pas alergologa, galbut uzteks tik pulmonologo. Mes is rajono, tad vaziuosime i kauno klinikas. Uzsirase pas Edita Hansted, o pas ka jus lankotes? Kiek kraujo tyrimai kainuoja jusu mineti?
Beje, gydytojas jums iskart paskyre pats apsilankymo data del tyrimu atsakymu ar reikia po pirmo vizito registruotis paciai kada bus vietu?
Atsakyti
Mes pas Kačinską. Po tyrimų praėjus savaitei liepė pasiskambinti jam į kabinetą (davė numerį) o dar po savaitės liepė ateit iš pat ryto, be jokių registracijų. Sesutė paklausė kokiu reikalu ir suzinojus kad dėl atsakymų liepė užeit iš karto į vidų.
Tyrimas nepamenu kiek kainavo gal 120 Lt?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 17, 11:52)
O aš nesuprantu, kam kartoti tą tyrimą kas metus? Mano veinam vaikui darė kai buvo 3 mėn, o po jo tada jau savo iniciatyva vežiau į Vilnių daryt mokamo mišraus tyrimo. O mažajam  IgE irgi darytas vieną kartą. Na jis tik parodo alergiškas vaikas ar ne. Ir juk po to aš matau kad jei vis dar pasitaiko alerginių reakcijš vadinasi alergiškas ir visiškai dzin ar tas IgE bus kiek padidėjęs ar kiek pamažėję, vaikas vistiek alergiškas. Tai man regis toks tyrimas tiesiog tik pirminiai informacijai konstatuojant alergiją.

mums Ieg dare du 3 kart metuose.kaskart kai i Santariskes atsiguldavom, kaskart jis didesnis budavo ir tai leisdavo uzdeti pliusa prie grafos alergine reakcija ( juokauju) siaip gal nori paziuret kiek alergija paumejus tuo momentu. mums juis darydavo nes atkreipdavau demesi kad jis yra aukstas apie 1500. ir nors pas ja vienas alergenas dulkes bet kartais labiau kartais maziau organizmas kovoja. suneliui daugiau alergenu bet Ieg niekada nera darytas.

o siaip vasarojam visai neblogai abu vaikai geria monkasta rysium su tuo purskalu nenaudojam. nors Domui parasytas nasonex visai vasarai bet prie monkastos aprimo kosuliai ir net sloha nors zinau kad slogos neveikia bet gal slopina sekreto gamyba.
Atsakyti
Mums IgE nustatinejo du kartus, abudu kai atsidurem ligoninej del uminio obstrukcinio bronchito. Pirma karta buvo 280, antra - 282.
Atsakyti
10 dienų nenaudojam jokių inhaliacijų. Pagaliau šiandien padariau kraujo tyrimus dėl įkvepiamų alergenų. Nekantriai laukiu rezultatų.
Atsakyti