Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 11:28)

Gali.

Todėl reiktų vaiką nuramint ir neleist jam įsirėkt. Aišku, jokiu būdu nenuolaidžiaujant jam ar lepinant, pataikaujant, tieisog atrast būdą kaip vaiką nuraminti. Net ir alerginio kosulio priepuolio metu geriausiai veikia kai vaikas yra raminamas, t.y. su juo kalbama jam glostoma nugara ar galvytė, kvėpuojama su juo kartu ir pan. Tai tikrai padeda suvaldyti priepuolius.

taip ir darau, kad neįsirėktu, ačiū. 4u.gif

QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 12:59)
O mes ruošiamės kitą pirmadienį į pajūrį tai lakstau po vaistines vaistus pirkinėju, kaip visada tašėje daugiausia vietos vaistai užima smile.gif Blyn kaip tik bus mėnuo kai nevartojam jokių vaistų, kažin ar praslysim dar atostogom ar jau nebe. Pas pulmonologą rugpjūčio 8 d., jei vėl kitos ligos nesutrukdys.

pajūryje gal viskas bus gerai, juk jūra 4u.gif
Atsakyti
Pajūryje taip, bet kad prieš išvažiavimą nesusirgtų, va ko bijau.
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 07 14, 17:00)
Po Ventolino nebūtina, bet po Flixotide - reikia. Mums pulmonologė tai vis primindavo. Kitaip gali atsirasti pienligė arba kimti gerklė. Jei vaikas mažas ir dantų nesiduoda valyt, pulomonologė sakė, kad tokiu atveju bent vandenuko duoti po inhaliacijų atsigerti.

Iš informacinio lapelio:
"Kai kuriems ligoniams, vartojant inhaliacinius gliukokortikoidus, gali
išsivystyti burnos ir gerklės kandidozė. Simptominę kandidozė gydoma
vietiškai veikiančiais antigrybeliniais preparatais, toliau tęsiant gydymą
flutikazono propionatu. Kai kuriems ligoniams preparatas gali sukelti balso užkimimą. Šių komplikacijų galima išvengti tuoj po inhaliacijos skalaujant burną vandeniu."

Pasiskaitinejau, kad po flexotido tikrai reiketu isskalauti burnyte, bet isskalauti o ne nuryti vandeni 4u.gif skalavimas tam, kad nepatektu vaisto i skrandi su maistu. Tai vadinasi, jei po inhaliacijos, bus nuryjama vandens, irgi tas pats, juk i skrandi turinys nueina. Nenoriu jums priestarauti, as cia esu naujoke, neturiu tiek ziniu ir patirties kaip jus visos. Maniskiui nera dvieju, skalauti jis nemoka, man paprasciau isvalyti jam dantukus.
Papildyta:
[quote=Zirzė,2013 07 14, 22:46]
ar gali buti tie staigus ikvepimai po ventolino? nes ventolinas greitina sirdies veikla. gal tai ir sutapo g.gif
reikia plauti arba skalauti po "pypkiu"

ne, tikrai ne po ventolino, nes tuo metu mes jo nenaudojome, svilpimu nebuvo. Tik tas kvepavimas, bet kita diena viskas susitvarke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 16:53)
Pajūryje taip, bet kad prieš išvažiavimą nesusirgtų, va ko bijau.

šššš nesusirgs 4u.gif

QUOTE(dovilesat @ 2013 07 15, 16:57)
Pasiskaitinejau, kad po flexotido tikrai reiketu isskalauti burnyte, bet isskalauti o ne nuryti vandeni  4u.gif skalavimas tam, kad nepatektu vaisto i skrandi su maistu. Tai vadinasi, jei po inhaliacijos, bus nuryjama vandens, irgi tas pats, juk i skrandi turinys nueina. Nenoriu jums priestarauti, as cia esu naujoke, neturiu tiek ziniu ir patirties kaip jus visos. Maniskiui nera dvieju, skalauti jis nemoka, man paprasciau isvalyti jam dantukus.

mums ir nėra dar dviejų kvepuojame jau ilgai, vandenuko gėrimas vienintelis dalykas, nes kai dantys dygsta, mano mergina net su šepetėliu neleidžia eiti artyn. nu nieko paskutiniai dantys dygsta, bus galima mokintis ir skalauti išspjauti vandenuka.
Atsakyti
Tiek kiek patenka su vandenuku vaisto į skranduką yra menkniekis. Kai vaikas išmokts išspjauti puiku, bet kol nemoka svarbu bent atsigerti wink.gif jau geriau vaisto likučiai skranduke, kur juos greitai rūgštys apdoroja, nei burnos gleivinėje wink.gif

Atsakyti
Sveikos,
Ar kuri jūsų darėt įkvepiamų alergenų tyrimą kraujo? Kokie rezultatai?
Atsakyti
Aš dariau mišrų, rodė tik kiaušiniui, ir katei, bei kažkiek šuniui. Nors iš patirties žinau, gal jį alergizuoja visi gyvūnai ir nebūtinas net rankų kontaktas. Beto jis jautrus dulkėms ir pelėsiui, nors tyrimas to nerodė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 16 liepos 2013 - 09:09
QUOTE(leja06 @ 2013 07 16, 10:05)
Sveikos,

darėm. Vyrauja 4 klasė.
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 07 16, 10:05)
Sveikos,

aš dariau, bet niekam nealergiška, nnors tikrai alergiška dulkių erkutėms, dulkėms ir dar kažkam.
eina tokia kalba, kad vaikam iki 3 metukų viskas kinta ir labai sunku nustatyti alergenus tiksliai kam. o kaip pas jus imunoglobulinas?
Atsakyti
QUOTE(dovilesat @ 2013 07 15, 16:57)
Pasiskaitinejau, kad po flexotido tikrai reiketu isskalauti burnyte, bet isskalauti o ne nuryti vandeni  4u.gif skalavimas tam, kad nepatektu vaisto i skrandi su maistu. Tai vadinasi, jei po inhaliacijos, bus nuryjama vandens, irgi tas pats, juk i skrandi turinys nueina. Nenoriu jums priestarauti, as cia esu naujoke, neturiu tiek ziniu ir patirties kaip jus visos. Maniskiui nera dvieju, skalauti jis nemoka, man paprasciau isvalyti jam dantukus.

Tiesiog persakiau, ką sakė pulomonologė. Čia tiesiog mažesnė blogybė nei išvis nieko nedaryti. Aišku, geriausia išsivalyti dantukus ar dantenas, bet jei vaikas nesiduoda... O mažiukai dažnai nesiduoda, tai belieka atsigerti duoti. Man tokių problemų jau nebėra, mergaitei jau ketveri, tai dantukus išsivalyt - ne problema. Bet po išsivalymo vistiek duodavau vandenuko atsigert, nes kažkaip gerklytė lyg ir kimdavo. Su balsu viskas buvo tvarkoj, bet vis krenkšdavo.
Atsakyti
Na kaip ir viskas aisku, tik dar norejau paklausti. Netrukus mums konsultacija pas pulmonologe. Kokius tyrimus ir kaip juos atlieka pirmosios apziuros metu? Taip pat turiu siuntima pas alergologus, pamasciau, gal butu verta iskart tai paciai dienai uzsiregistruoti ir pas juos? Kaip manote? Ar tiesiog uzteks to, ka atliks pulmonologe?
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 07 16, 10:22)
aš dariau, bet niekam nealergiška, nnors tikrai alergiška dulkių erkutėms, dulkėms ir dar kažkam.
eina tokia kalba, kad vaikam iki 3 metukų viskas kinta ir labai sunku nustatyti alergenus tiksliai kam. o kaip pas jus imunoglobulinas?

Nedariau imunoglobulino tyrimo. Dariau tik maisto. Noriu labai padaryti įkviamų dar. Dabar jau kelias dienas nenaudojma jokių inhaliacijų. Laikomės kol kas gerai. Fui... Neprisišnekėjus unsure.gif . Kitą pirmadienį darysiu įkvepiamų testą kraujo. O ką imunoglobulino tyrimas rodo?
Atsakyti