Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 07 10, 16:43)
Registruotis pas pulmonologą, o jau jis atliks viską ką reikia, ir nusius alergijos tyrimams ir plaučiukus paklausys.

Flexotidą pradėjot duoti? Jei ne patarčiau palaukti pulmonologo konsultacijos. Jei plaučiai nešvilpia galite salbutamolio neduot, va klausimas o jūs jį duodate geriama sirupo pavidalu ar purškiamą?
Švilpimas ir yra dusulys, negalvokit kad dusulys yra tik tada kai vaikas žiopčiodamas orą gaudo. Todėl gydytojai išgirdę vaiko bronchų švilpimą sako, kad vaikas dūsta jo plaučiam trūksta oro wink.gif

Kas liečia pelėsis- tai yra pats didžiausias alergijos ir astmos priešas, aplamai tai turbūt didžiausias kenkėjas aplamai žmogaus sveikatai. Kovokit kiek įmanoma su juo, mes dėl jo net gyvenamą vietą turėjom keisti, sunkiai su giliu skausmu tiek moraliniu tiek finansiniu, bet vaikų sveikata man vis tik didžiausias turtas ir tai per vėlai išsikėlėm. Pelėsio išnaikinti praktiškai neįmanoma, o kovot būtina ir nuolat. Patarimas- įsigykite drėgmės surinkėją, jo pagalba bus lengviau su pelėsiu kovot wink.gif Ar namuose esat matavę drėgmę, jei ne tai pabandykit, aš pamatavus amo netekau, vietik normos 40-60, vaiko kambaryje drėgmė buvo 95 proc.

Buvome pas kita gydytoja. Plauciukai svarus, nieko negirdejo jau, bet gavome siuntima pas pulmonooga, tad belieka dbr sulaukti, kol prieisime eile.
Flexotida nors israse, as jo neduodu, daviau tik dvi dienas, kol neissiaiskinau, kad jie hormoniniai. Kol vaikas nera istirtas, nenoriu jo "farsiruoti" tokiais vaistais. Ventolina visada naudojome tik purskiama ir per "pypke". ji naudojame tik atsiradus svilpimui, pagal poreiki, kol jis praeina.
Su pelesiu kovojame, kolkas tik vienas kambarys nezymiai pelyja, bet vaika is ten iskrausteme su lovyte ir visais daigtais i kita. Kolkas remontuojame nuo pagrindu kita buta, iki ziemos planuojame pabaigti ir tikiuosi baigsis tie vargai su pelesiu.
Sakykite, o jusu vaikuciams nebuna, kad kartais pradeda kvepuoti tankiai? Anakart bijojau uzmigti, nes vaikas per pietu miega ir nakties miega taip staigiai kvepavo, per sekunde spedavo ir ikvepti ir iskvepti. Buvau labai sunerimus, bet gydytoja man sito negalejo paaiskinti, nes su plauciais viskas buvo gerai. Dienos metu kvepavo iprastai.
Atsakyti
tiesa, dar norejau paklausti. nesenai girdejau, kad po inhaliaciju reikia issiskalauti burna. Ar tiesa? ar jus valote saviesiems dantukus pries ir po inhaliaciju? ar cia tiesiog nesamone?
Atsakyti
QUOTE(dovilesat @ 2013 07 14, 14:43)
tiesa, dar norejau paklausti. nesenai girdejau, kad po inhaliaciju reikia issiskalauti burna. Ar tiesa? ar jus valote saviesiems dantukus pries ir po inhaliaciju? ar cia tiesiog nesamone?

mano dar maža, bet duodu atsigerti po Tūbos t.y. po vaistų pakviepavimo ir tada dar einame dantis išsivalyti. tikrai neišmislas.
Atsakyti
man kitoks klausimas kilo, ar taip gali būti, pradėjome kvepoti Fliksotida viena karta, ryt jau turėčiau visai nepurkšti, bet yra velniava, kas kart mažylė neverkia, o koso koso, verkia ir koso, kai nurimsta ir nebekoso. įkviapiant kai traukia per nosį supykus nesigirdi cipimo, bet tikrai nemaloniai, nes toks jausmas, jei ilgiau paverks dusti pradės hmm. trečiadienį kai buvome pas gydytoja sakė viskas švaru. o taip nebūdavo, prasidėjo po savaitės, kai sumažinome Fliksotida. ar čia jai praeis, nu taip noriu, kad nors du mėnsius be vaistų pabūtų g.gif
Atsakyti

Po Ventolino nebūtina, bet po Flixotide - reikia. Mums pulmonologė tai vis primindavo. Kitaip gali atsirasti pienligė arba kimti gerklė. Jei vaikas mažas ir dantų nesiduoda valyt, pulomonologė sakė, kad tokiu atveju bent vandenuko duoti po inhaliacijų atsigerti.

Iš informacinio lapelio:
"Kai kuriems ligoniams, vartojant inhaliacinius gliukokortikoidus, gali
išsivystyti burnos ir gerklės kandidozė. Simptominę kandidozė gydoma
vietiškai veikiančiais antigrybeliniais preparatais, toliau tęsiant gydymą
flutikazono propionatu. Kai kuriems ligoniams preparatas gali sukelti balso užkimimą. Šių komplikacijų galima išvengti tuoj po inhaliacijos skalaujant burną vandeniu."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilijam: 14 liepos 2013 - 16:01
QUOTE(dovilesat @ 2013 07 14, 13:41)
Sakykite, o jusu vaikuciams nebuna, kad kartais pradeda kvepuoti tankiai? Anakart bijojau uzmigti, nes vaikas per pietu miega ir nakties miega taip staigiai kvepavo, per sekunde spedavo ir ikvepti ir iskvepti. Buvau labai sunerimus, bet gydytoja man sito negalejo paaiskinti, nes su plauciais viskas buvo gerai. Dienos metu kvepavo iprastai.

ar gali buti tie staigus ikvepimai po ventolino? nes ventolinas greitina sirdies veikla. gal tai ir sutapo g.gif

reikia plauti arba skalauti po "pypkiu"

o pas mus nesiliaujanti karusele wacko.gif menesi laiko buvom apsieje be flexotido. Per ta pati menesi ventolino purskem vos 2 ar 3 iputimus. Kai pasigirdedavo svokstimas bet be kosulio. Bet vis dar gere monkasta. Dabar jau savaite kaip pabaiem monkasta ir nuo uzvakar koseja neuzsidarydamas doh.gif jokia homeopatija nepadeda. Drosera suveikia mums pusdieniui kai geriam po 5lasiukus kas 12 min.tai po to kokias 4val buna ramu.paskui vel ta pati nesamone wacko.gif kol nesupurskiu du iputimus ventolino. Ryt skambinsiu gydytojai. prasysiuos priimama. O antradieni einam jau pas reabitologa. gal jis mums pades verysad.gif
Atsakyti
Po Flexotide būtina skalauti gerklytę ar bent duot atsigert, po Ventolino nereikia wink.gif

Naktį tankus kvėpavimas gali būti susijęs su sapnais wink.gif Maniškiui tai priešingai, būna kad net trumpam sustoja kvėpavimas, pradžioj kvėpuoja tankiai ir sustoja, esu suskaičiavus iki 7 sek. o po to vėl kvėpuoja normaliai. Į apnėja nepanašu dar.

Roga toks kosuliokas gali būti nervinio pagrindo, mano dičkis būdavo jei susinervindavo pradėdavo kosčiot ir krenkšt. Arba rūgštys sukyla, nuo nervų ar verkimo ir dirgina gerklytę.

Zirze, jei Drocera suveikė tai ji ir veikia, vartoji matyt neteisingai smile.gif Pirmas dvi val kas 12-15 min, po to visą dieną kas pusvalandį, jei matai kad kosulys grįžta vėl dažniau suduodi, tik jau kai padėtis stabilizuojasi palieki lašiukus kas val ar kas dvi val.

Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 09:43)
Zirze, jei Drocera suveikė tai ji ir veikia, vartoji matyt neteisingai smile.gif Pirmas dvi val kas 12-15 min, po to visą dieną kas pusvalandį, jei matai kad kosulys grįžta vėl dažniau suduodi, tik jau kai padėtis stabilizuojasi palieki lašiukus kas val ar kas dvi val.

duodu taip kaip sake. pirmas 2val duoti po 5 lasiukus kas 15min. toliau po 5 lasiukus kas 2-3val. bet iki to laiko jam vel prasideda kosulio priepuoliai doh.gif doh.gif

o jei visa diena kas puse val ar dazniau tai buteliuko 2-3 dienom teuzteks doh.gif vajezus....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 15 liepos 2013 - 10:03
QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 09:43)

Roga toks kosuliokas  gali būti nervinio pagrindo, mano dičkis būdavo jei susinervindavo pradėdavo kosčiot ir krenkšt. Arba rūgštys sukyla, nuo nervų ar verkimo ir dirgina gerklytę.

man ir taaip atrodo, bet jei nerviniu pagrindu ir ilgiau parėkus ar negali prasidėti tikras dusimo priepolis g.gif
Atsakyti
Bet jei per tas pirmas dvi val vaistas suveikia, vadinasi jis tinka, tiesiog reikia palaikyti pakankamą dozę. Beto čia tik pirmą parą taip, antrą parą tikrai užtenka kokius 5-6 kartus dienoje tų lašiukų.
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 07 15, 10:19)
man ir taaip atrodo, bet jei nerviniu pagrindu ir ilgiau parėkus ar negali prasidėti tikras dusimo priepolis g.gif

Gali.

Todėl reiktų vaiką nuramint ir neleist jam įsirėkt. Aišku, jokiu būdu nenuolaidžiaujant jam ar lepinant, pataikaujant, tieisog atrast būdą kaip vaiką nuraminti. Net ir alerginio kosulio priepuolio metu geriausiai veikia kai vaikas yra raminamas, t.y. su juo kalbama jam glostoma nugara ar galvytė, kvėpuojama su juo kartu ir pan. Tai tikrai padeda suvaldyti priepuolius.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 15, 11:28)
Bet jei per tas pirmas dvi val vaistas suveikia, vadinasi jis tinka, tiesiog reikia palaikyti pakankamą dozę. Beto čia tik pirmą parą taip, antrą parą tikrai užtenka kokius 5-6 kartus dienoje tų lašiukų.

4u.gif dekoju uz paprotinima
Atsakyti
O mes ruošiamės kitą pirmadienį į pajūrį tai lakstau po vaistines vaistus pirkinėju, kaip visada tašėje daugiausia vietos vaistai užima smile.gif Blyn kaip tik bus mėnuo kai nevartojam jokių vaistų, kažin ar praslysim dar atostogom ar jau nebe. Pas pulmonologą rugpjūčio 8 d., jei vėl kitos ligos nesutrukdys.
Atsakyti