Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma,

QUOTE(bevardė @ 2013 07 05, 10:59)
a tada husteel netiks, o neduodi kokio Fluditec sirupo?

negirdėtas, šiaip tai vaikams gydant eina tie pagrindiniai ceterizin, klemastins, ventolinas, fluksotidas, monkasta, ambroksalis. pas mus jau naujiena būna jai gyd pasiūlo umkolor doh.gif
Atsakyti
Čia kaip ambroksolis, t.y. skystinantis, bet man veikia geriau nei tarkim Brontex wink.gif
Atsakyti
Roga, kaip reikalai su ššš... ?
Dalyte:), kaip tavo vaikio kosulys?

Pas mums kolkas ramu. Šššš...
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 08, 09:42)
Roga, kaip reikalai su ššš... ?

Pas mums kolkas ramu. Šššš...

šššš neblogai nuo penktadienio bandysime be nieko gyventi šššš

ššššš 4u.gif ššššš
Atsakyti
Maniškis 18 d. be nieko. Rekordas buvo 30 d. taip kad dar toli iki rekordo. Svarbu po ranka turiu, gydytoja išrašė.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 08, 09:57)
Maniškis 18 d. be nieko. Rekordas buvo 30 d. taip kad dar toli iki rekordo. Svarbu po ranka turiu, gydytoja išrašė.

4u.gif

mes nuo sausio 25 dienos kviepuojam. tikiuosi iki antrojo gimtadienio apsipras be hormonų ir nebus priepoliukų pas mane, daug kelionių suplanuotu, vaistus visur vežuosi.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 08, 09:42)

Dalyte:), kaip tavo vaikio kosulys?

nuvogiau iš sesės monkastos 4mg vietoje jam reikalingu 5mg, nes atsekiau, kad jai kada ir buvo jam geriau tai prie monkastos, kosti mažiau (ko norėt trys kart tik daviau) nakčiai jokių vaistų neduodu, bet paskui vis tiek tenka keltis ventolino papurkšti, nes kitaip namai neužmigtu. nežinau ar aš čia gerai su to ventolinu darau, bet vos ne iki apsivemimo kosto ir nenusiramina savarankiškai.
jam tas AR parašyta, bet su sloga problemų nėra, bet tas tuščias kosulys....vakar per labas rytas alergologė kalbėjo, kad šitos karštos dienos gali paveikti sergančiuosiu, nes dulkių daug.
aš ir pati pradedu užuosti ko seniau nejutau, dulkes, pievoje sausus žoles ... o mes kaime gyvenam, žolė čia šienaujama, vėjukas papučia ant mūsų kiemo atneša dulkes, o Domas gi piktžolių žiedadulkėm alergiškas.

QUOTE(bevardė @ 2013 07 08, 09:57)

4u.gif

---

niekaip nepagaunu konsultacijų pas Klimantavičienę. pas ką jus dar Santariškėse vaikštot?
Atsakyti
Tai brolis neturi dar BA diagnozės?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 07 09, 13:34)
Tai brolis neturi dar BA diagnozės?

ne, paūmėjimu metu jis tiesiog gydomas vaistais kuriu pediatrė žino turi sesutė schmoll.gif schmoll.gif doh.gif monkastos pagerė kelias dienas ir jau kosuliukai jam dingo, gal kad lauke atvėso ne tokios intensyvios dulkės
buvom mes su juo ir pas pulmonologė, darė šiaip taip spidometrija, išrašė obstrukcinis bronchitas , polinkis į BA yra, bet sako gal dėl Lor problemų, buvom pas Lor nieko ūmaus nerado, tik adenoidus II laipsnio, bet kai jis turi AR gal nieko keisto, kad jie truputi padidėję. va tokia istorija, rudeni vešiu Ugne pas Lor reikia ir Domą pakartotinai vežt, nes jo sloga tokia niekinė, bet kartais pereina į kosulius, pas ji nėra tos bjaurios tekančios slogos tik užgulus nosis ir kosulis. tik biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Vežk būtinai ir lai įrašo BA diagnozę, bent su vaistais bus lengviau wink.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos. Gal atsirastu tokiu, kurios apsviestu mane, pasidalintu patarimais.
Po menesio sunui sukaks dveji. Siuo metu mes jau trecia karta sergame obstrukciniu bronchitu (intervalo tiksliai nepasakysiu, bet kazkur per 8 men). Vaikas nedusta, tik kosulys toks, kad rodos su kiekvienu kosijimu apsivems ir svilpimas. Visais kartais naudojome salbutamoli ir fluditec sirupa, dar sinupreto lasus, nes prie viso to dar sloga atsirasdavo lengva. Tik si karta jos kazkaip nebuvo g.gif nuvaziavome pas savo pediatre, bet ji atostogavo, tai nusiunte pas kita gydytoja, ir gavau barti, kad vaika susargdinau, kad atseit vezioju masinoj atvirais langais, ant skersveju laikau, kad vaika noriu invalidu padaryti (mat namie yra siek tiek pelesio, bet stengiames ir valomes daznai iki kol galesime pasidaryti totalu remonta). paklause mano vaika ir nieko man neaiskino, nesake ar girdi ka ar ne, kol pati nepaklausiau. israse flixotide bet nenurode kiek laiko vartoti, o pati pamirsau paklausti, nes buvau soke, kai ji ant manes sauke. liepe registruotis pas alergologus. Musu gydytoja anksciau yra sakiusi, jeigu kartosis tas obstrukcinis bronchitas reikes vaziuoti, nes tai gali buti (kazkaip panasiai) bronchine astma. Tai noreciau suzinoti, kada geriausias laikas atlikti tuos tyrimus pas alergologus? pas koki registruotis, nes ju yra ir alergologu ir alergologu-klinikiniu imunologu? Taip pat, kokius ten tyrimus atlieka?
Kol kas esu labai sunerimusi, salbutamolio neduodu kelias dienas jau, nes svilpimo jokio nera, tik uzsikosina, bet irgi nedaznai. Musu pediatre gris tik po savaites i darba, o as nenoriu nugydyti arba nedaduoti kazkokiu vaistu.
Beja, ta pikta gydytoja, net neliepe vaiko atvezt paziuret po keliu dienu, tik liepe temperatura stebet (kurios jis neturejo nei vieno sirgimo metu ir dbr neturi) ir jei ji atsirastu, tik tada atvaziuot. Tai ka man daryti?
Atsakyti
Registruotis pas pulmonologą, o jau jis atliks viską ką reikia, ir nusius alergijos tyrimams ir plaučiukus paklausys.

Flexotidą pradėjot duoti? Jei ne patarčiau palaukti pulmonologo konsultacijos. Jei plaučiai nešvilpia galite salbutamolio neduot, va klausimas o jūs jį duodate geriama sirupo pavidalu ar purškiamą?
Švilpimas ir yra dusulys, negalvokit kad dusulys yra tik tada kai vaikas žiopčiodamas orą gaudo. Todėl gydytojai išgirdę vaiko bronchų švilpimą sako, kad vaikas dūsta jo plaučiam trūksta oro wink.gif

Kas liečia pelėsis- tai yra pats didžiausias alergijos ir astmos priešas, aplamai tai turbūt didžiausias kenkėjas aplamai žmogaus sveikatai. Kovokit kiek įmanoma su juo, mes dėl jo net gyvenamą vietą turėjom keisti, sunkiai su giliu skausmu tiek moraliniu tiek finansiniu, bet vaikų sveikata man vis tik didžiausias turtas ir tai per vėlai išsikėlėm. Pelėsio išnaikinti praktiškai neįmanoma, o kovot būtina ir nuolat. Patarimas- įsigykite drėgmės surinkėją, jo pagalba bus lengviau su pelėsiu kovot wink.gif Ar namuose esat matavę drėgmę, jei ne tai pabandykit, aš pamatavus amo netekau, vietik normos 40-60, vaiko kambaryje drėgmė buvo 95 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 10 liepos 2013 - 15:45