Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

QUOTE(joreta @ 2005 02 15, 22:26)
drinks_cheers.gif Ir aš labai labai norėčiau sužinoti kitokių patikimų būdų... Prašau, nes visos tik rašot kitais įvairiais ale kokiais blink.gif
P.S. kažkurioj diskusijos minėta arbata su citrina netinka schmoll.gif

Labiau patikimo būdo nei KT nerasi, va koks faktas... Gali dėtis spiralę nehormoninę, jei nebijau gausių mms (jos ne visoms tinka). Mes pvz. saugomės gumytėmis Life Style rudas pakelis ultra thing ar kaip ten jos vadinasi (tingiu nueiti pažiūrėti) ir Pharmatex kremu. Kai nevaisingos dienos - derinam kremą ir NLA, vaisingom - kremą ir gumytes, prieš pat mms - tik kremas. Yra daugiau Pharmatex produktų - tabletės, kempinėlės, žvakutės, žadu bandyti ir kitas, tarp kitko, kai kuriose vaistinėses joms dabar nuolaida (dar neradau kuriose). Kremas man labai patinka, kitoms smirda, o man kvepia levandomis, be to ... (ai nesakysiu wub.gif ). Tačiau žinoma jei nori būt idealiai saugi - turi derinti keletą būdų (man taip patarė gydytoja) arba ryti chemiją. Tavo teisė rinktis...
Atsakyti
QUOTE(frezija @ 2005 01 25, 23:32)
Labutis. Na, as irgi kazkaip esu pries KT. Tiesiog taip pat laikausi nuomones, kad gal pirmiau pagimdykim savo visus planuotus vaikucius ir neplanuotus, o po to - jeigu kas ir nutiktu, tai nutiktu tik mums vienoms. Na, o del onkologiniu susirgimu, tai kiekvienai, pradedanciai gerti KT belieka tik tiketis, kad jos organizme nera uzsislepusiu piktybiniu lasteliu, kurias KT gali labai smarkiai suaktyvinti...
Ir dar viena pastabele, toms, kas vartodamos KT dziaugiasi reguliariu ciklu: geriant KT naturalus ciklas moters organizme NEVYKSTA. Tai kas vyksta - tera ciklo imitacija: jeigu kiausinelis veikiant KT nesubresta, tai jis niekaip negali ir pasisalinti.
Tai tiek. Belieka tiketis, kad KT vartojimas nesukels neigiamu pasekmiu musu anukams, ar ju vaikams. Bet tik tiketis, kadangi, tos moterys, kurios gere KT pries gimdant savo vaikus, anuku dar greiciausiai neturi, tiesiog dar nepraejo tiek metu.
Galbut visi "jeigu" nublanksta pries KT vartojimo patoguma ir patikimuma. Kiekviena spreskim pati. Bet, manau, reiketu gerokai pasverti savo sprendima. Aciu, kad isklauset  smile.gif . Sekmes.

Na, cia as pacitavau savo nuomone apie KT. Ja rasiau temoje "ilgalaikis KT poveikis".
Taigi as irgi esu pries KT, kaip ir Jus, kurios dalyvaujat sioje temoje. drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Guglia @ 2005 02 16, 15:44)
Labiau patikimo būdo nei KT nerasi, va koks faktas... Gali dėtis spiralę nehormoninę, jei nebijau gausių mms (jos ne visoms tinka). Mes pvz. saugomės gumytėmis Life Style rudas pakelis ultra thing ar kaip ten jos vadinasi (tingiu nueiti pažiūrėti) ir Pharmatex kremu. Kai nevaisingos dienos - derinam kremą ir NLA, vaisingom - kremą ir gumytes, prieš pat mms - tik kremas. Yra daugiau Pharmatex produktų - tabletės, kempinėlės, žvakutės, žadu bandyti ir kitas, tarp kitko, kai kuriose vaistinėses joms dabar nuolaida (dar neradau kuriose). Kremas man labai patinka, kitoms smirda, o man kvepia levandomis, be to ... (ai nesakysiu wub.gif ). Tačiau žinoma jei nori būt idealiai saugi - turi derinti keletą būdų (man taip patarė gydytoja) arba ryti chemiją. Tavo teisė rinktis...
Ačiū už info. spiralė netinka kategoriškai. kitką galėsim bandyti kitą mėn.
Atsakyti
čia toms kas dar nenori vaikų tai sudėtingiau atrasti patikimesnį apsisaugojimo būdą.
naudojam prezervatyvus "durex" ir daugiau nieko. gal aš tame reikale nelabai apsišvietus, bet nežinau kada man vaisingos dienos ir pan. iki nėštumo saugojomes nutrauktu lytiniu aktu ir nepastojau. turiu dukrytę ir jei per tas gumytes bus netyčiukas tai tikrai katastrofos nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 02 17, 09:05)
čia toms kas dar nenori vaikų tai sudėtingiau atrasti patikimesnį apsisaugojimo būdą.
naudojam prezervatyvus "durex" ir daugiau nieko. gal aš tame reikale nelabai apsišvietus, bet nežinau kada man vaisingos dienos ir pan. iki nėštumo saugojomes nutrauktu lytiniu aktu ir nepastojau. turiu dukrytę ir jei per tas gumytes bus netyčiukas tai tikrai katastrofos nebus  biggrin.gif

Vaisingas dienas padeda apskaičiuoti interneto puslapyje www.spa.lt, taip pat gali užsiregistruoti www.prisimink.lt - gausi SMS per vaisingas dienas, informuos apie ovuliaciją (tačiau šis tinklapis nurodo tik pačias vaisingiausias dienas), man labiau patinka www.spa.lt, o aš dar savo ruožtu vaisingumą pora dienų pailginu (ciklas po KT išsiderinęs) ir pirmyn wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guglia: 17 vasario 2005 - 09:11
o jei mmm yra nereguliarus, nežinai kad jų laukti, tai kaip tada su vaisingom dienom. va šį ciklą negeriu KT, tai tikiuosi mmm bus laiku. o kitais atvejais g.gif

ačiū už nuorodą spa.lt thumbup.gif dabar būsiu apsišvietus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krika: 17 vasario 2005 - 09:28
Aišku KT patogiausias būdas išvengti nepageidautino nėštumo, bet manau, kad savęs taip žaloti neverta (to labiau savo būsimų vaikelių). Kaip saugotis? Čia labai jau individualu, aš matyt nesu labai vaisinga (nuo pklodės dar nesu pastojus smile.gif ), tai mes saugomes taip: naudojames LifeStyle, o kai dienos būna tikrai nevaisingos (iš karto po mėnesienos) niekaip nesisaugom ax.gif Kol kas dar nepastojau..
Dabar planuoju nusipirkti aparačiuką kuris rodo vaisingumą (jų būna įvairių ir seiles žiūri ir temperatūra matuoja), reikės dar pasidomėti. Gal kuri vartojat, tai galėtumet papasakoti kaip sekasi?
Atsakyti
Joreta, na ka cia dar bepridursi apie ta poveiki moters organizmui... Daug cia apie tai prirasyta, o be to visko net nebepamenu, ka tada pasakojo teta, tiesiog supratau, kad zala organizmui didele sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Viksva @ 2005 02 17, 11:04)
Aišku KT patogiausias būdas išvengti nepageidautino nėštumo, bet manau, kad savęs taip žaloti neverta (to labiau savo būsimų vaikelių). Kaip saugotis? Čia labai jau individualu, aš matyt nesu labai vaisinga (nuo pklodės dar nesu pastojus  smile.gif ), tai mes saugomes taip: naudojames LifeStyle, o kai dienos būna tikrai nevaisingos (iš karto po mėnesienos) niekaip nesisaugom  ax.gif  Kol kas dar nepastojau..
Dabar planuoju nusipirkti aparačiuką kuris rodo vaisingumą (jų būna įvairių ir seiles žiūri ir temperatūra matuoja), reikės dar pasidomėti. Gal kuri vartojat, tai galėtumet papasakoti kaip sekasi?

Apie tą aparačiuką yra parašyta kur tema vaisingumo indikatorius "Arbor", atrodo, bet jis labiau tinka norinčioms nei nenorinčioms pastoti, nes ryte gali būti vienaip, vakare jau kitaip, ypatingo patikimumo nėra.
Atsakyti
Nu bliamba, moteros! jusu postus kai paskaitai, tai pradedi galvoti, kad pas sektantes ar mokinukes patekai doh.gif blink.gif man sake, kai papasakojo, as perskaiciau, kazkur girdejau... mama mia! Agentura "Odna baba skazala"! vaisingu dienu skaiciavimas, gleiviu tasumas, gumu maustymasis ir dar velnias zino kokie nestumo isvengimo budai ziauriai trenkia naftalinu blink.gif
kazkuri patare nehormonine spirale blink.gif Ar bent jau suvoki, ka rekomenduoji, teta miela????? blink.gif blink.gif
Mano patirtis tokia:
2 metai zaidimo gumytemis, kruva stresu ir nestumo testu; itrukes prezervatyvas -pirmas vaikas.
4 metai trecios kartos KT - pagrazejusi oda, nepakites svoris, megavimasis intymiu gyvenimu, pastojimas antra menesi po KT nutraukimo, antras vaikas. Sveikas.
Nepriklausiau jokiai rizikos grupei, kad butu reikeje pasirinkti neefektyvias/mazai efektyvias nestumo isvengimo priemones. O pasakos apie gerusias KT, bet pastojusias, tai is viso nykios nykuteles - jei vemet, viduriavot, geret antibiotikus ar dar kokius vaistus, kurie nesuderinami kartu su KT, tai ir pastojot. Ner ko kaltinti KT. Tik save.
Tai va, prasiusiai nurodyti kita PATIKIMA buda, nedviprasmiskai atsakau - tik arbata su citrina. Vietoj TO mirksiukas.gif
Brac, grieztai as cia smile.gif bet teisingai smile.gif tongue.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 02 17, 20:58)
Nu bliamba, moteros! jusu postus kai paskaitai, tai pradedi galvoti, kad pas sektantes ar mokinukes patekai  doh.gif  blink.gif man sake, kai papasakojo, as perskaiciau, kazkur girdejau... mama mia! Agentura "Odna baba skazala"! vaisingu dienu skaiciavimas, gleiviu tasumas, gumu maustymasis ir dar velnias zino kokie nestumo isvengimo budai ziauriai trenkia naftalinu  blink.gif
kazkuri patare nehormonine spirale  blink.gif Ar bent jau suvoki, ka rekomenduoji, teta miela?????  blink.gif  blink.gif
Mano patirtis tokia:
2 metai zaidimo gumytemis, kruva stresu ir nestumo testu; itrukes prezervatyvas -pirmas vaikas.
4 metai  trecios kartos KT - pagrazejusi oda, nepakites svoris, megavimasis intymiu gyvenimu, pastojimas antra menesi po KT nutraukimo, antras vaikas. Sveikas.
Nepriklausiau jokiai rizikos grupei, kad butu reikeje pasirinkti neefektyvias/mazai efektyvias nestumo isvengimo priemones. O pasakos apie gerusias KT, bet pastojusias, tai is viso nykios nykuteles - jei vemet, viduriavot, geret antibiotikus ar dar kokius vaistus, kurie nesuderinami kartu su KT, tai ir pastojot. Ner ko kaltinti KT. Tik save.
Tai va, prasiusiai nurodyti kita PATIKIMA buda, nedviprasmiskai atsakau - tik arbata su citrina. Vietoj TO  mirksiukas.gif
Brac, grieztai as cia  smile.gif bet teisingai  smile.gif  tongue.gif  mirksiukas.gif

Kiekvienam savo g.gif
Atsakyti
Na, kas pagimdet sveikus 2.gif , tai labai uz jus dziaugiuosi. Bat noriu pasakyti, kad kol kas dar nera istirta, ar dziaugsites sveikais savo anukais, o tuo labiau, ar is vis galesit ju tureti. Nes, kaip suprantu, jau istirta, kad tu vyru tarpe, kuriu motinos gere KT yra didesnis procentas nevaisingu vyru. Lygiai tas pats yra ir su tu motinu dukromis. Na, nenorekit kol kas 100% irodymu; kiek gi gere mociuciu KT? Tuo labiau galbut jei ir gere kelios, tai tikrai nemanau, kad tai vyko dar PRIES joms pastojant. Mano manymu, jei norit sveiko gimines pratesimo, tai gerkit KT po savo planuojamu pagimdyti 2.gif .
Atsakyti