labutis,
vartojau KT Diane 35 gydymo tikslais kokius 6 metelius. Na sutvarke jos man plaukuotuma. po tu 6-iu meteliu aptikau sustandejimus krutyse, itariau, kad tai nuo KT ir nustojau jas vartoti ie negeriu jau metus. menesines, aisku, nera reguliarios. kadangi isvykstu ilgam i uzsieni, nusprendziau visokeriopai issitirti. siandien dariausi visu organu echoskopija. ir ka - gydytojui nepatiko mano kepenys, klause, ar sirgau gelta - ne, gal turiu hepatita - ne, gal vartojai kokius stiprius raminancius vaistus - ne, gal KT - taip...Tipo nuo ju ir gali taip buti. na kritisko nieko nera, bet stebeti ir net kazkokiu vaistuku kepenims pagerti pasiule...O pries kelias dienas ginekologe vel rekomendavo pradeti gerti KT, nes isvaziavus stresai, aplinka, vel isreguliuos viska...Ir ka daryti???Aisku, kad KT negersiu...
taigi, nera taip, kad KT nekenkia...kazka gydo, bet labai daug kam kenkia...okia mano patirtis.
Noriu pasidziaugti uz mus visas, kad tema gana populiari
. Svarbiausia, kad pasidalinam info. O geriancios KT, gal ju ir nemes ju gerti, bet bent jau gal siek tiek daugiau susimastys apie tai. Ir jeigu musu diskusija, bent kazkam leido suabejoti savo sprendimo teisingumu - tada tikrai viskas
.
Ziogeli, irma>>> Jusu nuorodos tiesiog puikios
.

Man įdomu būtų, jei pasisakytumėt, kokią saugojimosi priemonę pasirinkot, nusprendusios, kad KT blogai?
QUOTE(liepsnele @ 2005 03 02, 07:57)
Man įdomu būtų, jei pasisakytumėt, kokią saugojimosi priemonę pasirinkot, nusprendusios, kad KT blogai?
aš jau berods kelis kartus pasisakiau - kartotis nenoriu

Kartais vartoju ir arbatą su citrina, ar be jos
Aciu mergickos uz isamia info
Jau buvau nusprendus nuo kito menesio gert KT, bet uzklydau cia ir persigalvojau
Stoju i "naftalininiu" gretas

Jau buvau nusprendus nuo kito menesio gert KT, bet uzklydau cia ir persigalvojau

Stoju i "naftalininiu" gretas

aha, pas mane irgi liko stalčiui nauja pakuotė KT ir turbūt ilgaaaam
Na, matau, musu diskusijos padejo kazkam apsispresti
. Dziaugiuosi uz jus
. Juk ir yra svarbiausia pasidometi ir suzinoti daugiau info; tada ir apsisprendimas buna labiau apgalvotas. Galbut kitos ir nuspres kitaip, bet bent jau tures siek tiek daugiau info, o ne puls gerti KT aklai (kaip kad dazniausiai jaunesnems buna - drauges geria, joms tinka, tai ir man reikia...).

QUOTE(frezija @ 2005 03 01, 22:30)
Noriu pasidziaugti uz mus visas, kad tema gana populiari
. Svarbiausia, kad pasidalinam info. O geriancios KT, gal ju ir nemes ju gerti, bet bent jau gal siek tiek daugiau susimastys apie tai. Ir jeigu musu diskusija, bent kazkam leido suabejoti savo sprendimo teisingumu - tada tikrai viskas
.
.

Iš tiesų labai įdomi ir naudinga diskusija,tačiau norėčiau šį tą patikslinti.
Būsenos,geriant KT jokiu būdu negalima lyginti su klimaksu, nes klimaksą sukelia ne ovuliacijos nebuvimas, o staigus moteriškų hormonų-estrogenų sumažėjimas.O pojūčiai, panašūs į ankstyvuosius klimakso,gali atsirasti del pašalinio KT poveikio.Tačiau atokiųjų klimakso reiškinių, tokių kaip kaulų retėjimas ir t.t. tikrai nebus.
Manau, neverta ginčytis ir dėl kraujavimo pavadinimo,nes ir "mėnesinių" ir "mėnesinių tipo kraujavimo" mechanizmas yra tas pats-su krauju pasišalina atsidalijusi gimdos gleivinė.
Beje, pastaruoju metu moterims,geriančioms KT ir nenorinčioms kraujavimo siūloma nedaryti pertraukų ir garti KT ištisai 3-4 mėn.bet apie tai galime pakalbėti atskirai.
Dabar apie statistiką. Lietuvoje patikimų duomenų tikrai nėra, nes sovietmečiu buvo didelis vaistų t.p. ir KT deficitas.
Pasaulyje KT pradėtos naudoti prieš 45m.-taigi pakankamas laiko tarpas,kad išaiškėtų antrai kartai pasireiškusios komplikacijos.
Turbūt nei vienas vaistas pasaulyje nesulaukė tiek puolimo ir kritikos, kiek KT, todėl tyrimų atlikta labai daug ir išsamių. ir vis dėlto neatsisakoma KT. Beje, prieš porą metų KT buvo pradėtos naudoti ir Japonijoje, kur iki šiol nebuvo nei parduodamos, nei skiriamos.
Ir dar.KT tikrai nėra pati pelningiausia farmacijos kompanijų produkcija, kad šios rizikuotų geru vardu ir stengtųsi nuslėpti pašalinius poveikius.
KT yramedikamentas ir be jokios abejonės gali sukelti net ir labai stiprias pašalines reakcijas. Juk ir penicilinas, išgelbėjęs milijonus gyvybių, kai kam gali būti mirtinas.
nutraukiau KT po 3 metu pertraukos, naudojames prezikais, nu ir ka jus manot vakar teko gert postinora, nes prezikas plysho
nervu lizdas, vel jauciu griziu prie KT

Bureja, tikrai ne kas. Be to, dabar tapo labai populiaru pleistrus naudoti ...
QUOTE(Bureja @ 2005 03 03, 13:47)
nutraukiau KT po 3 metu pertraukos, naudojames prezikais, nu ir ka jus manot vakar teko gert postinora, nes prezikas plysho
nervu lizdas, vel jauciu griziu prie KT

Prisiskaitei patarimu...kas tinka vienoms, nebutinai tinka visoms. Man irgi prezikai netinka - plysta. Uztat, KT patikimiausios.