Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

QUOTE(joreta @ 2005 02 23, 20:14)
Tundra ar ne ale kenkia ir nieko čia nepadarysi  schmoll.gif Va geriu susigraudinusi paskutinę KT pakuotę  cry.gif  ir turėsiu nustoti, nes venos kenčia, akytės kaip triušiuko ir kadangi daktarytė neranda kitų priežasčių teks bent kol kas atsisakyti to patogumo. O daugintis, oi kaip nebesinori  4u.gif  4u.gif  4u.gif Gerkit, kol galit...

Joreta, užuojauta Tau dėl ligų... Žinau, kaip bjauru yra suvokti, kad turėjus tokią gerą apsaugą jos nebetenki cry.gif sveikatos taip pat cry.gif . Ar mes čia tokios lepios, ar kaip yra - nežinau, bet žiūriu, kaip sveikosios netiki, kad KT gali pakenkti...
Atsakyti
Sveikosios netiki KT salutiniais pov., nes, manau, jos dar su jais nesusidure (be abejo, ir susidurs ne visos asmeniskai, o gal tik ju vaikai ar anukai...). Juk tie salutiniai pov. islenda, mano manymu, toli grazu, ne po 1-2 metu vartojimo. Na, as savo kailiu nesu isbandziusi KT, bet man kazkodel mano heart.gif ir turimos zinios priesinasi sitam reikalui is visu jegu smile.gif . Be abejo, sita balseli gali nustelbti kada nors islindes patogumo noras smile.gif , bet net jei taip nutiktu nemanau, kad pulciau sakyti, kad KT labai gerai, tiesiog tuo momentu galbut kiti dalykai man butu pirmoje vietoje, o ne mano ir mano leliuku sveikata. Tikiuosi, kad man taip nenutiks. Bet - niekada nesakyk niekada.
Atsakyti
QUOTE(frezija @ 2005 02 23, 23:06)
Sveikosios netiki KT salutiniais pov., nes, manau, jos dar su jais nesusidure (be abejo, ir susidurs ne visos asmeniskai, o gal tik ju vaikai ar anukai...). Juk tie salutiniai pov. islenda, mano manymu, toli grazu, ne po 1-2 metu vartojimo. Na, as savo kailiu nesu isbandziusi KT, bet man kazkodel mano  heart.gif ir turimos zinios priesinasi sitam reikalui is visu jegu  smile.gif . Be abejo, sita balseli gali nustelbti kada nors islindes patogumo noras  smile.gif , bet net jei taip nutiktu nemanau, kad pulciau sakyti, kad KT labai gerai, tiesiog tuo momentu galbut kiti dalykai man butu pirmoje vietoje, o ne mano ir mano leliuku sveikata. Tikiuosi, kad man taip nenutiks. Bet - niekada nesakyk niekada.

Na ir i sveikata! Bet is ankstesniu postu paaiskejo, kad ziniu tamstai truksta. bet sirdis neapgaus. Amen.
Atsakyti
Nesvarbu, ar šalutinis poveikis "išlenda", ar ne, bet KT yra vaistas ir kaip ir visi vaistai daro organizmui ir teigiamą, ir neigiamą poveikį. Tiesiog kai turi VISĄ INFORMACIJĄ, kokia yra prieinama, pati gali nuspręsti, ar tuo metu ir toje situacijos teigiamas poveikis "atsveria" neigiamą, ar ne. Blogiausia, kai toji "kita pusė", t.y. informacija apie neigiamą poveikį, yra nepasiekiama, ir reklamose, žiniasklaidoje, ginekologo kabinete akcentuojama tik nauda ir tik kartais paminimas "šalutinis poveikis", kurio "gali ir nebūti". Betgi tas neigiams poveikis VIS TIEK BUS, nes nėra taip, kad jo nebūtų, net jei jis artimiausiu metu ir nepasireikš, gali pasireikšti žymiai vėliau. Hormonų disbalansas organizme veikia daugelį funkcijų. Jei kam reikia įrodymų, tiesiog pasistudijuokite endokrinologijos vadovėlius. Sutinku, kad dabar KT yra visiškai kitokie, nei prieš 20-30 metų, bet ar dar po 20-30 nebus taip pat, ar nesakys, va, mūsų mamos tai kentėjo, nes dar nebuvo tokių KT?

O jie moteris, turėdama visapusišką informaciją nusprendžia, kad jai geriau gerti KT, tai kodėl gi ne? man atrodo čia tam ir yra šita tema - pasidalinti turima informacija.
Atsakyti
Kenga>>> Na, Tau gal geriau nezinoti mano specialybes 4u.gif . Tiesiog bus ramiau gerti KT.
Ziogeli>>> drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2005 02 23, 23:36)
Nesvarbu, ar šalutinis poveikis "išlenda", ar ne, bet KT yra vaistas ir kaip ir visi O jie moteris, turėdama visapusišką informaciją nusprendžia, kad jai geriau gerti KT, tai kodėl gi ne? man atrodo čia tam ir yra šita tema - pasidalinti turima informacija.

Na nesidalinat jus ta informacija schmoll.gif tylit kaip melnikates smile.gif
Frezija, zinotum tu mano specialybe...
Atsakyti
QUOTE(Kenga @ 2005 02 24, 08:21)
Na nesidalinat jus ta informacija  schmoll.gif tylit kaip melnikates smile.gif
Frezija, zinotum tu mano specialybe...

Kenga, svarbu pasigirti savo specialybėmis ar kitus įžeidinėti, Tavo postai tikrai nėra pilni motiniško švelnumo ar užuojautos artimui, manau, kad Tavo specialybė - patalogoanatomas ph34r.gif Ir ne kiekvienas ne medikas yra toks durnas, tundra ar pan., kaip Tau atrodo smartass.gif
Be to pagal savo amžių bent jau gydytoja tapti dar tikrai nespėjai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guglia: 24 vasario 2005 - 09:24
Kenga, velvet, ar jus kiekviena zmogu, issakanti kitokia nuomone, sitaip purvais apdrabstote? Negi vien delto, kad kazkas issako kitokia nuomone, reikia sitaip kitus niekint ir detis vienintele viska ismanancia (siaip jau issilavinusiems zmonems etiketas neleidzia sitaip elgtis...)?! Juk tam ir reikalingi forumai, kad visos galetume savo atsiliepimus issakyt - tiek teigiamus, tiek neigiamus!Cia juk ne reklamine skiltis! Toks jausmas, kad tu, Kenga, isvis neigi kontraceptiniu tableciu salutini poveiki! Bet juk tai juokinga! Tereikia tik pasiziuret, kiek aplink merginu pasidaro ziauriai nervingos, labai daug kam skauda krutis, atsiranda guzeliu, labai daug kam atsiranda pienlige (beje, tai ir medicinos knygose rasoma, kad viena is pagrindiniu pienliges atsiradimo priezasciu - antibiotikai ir kontraceptikai!). Vadinasi, nera jau taip ir gerai! Beje, as pati esu gyvas to pavyzdys. Kol negeriau KT, tokiu problemu neturejau ir net nezinojau, kas tai yra! Ale koks ir sutapimas - meciau jas gert, vel visa spinduliuojanti vaiksciojau - vel pradejau -ir vel visi tie patys negalavimai prasidejo...Geriu juos tik delto, kad gydytoja liepe (mat cistas naikina), taigi siuo atveju niekur nedingsiu...bet jau salutinis ju poveikis...mane i gilia depresija veda...Merginos, gerbkim viena kita - juk siltas zodis kitam nieko nekainuoja, o tik pacias laimingom padaro, nes su kaupu sugrizta... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Guglia @ 2005 02 23, 21:42)
Joreta, užuojauta Tau dėl ligų... Žinau, kaip bjauru yra suvokti, kad turėjus tokią gerą apsaugą jos nebetenki cry.gif sveikatos taip pat cry.gif . Ar mes čia tokios lepios, ar kaip yra - nežinau, bet žiūriu, kaip sveikosios netiki, kad KT gali pakenkti...
Geriau mokytis iš svetimų klaidų. Bet ir aš prieš porą metelių buvau įsitikinusi, kad esu sveika kaip ridikas ir jokios tabletukės man nepakenks... doh.gif Matyt, mudvi lepūnėlės 4u.gif ...

QUOTE(Kenga @ 2005 02 24, 08:21)
Na nesidalinat jus ta informacija  schmoll.gif tylit kaip melnikates smile.gif
Visa ta informacija didžiulėj drobulėj prie tablečių smulkiom raidytėm išguldyta. Tai, žinokit, ne taip jau retai ima kai kurie poveikiai ir išlenda, ypač ilgai vartojant, kaip man ax.gif
Buvo, beje ir porą tikrai gerų thumbup.gif dalykų dėl KT: 1. visai neberūkau, nors ir nebuvau užkietėjus rūkalė; 2. 100% apsauga nuo nėštumo (kur tokią begausiu cry.gif )
Atsakyti
As tai tik dar karta noriu pasidziaugti, kad tos, kurios cia sutariam del KT - nedrabstom purvu kitu forumieciu uz issakyta priesiska nuomone biggrin.gif . Be abejo, kitokia nuomone reikalinga, kad butu apie ka diskutuoti, bet tai, ka raso pvz. velvet, nera nuomone, tiesiog kazkokia blevyzga ir tiek... Manau, i tokius "pasisakymus" visiskai nederetu kreipti demesio schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 20:06)
Manau, i tokius "pasisakymus" visiskai nederetu kreipti demesio  schmoll.gif .

Gal ir teisybę, Frezija, sakai... Jei žmonės nemoka tolerantškai apginti savo nuomonės, o tik įžeidinėja, tai jie paprasčiausiai neverti dėmesio drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiesa, pvz, Svedijoje siuo metu vyksta labai daug diskusiju del tokio baisiai augancio nevaisingu moteru skaiciaus (ten net vaiku namu nera, tai svedai su didziausiom problemom gali isivaikinti tik uzsieniecius, ir dazniausiai vaikus is Kinijos, arba negriukus, nes vaikai ten - deficitas!). Tiek per radija, tiek per TV aktyviai diskutuojamos tokio nevaisingumo priezastys, is kuriu, realiausios ir yra: 1.velyva motinyste (svedems gimdyti 25m. atrodo ziauriai anksti); 2. masiskas kontraceptiniu tableciu vartojimas (ten toks jausmas, kad jau kas antra paaugle juos vartoja - daugiau darosi kaip mada). Sito as nelauziu is pirsto, tiesiog teko ziureti diskusiniu laidu per TV (kur kalbejo ne vienas gydytojas), be to, paskaitu metu irgi buvo supazindinama su aktualiausiomis salies problemomis, tarp kuriu smulkiai buvo kalbama apie kontraceptiku salutinius poveikius, apie kuriuos net gydytojai nelabai nori kalbeti...
Sutinku su tuo, kad kai kuriais atvejais jie buna nepakeiciama gydomoji priemone, bet tuo paciu gydydami viena organa, isbalansuoja daug kitu. Taip kad tenka gerai pasverti... g.gif
Atsakyti