Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(jbs @ 2013 06 19, 08:27)
O jei iš neskaitytų, bet labai norimų perskaityti, tai konkurencija jau didesnė (rizika, kad jos vertesnės vietos bibliotekoje - taip pat): Ernesto Parulskio "Kasdienybės kunstkamera", Jono Mikelinsko "Mūsų emocijų vagis" ir labai noriu perskaityt Astridos Petraitytės "Mūsų kantrumo pelynai". Gal yra atsiliepimų apie minėtas knygas?

Apie kitas dvi nesu nė girdėjusi, o "Kasdienybės kunstkamera" man patiko. Ne visa nuo pradžios iki galo- buvo ir nuobodokų straipsnių, bet buvo ir labai patikusių, smagių ir įdomių. Dėl jų ir verta skaityti visą knygą. (O šiaip kalbant apie šį žanrą, iš lietuvių eseistų man pats pačiausias yra Rolandas Rastauskas, jo dvi knygos (esė rinkiniai) tikrai vertos vietos lentynoje (bent jau manojoje).

Dori, kad jau netingi man atsakyti, tai norėčiau dar apie "Brolius Karamazovus" paklausti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2013 06 19, 13:33)
Kol kas jos dar laukia savo eilės, kadangi nusprendžiau skaityti E. Jelinek ,,Pianistė''.

O aš irgi ieškau šios knygos skaitymui. Ji gi Nobelio premijos laureatė ax.gif Lauksiu tavo atsiliepimo 4u.gif

QUOTE(katilina @ 2013 06 19, 22:16)
Dori, kad jau netingi man atsakyti, tai norėčiau dar apie "Brolius Karamazovus" paklausti.  smile.gif

Oj, klausk, kiek tik nori. Aš šiemet perskaičiau 51 knygą, bet nei trečdalio čia neaprašiau ir nerašiau, kad perskaičiau. Bet kaip supratau, tu matei mano perskaitytų knygų sąrašą biggrin.gif
Apie brolius ką aš galiu pasakyti g.gif Kaip ir su Kingu, ilgai bijojau skaityti Dostojevskį. Gal ko nesuprasiu, gal per jauna būsiu jo tekstams. Bet perskaičiau ir galiu pasakyti, kad tikėjausi daugiau. Va tuo ir blogi tie lūkesčiai. Knyga gera, įdomūs personažai, psichologiniai portretai, bet to wow man vis tiek pritrūko. Aš po pirmos dalies net dariau pertrauką. Daviau knygai 4/5. Kažkodėl visas viltis dedu į "Idiotas" ar "Nusikaltimas ir bausmė".
Papildyta:
Beje, noriu pasigirti savo naujausiais pirkiniais ax.gif Nors namie pilna knygų, bet vis tiek man reikia cool.gif

V. Hislop "Sala"
A. Šileika "Pogrindis"
C. Funke "Rašalo širdis"
S. Bernotaitė "Katė, kurios reikėjo"
L. Lavaste "Linksma knyga apie suomius ir Suomiją"
G. Viliūnė "Karūna be karaliaus"
C. McCullough "Atsiminimai be nuobodybių"
E. Notbohm "Kiekvienas autistiškas vaikas norėtų, kad jūs žinotumėte dešimt dalykų"
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2013 06 19, 22:54)
Oj, klausk, kiek tik nori. Aš šiemet perskaičiau 51 knygą, bet nei trečdalio čia neaprašiau ir nerašiau, kad perskaičiau. Bet kaip supratau, tu matei mano perskaitytų knygų sąrašą  biggrin.gif

Suknyga.lt mačiau, kurgi kitur. smile.gif

Va dar paklausiu tavo nuomonės apie Grishamo "Partnerį". Ar čia pirma tavo skaityta jo knyga (neskaitant tos apie Kalėdas)?

Šiaip kažkiek nustebau, kad taip prastai įvertinai "Vienišasis prišaukia mirtį", nes man tai labai patiko.

Ir apie "Banginių vadeliotoją" daug gero girdėjau, kuo ji tau nepatiko.

Iš naujausių tavo pirkinių labiausiai Bernotaitės knygos norėčiau.

O apie Karamazovus aš išvis nuomonės neturiu. Perskaičiau, lyg ir įdomu buvo, nesikankinau skaitydama, bet nežinočiau, ką daugiau pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 06 19, 23:18)
*Va dar paklausiu tavo nuomonės apie Grishamo "Partnerį". Ar čia pirma tavo skaityta jo knyga (neskaitant tos apie Kalėdas)?
**Šiaip kažkiek nustebau, kad taip prastai įvertinai "Vienišasis prišaukia mirtį", nes man tai labai patiko.
***Ir apie "Banginių vadeliotoją" daug gero girdėjau, kuo ji tau nepatiko.
****O apie Karamazovus aš išvis nuomonės neturiu. Perskaičiau, lyg ir įdomu buvo, nesikankinau skaitydama, bet nežinočiau, ką daugiau pasakyti.

* Kalėdos mane nuvylė. Toks tipinis amerikonizmas. Užtat "Partneris" mane labai sužavėjo. Tokie detektyvai man tikrai patinka. Kaip britai sako "it's my cup of tea". Priminė filmą "Pagauk, jei gali". Žinau, kad planuojama jau filmą statyti pagal šią knygą.
** Vienintelis geras dalykas toje knygoje tai, kad ji yra apie rašytoją. Kas man patinka: knyga knygoje. Visa kita - nuobodu. Ai, dar tik patiko pati knygos pavadinimo idėja, tiksliau žudiko motyvacija - vienišieji.
*** O aš kaip tik skaičiau tik blogus atsiliepimus ir galiu prie jų prisidėti. Mintis gera, bet istorija per trumpa, jokio vystymo, mažai intrigos. Negaiščiau laiko su ja.
**** Būtent, aš daugelio knygų atsiliepimų neparašau, nes apie jas daugiausiai galiu pasakyti 10 sakinių. O man tiek neužtenka. O jeigu tik tiek galiu pasakyti, vadinasi manęs nepaveikė emociškai. Ar tai būtų teigiama, ar neigiam prasme. Man sunkiausiai sekasi aprašyti vidutines knygas. Kurios nei patiko, nei nepatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 19 birželio 2013 - 22:45
Nab Banginių vadeiotoja labai patiko, tokia neįprasta istorija, net parašiau laišką autoriui ir padėkojau už puikią istoriją smile.gif

Karamazovų nesu skaičiusi, o Nusikaltimas ir bausmė labai patiko. Idiotą skaičiau labai ilgai, visą vasarą, tarpe perskaičiau ne vieną kitą knygą - sunkoka knyga. bet seniai skaičiau abi, prieš kokius 15 metų.
Atsakyti
Apie brolius ką aš galiu pasakyti  g.gif Kaip ir su Kingu, ilgai bijojau skaityti Dostojevskį. Gal ko nesuprasiu, gal per jauna būsiu jo tekstams. Bet perskaičiau ir galiu pasakyti, kad tikėjausi daugiau. Va tuo ir blogi tie lūkesčiai. Knyga gera, įdomūs personažai, psichologiniai portretai, bet to wow man vis tiek pritrūko. Aš po pirmos dalies net dariau pertrauką.  Daviau knygai 4/5. Kažkodėl visas viltis dedu į "Idiotas" ar "Nusikaltimas ir bausmė".
E. Notbohm "Kiekvienas autistiškas vaikas norėtų, kad jūs žinotumėte dešimt dalykų"

"Idiotas" mano grauztukas. Na niekaip nesusitvarkiau su ja.
Sita pries kelias dienas perskaiciau, kadangi siejasi su mano studijuotu dalyku, tai buvo labai idomu.
Atsakyti
įspūdį palikę knygos

C.Pahalniuk 'Kovo klubas" - super
Grange 'Purpurinės upė', Haris "Avinėlių tylėjimas" - stiprūs detektyvai
Japrisot 'Pinklės pelenei", "Mirties vasara', "Moteris su akiniais, automobiliu ir šautuvu", "Ilgas sužadėtuvių sekmadienis" - psichologiniai detektyvai-romanai
"Džeinė Eir", "Grafas Montekristas" Remarkas "Laikas gyventi ir laikas mirti"- klasika
"Vėjo nublokšti" - meilės romanų nemėgstu, bet šitas sužavėjo. labai stipriai išdirbti charakteriai, laikmečio ir istorijos
"Dinos knyga"
P.Jurkevičius 'Staltiesės ritmu' - nuostabi knyga apie valgymo ir gyvenimo filosofiją (ne receptai).
"Angelai ir demonai" - neblogas detektyvas
"Smokas Belju"
"Knyga apie San Mikelę" - tiesiog nuoširdi knyga
"Grupinės savižudubės magija' - komiška linksma knyga
"Mano sesers globėjas"
S.King "Švytėjimas' - trileris
Markesas "100 metų vienatvės" visiems rekomenduoju perskaityti
J.Saramago "Aklumas' - gana bjauri bet įtraukianti knyga.
Crichton 'Negyvėlių ėdikai" - istorinis detektyvas-trileris

Iš lietuviškų;
"Raudonmedžio rojus"
"Riešutų duona"
Atsakyti
Na ką..."Trobelės" pusę atidėjau vėlesniam laikui ax.gif Pasiėmiau "Šarlotė Izabelė Hansen" Ir iš karto kilo klausimas:negi visas pasaulis moka angliškai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2013 06 20, 16:11)
Na ką..."Trobelės" pusę atidėjau vėlesniam laikui  ax.gif Pasiėmiau "Šarlotė Izabelė Hansen" Ir iš karto kilo klausimas:negi visas pasaulis moka angliškai? g.gif

kodėl jis kilo?
Atsakyti
Nes vertimo nėra.Jei aš nekalbu angliškai,esu prastesnė skaitytoja?Supykau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2013 06 18, 13:46)
O kam nors patiko? Paėmiau į rankas šią knygą su dideliu susižavėjimo jauduliu, su tokiais lūkesčiais... ir vos baigiau ją skaityt. Tai, kas iš pradžių atrodė taip poetiškai romantiška, galiausiai sukėlė pasišlykštėjimą: nuobodūs, amžinai neišsiblaivančio, prasmirdusio, apsimyžusio valkatos kliedesiai apie girtą "meilę" (kalbu apie personažą - autoriaus biografija man nežinoma).
"Tūla" turės užleisti vietą lentynoj gerokai vertesnei tos vietos knygai.

va va, užtat ir prisibijau ją skaityt, kažkodėl man atrodo, kad nusivilsiu.

QUOTE(laTulipe @ 2013 06 18, 19:47)

Ir dar šiandien buvau bibliotekoje ir vietoj to, kad apsiribočiau E. Haynes ,,Į tamsiausią kampą'' (kadangi jos pasiimti ir ėjau), nusprendžiau, kad knygų per daug niekada nebūna ir pasiėmiau dar

man patiko, bet ne ypač, kaip daugumai. Man labiau patiko Watson "Kol nenuėjau miegot", kažkuo man jos panašios.

Beje, noriu pasigirti savo naujausiais pirkiniais  ax.gif Nors namie pilna knygų, bet vis tiek man reikia  cool.gif

V. Hislop "Sala"

Labai puiki knyga, aš taip į ją įsijaučiau, gaila, kad filmo negalima pamatyti.

---
Mano paskutinė perskaityta Maggie O‘Farrell "Ranka, kuri pirmoji suėmė manąją". Patiko, gal ne tiek kiek pirma jos knyga, pradžioj sunkiai įsitraukiau. Rašo apie laikotarpius, kuriuos skiria 50 metų. Pasakojimas apie senesnį, man įdomesnis.

Dabar laukia keletas knygelių, tik nėr kada kada skaityt, bet prieš miegą paskaitau Jio "Kovo žibuoklės", mmm, paslaptys, patinka smile.gif iš bibliotekos pasiėmiau P.Modiani "Horizontas". Atseit, reik ja mėgautis pamažu, lyg skanautum gerą vyną. Matysim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Germinė @ 2013 06 20, 17:11)
Pasiėmiau "Šarlotė Izabelė Hansen" Ir iš karto kilo klausimas:negi visas pasaulis moka angliškai? g.gif

dabar jau gimsta mokėdami rolleyes.gif baisu, kaip taip nuvertinama gimtoji kalba.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 06 21, 06:05)
Mano paskutinė perskaityta Maggie O‘Farrell "Ranka, kuri pirmoji suėmė manąją". Patiko, gal ne tiek kiek pirma jos knyga, pradžioj sunkiai įsitraukiau. Rašo apie laikotarpius, kuriuos skiria 50 metų. Pasakojimas apie senesnį, man įdomesnis.

Man si knyga labai patiko. Tiko viskas rasymo stilius, grazi vaizdinga kalba, pateikimas. Kazkaip nepatyriau jokiu 'sunkumu' su sia knyga. Nuo pat pirmuju eiluciu mane apzavejo.
Atsakyti