Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Buvau aptvarkyti savo agurkeliu, kur ant atramu vyniojasi, tai pasidizaugiau,kad uz savaiteles nepilnos kokios, jau ragausim ir lauko agurkelius. Konkrciai tai Profi ir Malcik spalcik.
Atsakyti
Buvau siandien pas drauge, pas ja agurkai lauke auga, tai lapai ziuriu, nu normalus tokie, lauke ir pas mane panasiai.O siltnaminiai tai kazkokie mutantai, lapai kaip dramblio ausys, trasu papildomai negave, dilgelem nelaistyti, jau suabejojau, ar is vis dilgelem juos vaisinti g.gif Ar cia normalu siltnaminiams?
Ir ar jus salinat usus? Kazkurioj laidoj per rusu programa pasakojo, kad usus reikia gnybti, tai as kol kas taip ir darau, nelabai scyriai, kartais praleidziu koki viena kita, bet visumoj apskabau. Kazkas ir is cia rasanciu lyg taip dare, ar ne tany?
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2013 06 26, 14:05)
Buvau aptvarkyti savo agurkeliu, kur ant atramu vyniojasi, tai pasidizaugiau,kad uz savaiteles nepilnos kokios, jau ragausim ir lauko agurkelius. Konkrciai tai Profi ir Malcik spalcik.

Siandien jau malcikas buvo suraitytas, vienas per puse pietum biggrin.gif ,kitas per pus su medum, prisivalgem ! lotuliukas.gif Bet dar diena dvi ir daugiau teks paragauti, jau ir i bliuda bus ka papjaustyti, daug tokiu vienodo dydzio kabo, ne visai mazuliukai jau smile.gif
Atsakyti
Aš ūsų neskabiabiau. Tai vadinasi reikia ir juos rėžti g.gif Aš dilgelėm liejau, tai labai akivaizdžiai pagerėjo agurkai, bet prieš dramblio ausis vis tiek labai prasti atrodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 06 26, 15:15)
. Tai vadinasi reikia ir juos rėžti g.gif

Oi, nezinau, ar tikrai reikia, del to ir klausiu unsure.gif
Bet kazkaip uzsifiksavo, kad usu salinimas geresni derliu duoda, kai ju neber, agurkai geriau dera, jegu daugiau jiems atitenka, na kazkas tokio...Bent pradzioj, kol daigas sustipreja, del to ir apatines uzuomazgas pataria salinti. Atsiminiau, tany tikrai buvo apie tai irgi rasius, ir kazkada filmuota medziaga maciau, neberandu nors uzmusk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 06 25, 21:51)
Manau, kad tinka, mama augindavo tik siltnamy, marinuodavo , raugindavo,...O kodel gali netikti  g.gif

pripratus nuo tarybinių laikų, kad konservuojami tik laukiniai...
QUOTE(ausrap @ 2013 06 25, 22:01)
Priklausomai ar rūšis tinkama marinuoti, o kur auginti nėra skirtumo.

Mes jau suvalgėm tris lauko agurkėlius, pirmieji buvo morengiukai, o jau ryt poryt ragausim ir vesiolaja kampanija smile.gif

ta proga ir pasižiūrėjau ką rašo (pačiai net nedaėjo susiprasti pasiakityti biggrin.gif ) - tai aprašymas leidžia juos ir konservuoti.
Atsakyti
blush2.gif o ar purškiat lauko agurkus profilaktiškai nuo miltligės...ką naudojat ir kaip dažnai ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 26 birželio 2013 - 16:34
Aš šiltnamyje šalinu ūsus. Ir pažastis. Dabar pažastis tik viršūnėse palieku, bet ūsus skabau kasdieną.

Beje, lapai šiltnaminiai irgi gigantai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 26 birželio 2013 - 17:25
Siltnamyje esantys du daigai tai labai tvarkingai usais lipa spagatu i virsu. tai tik po kelis vis nugnybiu. Mazai ten man reikia jiems ir padeti lipti. pazastis visas nugnybiu. lauke esantiems ant atramu, tai pirmas 2-3 uzuomazgas nygnybiau ir apatines pazastis snioju koki 20 cm nuo zemes ir daugiau. Paskui leisiu proto ribose ir joms augti.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 06 26, 18:25)
Aš šiltnamyje šalinu ūsus. Ir pažastis. Dabar pažastis tik viršūnėse palieku, bet ūsus skabau kasdieną.
Beje, lapai šiltnaminiai irgi gigantai doh.gif

kas yra ūsas blush2.gif - tas ilgas kaip siūlas, kuris apie viską vyniojasi spirale?
O kas yra pažastis? ta prasme, gal tai išaugęs šoninis "vaikas" su lapais , vaisiais ir ūsais? Jei taip, tai tuos šiandien visus nugnaibiau palikdama po 1 lapą.
Bandau suprasti terminus ax.gif

Beje, o ką darot su viršūnėmis - jos jau pas mane horizontaliai tęsia augimą, nes į viršų nebėr kur. gal trumpinti galima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 26 birželio 2013 - 19:19
Nuo usų.kuriais augalas laikosi prisitvirtinimui,šalinimo derlius nei padides,nei sumazes. Beprasmis darbas,juk nei vienam filmuke apie juos net nesnekama.Iš praktikos zinau.kad risami agurkai neauga,kai sutankeja ir negauna pakankamai šviesos. Tai tankiai susodintus vos ne tik su pagrindiniu stiebu tektu auginti ar su vieno lapo atzala. Virsūne gnybti galima,greičiau augins vaisius,kai reikes,dar desimt ju uzaugs mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal zinot del ko uzsimezge agurkiukai nugelsta tiesiog masiskai,kaip juos gelbeti.veiksmas vyksta siltnamyje. pernai taip nebuvo baisu paziuret kiek agurku prarasta.gal patarsit man padesit verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 06 26, 20:13)
Gal zinot del ko uzsimezge agurkiukai nugelsta tiesiog masiskai,kaip juos gelbeti.veiksmas vyksta siltnamyje. pernai taip nebuvo baisu paziuret kiek agurku prarasta.gal patarsit man padesit verysad.gif

Reiktų pamatyti,tada auginimo klaidos aiskesnes butų. Pirmas klausimas,-ar genejat savo agurkiukus?.Jei ne,nenuostabu,kad geltonuoja.Yra laimes dalykas,kai negenimi pradeda dereti ir tada neaugina daug šakų ir lapų,bet buna ir vien lajos augimas it uzuomazgu neismaitinimas ir geltonavimas. tad procesą reikia valdyti nuo pat agurkų paauglystes mirksiukas.gif
Atsakyti