Alyvos Alytaus puseje jau savaite zydi. Pasejau siandien lauke po agro agurkus jau.
Okaip jum pavyko isaugoti agurkus siltnamyje per tuos salcius... manieji ne nusalo, bet nuo salcio nupuvo
QUOTE(yerena @ 2014 05 09, 11:27)
Aš lauke agurkus auginu tik vertikaliai kaip vijoklines šparagines pupeles (įkaltas kuolas, nuo jo palesti špagatai žemyn. Aplink vieną tokią konstrukciją auga 6 agurkai). Bambalių nenaudoju, tiesiog gerai apmulčiuoju. Agurkų visada turiu iki rudens (iki tų šaltesnių dienų-naktų). Turiu palyginimą su standartine agurkų lysve (tie patys metai, ta pati veislė)- ten agurkai greičiau baigias, nes vis sumindžiojamos virkščios, jei drėgna- agurkai pradeda pūti, pasitaiko praleistų "arklių". Jei mulčiuojama tokia lysvė, bent jau aš jaučiu, kad agurkai turi pašalinį, mulčio poskonį. Pasirinkau auginimą vertikaliai, nes patogu rinkti, o netinka purvini agurkai bei agurkai su baltomis papilvėmis.
susidomėjau Jūsų aprašytu būdu jei galima, užduosiu keleta klausimėlių kokio ilgio, storio kuolas ir kokiu atstumu nuo jo sodinat agurkus? atrodo 6 agurkai aplink jį taip daug... gal juos genite? o kaip pritvirtinat špagatus prie kuolo? žadu mulčiuoti šiaudais - ar geras sumanymas? ačiū už atsakymus, jei turit kokią foto - būtų labai smagu pasižiūrėt
Šiaip rekomenduoja išskinti iki ketvirto lapo ir ūgliukus, ir agurkėlius gausesniam derliui.
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:30)
šiandien žiūriu žiūri - mano dar ant palangės esNTYS DAIGAI mazgių pridarė. laukiu kol atšils, tada keliaus į šiltnamį. Bet tai kas kur kaip, kai aš net žiedų jų nemačiau ? Išskinti kažkuriuos? veislė Mirabelle.
gražūs
Aš tai neskinu - juk patys pirmieji ir skaniausia . Vėliau ir darže pilna
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 18:30)
šiandien žiūriu žiūri - mano dar ant palangės esNTYS DAIGAI mazgių pridarė. laukiu kol atšils, tada keliaus į šiltnamį. Bet tai kas kur kaip, kai aš net žiedų jų nemačiau ? Išskinti kažkuriuos? veislė Mirabelle.
mano manymu, jie tik dabar pradės žydėt. tai moteriškos užuomazgos, jos iš karto su "vaikeliu"
QUOTE(Modeen @ 2014 05 11, 18:53)
mano manymu, jie tik dabar pradės žydėt. tai moteriškos užuomazgos, jos iš karto su "vaikeliu"
Lygiai tą patį ir aš norėjau parašyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 11, 19:53)
QUOTE(Riolita. @ 2014 05 11, 20:11)
Lygiai tą patį ir aš norėjau parašyti
tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip? Viskas gerai ir nieko nedaryt jiems? Nuėjau ir pažiūrėjau, kad ant palangės tupi visos penkios "motriškos". Nei vieno "vyro". Čia gal veislės ypatybė?
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:50)
tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip? Viskas gerai ir nieko nedaryt jiems? Nuėjau ir pažiūrėjau, kad ant palangės tupi visos penkios "motriškos". Nei vieno "vyro". Čia gal veislės ypatybė?
džiaukitės, iš "vyrų" jokios naudos, tuščias žiedas, moteriškaitės vaisingos Bet savidulkiuose hibriduose beveik nebūna tuščių.
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 20:50)
Taip, jie dar tik žydės
Hibridai daugiausia žydi tik moteriškais žiedais
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:50)
tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip?
Na taip, agurkėlis ruošiasi žydėti. O ar išskinti pirmuosius žiedus, tai nežinau, neturiu nuomonės Pati sėju tik lauke, niekad nieko neskabau. Bet žinau, kad kitos skabo, kad augalas neeikvotų energijos jiems, o visas jėgas skirtų masės užsiauginimui.