Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Alyvos Alytaus puseje jau savaite zydi. Pasejau siandien lauke po agro agurkus jau.
Atsakyti
Okaip jum pavyko isaugoti agurkus siltnamyje per tuos salcius... manieji ne nusalo, bet nuo salcio nupuvo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 05 09, 11:27)
Aš lauke agurkus auginu tik vertikaliai kaip vijoklines šparagines pupeles (įkaltas kuolas, nuo jo palesti špagatai žemyn. Aplink vieną tokią konstrukciją auga 6 agurkai). Bambalių nenaudoju, tiesiog gerai apmulčiuoju. Agurkų visada turiu iki rudens (iki tų šaltesnių dienų-naktų). Turiu palyginimą su standartine agurkų lysve (tie patys metai, ta pati veislė)- ten agurkai greičiau baigias, nes vis sumindžiojamos virkščios, jei drėgna- agurkai pradeda pūti, pasitaiko praleistų "arklių". Jei mulčiuojama tokia lysvė, bent jau aš jaučiu, kad agurkai turi pašalinį, mulčio poskonį. Pasirinkau auginimą vertikaliai, nes patogu rinkti, o netinka purvini agurkai bei agurkai su baltomis papilvėmis.

susidomėjau Jūsų aprašytu būdu smile.gif jei galima, užduosiu keleta klausimėlių smile.gif kokio ilgio, storio kuolas ir kokiu atstumu nuo jo sodinat agurkus? atrodo 6 agurkai aplink jį taip daug... gal juos genite? o kaip pritvirtinat špagatus prie kuolo? žadu mulčiuoti šiaudais - ar geras sumanymas? smile.gif ačiū už atsakymus, jei turit kokią foto - būtų labai smagu pasižiūrėt smile.gif
Atsakyti
user posted image
šiandien žiūriu žiūri - mano dar ant palangės esNTYS DAIGAI mazgių pridarė. laukiu kol atšils, tada keliaus į šiltnamį. Bet tai kas kur kaip, kai aš net žiedų jų nemačiau blink.gif ? Išskinti kažkuriuos? veislė Mirabelle.
unsure.gif
Atsakyti
Šiaip rekomenduoja išskinti iki ketvirto lapo ir ūgliukus, ir agurkėlius gausesniam derliui.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:30)

šiandien žiūriu žiūri - mano dar ant palangės esNTYS DAIGAI mazgių pridarė. laukiu kol atšils, tada keliaus į šiltnamį. Bet tai kas kur kaip, kai aš net žiedų jų nemačiau  blink.gif ? Išskinti kažkuriuos? veislė Mirabelle.
unsure.gif

wub.gif gražūs wub.gif
Aš tai neskinu rolleyes.gif - juk patys pirmieji ir skaniausia wub.gif . Vėliau ir darže pilna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 18:30)
user posted image
šiandien žiūriu žiūri - mano dar ant palangės esNTYS DAIGAI mazgių pridarė. laukiu kol atšils, tada keliaus į šiltnamį. Bet tai kas kur kaip, kai aš net žiedų jų nemačiau  blink.gif ? Išskinti kažkuriuos? veislė Mirabelle.
unsure.gif

mano manymu, jie tik dabar pradės žydėt. tai moteriškos užuomazgos, jos iš karto su "vaikeliu"
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 11, 18:53)
mano manymu, jie tik dabar pradės žydėt. tai moteriškos užuomazgos, jos iš karto su "vaikeliu"

Lygiai tą patį ir aš norėjau parašyti smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 05 11, 19:53)

QUOTE(Riolita. @ 2014 05 11, 20:11)
Lygiai tą patį ir aš norėjau parašyti  smile.gif  4u.gif

tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip? Viskas gerai ir nieko nedaryt jiems? Nuėjau ir pažiūrėjau, kad ant palangės tupi visos penkios "motriškos". Nei vieno "vyro". Čia gal veislės ypatybė?
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:50)
tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip? Viskas gerai ir nieko nedaryt jiems? Nuėjau ir pažiūrėjau, kad ant palangės tupi visos penkios "motriškos". Nei vieno "vyro". Čia gal veislės ypatybė?

džiaukitės, iš "vyrų" jokios naudos, tuščias žiedas, moteriškaitės vaisingos smile.gif Bet savidulkiuose hibriduose beveik nebūna tuščių.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 20:50)

Taip, jie dar tik žydės 4u.gif
Hibridai daugiausia žydi tik moteriškais žiedais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 11, 19:50)
tai galima manyt, kad dar tik žydės, taip?

Na taip, agurkėlis ruošiasi žydėti. O ar išskinti pirmuosius žiedus, tai nežinau, neturiu nuomonės smile.gif Pati sėju tik lauke, niekad nieko neskabau. Bet žinau, kad kitos skabo, kad augalas neeikvotų energijos jiems, o visas jėgas skirtų masės užsiauginimui.
Atsakyti