Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 06, 17:42)
Nebandžiau, bet "Protingo daržo margumynuose" skaičiau, kad galima auginti lipančius, šiemet bandysiu ant piramidės auginti, va tokios:

user posted image

mažas pastebėjimas, kadangi jau kelinti metai auginu ant sieto, tai šitas ratuku kelia abejoniu g.gif Pirmais metais padariau klaidą ir tvirtinau per smulkų sietą, agurkėliai augdavo kiaurai (įstrikdavo) ir susižalodavo, būdavo gaila laužyti juos skinant. Tai tokiam varijante man iš karto klausimas kaip juos nuskint, jei augs ratuko vidury g.gif Persilenkus kišt rankas vidun iki žemės ir grabaliojant ieškot agurkų? Juk jiems neįsakysit kad augt tik į išorę g.gif o auga tai jie aukšti g.gif
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 08, 08:47)
Pernai bandžiau agurkus kelis ant tokios tvoros auginti - nepatiko jiems  schmoll.gif , gal veislė turi būti kitokia. Kai nuleidau daigą ant žemės pradėjo normaliai augti, o taip vargo  g.gif

Agurkam tinka pavėsis ir reikia daug drėgmės. Kai jie pakelti greičiau džiūsta jei nemulčiuoti ir prasčiau dera, mažiau mezga vaisių, o kai pažeme vejasi patys lapais save užstoja, daro su pavėsį bet patogumo mažiau skinti ir ligos greičiau užpuola.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 09, 00:12)
mažas pastebėjimas, kadangi jau kelinti metai auginu ant sieto, tai šitas ratuku kelia abejoniu  g.gif

taip pat maža pastaba - paveiksliuke auginami ant špalerių, jokio sieto nėra. Todėl agurkėliai niekur neįstringa ir patogu nusiskint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 08, 23:23)
taip pat maža pastaba - paveiksliuke auginami ant špalerių, jokio sieto nėra. Todėl agurkėliai niekur neįstringa ir patogu nusiskint  4u.gif

Nu tai kad ir ant špalerių, bet ar patogu skint kai rato vidury agurkai, vat tas man klausimas pasistojo g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 09, 00:33)
Nu tai kad ir ant špalerių, bet ar patogu skint kai rato vidury agurkai, vat tas man klausimas pasistojo g.gif  blush2.gif

kaip suprantu nėra labai aukštas, o skinti turėtų būti patogu, nes viršuje atvira skylė wink.gif įkiši ranką ir skini g.gif
Atsakyti
Visos šios konstrukcijos, IMHO, dailios ir tinka vietą taupantiems. Derlius tikrai didesnis auginant tiesiog lysvėje, be atramų.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 05 09, 00:33)
Nu tai kad ir ant špalerių, bet ar patogu skint kai rato vidury agurkai, vat tas man klausimas pasistojo g.gif  blush2.gif

bent jau Lakšmi įdėtame paveiksliuke konstrukcija yra apverstas kūgis ir jau kaip nori vyniok, bet vaisių veiks žemės traukos jėga ir jis bus išorinėje dalyje.

Ale radot problemą, šiltnamiuose tik vertikaliai agurkus augina, tai auginant lauke bent arti šiltnaminių sąlygų reiktų sudaryt: užuovėja būtina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 02, 06:22)
Pernai man sumeistravo vyras tokias atramas tris agurkams. Siemet planuoju visus agurkus sitaip auginti. Labai patiko.
user posted image

Aš jau pernai masciau apie tokias atramas,vakar iš miško parsivežėm lazdyno šakų(storokų),bandysiu.Daug metų sėju agurkus lauke,derlius labai skirtingas būna,manau labai nuo orų priklauso.Bet,bandysiu juos laipinti i viršų todėl,kad esu alergiška agurkų lapams,išberia rankas,o apsimuturiuoti karštą dieną,nenormalu.Antra,tai labai išsilaužo ir išsimina agurku stiebai,kai bandai per juos perropot.Bandysiu vieną lysvę laipinti,o kitą leisiu ant žemės.Ogal sakau tarp tų atramų,reikia pastatyti kokius indus su vandeniu,kad drėgmė iš vidaus garuotų,vis su laistytuvu papildai blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2014 05 09, 11:01)
Aš jau pernai masciau apie tokias atramas,vakar iš miško parsivežėm lazdyno šakų(storokų),bandysiu.Daug metų sėju agurkus lauke,derlius labai skirtingas būna,manau labai nuo orų priklauso.Bet,bandysiu juos laipinti i viršų todėl,kad esu alergiška agurkų lapams,išberia rankas,o apsimuturiuoti karštą dieną,nenormalu.Antra,tai labai išsilaužo ir išsimina agurku stiebai,kai bandai per juos perropot.Bandysiu vieną lysvę laipinti,o kitą leisiu ant žemės.Ogal sakau tarp tų atramų,reikia pastatyti kokius indus su vandeniu,kad drėgmė iš vidaus garuotų,vis su laistytuvu papildai blush2.gif  g.gif

vėl gi tame pačiame protingame darže skaičiau, kad patariama į vidurį įkasti 5l bambalį su pradurtom skylutėm, vis papildyt, nuolat bus drėgmės. Tai aš galvoju gal įkasti tą bambalį, tada aplink jį daryti tą laipyną, o apačioje mulčiuot g.gif gal kas bandėt agurkus lepint tokiu būdu?

Man irgi išsilaužė, išsimindė, o labiausiai nepatiko murzini agurkai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 09, 11:10)
...Tai aš galvoju gal įkasti tą bambalį, tada aplink jį daryti tą laipyną, o apačioje mulčiuot  g.gif gal kas bandėt agurkus lepint tokiu būdu?
Man irgi išsilaužė, išsimindė, o labiausiai nepatiko murzini agurkai  blush2.gif

Aš lauke agurkus auginu tik vertikaliai kaip vijoklines šparagines pupeles (įkaltas kuolas, nuo jo palesti špagatai žemyn. Aplink vieną tokią konstrukciją auga 6 agurkai). Bambalių nenaudoju, tiesiog gerai apmulčiuoju. Agurkų visada turiu iki rudens (iki tų šaltesnių dienų-naktų). Turiu palyginimą su standartine agurkų lysve (tie patys metai, ta pati veislė)- ten agurkai greičiau baigias, nes vis sumindžiojamos virkščios, jei drėgna- agurkai pradeda pūti, pasitaiko praleistų "arklių". Jei mulčiuojama tokia lysvė, bent jau aš jaučiu, kad agurkai turi pašalinį, mulčio poskonį. Pasirinkau auginimą vertikaliai, nes patogu rinkti, o netinka purvini agurkai bei agurkai su baltomis papilvėmis.
Atsakyti
Alyvos zydi, ar jau sejat lauko agurkus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 09 gegužės 2014 - 11:38
QUOTE(matuke @ 2014 05 09, 12:28)
Alyvos zydi, ar jau sejat lauko pomidorus?

unsure.gif gal agurkus? g.gif biggrin.gif Vakar pasėjau.
Atsakyti
sėsiu, jei spėsiu. Pagal numatytus darbus labai jau mažai tų dviejų dienelių bus unsure.gif
Atsakyti