Pernai bandžiau agurkus kelis ant tokios tvoros auginti - nepatiko jiems , gal veislė turi būti kitokia. Kai nuleidau daigą ant žemės pradėjo normaliai augti, o taip vargo
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 08, 07:53)
klausimas: ten ta eilutė dešiniau - tvoros tinklas iš vienos pusės daigų ar iš abiejų pusių (daigai viduryje ar šone lieka)? Jei iš abiejų, kaip sekasi prieti į tą tarpą ir nuskabyti?
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 08, 08:53)
kai ateini klausti info,bent kelis psl atgal permesti ir būtų neblogai,nes kaip tik psl atgal įdėta net foto kaip tai atrodo
Tas variantas ikeltas keliu puslapiu atgal man netinka, visai kas kita, kur jus ikelet. Aciu
Man taip pat ant tokios metalinės tvorelės nenorėjo augti nei agurkai, nei žirniai
Papildyta:
Mąstau, kad gal vėlai sėjau aš juos, o tada karšta būna, įkaitina saulė tą metalą, todėl ir nenori jie lipti. Jeigu taip anksčiau pasodinus, kol karščių nebūna, gal tada greičiau jie ten apželtų, neįkaistų metalas ir agurkėliai "patenkinti" būtų
Papildyta:
Mąstau, kad gal vėlai sėjau aš juos, o tada karšta būna, įkaitina saulė tą metalą, todėl ir nenori jie lipti. Jeigu taip anksčiau pasodinus, kol karščių nebūna, gal tada greičiau jie ten apželtų, neįkaistų metalas ir agurkėliai "patenkinti" būtų
QUOTE(syri @ 2014 05 08, 11:19)
klausimas: ten ta eilutė dešiniau - tvoros tinklas iš vienos pusės daigų ar iš abiejų pusių (daigai viduryje ar šone lieka)? Jei iš abiejų, kaip sekasi prieti į tą tarpą ir nuskabyti?
ne mano foto tai net nežinau
QUOTE(Džigė @ 2014 05 08, 11:26)
Tas variantas ikeltas keliu puslapiu atgal man netinka, visai kas kita, kur jus ikelet. Aciu
*
*
Gal yra išimčių,bet iš daugiametes patirties,kai vienas namiškis pas save reikalaudavo parišti lauke augančius agurkus,tai derlius blogesnis,už gulinčių ant žemes.Priežastis paprasta-ilgiau išbuna dregna žemė po lapais,ir šiaip ilgiau laja nuo kokios rasos šlapia pabuna. ant žemės. Tai geriau,nei sules gairinamiem būti.Sakyčiau taip. Jei nori prisiauginti konservavimui-sek žemen ir mažiau suk galvą apie agurkus,Patys apsčiai derės. Daržininkavimas,stiebų kelimas bet kokiu būdu-malonus užsiemimas,šiek tiek grožio daugiau,nauda-abejotina. Patys daigai linkę užskursti ir pasenti anksčiau. Bet ir čia gali buti kitaip-aš juos priversdavau anksti vesti vaisius,neprisiauginti šakų begalę,tai ir pavargdavo anksčiau. Parašiau,ir noris trinti,nes kiek tiesos -ginčytis galima. Tiek to,gal kam pravers Mat,manieji budavo visu ugiu paristi ant vielos,ištemtos tarp dviejų stiprių kuolų.
QUOTE(amarrile @ 2014 05 08, 13:27)
Parašiau,ir noris trinti
aš manau, kad kiekviena patirtis naudinga, ypač pradinukėms (kaip aš), tad ačiū, kad pasidalinote
QUOTE(amarrile @ 2014 05 08, 13:27)
Gal yra išimčių,bet iš daugiametes patirties,kai vienas namiškis pas save reikalaudavo parišti lauke augančius agurkus,tai derlius blogesnis,už gulinčių ant žemes.Priežastis paprasta-ilgiau išbuna dregna žemė po lapais,ir šiaip ilgiau laja nuo kokios rasos šlapia pabuna. ant žemės. Tai geriau,nei sules gairinamiem būti.Sakyčiau taip. Jei nori prisiauginti konservavimui-sek žemen ir mažiau suk galvą apie agurkus,Patys apsčiai derės. Daržininkavimas,stiebų kelimas bet kokiu būdu-malonus užsiemimas,šiek tiek grožio daugiau,nauda-abejotina.
man irgi taip atrodo - agurkai nemėgsta išdžiūti. patogiau nusiskinti kabančius ant tvoros, nei tarp lapų duotis, bet ant žemės gulintys geriau jaučiasi, nes po lapais mikroklimatas jiems labiau tinkamas (ir augalui, ir vaisiams). nemėgsta jie būt saulės ir vėjo gairinami.
vis nutyledavau, nes galvojau, kad man vienai taip nenusiseke buvo uzpernai, vienus bandziau lauke prie istemptu spagatu risti, kad i virsu augtu, kitus paleidau, kaip tik jie nori, tai tie paristi man irgi stebuklu neparode, is pradziu kaip ir nieko, veliau skursti pradejo, nurasiau veislei, nes buvo skirtingos.
Tikrai augantys vertikaliai daugiau reikalauja dregmes, bet as del jos nesukdavau galvos. Pas mane laistymui yra sulinys, tai tik pajungti vejos purkstuka besivartanti viduri lysviu ir palieki kuriam laikui. Ir taip kas vakara. Viskas liuks buvo.
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 08, 15:09)
nurasiau veislei, nes buvo skirtingos.
Mano tos pačios veislės ant mulčio besivaliojantys daug derlingesni pernai buvo,nei tie,kuriuos alpinistais ant kukurūzų ir tinklo padariau.Ir tręšt bei liet mažiau reikėjo. Amarrilė teisi.Bet lipantys gražiau
Gerai, kai pas kitus vietos daug, tai gali leist kur nori
Beje, mano pakeltuose derlius labai geras buvo. Tik vat, kad ganėtinai anksti gelst pradeda.
Beje, mano pakeltuose derlius labai geras buvo. Tik vat, kad ganėtinai anksti gelst pradeda.