Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(sivita @ 2013 06 15, 23:19)
Gal galit kuri pagelbėti išsiaiškint, kas nutiko agurkams, augantiems lauke : lapų kraštai pabalę, apdžiūvę. O šiandien aptikau dar vieną neaiškumą - apatinė lapų pusė atrodo kaip sidabrinė, lyg nupurkšta kokiu laku. Ties ta vieta viršutinė pusė šviesesnė, gelsva. Jokių gyvių nesimato. Ar čia liga, ar kokie nematomi kenkėjai ? Nakčiai uždengiami agrodanga. Ką daryti ? Vis daugėja tokių pažeistų lapų .

Kažkuri miltlige,manau.Pabandykit pasiskaitineti.Ir nesodinkit kitamet i tą pačia vietą
Atsakyti
sakykit o kame cia beda, kad agurkai zydi bet nemezga agurku? raso ant seklu pakelio, kad savidulkiai.
Atsakyti
QUOTE(lituano @ 2013 06 16, 08:59)
sakykit o kame cia beda, kad agurkai zydi bet nemezga agurku? raso ant seklu pakelio, kad savidulkiai.

reiktų dar žinot,ar lauke ,ar siltnamyje,ar pakankamai užaugęs daigas. man tai labai noretūs pamatyt tokį agurką,kuris savidulkis ir neaugina vaisių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 06 14, 11:17)

zikas1970 Jei siltnamyje nebutų pomidorų,tai bet koks karstis agurkams nepakenktų,jei tik būtų pakankamai dregmes,kad ir aklinai uzdarytam.Manasis šiandien uždarytas.

Pas mane siltnamy pomidoru nera, agurkai ir kelios paprikos smile.gif
Viskas gerai su jais, nenumire biggrin.gif ,o kaip paauge unsure.gif Siandien butinai reiks parisinetui, jau gula ant zemes, palikau staciai stovincius, dabar visi nuvirte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 06 15, 22:27)
Gal kam vėlyvai vakarienei ar pusryčiams ax.gif
user posted image

Kaip gražu. Nu kodėl pas mane niekada tokių vaizdų nebūna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 06 17, 09:51)
Kaip gražu. Nu kodėl pas mane niekada tokių vaizdų nebūna doh.gif

ai, pas mane irgi šiltnamyje niekad tokių agurkinių vaizdų nebūna smile.gif O lauke, kai visi ant žemės voliojasi, irgi vaizdas visai ne toks.
Bet lauke jau irgi agurkiukai iki valgomo dydžio ryt-poryt priaugs wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 birželio 2013 - 09:59
QUOTE(amarrile @ 2013 06 16, 07:07)
Kažkuri miltlige,manau.Pabandykit pasiskaitineti.Ir nesodinkit kitamet i tą pačia vietą

Greičiausia čia kažkas pasidarbavo mano agurkuose. Apatinėj lapų pusėj ta sidabriška spalva tikriausiai voratinklis, kuriame gyvena erkutės g.gif
Arba tripsai g.gif tokie vabaliukai 0,5-0,7 mm dydžio. Nes ir pupelių lapai panašiai apdžiūvo. O kažkokių akaricidų nerandu pirkt, senukuose neradau. Gal patartumėt, ką galiu panaudoti, ar kur įsigyti Vilniuj.
Ir iš vis, ar gali tripsai kenkti agurkams ? Kad svogūniniams augalams kenkia, tai žinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 17 birželio 2013 - 11:51
QUOTE(sivita @ 2013 06 17, 11:44)
Greičiausia čia kažkas pasidarbavo mano agurkuose. Apatinėj lapų pusėj ta sidabriška spalva tikriausiai voratinklis, kuriame gyvena erkutės  g.gif
Arba tripsai  g.gif  tokie vabaliukai 0,5-0,7 mm dydžio. Nes ir pupelių lapai panašiai apdžiūvo. O kažkokių akaricidų nerandu pirkt, senukuose neradau. Gal patartumėt, ką galiu panaudoti, ar kur įsigyti Vilniuj.
Ir iš vis, ar gali tripsai kenkti agurkams ? Kad svogūniniams augalams kenkia, tai žinau.

Ž.S.pernai buvo visokių natūralių preparatų-ir nuo ligų,ir nuo kenkejų. Šiaip,apie nemizili pasiskaitinek,jo nesunku rasti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 17 birželio 2013 - 12:07
QUOTE(amarrile @ 2013 06 17, 12:05)
Ž.S.pernai buvo visokių natūralių preparatų-ir nuo ligų,ir nuo kenkejų. Šiaip,apie nemizili pasiskaitinek,jo nesunku rasti

va konkrečiai tokio tikrai neras smile.gif Neem Azal vadinasi. Jis nuo erkučių tiks.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 06 17, 14:05)

drinks_cheers.gif Man taip pat patiko Neemazal, rašo, kad ekologiniams ūkiams tinka. Jau rašiau kur pigiau galima jo rasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 17 birželio 2013 - 13:17
http://www.darzovius...echnologija.pdf
ir as is to strioko ejau lauke agurku ziureti, pas mane erkuciu ir kitu nematodu nera, bet panasu i altenariozes pradzia g.gif radau senuose Ex komentaruose, kas i 0.5 litro stiklainiuka deti 1 arbatini sauksteli sodos ir ukisko muilo padrozti, ir tuomet purksti agurkus kelias dienas....bet kike teke zaisti su biologiniaias antpliukis na man asmeniskai neduoda rezultato doh.gif tai dabar suku galva kuo purksti jei nera erkuciu pradzioje, o tik kaikur rudi sausi taskai ant lapu
Atsakyti
Dėkui už pasiūlymus. Bandysiu kažką burti . Gal ir nuo miltligės gaus. O ar galima maišyti Neemazalį sukokiu nors fungicidu ?
Atsakyti