Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(syri @ 2014 04 09, 13:12)
1. ar jau laikas sėti šiltnaminius agurkus?
2. O laukui skirtus augti - jau sėti daiginimui ar dar ne (kad augaliukus persodinti į dirvą)?
3. O gal praktika rodo, kad laukinius geriau sėti tiesiai į dirvą nedaiginant namuose ant palangių?

Pasižiūrėjau į sėjos kalendorių, ir, jei jį gerai supratau, šios dienos sėti agurkams geros.

lauksiu komentarų  4u.gif

Agurkai nemėgsta persodinimo, todėl laukui sėju tiesiai į dirvą ir uždengiu 2 sluoksniais agro.
Šiltnamiui pats laikas sėti.
Atsakyti
Praeitais metais, sejau kovo 20d. ir sodinau daigais i tuneliuka geguzes 10d. Ta pacia diena ir sejau tiesiai i dirva, sudygo graziai, bet nelabai buvo derlingi. dar kur sodinau daigais, genejau, tuos ne. Tai siemet nusprendziau sodinti daigais ir geneti darze. Jau skleidzia po pirma tikraji lapuka, po 3sav keliaus i darza, pradziai i tuneliuka, veliau uzdanga nuimsiu.
Atsakyti
Aš pirmiausia prasidaiginu ant šlapių pjuvenų,o paskui jau sodinu ir uždengiu agroplėvele,derlium nesiskundžiau,svarbu pasirinkt tinkamas veisles
Atsakyti
jei kelis daigus ankstyvų į šiltnamį sodini, tai su laukiniais iš vis nėr kur skubėt, užtenka birželį sėt.
Atsakyti
Aš sėju-sodinu apie gegužės vidurį,derlius prasideda apie liepos pradžią,čia viskas lauke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady Dy: 09 balandžio 2014 - 17:55
as laukinius agurkelius seju tiesiai i dirva kai prazysta alyvos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2014 04 09, 15:40)
Praeitais metais, sejau kovo 20d. ir sodinau daigais i tuneliuka geguzes 10d. Ta pacia diena ir sejau tiesiai i dirva, sudygo graziai, bet nelabai buvo derlingi. dar kur sodinau daigais, genejau, tuos ne. Tai siemet nusprendziau sodinti daigais ir geneti darze. Jau skleidzia po pirma tikraji lapuka, po 3sav keliaus i darza, pradziai i tuneliuka, veliau uzdanga nuimsiu.

pernai kovo 20 d. sėjos net į šiltnamį nebevežiau, tokio dydžio buvo, kad nebeįmanoma buvo iš namų išnešti, tai kokio dydžio jūs juos į tunelį sodinot? pas mane kokio 1-1,2 m stiebai su agurkėliais buvo, tai taip nuo palangės ir suvalgėm
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 04 09, 19:25)
pernai kovo 20 d. sėjos net į šiltnamį nebevežiau, tokio dydžio buvo, kad nebeįmanoma buvo iš namų išnešti, tai kokio dydžio jūs juos į tunelį sodinot? pas mane kokio 1-1,2 m stiebai su agurkėliais buvo, tai taip nuo palangės ir suvalgėm

su 4-5 tikraisiais lapeliais, va dabar ant palanges auga vasario 21d. du daigai - asker, morengue, tai yra aukscio apie 25cm, turi po 4 tikrus lapelius, auga verandoj ant palanges... kazkaip nesiskubina agurkai pas mane augti...
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2014 04 09, 20:45)
su 4-5 tikraisiais lapeliais, va dabar ant palanges auga vasario 21d. du daigai - asker, morengue, tai yra aukscio apie 25cm, turi po 4 tikrus lapelius, auga verandoj ant palanges... kazkaip nesiskubina agurkai pas mane augti...

tik dabar pasėjau, abu tuos pačius ir dar mirabelle F1, tai tikiuos, kad metro nepasieks per mėnesį smile.gif
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif
Aš savo agurkų sėklas nuo vakar pradėjant drėgnai daiginti mirksiukas.gif . Kiekvienais metais sėju tuo pačiu metu - balandžio pirmą dešimtadienį, o į šiltnamį - pirmoj gegužės pusėj ax.gif . šiemet sėsiu dvi jau patikrintas veisles Mirabelle ir Merengue (nemačiau tarp jų skirtumo, abi vienodai patiko), ir vieną naują Amour (gal kas auginot?) Viisos kitos, kur per keletą metų išbandžiau, šiemet guli nejudinamos, nes derlius buvo tik vidutinis, o norisi mažam plote kuo daugiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonce @ 2014 04 11, 23:05)
Labutis visoms 4u.gif
Aš savo agurkų sėklas nuo vakar pradėjant drėgnai daiginti mirksiukas.gif . Kiekvienais metais sėju tuo pačiu metu - balandžio pirmą dešimtadienį, o į šiltnamį - pirmoj gegužės pusėj ax.gif . šiemet sėsiu  dvi jau patikrintas veisles Mirabelle ir Merengue (nemačiau tarp jų skirtumo, abi vienodai patiko), ir vieną naują Amour (gal kas auginot?) Viisos kitos, kur per keletą metų išbandžiau, šiemet guli nejudinamos, nes derlius buvo tik vidutinis, o norisi mažam plote kuo daugiau  ax.gif

ir aš vakar keletą mirabelių pasėjau į daigyklą - keliaus gyvent į šiltnamį.
Atsakyti
mano jau vienas siltnaminukas eme skursti indelyje sakykit kaip manot jeigu persodinciau i siltnami, o siltnamispolitileninis tai tikriausiai labai tektu daug apkloti agro ir zvakikes deginti g.gif
Atsakyti