Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Irikira @ 2014 01 16, 11:11)
Kurios auginot rusiskus malcik spalcik, liliput, muravej, kuznecik kaip issilaiko marinuoti ar rauginti? Mum pirmi metai kai neturim ka valgyti, daug prirauginta, primarinuota, o atidarius stiklaini minksti agurkai verysad.gif receptai tie patys jau eile metu, laikymo salygos irgi, tai ieskau priezasties.. gaila ir derliaus, ir darbo kiek ideta buvo...

pas mane laikosi puikiai, agurkiukai tiek marinuoti, tiek rauginti, kieti, traskus. Nezinau, kodel jums taip nutiko g.gif . Tiesa, as atskirai neskyniau veisliu, priskindavau kibira visokiu, kokiu budavo, mixa zodziu, ir vakuodavau. Ir tuos karcius irgi kartu, bet kartumas dingo marinuojant, zodziu viskas thumbup.gif pas mane.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 01 16, 10:55)
Ačiū visoms už pasidalintus įspūdžius - užrašai pasipildė konkretesniais komentarais  thumbup.gif .  Reiks susikonspektuoti ir turėti visada su savim piniginėj - mažu užtiksiu kur rimtą krautuvę bevažinėdama

o kam Jums važinėt ir ieškot? Atsiverskit balticseeds.lt puslapį, rasit nemažai agurkų. Tarp jų - Atomic, Aztec, Profi. Puikiausi agurkai, dera super, agurkėliai skanūs, nekartūs, idealiai tinka marinavimui.
an rodos, ir Asker yra (labai tinkantis ankstyviausiam derliui).
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 16, 11:33)
o kam Jums važinėt ir ieškot? Atsiverskit balticseeds.lt puslapį, rasit nemažai agurkų. Tarp jų - Atomic, Aztec, Profi.  Puikiausi agurkai, dera super, agurkėliai skanūs, nekartūs, idealiai tinka marinavimui.
an rodos, ir Asker yra (labai tinkantis ankstyviausiam derliui).

Nezinau, kaip kitur prekybos vietose, bet paciame puslapyje dauguma litu brangiau seklos, negu,kad parduotuveje pirktumete. As tik siemet pastebejau sita. O dar siuntimas blush2.gif Jei yra jusu mieste kur netoli ir turite laiko, tai geriau nuvaziuoti ir nusipirkti. Nebent cia tik Alytuje kainos zenkliai mazesnes ju produkcijos...
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2014 01 16, 11:11)
Kurios auginot rusiskus malcik spalcik, liliput, muravej, kuznecik kaip issilaiko marinuoti ar rauginti? Mum pirmi metai kai neturim ka valgyti, daug prirauginta, primarinuota, o atidarius stiklaini minksti agurkai verysad.gif receptai tie patys jau eile metu, laikymo salygos irgi, tai ieskau priezasties.. gaila ir derliaus, ir darbo kiek ideta buvo...

Pas mane irgi tokia pati situacija. Bet manau čia ne agurkų veislės kaltė, o šeimininkės. Aš kaltinu save. Manau mano problema buvo tame,kad aš juos marinuodavau ne tą pačią dieną nuskynus, o sekančią ar net dar sekančią.
Atsakyti
Aš tai tik iš Balticseeds perku. Man tiko ir patiko kas be ko Atomic ir Asker thumbup.gif Šiltnamyje Artist ir Amant išbandyta - patiko ir vėl bus sodinama.Konservuoti kieti ir traškūs visi. Nepatiko tik gal Crasper lauke, nes daug tuščiavidurių buvo. Bet stiklainiuose nesijaučia biggrin.gif Bandysiu laukui šiemet dar ką nors iš jų.
Parduotuvėj pirkt sėklas man neįmanoma biggrin.gif Kol aš ką skaitau, tai vaikai pusę parduotuvės į vežimą sukrauna biggrin.gif

Pažiūrėjau į užrašus, tai tik kovo 15 Askeriukus sėjau namų auginimui. Ech, o taip norėčiau dabar šviežio agurkėlio wub.gif Pasirodo pirmus sėjau vasario 23, bet buvo per šalta patalpoj, tai susisuko ir pabalo jie man g.gif reik šiemet šitos klaidos nebekartot.

Šiltnamiui agurkus sėjau namie balandžio 19. Pirmus agurkus šiltnamyje skyniau birželio 7.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 16 sausio 2014 - 11:52
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 16, 11:35)
Nezinau, kaip kitur prekybos vietose, bet paciame puslapyje dauguma litu brangiau seklos, negu,kad parduotuveje pirktumete.

nesu mačius jų parduodamų kažkur kitur, tai negalėjau palyginti smile.gif Bet man, kaip ir Alekto, labiau patinka pirkti internetu. Gyvai nuvažiavus dar prisirinkčiau kaži ko, apie ką ir minties nebuvo. Be to, pagalvoju ir apie kurą, laiką, parkavimą..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 16, 11:56)
nesu mačius jų parduodamų kažkur kitur, tai negalėjau palyginti  smile.gif  Bet man, kaip ir Alekto, labiau patinka pirkti  internetu. Gyvai nuvažiavus dar prisirinkčiau kaži ko, apie ką ir minties nebuvo. Be to, pagalvoju ir apie kurą, laiką, parkavimą..

Internetu ir man smagu. Is ju kelis kartus tik taip ir uzsakinejau viska. ir dovanu ideda ir panasiai ax.gif Bet Alytus ne Vilnius koks- atvaziuoji cia su reikalais, tai viskas kaip ant delno, nei ten kuras koks pasijauciam, nei ka biggrin.gif O be to,man i seklu parduotuve uzeiti yra tikras kaifas. Ypac, jei daug ivairiu firmu ir asortimentas nemazas. relaksuoji ten prie stendu, medituoji, lygini aprasymus, ciupineji vos ne kiekviena pokeli lotuliukas.gif Bet aisku, jei kainos internete panasios, tai nespjaunu ir i tokia prekyba-labiau apgalvotai issirenki viska, zmogus. Ten vaziuoju, jau kai baisiai norisi gyvai paciupineti pokelius ir tikraja ta zodzio prasme "APSIPREKINTI" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 16, 11:56)
nesu mačius jų parduodamų kažkur kitur, tai negalėjau palyginti  smile.gif  Bet man, kaip ir Alekto, labiau patinka pirkti  internetu. Gyvai nuvažiavus dar prisirinkčiau kaži ko, apie ką ir minties nebuvo. Be to, pagalvoju ir apie kurą, laiką, parkavimą..

kam parkavimas, kuras, man tai visai arti namų ir parkavimui didelė aikštelė, bet su nešiokle sunkoka kerėblintis į antrą aukštą doh.gif .

Kaunietės Dainavos turgelio antram aukšte gali ieškot 4u.gif
Atsakyti
Vilniuj Kalvarijų turguj, maždaug pusličiu brangiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 16, 12:35)
Nezinau, kaip kitur prekybos vietose, bet paciame puslapyje dauguma litu brangiau seklos, negu,kad parduotuveje pirktumete. As tik siemet pastebejau sita.

O aš net nebūčiau pastebėjusi... g.gif Akurat.Išsitraukiau šių metų pirkinius,palyginau,min. 80 centų brangiau internetinėj.Ne tik agurkai,visos kitos sėklos irgi.
QUOTE(NERA @ 2014 01 16, 12:36)
Manau mano problema buvo tame,kad aš juos marinuodavau ne tą pačią dieną nuskynus, o sekančią ar net dar sekančią.

Aš dažniausiai tik kitą dieną nuskintus marinuoju,o kai dideli kiekiai,tai ir dar kitą...Bet tokios bėdos nėra schmoll.gif Buvo,keli stiklainiai pabalo,bet neprarūgo ir dangtelio neiškėlė. Gal koks netinkamos veislės agurkas papuolė ar dangteliai blogi?Aš kiekvienais metais naujus užsukamus perku ir tai ne visi geri būna... g.gif
Atsakyti
[quote=Irikira,2014 01 16, 11:11]

Aš auginau Kozyrnyja man mažiau agurkėlių turėjo nei Muravei ,šis patiko o aš tik raugiau tai geri.o gal buvo Jūsų dienos ......tai irgi turi įtakos ,aš taip dešras rūkymui nežinodama sugadinau ,buvo balkšvos vietoj gražių raudonu
blush2.gif
Atsakyti
Mano pernyksciai topai - Pasadoro H ir Aztec is Baltic seeds. Visi kaip kareivukai, neperaugantys, marinuojant nepasidaro kiauryme per viduri, nei vienas nebuvo kartus valgant. Pasadorus tai ir mazojo pirsto dydzio skindavau, kad kaip karnisonus sumarinuociau. Siemet auginsiu tik situos, nebent dar susibalamutinciau, kad kazko reikia.
Atsakyti