Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(syri @ 2014 01 15, 22:00)
turiu omeny ant palangės namuose, o daigai skirti nešildomam šiltnamiui. Tikrai dar tiek ilgai laukti? blush2.gif

Dar - kaip suprantu, čia visą sezoną minėtų veislių nerasiu eilinėje sėklų parduotuvėje.  O gal yra Klaipėdos ir aplink koks taškas?

Daigai baisiai greitai auga, as be geguzes net nemastau apie agurkus

Pries kelias dienas isgirtus merengue pirkau zalioj stotelej, anksciau jie neturejo tokiu, dabar jau yra thumbup.gif
O kokie mineti domina, risiski? Nepasakyciau, kad stebuklu stebuklas ten, derejo tikrai gerai, nesiskundziu, bet ir mirabelle neatsiliko. Issiskyre man tik malcik s palcik, sitie geruliai thumbup.gif
Atsakyti
Tai aš per visą derėjimo sezoną esu susirašiusi (tiksliau - nuo jūsų visų NUsirašiusi su apibūdinimu) n pavadinimų, tai jei bent 2-3 pavadinimus rasčiau krautuvėj - būtų puiku. Tiek aš ir teauginu - 4-6 daigai šiltnamy ir antra tiek lauke, bijau daugiau užsiimti. mano sąraše Kustojov, Kuzneček, Malčis Spalčik, Muravej, Rodničiok, Profi.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 01 15, 22:15)
Tai aš per visą derėjimo sezoną esu susirašiusi (tiksliau - nuo jūsų visų NUsirašiusi su apibūdinimu) n pavadinimų, tai jei bent 2-3 pavadinimus rasčiau krautuvėj - būtų puiku. Tiek aš ir teauginu - 4-6 daigai šiltnamy ir antra tiek lauke, bijau daugiau užsiimti. mano sąraše Kustojov, Kuzneček, Malčis Spalčik, Muravej, Rodničiok, Profi.... doh.gif

Nu taigi kam isradineti dvirati, jei nera jusu kraste biggrin.gif
taigi yra ir be situ gerai deranciu, skaniu agurku mirksiukas.gif Pvz. pernai merengue reikejo siustis, o symet ju jau yra prekyboj , zalioj stotelej, nulekiai ir nusipirkai smile.gif Kazkaip vat profi nepaziurejau, gal ir siu kartais atsirado
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 01 15, 22:15)

Kustovoj- nepatiko. Joks jis ten ne Kustovoj smile.gif Labai jau toks ukinis agurkas. Daznai karstelejas.
Malcik spalcik- nepaliko didelio ispudzio.
Muravei- tas pats kaip malcik spalcik...
Rodnicok natur H- kiekvienais metais auginam mano kaimyne. Patenkinta jais. Nors man ir geresniu agurku yra, nei jie.
Profi H- Baltic seeds produkcijos. Alytuje ju galima rasti Lankavoje, Egzotika seklu parduotuveje. Labai geri agurkai. Ilgai neperauga, teisingos formos ir dydzio. Atviro augimo. Labai derlingi ir skanus.
Tos pacios firmos man labai dar pasiteisino Aztec. Siemet dar Crisphina nusipirkau ju firmos. Ju prekybos vietos yra paymetos cia.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 15, 21:51)
Lauke turbut nebeauginsiu. Man pernai siltnamy agurku buvo marios, dalinau i kaire ir i desine, isvaziuodavom kiekviena savaitgali, tai prasydavau draugiu, kad atvaziuotu ir issiskintu. Nes pati skyniau mazesnius, man patinka tokie standartiniai, grazus, neperauge. Prisivakavau, prisivalgem, iki pat salnu derejo  thumbup.gif . Lauke derlius buvo kur kas mazesnis

o varatinklinės erkės neužsiveisia? pas mane antroj vasaros pusėj jos pradeda naikint agurkus šiltnamyje, bet ačiū dievui iki to laiko jau būnu visiems metams privakavus, tai kaip tik ketinu šiltnamyje tik kelis daigus sodinti ankstyvam pavalgymui, o didesnę dalį laukinių sodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 16, 07:48)
o varatinklinės erkės neužsiveisia? pas mane antroj vasaros pusėj jos pradeda naikint agurkus šiltnamyje, bet ačiū dievui iki to laiko jau būnu visiems metams privakavus, tai kaip tik ketinu šiltnamyje tik kelis daigus sodinti ankstyvam pavalgymui, o didesnę dalį laukinių sodinsiu.

Ne, niekas neuzsiveise, lapai kuo graziausi buvo, tik pirmos salnos pakasti( nebeprisimenu, kada cia buvo, kai dauguma puolem pomidorus rauti biggrin.gif ) lapai pradejo suktis, pakeite spalva. dziuti, t.t. Tada ir roviau. Nezinau, kaip symet bus, jei pasigaus kokia zaraza, nes augs toj pacioj vietoj, kitais metais siltnami uzleisiu paprikom, agurkus istremsiu i lauka.
Atsakyti
Šiltnamio agurkas Nr.1 -Pasalimo apkibęs po kelis vienoj vietoj,skanus,o lauke iš Sėkluvos-Regal raugimui liuks ,neperauga ,nekartus kas pernai pabandė tai parašė ir dėkojo
Atsakyti
Ar kas planuojat šiemet ant palangės agurkus augint biggrin.gif ?
Vat šitiems tai niežti nagai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 01 16, 09:50)
Ar kas planuojat šiemet ant palangės agurkus augint biggrin.gif ?

be abejo, kaipgi be jų smile.gif Tik labai anksti dar.
Atsakyti
mes praeitais metais bandėm Merengue auginti. Patiko tikrai. Šiems metams jau užpirkta - lauke sakyčiau jie patys tinkamiausi iš bandytų. Šiltnamy jų nebandėm - tai negaliu komentuoti. Bet ir forma jų ir derlingumas labai liuks. Rauginimui ir marinavimui man patiko.
Atsakyti
Ačiū visoms už pasidalintus įspūdžius - užrašai pasipildė konkretesniais komentarais thumbup.gif . Reiks susikonspektuoti ir turėti visada su savim piniginėj - mažu užtiksiu kur rimtą krautuvę bevažinėdama
Atsakyti
Kurios auginot rusiskus malcik spalcik, liliput, muravej, kuznecik kaip issilaiko marinuoti ar rauginti? Mum pirmi metai kai neturim ka valgyti, daug prirauginta, primarinuota, o atidarius stiklaini minksti agurkai verysad.gif receptai tie patys jau eile metu, laikymo salygos irgi, tai ieskau priezasties.. gaila ir derliaus, ir darbo kiek ideta buvo...
Atsakyti