Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Siu metu mano agurkai nr 1 Merengue F1 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 10 16, 18:48)
Siu metu mano agurkai nr 1  Merengue F1 4u.gif

kuo jie užsitarnavo tokį pripažinimą?
man kažkaip nesekasi su agurkais. lauke lyg ir nieko, paleidžiu laukinį daržą, nes ir taip yra ką veikti. o vat šiltnaminiai tai pravalas g.gif
turiu vieną hibridą išsirinkus Profi F1, tai jis neapkarsta, o kiti hibridai, kad ir parašyta ant pakelių, kad neapkarstantys, pas mane vis vien apkarsta. Šiltnamis ant saulės, šiemet 3 kartus per savaitę laisčiau, atidarytus stoglangius ir duris laikiau per karščius, ant lapų liejau, bet vis tiek ir kartūs, ir voratinklinė erkė apstojo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2013 10 17, 09:25)
kuo jie užsitarnavo tokį pripažinimą?
man kažkaip nesekasi su agurkais. lauke lyg ir nieko, paleidžiu laukinį daržą, nes ir taip yra ką veikti. o vat šiltnaminiai tai pravalas  g.gif
turiu vieną hibridą išsirinkus Profi F1, tai jis neapkarsta, o kiti hibridai, kad ir parašyta ant pakelių, kad neapkarstantys, pas mane vis vien apkarsta. Šiltnamis ant saulės, šiemet 3 kartus per savaitę laisčiau, atidarytus stoglangius ir duris laikiau per karščius, ant lapų liejau, bet vis tiek ir kartūs, ir voratinklinė erkė apstojo  blink.gif

Man šitie irgi patiko, ir be to labai derlingi.
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 10 15, 22:06)
Atrodo,ir tu esi komentavusi ta gana ilgą filmą apie agurkų auginimą Rusijos šiauriniuose rajonuose,kur apie tai buvo rodoma. mane tai visai gundo tas reikalas,gal nors porą metrų reiktų pasiruosti mastau.gif

schmoll.gif nežiūrėjau visos tos nuobodybių nuobodybės.

Jei kada ir rašiau apie dirvos 'pašildymą', tai tikrai nebuvo apie tikras šiltlysves. Iš kitos pusės, dabar, rudenį tokias šiltnamyje daryti, tai ar labai yra noras kitą pavasarį ir likusį sezoną kovoti su kurmiais ir šiltoje dirvoje besusirinkusiais žiemoti vabzdžiais ir kirmelėmis. Be to, agurkų antžeminė dalis dar labiau jautresnė pavasarinėms šalnoms nei pomidorai. Ir per šaltoje dirvoje sudygę vyriškus žiedus beaugins. Jei pavasarį daryt, bergždžias darbas, jei daigai nebus dar papildomai šildomi, naktinės šalnos iki birželio pradžios.

Nugi, visos tai žinom 4u.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2013 10 16, 09:31)
Del tos siltlysves, kur organika deda, as maciau filmuka, kur butent siltnamyje taip daro  4u.gif

Jei labai stipriai nesiplečiant, tai juk žiemą pomidorus sėjau šiltnamyje - beyranti organika neleido įšalti dirvos paviršiui ir pati dirva buvo puri. Belieka tik tūrį sumažinti, tam galima naudoti 'tuneliukus' mirksiukas.gif Ale su agurkais kiti reikalai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
ar yra kam tekę pirkt iš balticseeds.com el. parduotuvės? Na kiek bandau prisiregistruot niekaip nepavyksta. Vis prašo įvesi vardą, nors jis ten jau parašytas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loora @ 2013 11 07, 13:33)
Sveikos,
ar yra kam tekę pirkt iš balticseeds.com el. parduotuvės? Na kiek bandau prisiregistruot niekaip nepavyksta. Vis prašo įvesi vardą, nors jis ten jau parašytas  doh.gif

Viskas tvarkoj, paskambinau, čia jų klaida. Patvarkys drinks_cheers.gif
Atsakyti
gal kas žinot, kodėl apkarsta hibridai, ant kurių pakelių parašyta "neapkarsta". Gal kažkas netinka? Dirva, temperatūra ... dar kažkas? Kokius dar be PROFI H auginot kurie tikrai nebuvo kartūs. lauke, šiltnamyje g.gif Dabar dar rodničioko hibridą pirkau, bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 15, 21:21)
gal kas žinot, kodėl apkarsta hibridai, ant kurių pakelių parašyta "neapkarsta". Gal kažkas netinka? Dirva, temperatūra ... dar kažkas? Kokius dar be PROFI H auginot kurie tikrai nebuvo kartūs. lauke, šiltnamyje  g.gif Dabar dar rodničioko hibridą pirkau, bandysiu.

siltnamyje auginau mirabelle, malcik s palcik, askeriukus, hit sezona ir kazkokiu paprastu pabandimui, be pavadinimo, tai visi liuks buvo, o tie bevardziai kartus, ismeciau pokeli, nebesesiu as ju schmoll.gif
Lauke kustovoj, kuzniecik, muravej ir rodnicioka. Nei vieni nebuvo kartus.
Nezinau, kodel apkarsta, siltnamyje visiems buvo vienodos salygos, o vat viena veisle karti pasitaike.
Symet i siltnami sesiu asker, malcik s palcik mirabelle ir merengue. Lauke turbut nebeauginsiu. Man pernai siltnamy agurku buvo marios, dalinau i kaire ir i desine, isvaziuodavom kiekviena savaitgali, tai prasydavau draugiu, kad atvaziuotu ir issiskintu. Nes pati skyniau mazesnius, man patinka tokie standartiniai, grazus, neperauge. Prisivakavau, prisivalgem, iki pat salnu derejo thumbup.gif . Lauke derlius buvo kur kas mazesnis
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 01 15, 22:21)
gal kas žinot, kodėl apkarsta hibridai, ant kurių pakelių parašyta "neapkarsta". Gal kažkas netinka? Dirva, temperatūra ... dar kažkas? Kokius dar be PROFI H auginot kurie tikrai nebuvo kartūs. lauke, šiltnamyje  g.gif Dabar dar rodničioko hibridą pirkau, bandysiu.

mano favoritai Mirabella. Pernai derejo nuo birzelio iki rugsejo. Nei vieno kartaus nebuvo. Augo siltnamyje salia pomidoru. Buvo mulciuoti. thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane šiltnaminiai irgi buvo karstelėję, ypač link rudens. Tai šiandien pradariau marinuotų šiltnaminių stiklainį - kartumo nė kvapo, tai nors tai guodžia, kad konservuojant agurkus, jų kartumas dingsta.

Beje, ar jau kas planuoja pradėti sėklų sėjas? Dar reik palaukti kokias 6 savaites? (į nešildomą šiltnamį)
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 01 15, 21:53)

Beje, ar jau kas planuoja pradėti sėklų sėjas? Dar reik palaukti kokias 6 savaites? (į nešildomą šiltnamį)

Agurku?? Tai labai anksti dar, dar ne viena men. reiks palaukti
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 15, 21:57)
Agurku?? Tai labai anksti dar, dar ne viena men. reiks palaukti

turiu omeny ant palangės namuose, o daigai skirti nešildomam šiltnamiui. Tikrai dar tiek ilgai laukti? blush2.gif

Dar - kaip suprantu, čia visą sezoną minėtų veislių nerasiu eilinėje sėklų parduotuvėje. O gal yra Klaipėdos ir aplink koks taškas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 15 sausio 2014 - 22:02