Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 25, 11:34)
Pas mus siltnamis naujas, nauja vieta, naujai zeme paruosta. Tresiau karta, su dilgeliu raugu, daugiau tingejau  blush2.gif Mulciuota storai kapotom dilgelem, ka is pradziu padariau, taip ir liko iki siol. Na, laistyti tai laisciau tikrai gausiai ir daznai. Tik nesenai pradejo vienas kitas agurkas uzmegstas dziuti, pries tai kekem skyniau.Bet dabar beveik nebelaistau as ju, sakau, gal ir tai itakos turi. Lauke sodinau, nes negalvojau ,kad tiek silnamy bus, kiatis metais gal lauke nebebandysiu. Viskokiu minciu yra, o gal paprikom siltnami uzleisti, agurkus lauke, dar laiko marios, gal sugalvosiu...

as tai agurku nebesodinsiu siltnamyje, tik 4 vnt pradziai... nes siaip naudos mazai man is to siltnamio...geriau paprikas auginsiu...siemet man ju truksta smile.gif
Atsakyti
ir aš apsisprendžiau šiltnamyje tik ankstyvam valgymui kokius 5 daigus sodinti, nes šiemet buvo tikrai daug ir šiltnamyje, ir lauke. Šiltnamio erdvę paliksiu opesniems augalams, agurkai konservavimui, sūdymui ir rauginimui puikiai užauga lauke
Atsakyti
Sakykit,, gal tas turit patirties, kaip agurkams šiltnamyje šiltlysvę padaryt? Ir kada geriau daryt?
Kažkaip tik dabar pagalvojau, gal visai geras reikalas su ja?
Atsakyti
Turiu dviejų tipų šiltlysves: vienos pirktinės ( virbai su polietileno plėvele, pagal išmatavimus gerai telpa į jau suformuotas amźiams lysves), kitos labai greit surenkamos pagal poreikį ( metaliniai lankai, ant kurių užmetu didesnio tankumo agroplėvelę, galuose užrišant mazgus - įsitempia gerai, prireikus, lengva atkelti vieną šoną ar nedidelę dalį, laistymui ar šiaip pasicekavinimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 14 spalio 2013 - 07:06
As tai ta siltlysve kitaip suprantu, kai iskasa duobes, ten primeta irstancios organikos, susloksniuoja ir ant virsaus uzdeda zemiu ir I jas sodina. Ar tik ne apie tokia Alekto klause?
Atsakyti
Paprastai šiltnamis ir toji šiltlysvė, kur susluoksniuojama daug šildančios organikos, - dvi skirtingos konstrukcijos ir dar neteko niekur skaityt, matyt, kad vienas kitame būtų naudojamas 4u.gif
Teisingiau, tokia šiltlysvė nelabai agurkams ir tikrai ne pačiame šiltnamyje turėtų būti.

Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 10 14, 18:10)
Paprastai šiltnamis ir toji šiltlysvė, kur susluoksniuojama daug šildančios organikos, - dvi skirtingos konstrukcijos ir dar neteko niekur skaityt, matyt, kad vienas kitame būtų naudojamas  4u.gif
Teisingiau, tokia šiltlysvė nelabai agurkams ir tikrai ne pačiame šiltnamyje turėtų būti.

Atrodo,ir tu esi komentavusi ta gana ilgą filmą apie agurkų auginimą Rusijos šiauriniuose rajonuose,kur apie tai buvo rodoma. mane tai visai gundo tas reikalas,gal nors porą metrų reiktų pasiruosti mastau.gif
Nuskyniau paskutinius tris agurkelius šiandien,kol kokia šalna nesuedė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 15 spalio 2013 - 21:09
Pas mane dar irgi kabo keli agurkai, bet nedideli, tai vis dar auginu, nors tikriausiai jau nebeaugs, reiks raut lauk. Jau ir taip ilgai derėjo.
Atsakyti
kaip taip ilgai išsaugot agurkus? man vis voratinklinės erkės užpuola ir nuraunu po didžiojo derliaus
Atsakyti
Šiltnamyje ir pas mane dar yra agurkų thumbup.gif
Atsakyti
Praeita sav. isroviau visus agurkus, kiek dar kabaliavo, susirinkau, bet ziuriu, kuriuos megzti pradejo, nebeauga, pradeda geltonuoti. Ai, atsivalgem iki soties. O dar jie nemegsta salto vandens, kur as jiems prisildysiu. Lapai pagavo saltuko, nes irgi pradejo gelsti. Bet va jalapenai iki siol kabaliuoja, vakar prisiruosiau pagaliau nuskinti, tris krumelius palikau, nes pilna pipiriuku, kazi ar beuzaugs, palikau stebejimui smile.gif

Del tos siltlysves, kur organika deda, as maciau filmuka, kur butent siltnamyje taip daro 4u.gif

Tiesa, bandziau sukti as agurko stieba ir zemem apipilti. Pasirodo visdelto saknis jie isleidzia. Tik jos tokios mazos, kaip siuliukai ir neilgos buna. Bet manau neverta zaisti, nes agurku tikrai nebuvo daugiau, nei nuo kitu, iprastai auganciu. Tik as stipriai nugenejau visas ataugas, lapus, kur jau buvo agurkai nuskinti, liko stiebai tusti, tada pradejo man is naujo leisti stiebus ir agurkai pasipyle, nauja derliu turejom, iki dabar thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 16 spalio 2013 - 08:35
Aš juos su šiltu vandenuku lieju. Vieną virdulį supilu į laistytuvą ir vandenukas būna drungnas. Stiebai irgi buvo pliki, visus pageltusius ir sudžiūvusius lapus nukarpiau, tuomet iš pažastukių pradėjo leist naujus ūglius ir agurkų buvo daug. Dar ir dabar tos viršūnėlės žalios ir užmegzti agurkiukai, tik jau nebeauga.
Atsakyti