Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(daimura @ 2013 07 17, 08:40)
net pati nežinau, kodėl pasinešiau ant tų Kustavoj.

Kadangi aš juos gyriau, tai nesusilaikysiu ir šį kartą. Skonis ypatingai geras. Kodėl apkarsta, nežinau, gal reiktų dar kartą peržiūrėti auginimo technologiją? Kai dirbu, viskas gaunasi automatiškai ir gali būti, kad gal kokio mažmožio ir nepaminėjau.

Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 17, 09:16)
O as bandysiu agurku stieba sukti, ir apkasti zemem, jei ligu nepasigaus.

O koks tikslas apkasti? Jie gi šaknų papildomų lyg ir neleidžia iš stiebo, kaip tai daro pomidorai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 17, 09:18)
O koks tikslas apkasti? Jie gi šaknų papildomų lyg ir neleidžia iš stiebo, kaip tai daro pomidorai g.gif

Stabilumas geresnis.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 17, 09:20)
Stabilumas geresnis.

O tai tas stiebas nesupus po žeme?
Gal ir kvailai skamba klausimas blush2.gif bet man kažkaip toks betikslis tas kišimas atrodo agurkų po žeme biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 17, 09:24)
O tai tas stiebas nesupus po žeme?
Gal ir kvailai skamba klausimas blush2.gif bet man kažkaip toks betikslis tas kišimas atrodo agurkų po žeme biggrin.gif  blush2.gif

Net nežinau, niekad su agurkais to nebandžiau. Ir auginu tik lauke, labai daug problemų atkrenta. Čia merginos bando pasekti rusės moteriškės youtube'inėmis pamokomis. Biesai žino, jei praktikuoja daug metų, reikia tikėtis, kad nespėja supūti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 17, 08:16)
Kadangi aš juos gyriau, tai nesusilaikysiu ir šį kartą. Skonis ypatingai geras. Kodėl apkarsta, nežinau, gal reiktų dar kartą peržiūrėti auginimo technologiją? Kai dirbu, viskas gaunasi automatiškai ir gali būti, kad gal kokio mažmožio ir nepaminėjau.

Bet aš lauke agurkus auginu jau ne pirmi metai, na, niekada karčių neturėjau. Tik šiemet žemės MB prinešė iš komposto, tai toks ir skirtumas. Netręšti ir nelaistyti jokiom natūraliom/cheminėm trąšom. Šiais metais dariau eksperimentą - pusę lysvės leidau kaip įprasta, ant žemės, o kita pusė daigų yra ant stiebų. Skirtumo tai nepastebėjau, tik vieni agurkai švarūs, o kitų tai visokių pasitaiko smile.gif
Atsakyti
Nu supratau, ačiū atsakiusioms. Kažkaip pernai be jokių ligų apsiėjom, o dabar... Man agurkai išvis svarbiausias produktas darže.
Atsakyti
Vertikaliai auginti siūlomi Merengue ir tie kekiniai. Merengue šiemet neauginu, o Malcik spalcik akivaizdžiai matosi skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 17, 09:04)
1 litrui vandens 2 valg.š. druskos (paprastos), 200 gr cukraus ir nepiilnas 200 ml puodelis acto 9% (aš maždaug per pirštą nedapilu iki viršaus).

Marinatas nepersodrus g.gif
Receptas kaip Uspaskicho agurkų mirksiukas.gif , tik ten litrui vandens visko du kartus mažiau tongue.gif
1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus (100g)
1 šaukštas druskos
100 g acto
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 17, 08:04)
Gal čia labai jau intriguojančiai skamba tas "senovinės šeimininkės", receptas labai paprastas, bet mums visiems be galo skanūs agurkėliai tokie  biggrin.gif labai geros saldumo-sūrumo, rūgštumo proporcijos.
Į stiklainį reikia dėti kaip ir visiems marinatams - krapų žiedynų (aš ir kotų pasmulkinu), kvepiančių pipirų, lauro lapų, česnako.  1 litrui vandens 2 valg.š. druskos (paprastos), 200 gr cukraus ir nepiilnas 200 ml puodelis acto 9% (aš maždaug per pirštą nedapilu iki viršaus). O jau pats procesas kaip ir visiems marinavimams. (Pirmą kartą užpilu agurkus stiklainyje su verdančiu vandeniu, kai pravėsta, tą vandenį nupilu, viską supilu į jį, užverdu ir į stiklainius ant agurkų. Laikau šiltai per naktį)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 17, 08:18)

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 17, 08:31)
Net nežinau, niekad su agurkais to nebandžiau. Ir auginu tik lauke, labai daug problemų atkrenta. Čia merginos bando pasekti rusės moteriškės youtube'inėmis pamokomis. Biesai žino, jei praktikuoja daug metų, reikia tikėtis, kad nespėja supūti.

Ziurejau ne viena filmuka, tame tarpe ir seminarus, tai pasakojo apie ta susukima. Sake, kad saknis isleidzia, o ir rode, kaip rudeni trauke augalus lauk, buvo isisaknyje. As pabandysiu nors kelis krumus sitaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xaos @ 2013 07 17, 08:45)
Marinatas nepersodrus g.gif
Receptas kaip Uspaskicho agurkų mirksiukas.gif , tik ten litrui vandens visko du kartus mažiau tongue.gif
1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus (100g)
1 šaukštas druskos
100 g acto

Kai man pasakė tą receptą, tai ir aš pagalvojau, kad visiška nesamonė tokie milžiniški kiekiai visko. Bet mano šeimynai tai thumbup.gif
Atsakyti