Mane irgi šiais metais nervina tie kartūs agurkai, dar taip nebuvo Lauke auginu Kustovoj, dera labai gerai, jau prisikonservavau pakankamai, tik bijau dėl to kartumo, jei ir liks marinuoti kartūs, tai visas darbas šuniui ant uodegos nueis. O šiltnamyje auga 2 daigai, visai nekartūs (Muravej). Daugiau tų Kustovoj neauginsiu, nes kartūs net ir visai mažiukai agurkėliai. O šiaip tai man gana valgymui tų 2 daigų šiltnamyje, tie lauko, jaučiu, ant komposto iš karto eis, gi negaliu draugėm karčių siūlyti
Kustavoj ir pas mane kartoki, nors ne visi. Dera gausiai. Bet tikrai ne kruminis. Jau dabar apie metra virkscios siekia. Nemanau,kad kitamet auginsiu ji. irgi del to kartumo. nebent ant raugimo tokius auginti. Vis dar zaviuosi Profi1 agurkais. Derlingumas ispudingas. Mana,kad kitais metais ties jais ir pasiliksiu. Dar pastebejau,akd ant atramu vertikaliai augdami agurkai kur kas derlingesni.
Siandien gavo srutu raugtu doze mano agurkai. nes pradejo uzuomazgos geltonuoti vienoj lysvej. Tai visus pavaisinau ir paliejau mazumele.
Siandien gavo srutu raugtu doze mano agurkai. nes pradejo uzuomazgos geltonuoti vienoj lysvej. Tai visus pavaisinau ir paliejau mazumele.
QUOTE(karosimi @ 2013 07 16, 21:46)
is kiek cia daigu po kibira priskinat
Siltnamyje 12
QUOTE(daimura @ 2013 07 16, 21:46)
Mane irgi šiais metais nervina tie kartūs agurkai, dar taip nebuvo Lauke auginu Kustovoj, dera labai gerai, jau prisikonservavau pakankamai, tik bijau dėl to kartumo, jei ir liks marinuoti kartūs, tai visas darbas šuniui ant uodegos nueis. O šiltnamyje auga 2 daigai, visai nekartūs (Muravej). Daugiau tų Kustovoj neauginsiu, nes kartūs net ir visai mažiukai agurkėliai. O šiaip tai man gana valgymui tų 2 daigų šiltnamyje, tie lauko, jaučiu, ant komposto iš karto eis, gi negaliu draugėm karčių siūlyti
Tikrai bus nebekartus, as kuriuos pirmus marinavau, jau pradariau paragauti, kad isitikinti galutinai, ar kartumas dingo, viskas su jais gerai, skonis liuks
Kustovoj ir pas mane lauke, bet dar neragavau, na jei ir sie bus kartus
O siltnamyje labai dziaugiuosi malcik s palcik,
mirabelle, hit sezona ir askeriukais, kitais metais butinai sitie bus pas mane
O tuos lietuviskus paprastuosiu ismeciau, kad nesimaisytu, sitie laaabai kartus, neimanoma valgyti, bet kaip minejau, koncervuoti liuks
Pagalvojau,kad netiesa parasiau,kad is siltnamio neprisikonservuosi Kai taip anksti pradedi valgyt juos,kaip as,dar konservuoti gaila,o ir namuose nebuvau,tai B prakisinejo,kur sugalvojo,o kai konservuot arejo laikas...
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 16, 22:52)
Vis dar zaviuosi Profi1 agurkais. Derlingumas ispudingas. Mana,kad kitais metais ties jais ir pasiliksiu. Dar pastebejau,akd ant atramu vertikaliai augdami agurkai kur kas derlingesni.
tikra tiesa - Profi hibridas man tapo Nr. 1, kiti hibridai ir apkarto, ir mažiau derlingi, o tie agurkai pasakiški, man atrodo, kad jie net peraugti nemoka. Kiti išsipučia kaip rupūžės, jei tik nepamatau ir praleidžiu, o šie normalūs lieka.
Aš iš šiltnamio irgi pasikonservavau
Dabar vaizdzelis pas mane baisiau nei tragiškas ten. Apačios lapai nugeltę ir nurudę, o nuo pusės dar žalutėliai ir labai gausiai veda Aš viršūnių nekirpau, pas mane beveik 3m aukštis šiltnamyje,tai džiunglynas nesvietiškas
Lauke teturiu nedidukę lysvelę. Iš ten kas antrą dieną po dėžutę juodą plastikinę priskinu. Man tai pasiekimas,pirmi metai tiek daug dera Išeina užkvakuot apie 6ltr.
Beje, kad ir kaip peikiau Asker agurkus šiltnamyje, bet radau pliusą juose Kad ir perauga, bet lieka skanūs. Nu tokie balvonai buvo užaugę,galvojau šakės,o skonis liko gerulis ir sėklytės neperaugę
Dabar vaizdzelis pas mane baisiau nei tragiškas ten. Apačios lapai nugeltę ir nurudę, o nuo pusės dar žalutėliai ir labai gausiai veda Aš viršūnių nekirpau, pas mane beveik 3m aukštis šiltnamyje,tai džiunglynas nesvietiškas
Lauke teturiu nedidukę lysvelę. Iš ten kas antrą dieną po dėžutę juodą plastikinę priskinu. Man tai pasiekimas,pirmi metai tiek daug dera Išeina užkvakuot apie 6ltr.
Beje, kad ir kaip peikiau Asker agurkus šiltnamyje, bet radau pliusą juose Kad ir perauga, bet lieka skanūs. Nu tokie balvonai buvo užaugę,galvojau šakės,o skonis liko gerulis ir sėklytės neperaugę
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 16, 22:01)
Tikrai bus nebekartus, as kuriuos pirmus marinavau, jau pradariau paragauti, kad isitikinti galutinai, ar kartumas dingo, viskas su jais gerai, skonis liuks
O tuos lietuviskus paprastuosiu ismeciau, kad nesimaisytu, sitie laaabai kartus, neimanoma valgyti, bet kaip minejau, koncervuoti liuks
Dėkui, nuraminot dėl to kartumo. Bet vis tiek man jau jų per akis, 30 litrinių stiklainių stovi, daugiau nesuvalgom. Aš kiek bandžiau kokių naujovių, maniškiams nelabai tinka, tai nusprendžiau nevargti.
O aš marinuoju tai pagal vienos senovinės šeimininkės recentą, agurkai gaunasi super skanūs, jau darbo moteriškės perėmė iš manęs receptą. Bet su actu.
O jūs gal kuri bandėt rauginti agurkus agurkų tarkyje?
Aš pernai auginau Mirabelle lauke, man tai labai patiko, net pati nežinau, kodėl pasinešiau ant tų Kustovoj, matyt, SM čia kalta bus
O jūs matytumėte kaip mano labradoro retriveris agurkauja - mirk iš juoko (kaip prasideda tik agurkai. tai pykstu). Jau ir aptvėrė MB, bet niekas nepadeda koks didžiulis noras tų agurkų
Man tai blogiau su šiltnamio agurkais,nes erkutes kaip tik visas virsunes nugraužia,nes ten sausiau,joms rojus kitamet bandysiu profilaktiskai bitktesle purksti,kol jos neįsigalejo
QUOTE(daimura @ 2013 07 17, 07:40)
Dėkui, nuraminot dėl to kartumo. Bet vis tiek man jau jų per akis, 30 litrinių stiklainių stovi, daugiau nesuvalgom. Aš kiek bandžiau kokių naujovių, maniškiams nelabai tinka, tai nusprendžiau nevargti.
O aš marinuoju tai pagal vienos senovinės šeimininkės recentą, agurkai gaunasi super skanūs, jau darbo moteriškės perėmė iš manęs receptą. Bet su actu.
4
4
Gal galite tą superinį vienos senovinės šeimininkės receptą parašyti? Būčiau dėkinga
QUOTE(daimura @ 2013 07 17, 08:40)
prašytume pasidalinti, mes irgi norim
QUOTE(Rikara @ 2013 07 17, 07:48)
Gal galite tą superinį vienos senovinės šeimininkės receptą parašyti? Būčiau dėkinga
Gal čia labai jau intriguojančiai skamba tas "senovinės šeimininkės", receptas labai paprastas, bet mums visiems be galo skanūs agurkėliai tokie labai geros saldumo-sūrumo, rūgštumo proporcijos.
Į stiklainį reikia dėti kaip ir visiems marinatams - krapų žiedynų (aš ir kotų pasmulkinu), kvepiančių pipirų, lauro lapų, česnako. 1 litrui vandens 2 valg.š. druskos (paprastos), 200 gr cukraus ir nepiilnas 200 ml puodelis acto 9% (aš maždaug per pirštą nedapilu iki viršaus). O jau pats procesas kaip ir visiems marinavimams. (Pirmą kartą užpilu agurkus stiklainyje su verdančiu vandeniu, kai pravėsta, tą vandenį nupilu, viską supilu į jį, užverdu ir į stiklainius ant agurkų. Laikau šiltai per naktį)
As symet visokiu agurku darau, ta prasme su ivairiais receptais, vakar su morkom ir svogunais ipjauscius dariau, man tokie irgi labai skanus
Sarmata klausti, ar jus vakuojat, kai buna jusu dienos? Nezinau, kaip cia geriau pasielgus, jauciu teks vyra prie puodu statyti
O as bandysiu agurku stieba sukti, ir apkasti zemem, jei ligu nepasigaus. Nors keliems, idomumo delei, kad zinociau ateiciai Tik dar apacioj lapai ir virkscios nenuskabytos, nors pasalinau kokias 5 pazastis, agurkai iki siol po zeme kai kurie voliojasi, nepastebejau, kai pradejo is stiebo stiebus leisti
Sarmata klausti, ar jus vakuojat, kai buna jusu dienos? Nezinau, kaip cia geriau pasielgus, jauciu teks vyra prie puodu statyti
O as bandysiu agurku stieba sukti, ir apkasti zemem, jei ligu nepasigaus. Nors keliems, idomumo delei, kad zinociau ateiciai Tik dar apacioj lapai ir virkscios nenuskabytos, nors pasalinau kokias 5 pazastis, agurkai iki siol po zeme kai kurie voliojasi, nepastebejau, kai pradejo is stiebo stiebus leisti