Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(aurute66 @ 2013 07 11, 09:43)
Marinuok drasiai,kartumas tikrai dingta.As daug metu marinuoju karcius ir visada skanus,traskus.O rauginti tikrai kartus,nedingsta kartumas.

Nulekiau, issitraukiau uzraugtus, jau kelias dienas parauginti, spalva grazia igave, paragavau- nekartus bigsmile.gif thumbup.gif Tai ramiai rinksiu derliu ir marinuosiu-raugsiu 4u.gif Tai vadinasi ir rauginant dingsta tas kartumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 11, 09:47)
Nulekiau, issitraukiau uzraugtus, jau kelias dienas parauginti, spalva grazia igave, paragavau- nekartus  bigsmile.gif  thumbup.gif Tai ramiai rinksiu derliu ir marinuosiu-raugsiu  4u.gif Tai vadinasi ir rauginant dingsta tas kartumas  thumbup.gif

Man raugintiems nedingdavo.Tau matyt pavyko 4u.gif

Papildyta:
Mano lauko agurkai tik pradejo dereti,bet jau lapai pradejo balti.Suauges toks sabakstynas,kaip juos patogiau butu trest,ir kuom,kas greiciau suveiktu.Gal dregmes truko,bet dabar visa nakti ir diena lyja,jei nepagelbes lietus,reiks kazka bandyti daryti.
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 07 11, 09:52)
Man raugintiems nedingdavo.Tau matyt pavyko 4u.gif

Papildyta:
Mano lauko agurkai tik pradejo dereti,bet jau lapai pradejo balti.Suauges toks sabakstynas,kaip juos patogiau butu trest,ir kuom,kas greiciau suveiktu.Gal dregmes truko,bet dabar visa nakti ir diena lyja,jei nepagelbes lietus,reiks kazka bandyti daryti.

Lyja unsure.gif , o mes taip lietaus laukiam.... verysad.gif Ziurejau prognoze, turejo lyti, bet nei laso negavom, zole dziuna, darzai taip pat...
As agurkus tik su dilgeliu raugu laistau + i ta rauga uogienes senos ikreciu. (teisybe pasakius tik karta sitaip juos vaisinau, bet siandien zadu vel uzraugti)
Lapai lauke mazesni, nei siltnamyje, bet kol kas grazus.Jau maciau ir ten primegztu agurkeliu begales smile.gif Viena karta nupurskiau, tiek lauko, tiek siltnaminius su "stop miltlige", nes pernai turejom labai negrazu vaizdeli, symet prevenciskai purskiau, ir dar zadu purksti koki karta tai tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 11, 09:31)
nugi plačiau apie šulinius- kokiame gylyje reikai paskandint? pas mane yra tas gėris, naudojamas tik laistymui, bet vanduo būna apie žemės paviršių tokiam lygyje žiemą, rudenį, jei lyja tai ir vasarą pasilenkus beveik gali semt. Ar skandint kažkiek metrų reik?gal visai verta išbandyt. plačiau jei nesunku procesą nuo agurkų nuskynimo iki sukišimo į bambalius ir t.t.  blush2.gif

Talpas su agurkais skandint reikia tiek, kur temp. siekia apie +5, bet neužšąla (galima ir giliam tvenkiny, vėliau rudenį raugiant, taip darydavo seniau). Aš laikau rūsy stiklainiuose, kai neturėjom rūsio pas tėvus laikydavom vandentiekio trąsos šuliny, ten vandens nebuvo, bet buvo šalta (ko gi neprigalvosi...). Gaminu pagal tokį receptą: imu šaltą vandenį iš šulinio ar vandentiekio 2 l, 100 ml stiklinaitę sulg kraštais nespaudžiant rupios druskos, krapų stiebų su žiedynais, juodų serb. lapų, vyšnių lapų, skiltelę česnako, juodų ir kvep. pipirų po kelis grūdelius ir užpilu viską šaltu sūdytu vandeniu. Ant paviršiaus BŪTINAI užkloju krienų lapais, tada nepelyja. Paįvairinimui į kai kuriuos įdedu šakelę peletrūno ar saliero.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 11, 10:04)
Lyja  unsure.gif , o mes taip lietaus laukiam.... verysad.gif Ziurejau prognoze, turejo lyti, bet nei laso negavom, zole dziuna, darzai taip pat...
As agurkus tik su dilgeliu raugu laistau + i ta rauga uogienes senos ikreciu. (teisybe pasakius tik karta sitaip juos vaisinau, bet siandien zadu vel uzraugti)
Lapai lauke mazesni, nei siltnamyje, bet kol kas grazus.Jau maciau ir ten primegztu agurkeliu begales  smile.gif Viena karta nupurskiau, tiek lauko, tiek siltnaminius su "stop miltlige", nes pernai turejom labai negrazu vaizdeli, symet prevenciskai purskiau, ir dar zadu purksti koki karta tai tikrai  4u.gif

Reiks ir man nupurksti,kai nurims lietus.O kur pirkot ta purskaliuka,nes pernai mano anksti nudziuvo,bijau kad nesikartotu ir siemet.
Atsakyti
As i litra vandens sauksta druskos dedu, toki popilni, su kaupu galima sakyti. O daugiau,kaip ir rase, ivairiu zoliu, bet jei neturiu po ranka kazko, tai ir nededu, skonis visvien buna labai geras,butinai cesnakas( dedu daugiau, nei skiltele) ir krapai, dar azuolo lapa idedu 4u.gif O vat juodu ir kvepianciu pipiru niekada nebandziau deti.
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2013 07 11, 10:16)
Reiks ir man  nupurksti,kai nurims lietus.O kur pirkot ta purskaliuka,nes pernai mano anksti nudziuvo,bijau kad nesikartotu ir siemet.

As is sonis.lt siunciausi, bet cia buvo pavasari, siunciausi ne viena produkta 4u.gif Del jo vieno neapsimoka siustis, gal bandyti kazkuo kitu papurskalioti profilaktiskai, kokiu zoliu nuoviru( tik neznau, kokiu, ir mane asmeniskai trumpina ju darymas, tai as pasirinkau lengviausia varianta blush2.gif )Siaip jo daug yra tam buteliuke, pomidoram, viska uzteks ir dar liks smile.gif
Papildyta:
Ziuriu prognoze, rodo lyja Panevezy, nesmarkiai, bet turi lietus buti, o pas mus saule kepina doh.gif Bermudo trikampis kazkoks unsure.gif
Atsakyti
sakykit ar purkšti agurkus šiltnamyje galima tokiais orais kaip dabar: per diena keletą kartų palyja, apsiniaukę, nešilta. baltasparniai užpuolė doh.gif ir dar kažkas ko dar neišsiaiškinau kas tai per padarai. galvojau galvojau kas čia yra, kad tokie nekokie pomidorai, o kad pasukti kitą lapo pusę pažiūrėt nedaėjo doh.gif dabar jau žinau, kad baltasparniai ir dar kažkas juos niokoja doh.gif dar, sakykit ar baltasparnių kiaušinėliai irgi balti?
planuoju purkšti degtine skiesta vandeniu 1:1. kitokių receptų neradau.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 11, 11:04)

Gal galima plačiau apie tą uogienę. Kokių uogų naudoti ir kiek rauginti?

Atsakyti
QUOTE(cccSonata @ 2013 07 11, 14:40)
Gal galima plačiau apie tą uogienę. Kokių uogų naudoti ir kiek rauginti?

Uogiene bele kokia, kokia tik turit po ranka, gali buti jau nebenaudojama, prarugus. Supilu mazdaug puslitriuka i kibira, ten pat dilgeliu, vandens, galima daug ka deti, cia ale Kurdiumovo arbatele, rauginu kelias dienas, priklausomai nuo oro, jei karsta, per tris dienas prarugsta, bet as beveik sav. laikau.
Atsakyti
STOP MILTLIGE niekur nera,tik internetu parsisiust.Pagaliau šiandien nelyja,tai mb nupurškė su asiūkliu nuoviru agurkus ir pomidorus,gal pagelbesiu,nes agurkams lapai kažko pradejo balti,drėgmės tikrai pakanka dabar.

Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2013 07 15, 13:05)
STOP MILTLIGE niekur nera,tik internetu parsisiust.Pagaliau šiandien nelyja,tai mb nupurškė su asiūkliu nuoviru agurkus ir pomidorus,gal pagelbesiu,nes agurkams lapai kažko pradejo balti,drėgmės tikrai pakanka dabar.

Jei agurku lapai geltonuoja ir ruduoja-1 kibirui vandens +1 pakelis mieliu.
Netikrai miltligei agurku profilaktine priemone 2-3 k. nupurksti mieliu antpilu(10g mieliu +1l vandens).Purksti kas 2 sav.virsutines ir apatines lapu puses.
Sita info issaugota is keletos metu SM agurku temu.
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2013 07 15, 14:06)
Jei agurku lapai geltonuoja ir ruduoja-1 kibirui vandens +1 pakelis mieliu.
Netikrai miltligei agurku profilaktine priemone 2-3 k. nupurksti mieliu antpilu(10g mieliu +1l vandens).Purksti kas 2 sav.virsutines ir apatines lapu puses.
Sita info issaugota is keletos metu SM agurku temu.

Ačiū.Užsirašiau ir aš į savo užrašų knygelę,kad kitais metais žinočiau.Gal dar ir šiemet pabandysiu.O jūs bandėt?
Atsakyti