Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 12:50)
tuos E reiktu paanalizuoti, ziurejau actas turi vienoki E, rugstele kitoki, idomu, kas maziau kenksminga? Reikes obuoliu acta dar patyrineti, ko ten prideta.Ech, maza pasirinkimo, isvada-idealiausia agurkus rauginti  bigsmile.gif Man jie labai skanu, bet norisi kazko paivairinti.

Pirkau obuoliu acta-ten nera nieko prideta smile.gif
Man labai skanu rauginti agurkai ir vaikai labai megsta, na, bet niekaip nepavyksta man jie... Gal rusys netinkamas. g.gif

QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 12:58)
tikriausiais turit omeny E 220, tai tada ir vyno negalima gerti, nes tai sieros dioksidas, stabilizuoja vitaminą C produktuose bei apsaugo baltą vyną nuo spalvos pasikeitimo.
nu nežinau, nesusimąsčiau apie tai, aš tokį perku, bet reikės pažiūrėt, ar jame yra E 220:
http://www.anira.lt/...ojo-vyno-actas/

Apie sita ir kalbejau... Kitokio vyno acto nemaciau pas mus PC. Manau, kad yra skirtumas ar jis naturaliai susidaro, ar ideta specialiai. Jei raso-matyt deda...
Dar nenagrinejau koks actas spec. parduotuvelese...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 10, 14:07)
Pirkau obuoliu acta-ten nera nieko prideta smile.gif
Man labai skanu rauginti agurkai ir vaikai labai megsta, na, bet niekaip nepavyksta man jie... Gal rusys netinkamas. g.gif

o sulinio neturi? As i sulini merkiu symet.
O jei laikau rusy ( anksciau daugiabucio rusi laikydavau, ten tai tikrai ziema per silta), stovedavo puikiai, bet as parauginus 3-4 dienas namie, uzvirindavau ta raugala ir vel uzpylus dangtelius uzmaudavau, stovedavo tikrai visus metus thumbup.gif Kieti, traskus, laaaabai skanus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 09:24)
Gal kas nors bandet marinuoti/rauginti karcius agurkus? Ar tikrai kartumas dingsta? Uzraugiau kelis greitam vartojimui, po 2 dienu kartus man jie, valgyti neimanoma  unsure.gif Gal ilgiau palaikius tas kartumas dings  g.gif Nu tokia nesamone pasodinau, mezga daug, o agurku ner kur kisti, gaila darbo bus, jei liks kartus uzmarinavus. ant pakelio raso-neapkarsta, vot ir tikek uzrasais vadinasi. Minti audziu, gal man juos rauti lauk  g.gif

Zikai, yra varijantas nulupti skura ir daryti agurku salotas zie mai. Recepto po ranka neturiu nes kompas sugedes, vat tipo taip
http://www.gaspadine...ine_ziemai.html
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 14:43)
o sulinio neturi? As i sulini merkiu symet.
O jei laikau rusy ( anksciau daugiabucio rusi laikydavau, ten tai tikrai ziema per silta), stovedavo puikiai, bet as parauginus 3-4 dienas namie, uzvirindavau ta raugala ir vel uzpylus dangtelius uzmaudavau, stovedavo tikrai visus metus  thumbup.gif Kieti, traskus, laaaabai skanus  smile.gif

Ne, deja. schmoll.gif
Aciu, reikes pabandyti dar uzvirinti. 4u.gif
Atsakyti
Zikas, as visaip bandau ijungti savo fantazija, isduok, kaip tu juos is to sulinio iszvejoji 8)
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 10, 15:14)
Zikas, as visaip bandau ijungti savo fantazija, isduok, kaip tu juos is to sulinio iszvejoji 8)

lotuliukas.gif Risu sniura, jei neskesta (paskutiniu metu raugiu i penkialitrius bambalius, nors cia minejo, kad negerai, bet man gerai biggrin.gif ), risu kazkoki gruza, kad paskandintu, prie sniuro gali risti kiek nori, kiek sugebesi iskelti i pavirsiu, nereikia prie kiekvieno atskirai, ta sniura kazkur pririsi, kad nereiktu zvejoti biggrin.gif Kai jie isrugsta, nebereikia ir svorio papildomo, patys paskesta.
Mano a.a tevukas senais laikais i 25l bidona raugdavo, iskelia, pasiima kiek reikia ir vel ileidzia, bidona turiu tik 50l., su tokiu tai vargas, as tikrai neiskelciau biggrin.gif , jis ir be agurku svori nemaza turi.
Atsakyti
Zikai, maniškis kaimynas taip pat leidžia į šulinį. Tik jis svertą pasidaręs ir jo pagalba išsikelia. Be to, naudoja mažesnės talpos bidoniukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 10, 15:07)
Zikai, yra varijantas nulupti skura ir daryti agurku salotas zie mai. Recepto po ranka neturiu nes kompas  sugedes, vat tipo taip
http://www.gaspadine...ine_ziemai.html

Jie visi kartus, nulupau skura, visvien nevalgomi, uzvakavau siandien pora stiklainiu ant greicio, matysiu, kas is ju bus, gal tikrai dings tas kartumas. Paragausiu dar tuos greito rauginimo uz keliu dienu, kai geriau prarugs, tada bus aisku su jais
Atsakyti
4u.gif Aš pervėlai paskaitinėjau temą,bet TITUANO rašo,kad žydi,bet nemezga agurkai.Jei žydi ir nemezga,tai vyriški žiedai,reikia visiems agurkams viršūnes nugnybti.Tada jie pradės leisti šoninius ūglius,kurie bus moteriški ir agurkų bus į valias.
Atsakyti
nugi plačiau apie šulinius- kokiame gylyje reikai paskandint? pas mane yra tas gėris, naudojamas tik laistymui, bet vanduo būna apie žemės paviršių tokiam lygyje žiemą, rudenį, jei lyja tai ir vasarą pasilenkus beveik gali semt. Ar skandint kažkiek metrų reik?gal visai verta išbandyt. plačiau jei nesunku procesą nuo agurkų nuskynimo iki sukišimo į bambalius ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 10, 15:25)
Zikai, maniškis kaimynas taip pat leidžia į šulinį. Tik jis svertą pasidaręs ir jo pagalba išsikelia. Be to, naudoja mažesnės talpos bidoniukus  mirksiukas.gif

Matai, pas mus netikras sulinys biggrin.gif drenazo, ar kaip ten ji vadina, tai svertu tirkai nedarem, vyriska jega turiu, iskelia be problemu, siaip as irgi galvoju pasidairyti mazu bidoniuku, butu idealu ax.gif Kazkada cia rase, kad negerai tipo i tuos bambalius, bet del ko negerai as nezinau, tikrai nesijaucia jokio pasalinio skonio tu agurku smile.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 11, 09:31)
nugi plačiau apie šulinius- kokiame gylyje reikai paskandint? pas mane yra tas gėris, naudojamas tik laistymui, bet vanduo būna apie žemės paviršių tokiam lygyje žiemą, rudenį, jei lyja tai ir vasarą pasilenkus beveik gali semt. Ar skandint kažkiek metrų reik?gal visai verta išbandyt. plačiau jei nesunku procesą nuo agurkų nuskynimo iki sukišimo į bambalius ir t.t.  blush2.gif

Gylis, kad tik apsemtu, nereikia labai giliai, jei i bambalius, reikia butinai kazka sunkesnio priristi, kitaip jie pavirsiuj pluduriuoja, kol isrugsta. Tai uztenka pas tave to gylio manau, nereikes su akvalangais nardyti biggrin.gif Siaip bidoniukai dar ir tuo geriau, kad issitrauki kiek reikia ir vel uzdarius ileidi, pamenu pas mus istisus metus agurku raugintu budavo.O jau bambali jei nori praimti, nebeikisi atgal, ten kakliukas siauras, reikia pjauti, bet mums nera problemos, nes susivalgo akimirksniu, buna ir per mazai kartais biggrin.gif Draugai dazni sveciai, tai sukerta greitai, zino, kad turim, papraso net smile.gif Siaip man jie daug skaniau nei marinuoti, as ir pati viena po kito galiu juos valgyti visai vienus, na dar galiu duonos riekute paimti, va dabar rasau, o seiles kaupiasi, nooooooriu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 11 liepos 2013 - 09:44
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 15:25)
Jie visi kartus, nulupau skura, visvien nevalgomi, uzvakavau siandien pora stiklainiu ant greicio, matysiu, kas is ju bus, gal tikrai dings tas kartumas. Paragausiu dar tuos greito rauginimo uz keliu dienu, kai geriau prarugs, tada bus aisku su jais

Marinuok drasiai,kartumas tikrai dingta.As daug metu marinuoju karcius ir visada skanus,traskus.O rauginti tikrai kartus,nedingsta kartumas.
Atsakyti