Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 09:38)
tu ieškai recepto agurkams marinuot?

agurkams smile.gif Bet kiek suprantu, viska sitaip galima marinuoti? Pomidorus taip pat?Taip nebesinori to paprasto acto, norisi naturaliau
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 10:42)
agurkams  smile.gif Bet kiek suprantu, viska sitaip galima marinuoti? Pomidorus taip pat?Taip nebesinori to paprasto acto, norisi naturaliau


trečią kartą skelbiu savo firminį saldžiarūgštį marinatą daržovėms, tame tarpe agurkams, asorti ir kt. smile.gif :

Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vyno acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.

Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l – 15 min
2 l – 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 10 liepos 2013 - 09:45
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 09:44)
trečią kartą skelbiu savo firminį saldžiarūgštį marinatą daržovėms, tame tarpe agurkams, asorti ir kt. smile.gif :



Na dabar jau uzsirasiau ir pasidejau garbingoj vietoj thumbup.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 09:24)
Gal kas nors bandet marinuoti/rauginti karcius agurkus? Ar tikrai kartumas dingsta? Uzraugiau kelis greitam vartojimui, po 2 dienu kartus man jie, valgyti neimanoma  unsure.gif Gal ilgiau palaikius tas kartumas dings  g.gif

Kai gerai irugsta, kartumas dingsta. Rauciau tokius agurkuus lauk ir seciau naujus, tikrai dar spes uzaugti. As vazoneliuose jau auginu nauja pamaina savo agurkams. Dabar maniskiai gerai dar dera, bet jau senokai - nuo geguzes pabaigos, tai neuzilgo prades mazeti. Per pati agurku augimo pika antri metai naudoju recepta su cili pipirais, ten ju daug reikia, o iseiga maza, ir mano seima labai juos megsta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nonce: 10 liepos 2013 - 10:21
[quote=zikas1970,2013 07 09, 21:45]
Nu va, vel negerai, reikes pasieskoti receptu su obuoliu actu.O skonis koks agurku, panasiai, kaip su paprastu actu? nes obuoliu turi toki specifini skoni...

Visiškai nesiskiria, tik kai virinu marinatą ir įpilų obuolių acto - tai jau namai tai tikrai turi specifinį kvapą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 10:42)
agurkams  smile.gif Bet kiek suprantu, viska sitaip galima marinuoti? Pomidorus taip pat?Taip nebesinori to paprasto acto, norisi naturaliau


Aš pomidoram žymiai mažiau naudoju acto, nes jie patys iš savęs turi rūgšties. Esu vakavus iš vis be acto.Tai ir laikės ir skanūs buvo.

O šiaip yra tam skirtos temos
Agurkų konservavimas
Pomidorų konservavimas
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 07 10, 11:05)

Visiškai nesiskiria, tik kai virinu marinatą ir įpilų obuolių acto - tai jau namai tai tikrai turi specifinį kvapą verysad.gif

Tarkim turiu receptu su paprastu actu, tai obuoliu reikia pilti daugiau, jis gi silpnesnis?Ar pilat tike ,kiek parasyta, tik pakeiciat i obuoliu acta?
Bandysiu symet ir obuoliu, ir vyno naudoti, paeksperimentuosiu tsakant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 12:22)
Tarkim turiu receptu su paprastu actu, tai obuoliu reikia pilti daugiau, jis gi silpnesnis?Ar pilat tike ,kiek parasyta, tik pakeiciat i obuoliu acta?
Bandysiu symet ir obuoliu, ir vyno naudoti, paeksperimentuosiu tsakant  4u.gif


aš tokį pat kiekį pilu vyno acto, kai darau pagal nebandytą receptą. per mažai nebūna.
Atsakyti
Palade, koki jus vyno acta naudojate? Kur perkate? As kuri pernai naudojau-kai paziurejau sudeti, tai kazkoks kenksmingas E idetas-daugiau nenaudosiu. schmoll.gif
Atsakyti
tuos E reiktu paanalizuoti, ziurejau actas turi vienoki E, rugstele kitoki, idomu, kas maziau kenksminga? Reikes obuoliu acta dar patyrineti, ko ten prideta.Ech, maza pasirinkimo, isvada-idealiausia agurkus rauginti bigsmile.gif Man jie labai skanu, bet norisi kazko paivairinti.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 07 10, 13:47)
Palade, koki jus vyno acta naudojate? Kur perkate? As kuri pernai naudojau-kai paziurejau sudeti, tai kazkoks kenksmingas E idetas-daugiau nenaudosiu. schmoll.gif


tikriausiais turit omeny E 220, tai tada ir vyno negalima gerti, nes tai sieros dioksidas, stabilizuoja vitaminą C produktuose bei apsaugo baltą vyną nuo spalvos pasikeitimo.
nu nežinau, nesusimąsčiau apie tai, aš tokį perku, bet reikės pažiūrėt, ar jame yra E 220:
http://www.anira.lt/...ojo-vyno-actas/
Atsakyti
Nei jis blogas, nei ką doh.gif

E, kuris natūraliai susidaro aviečių sultyse, aviečių sirupe, vaisių salotose, juodųjų serbentų džeme, cukruotuose džiovintuose vaisiuose ir dar daug kur. Informacija skirta kepenų ligomis sergantiems ir atsmininkams. Lygiai taip pat, kaip ir info apie riešutų pėdsakus konditerijos gaminiuose. Saugotis turi tik problemų turintys, bet gi ne visi.

Atsakyti