QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 10, 10:42)
agurkams
Bet kiek suprantu, viska sitaip galima marinuoti? Pomidorus taip pat?Taip nebesinori to paprasto acto, norisi naturaliau
trečią kartą skelbiu savo firminį saldžiarūgštį marinatą daržovėms, tame tarpe agurkams, asorti ir kt.
:
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vyno acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l 15 min
2 l 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.