Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 12:24)
Askeriuku 3 krumai, nebeiveikiam ju, kazi vakuoti juos galima?Jie salotiniai skaitosi, ar laikys ? Sakiau pjaustysiu grezineliais ir marinuosiu.

pernai į agurkų sriubą suvakavau, laikėsi gerai
Papildyta:
ir šitie gali patikti

Кисло-сладкие огурцы с кунжутом (sezamu) (заготовка на зиму)
• 2,5 кг огурцов
• 2-2,5 ст. ложки (без горки) крупной каменной соли (не йодированной!)
• 50-70 г семени кунжута (по вкусу)
• 5-7 средних зубчиков чеснока (по вкусу)
• 2-4 маленьких горьких перчины (по вкусу)
• 1 ст. ложка уксусной эссенции (70%)
• 3-5 ст. ложки соевого соуса (по вкусу, в зависимости от содержания соли в соусе)
• 3-3,5 ст. ложки сахара (по вкусу)
• 3-4 ч. ложки молотой сладкой паприки (по вкусу)
• около 10 ст. ложек растительного масла без запаха
Ингредиенты
Огурцы вымыть, обтереть, отрезать кончики и нарезать огурцы брусочками толщиной около 0,5 см и длиной 2-2,5 см.
Сложить огурцы в эмалированную чашку, посолить и хорошо перемешать. Оставить минимум на 30-40 минут, периодически перемешивая.
Чеснок очистить и вымыть. Горький перец вымыть и вместе с чесноком раздавить с помощью чеснокодавилки.
Семена кунжута поджарить на сухой сковороде, все время встряхивая или перемешивая, до золотистого цвета.
Через 30-40 минут огурцы хорошо отжать руками, перекладывая в другую чашку. Добавить по вкусу уксусную эссенцию, сахар и соевый соус, хорошо перемешать. Если недостаточно соли, то добавить еще соль или соевый соус.
Добавить в кисло-сладкие огурцы молотую сладкую паприку, обжаренный кунжут и раздавленные чеснок и горький перец.
Растительное масло налить в сковороду, перекалить до легкого дымка, снять с огня и дать немного остыть в течение 1-2 минут. Вылить горячее масло на специи.
Салат хорошо перемешать и разложить по стерильным банкам. Банки прикрыть стерильными крышками.
Стерилизовать 0,5 л банки не менее 15-20 минут с момента закипания воды.
Банки герметично закрыть, перевернуть вверх дном и охладить.
Хранить в темном прохладном месте (холодильник, подвал и т.п.)
Хорошо, если вы приготовите салата больше, чем подготовили под него банок - охладите его в холодильнике и подавайте на стол, чтобы не пришлось мучительно ожидать зимы!
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 08, 15:10)
pernai į agurkų sriubą suvakavau, laikėsi gerai
Papildyta:
ir šitie gali patikti

dekui thumbup.gif
Nes siandien vel priskyniau situ belekiek, na ka, vakare laukia darbas smile.gif
Dar galvoju vakuoti be acto, su citrinos rugstele, skaitineju receptukus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 07 08, 11:35)
Namie pasitikrinsiu, ar tokie kiekiai mano recepte smile.gif

Taigi, pasitikrinau. Mano receptas toks:
5 st. Vandens
1.5 st. Cukraus
1st. Acto
3 v.s. Druskos.
Marinata uzvirinti ir ideti maza stiklainiuka garstyciu. Uzpilti agurkus stiklainiuise, uzsukti. Viskas smile.gif
Atsakyti
Pas mane dalis didzioji agurku lysveje. prisipazinkite,kaip renkate agurkus,kad nereiktu ant ju virksciu laipioti? g.gif MB siandien man morala rezia,kad jei taip ir toliau,tai lysves vidurio neis pasiekti, nes nesinori jam laipioti ant kasu su uomazgom.
Atsakyti
Susirandi ar pasidarai tarpelį kojai ir skini mirksiukas.gif'
askeriukus ir kitus salotinius vakuoju kaip eilinius agurkus.jei reikia,pjaustau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 liepos 2013 - 20:02
Pas mane dar pernykščiai konservatorijos padariniai nėra galutinai sunaikinti doh.gif atsirado šviežių niekas nė kreiva akimi į senuosius nežiūri
Šiltamyje auga trys "Mirabelės" mums keturiems pilnai užtenka,lauke:"Mandy"."Octopus","Meldody" ir "Rufus"
Atsakyti
nu ka, 5 litrus uzsiraugiau, imerkiau i sulini, 4 litriukus pasidariau su garstyciom is askeriuku, supjausciau smile.gif Pirmas siu metu derlius paruostas ziemai.Liko marinato, neapskaiciavau, turbut nieko blogo nebus, jei i saldytuva nakciai idesiu?, rytoj tikiuosi vel agurku bus, pabaigciau daryti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2013 07 08, 20:26)
Pas mane dar pernykščiai konservatorijos padariniai nėra galutinai sunaikinti doh.gif

Jums gerai, pas mus jau vasaros pabaigoj koncervuoti pradedami naikinti blush2.gif Pataupant iki Kaledu geriausiu atveju, nebent raugintu dar lieka, ju be ziemos nepradedam ragauti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 08 liepos 2013 - 20:29
QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 08, 20:14)
Pas mane dalis didzioji agurku lysveje. prisipazinkite,kaip renkate agurkus,kad nereiktu ant ju virksciu laipioti? g.gif  MB siandien man morala rezia,kad jei taip ir toliau,tai lysves vidurio neis pasiekti, nes nesinori jam laipioti ant kasu su uomazgom.

lotuliukas.gif reik akrobatinių beveik sugebėjimų...sunkus tikrai užsiėmimas rolleyes.gif
Atsakyti
Mes moteros viską sugebam,tai ne vyrai, kaip drambliai porceliano parduotuvėje hihihi.gif visur kur eina ten kliūna hihihi.gif
Atsakyti
Zikai, tu tuos Askerius gal energetiniu gerimu laistai, kad nuo triju krumu uzvakavai 9 litrus ir ryt dar zadi rasti ka nuskinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 08, 21:58)
Zikai, tu tuos Askerius gal energetiniu gerimu laistai, kad nuo triju krumu uzvakavai 9 litrus ir ryt dar zadi rasti ka nuskinti  bigsmile.gif

biggrin.gif
uzraugiau ne askeriukus, gal neaiskiai parasiau, pjaustytus uzmarinavau juos,4 litrus. O siaip auga jie tikrai sparciai, siandien ikisau nosi i siltnami, tikrai bus ka nuskinti, manau dar kokiu pora litru uzmarinuosiu. Kai pjaustai, daugiau sutelpa, nei po ciela agurka kai kisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 07 08, 16:00)
Jei gerai supratau klausimą,tai atiderejusias šakas reikia šalinti,nors jos bando auginti trečios kartos uzuomazgas sakų ir vaisių.. Uzteks auksčiau augančių.
Tas receptas su garstyciomis-reikia deti tokius didelius kiekius į litrą,marinato,ten subalansuota rugstis ir saldumas.Nors taupumo sumetimais garstyčių dejau ant puses. Labai skanu  ax.gif

as irgi mazinau garstyciu kieki per puse man per astru ypac jei agurkiukai mazi, siaip vazdas indelyje tikrai ne koks toks susiterses gaunasi bet man atsiboso, vakar koncervavau : 2 V.S. druskos, 1 V.S. cukraus, 5 V.S. acto ir zoles, du kartus nupyliau marinata, trecia karta uzsukau, agurku tikrai daug smile.gif
Atsakyti