Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(užkurinė @ 2013 07 06, 18:04)
nesupratau....lauko agurkų nelaistau?Tai tik ponas Dievas anuos laisto? g.gif Juk jų šaknys negiliai,bei nelaistomi jie apkarsta?

Zurnale "Namie ir sode" rasoma
Kodel agurkai kartus?Priezastys -per mazai saules,dregmes ar per karsta ir dregna,vaisiu vystymasis uztrunka,per ta laika jie apkarsta.Jei agurkai kartus,pirmiausia issiaiskinti kas trukdo jiems augti.Gali but kartus ir del nereguliaraus laistymo,temperaturos svyravimu.Ypac greitai kartumas isryskeja,kai yra karsta ir sausa,leciau-siltu ir dregnu oru.Agurku kartumas-ju genetine ypatybe.Hibridai nera kartus,jie negamina kukurbitacino(suteikia kartuma),ir augimo salygos beveik nedaro itakos vaisiu kartumui.Senosios veisles tokios ypatybes neturi.karciu agurku ismest nereiketu-uzraugus kartumas dingsta.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2013 07 07, 22:52)
4u.gif  wub.gif dėkoju...o jūs išbandėt , ar skanu smile.gif ir į kokios talpos tiklainius darot šiuos su garstyčiomis ax.gif
a , ir kokias garstyčias geriausia šiam konservui nusipirkti...taip suprantu gatavas stiklainyje , ne grūdelius garstyčių,  bet jų tiek visokių yra ax.gif

As dedu garstyciu kosele,neziuriu kokia.
Atsakyti
Agurkų vien tik iš šiltnamio jau nesuvalgom. Spaudžiu sultis thumbup.gif ir visa šeima su malonumu geriam, kartais truputį pasūdau. Vartojam iš karto, nes truputį pastovėjusios atsiskiedžia ir jau ne tokios skanios.
O jau tuoj lauke bus pilna. Va tada ir prasidės marinavimo sezonas.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 06, 18:20)
ax.gif o man atomikai skanūs ir valgyti...labai man patiko šiemet jie thumbup.gif

drinks_cheers.gif Man irgi.Ir jokių ertmių nėra pas mani g.gif Gal todėl,kad pusiausprindiniai skinami...Bet malčikai ,bent man,skanesni.

Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 07, 22:52)
4u.gif  wub.gif dėkoju...o jūs išbandėt , ar skanu smile.gif ir į kokios talpos tiklainius darot šiuos su garstyčiomis ax.gif
a , ir kokias garstyčias geriausia šiam konservui nusipirkti...taip suprantu gatavas stiklainyje , ne grūdelius garstyčių,  bet jų tiek visokių yra ax.gif

Garstyčias bet kokios firmos perku. Šiaip skanūs tikrai. Tik nedarau jau, nes man išvaizda stiklainyje nepatinka, nes pilna drumzlių nuo košelės blush2.gif Kadangi namie turiu estetų, tai pakolkas atsisakau šito recepto biggrin.gif

QUOTE(adija5 @ 2013 07 08, 03:17)
drinks_cheers.gif Man irgi.Ir jokių ertmių nėra pas mani g.gif Gal todėl,kad pusiausprindiniai skinami...Bet malčikai ,bent man,skanesni.

Atomic'uose ir pas mane nėra ertmių mirksiukas.gif Ir skinami mažiai. Bet trūksta man juose drėgmės kažkodėl ir tiek ax.gif Tiek pernai,tiek šiemet.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 07, 21:52)

Mano seimoje sitie agurkai visada pirmieji sueina, labai skanus, traskus drinks_cheers.gif

Garstycias bet kokias pirkit, kur kosele, visada imu pirmas po ranka pasitaikiusias ir visuomet gaunasi vienodai smile.gif
Atsakyti
Merginos, atejau su klausimu nusimanancioms kaip geneti agurkus. Kai ant pazastiniu ugliu, kurie buvo nulauzti po antro lapo , jau nunoksta agurkai, ka su tais ugliais daryti tada, nulauzti ? g.gif
Siltnamyje man skaniausi Askeriai, Morengai lieka antroj vietoj o Pasalimo H trecioj, nes antri metai nesigauna man ju auginti, velai jie agurkus pradeda vesti...
Lauke irgi Atomikai pas mane, tik daba pradejo jau nokti, nuskyniau 8vnt biggrin.gif nesidyvinkit del kiekio, nes sejau dviem etapais, o ir auginu tik sau, kad nereiketu dalinti, mesti ar nesudoroti derliaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 07 08, 08:35)
Mano seimoje sitie agurkai visada pirmieji sueina, labai skanus, traskus  drinks_cheers.gif

Garstycias bet kokias pirkit, kur kosele, visada imu pirmas po ranka pasitaikiusias ir visuomet gaunasi vienodai smile.gif

blush2.gif o cukraus tiek ir dedat , kiek parašyta...atleiskit , kad tiek daug klausiu , bet pirmą kartą taip noriu pagaminti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 07 07, 22:18)
Agurkai su garstyciomis (kosele):

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

Šiaip agurkų konservavimo temoje pirmam puslapyje daug gerų ir išbandytų receptų mirksiukas.gif

Tikrai l litrui vandens? g.gif neaštru?
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 08, 09:31)
Merginos, atejau su klausimu nusimanancioms kaip geneti agurkus. Kai ant pazastiniu ugliu, kurie buvo nulauzti po antro lapo , jau nunoksta agurkai, ka su tais ugliais daryti tada, nulauzti ? g.gif

as nulauziu, o kaip reikia, nezinau blush2.gif Apacioj pas mane sarsalynas, per lapus sunku praeiti, tai laukiu,kol agurkus nuskinsiu ir visus uglius lausiu. Kuriuos jau nugenejau, nematau, kad jiems kazkas blogai, bujoja toliau.
Pasipyle agurkai paskutinem dienom, penktadieni isskyniau net mazesnius, nes isvaziave buvom, uzvakar drauge vaziavo apziureti, prisiskyne ir ta nemazai, vakar grizom velai, kiek uzmaciau, isskyniau, vel bliudas pilnas, siandien jau dideliu pilna unsure.gif , karsta dabar siltnamy, sakiau vakare ves su kibiru skinti eisiu, o tada jau vakavimai prasides, kazkaip symet labai tingiu, nu ner polekio kol kas blush2.gif
Askeriuku 3 krumai, nebeiveikiam ju, kazi vakuoti juos galima?Jie salotiniai skaitosi, ar laikys ? Sakiau pjaustysiu grezineliais ir marinuosiu. Ir dar turiu 3 krumus lietuvisku paprastuju, kazkoks nesusipratimas, vaisiai kartus unsure.gif Norejau rauti lauk, kai paragavau, bet palikau, situos visus reikes rauginti, marinuoti.Auga visi vienodom salygom, butent sie nevalgomi. Paeksperimentavau vadinasi, kitais metais jokiu nesamoningu, be pavadinimu nesesiu...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 08, 10:48)
blush2.gif o cukraus tiek ir dedat , kiek parašyta...atleiskit , kad tiek daug klausiu , bet pirmą kartą taip noriu pagaminti... blush2.gif

Namie pasitikrinsiu, ar tokie kiekiai mano recepte smile.gif
Atsakyti
Aciu Zikai,
Pasiemiau peili nuvariau i siltnami ir...... nureziau Askeriui virsune doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 07 08, 13:05)
Aciu Zikai,
Pasiemiau peili nuvariau i siltnami ir...... nureziau Askeriui virsune  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Jei gerai supratau klausimą,tai atiderejusias šakas reikia šalinti,nors jos bando auginti trečios kartos uzuomazgas sakų ir vaisių.. Uzteks auksčiau augančių.
Tas receptas su garstyciomis-reikia deti tokius didelius kiekius į litrą,marinato,ten subalansuota rugstis ir saldumas.Nors taupumo sumetimais garstyčių dejau ant puses. Labai skanu ax.gif
Atsakyti