QUOTE(užkurinė @ 2013 07 06, 18:04)
nesupratau....lauko agurkų nelaistau?Tai tik ponas Dievas anuos laisto? Juk jų šaknys negiliai,bei nelaistomi jie apkarsta?
Zurnale "Namie ir sode" rasoma
Kodel agurkai kartus?Priezastys -per mazai saules,dregmes ar per karsta ir dregna,vaisiu vystymasis uztrunka,per ta laika jie apkarsta.Jei agurkai kartus,pirmiausia issiaiskinti kas trukdo jiems augti.Gali but kartus ir del nereguliaraus laistymo,temperaturos svyravimu.Ypac greitai kartumas isryskeja,kai yra karsta ir sausa,leciau-siltu ir dregnu oru.Agurku kartumas-ju genetine ypatybe.Hibridai nera kartus,jie negamina kukurbitacino(suteikia kartuma),ir augimo salygos beveik nedaro itakos vaisiu kartumui.Senosios veisles tokios ypatybes neturi.karciu agurku ismest nereiketu-uzraugus kartumas dingsta.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2013 07 07, 22:52)
dėkoju...o jūs išbandėt , ar skanu ir į kokios talpos tiklainius darot šiuos su garstyčiomis
a , ir kokias garstyčias geriausia šiam konservui nusipirkti...taip suprantu gatavas stiklainyje , ne grūdelius garstyčių, bet jų tiek visokių yra
a , ir kokias garstyčias geriausia šiam konservui nusipirkti...taip suprantu gatavas stiklainyje , ne grūdelius garstyčių, bet jų tiek visokių yra
As dedu garstyciu kosele,neziuriu kokia.