Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VI

Jo, vitebskas. As ten kozna sestadieni pas bobute perku 30-40 kiausiu biggrin.gif jau man buna atrinkus didelius biggrin.gif gyvenu salia smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Vis paskaitinėju jus, kaupiu žinių bagažą, nerealus šaltinis Jūs visi 4u.gif

Turiu vieną klausimuką - kolega ėjo pas gydytoją, darėsi įvairiausius tyrimus ir gydytojas jam pasakė, kad organizme pilna visokių bakterijų, jei gerai pamenu, įvardino, kad nuo tų pačių cukrų/mielių, kaip pagalbinę - profilaktinę priemonę patarė pakramtyt gvazdikėlių, dezinfekcijai g.gif ką galvojat?
Atsakyti
QUOTE(morning sunshine @ 2013 06 21, 06:30)
Labas rytas  smile.gif
Vis paskaitinėju jus, kaupiu žinių bagažą, nerealus šaltinis Jūs visi  4u.gif 

Turiu vieną klausimuką - kolega ėjo pas gydytoją, darėsi įvairiausius tyrimus ir gydytojas jam pasakė, kad organizme pilna visokių bakterijų, jei gerai pamenu, įvardino, kad nuo tų pačių cukrų/mielių, kaip pagalbinę - profilaktinę priemonę patarė pakramtyt gvazdikėlių, dezinfekcijai  g.gif ką galvojat?



Labas rytas.

Gvazdikeliai yra dezinfekcine priemone. Moliufu seklos ir.
As esu gerus juodojo graikinio riesuto luobeliu preparata kai su oda bedos kamavo.sakodel kirmnu ju gali buti t.t. Na juk tai neplauta braske tai dar kazkas todel spalio men pravartu pagert dezifektantu.
Matomai draugas daug angliavandeniu rafinuotu vartoja ir yra vaiksciojanti terpe bakterijoms ir grybas...

Sveika pargrizus smile.gif) kaupk zinias wink.gif
Atsakyti
QUOTE(morning sunshine @ 2013 06 21, 08:30)
Labas rytas   smile.gif
Vis paskaitinėju jus, kaupiu žinių bagažą, nerealus šaltinis Jūs visi  4u.gif 

Turiu vieną klausimuką - kolega ėjo pas gydytoją, darėsi įvairiausius tyrimus ir gydytojas jam pasakė, kad organizme pilna visokių bakterijų, jei gerai pamenu, įvardino, kad nuo tų pačių cukrų/mielių, kaip pagalbinę - profilaktinę priemonę patarė pakramtyt gvazdikėlių, dezinfekcijai  g.gif ką galvojat?

lotuliukas.gif be bakterijų mes net neišgyventume, jų pas mus knibžda visur, bakterijos ant odos sukuria mūsų apsauginį sluoksnį, (todėl nenaudokim įvairiausių antibakterinių muilų ir prausiklių) bakterijos žarnyne padeda virškinti ir net gamina mums reikalingus komponentus.
Kaip jau ne sykį rašiau, didžiausias imuninis organas yra žarnyne, o žmogaus imunitetas priklauso nuo to, kas žarnyne gyvena. Jei daugiausia valgom angliavandenius -maitinam ne tuos ką reikia ir tada turi darbo įvairūs daktarai.

QUOTE
Žarnyne esantys mikroorganizmai skirstomi į simbiontus (angl. commensal), pvz. lakto, bifidobakterijos; sąlyginai patogeninius, pvz. klebsielės, protėjai ir patogeninius, pvz., salmonelės. Daugiausia mokslinių duomenų sukaupta apie simbiontų įtaką žmogaus ir gyvūnų sveikatai.

Normalaus žarnyno gyventojai

Žmogaus vidaus organai nuolatos kontaktuoja su nesterilia aplinka – burnoje, žarnyne, šlapimo, lytiniuose organuose, kvėpavimo takuose ir kitur esančiais mikroorganizmais (mikrobiota). Pastarieji sudaro 95% visų žmogaus ląstelių ir sveria apie 1,5 kg. Toks didelis mikrobiotos kiekis neabejotinai turi įtakos daugeliui organizmo funkcijų. Žmogaus virškinamojo trakto ertmėje esanti mikrobiota yra kiekvieno žmogaus individualus organas – "mikrobinis organas“, toks pat kaip kepenys, širdis, plaučiai ir kt. Žmogus turi 223 genus, kurie labai panašūs į bakterijų genus, todėl manoma, jog galimas bakterijų genų pernešimas žmogaus ląstelėms.

Vaisiaus virškinamasis traktas sterilus. Mikroorganizmai pradeda kolonizuoti žarnyną tuoj po gimimo. Aplinka, kurioje gimė vaikas (koks gimdymo stacionaras, kokia šalis - išsivysčiusi ar besivystanti, sterilios aplinkos sąlygos, ar ne), gimdymo būdas (natūralus ar per Cezario sekciją) ir maitinimas (mamos pienu ar dirbtinis) nulemia, kokios bakterijos apsigyvens. Pirmieji mikroorganizmai, pakliuvę į žarnyną, gali priversti organizmą gaminti sau palankias medžiagas ir neleisti kitoms bakterijoms įsitvirtinti jame. Todėl pradinė bakterijų kolonizacija lemia, kokia bus jo pastovi mikrobiota. Augant žmogaus mikrobiotos sudėtis šiek tiek keičiasi. Mamos pienu maitinamo kūdikio žarnyne apie 60-90% mikrobiotos sudaro bifidobakterijos, tuo tarpu senyvo amžiaus žmonių – 25%. Su amžiumi keičiasi ne vien tik bakterijų kiekis, bet ir jų kokybinė sudėtis, pvz. pas vaikus vyrauja Bifido infantis, o pas suaugusius B.adolescentis.

Mikrobiotos pasikeitimas, kuomet žarnyne sumažėja „gerųjų“ bakterijų, o pagausėja sąlyginai patogeninių ar patogeninių bakterijų ar grybelių vadinamas disbijozė. Jos atsiradimui turi reikšmės:

- infekcinės ir neinfekcinės ligos (alergija, vidurių užkietėjimas, cukrinis diabetas, vėžiniai susirgimai ir kt.),
- vaistai (antibiotikai, priešvėžiniai, aspirinas ir kt.),
- įvairios operacijos,
- maistas (kiek ir kokių valgo angliavandenių, baltymų),
- aplinkos sąlygos (rūkymas, pesticidai, gyvenimas kaime ar mieste ir kt.),
- stresai (psichologiniai, fiziniai).
Kam reikalinga žarnyno mikrobiota

Mikrobiota gyvena visame virškinamajame trakte, o didžiausias bakterijų kiekis ir aktyvumas - storosios žarnos pradinėje dalyje. Vieni mikroorganizmai išsidėstę žarnyno epitelio paviršiuje, kiti žarnos spindyje, todėl išmatų pasėlio tyrimas nėra tikslus diagnostikos metodas, juolab ne visas žarnyne esančias bakterijas pasiseka išauginti. Pagrindinės mikrobiotos funkcijos:
1. Fermentuoja nesuvirškintas maisto liekanas ir žarnyne pasigaminusias gleives. Dėl to pasigamina trumpos grandinės riebalų rūgštys (sviesto, acto, skruzdžių), kurios tiekia 80% energijos reikalingos storosios žarnos epitelio ląstelėms ir 50% energijos reikalingos plonosios žarnos epitelio ląstelėms; sintezuoja K ir B grupės vitaminus; palengvina Ca, Mg, Fe jonų pasisavinimą.
2. Kontroliuoja žarnyno epitelio ląstelių dauginimąsi ir diferencijaciją (labai svarbu vėžinių ligų profilaktikai); imuninės sistemos išsivystymą ir jos pusiausvyrą (svarbu alerginių ir autoimuninių ligų atsiradimui).
3. Apsaugo nuo patogeninių bakterijų patekimo į organizmą.



tad pamąstykit, ar gali išgelbėti gvazdikėlio pakramtymas, neišnaikinus sąvartyno savyje ?
http://www.homosanit..._nieko_nedarant
Papildyta:
vakar ir užvakar visą dieną galynėjomės su šienu, tačiau vakare išdžiūvęs, traškantis ir supresuotas jis atsidūrė po stogu. Dabar jau lai lyja.
Nusikaliau, nudegiau ir persidirbau.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 06 20, 21:27)
Jo, vitebskas. As ten kozna sestadieni pas bobute perku 30-40 kiausiu biggrin.gif jau man buna atrinkus didelius biggrin.gif gyvenu salia smile.gif

kadangi esi nuolatinė pirkėja, įsiprašyk pas bobutę pažiūrėt kaip ji vištas laiko, gal kaip paukštyne- nė lauko, nė žolės jos vištos nemato. Jei išsisukinės, tai daryk išvadas, nes kas laiko palaidas, tai nebijo parodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 21 birželio 2013 - 09:25
Labukas, sian 2 kaiusai is maximos ir saukstas kokosu aliejaus.... soti ne tas zodis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 21, 09:33)

kadangi esi nuolatinė pirkėja, įsiprašyk pas bobutę pažiūrėt kaip ji vištas laiko, gal  kaip paukštyne- nė lauko, nė žolės jos vištos nemato. Jei išsisukinės, tai  daryk išvadas, nes kas laiko palaidas, tai nebijo parodyti.

as manau kad ji mane tikrai priimtu i svecius smile.gif labai faina bobute smile.gif mes vis pasikalbam, tai kiek is jos kalbu suprantu, kad tos vistos laksto ten pas ja, nes ji vis man sako -pasitikrinkit kiausini pries valgant, nes zinot -tai ant kluono buna padeda, tai ant sieno, tai dar ten kazkur, sako gali buti ir keliu dienu senumo, nes neiskart randi, kad nebutu sugede smile.gif Pasibedavoja, kad seskas pora vistu nusinese, kad dobilus sulijo biggrin.gif fainuole tokia.
Atsakyti
pusryčiai neįprasti, todėl kažkaip morališkai neina užskaityti jų, bet teks... nuo vakar likusio faršo troškinio, su sviestu pakapojau, bananas. po banano ėjau dantis plaut, nes tas rūgštumas ant liežuvio..grybštelėjau per daug gerklę matyt su šepetuku nes vis graužia...

kava ryto malonumui.. hmm ...

vakar kai prekinaus per kelias pardes, tai akyse šviesiau darės mėsos užsipirkus..daržovių neypatingai-kopūstai, morkos, svogūnai,dvi cukinijukės,saldi bulba... bet radau 75proc nukainuotas žuvies filę (gale dienos čia daug ką už vieną centą pardavinėja, t.y. dykai, o centas, kad į sistemą įmušti galėtų biggrin.gif) tai visas file susirinkau, šiandien kad darysiuuuu file su kiaušiniu ant viršaus (dėl to pusryčiams kiaušų ir nevalgiau, taupau pietums kiaušio porciją biggrin.gif ) žuvis kai retai namie būna, tai silpna daros, kaip užsimanai normalios žuvies..kiek gali kapsulėm gert..
Atsakyti
kaip man bloga siandien...vakar vakare pradejo galva skaudet, nuejau miegot su skaudancia, galvojau praeis per nakti, bet atsikeliau tas pats doh.gif neiskenciau, vaistu kaliau...tai net su pykinimu kazkaip skauda..fui, nezinau nuo ko, maisto nieko kitonisko nevalgiau. Vakar vakare su vaikais lauke ilgai buvom, karsta, gal perkaitau g.gif siandien vandeni laku didesne doze, gal skysciu pritruko organizmas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 06 21, 10:43)
as manau kad ji mane tikrai priimtu i svecius smile.gif labai faina bobute smile.gif mes vis pasikalbam, tai kiek is jos kalbu suprantu, kad tos vistos laksto ten pas ja, nes ji vis man sako -pasitikrinkit kiausini pries valgant, nes zinot -tai ant kluono buna padeda, tai ant sieno, tai dar ten kazkur, sako gali buti ir keliu dienu senumo, nes neiskart randi, kad nebutu sugede  smile.gif Pasibedavoja, kad seskas pora vistu nusinese, kad dobilus sulijo  biggrin.gif fainuole tokia.

kia ušinio šviežumo tikrinimas: įmestas vandenin guli dugne- labai šviežias, dugne bet stovi- na toks jau padžiūvęs, plaukia paviršiuje- fuuu. tačiau tai labai nuo laikymo sąlygų priklauso, jei sausoj aplinkoj tai greit praranda drėgmę ir oro tuštuma kiaušinio gale padidėja. Dar galima tamsiam kambariuke užsidarius peršviesti- as peršvietinėju perinamus kiaušinukus, kad pamatyti kaip vystosi.

va kaip tai atrodo http://www.youtube.c...h?v=f2FEF0kZErM

O va ir anekdotą papasakosiu lotuliukas.gif
tikrinu užsidarius vonioje ,nes ten nėra langų. radau porą nebesivystančių ir išėmusi pamiršau vonioje. MB rado, paėmė ir padėjo virtuvėj prie kitų kiaušinių, skirtų valgymui. Šakės, paėmė pas mane viešėjęs ispanas (dukros draugas) ir išsivirė. blush2.gif kokią sarmątą per savo rūpestingą vyrą apturėjau. Ale nieko baisaus, visi pasijuokėm , dukra išaiškino kaip ten nutiko, nepasibaisėjo ispanas. Dabar jis tik dūsauja prisiminęs lietuvišką grietinę , vytintus mano stirnos ir šerno gaminius, parūkytus lašinukus...Sakė, dėl mūsų maisto jam patiktų ir Lietuvoj gyventi.
Na kai kas tai tokius kiaušinius su embrionais valgo kaip ypatingą delikatesą, bet man kažkaip nelabai schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 06 21, 11:16)
kaip man bloga siandien...vakar vakare pradejo galva skaudet, nuejau miegot su skaudancia, galvojau praeis per nakti, bet atsikeliau tas pats  doh.gif neiskenciau, vaistu kaliau...tai net su pykinimu kazkaip skauda..fui, nezinau nuo ko, maisto nieko kitonisko nevalgiau. Vakar vakare su vaikais lauke ilgai buvom, karsta, gal perkaitau g.gif siandien vandeni laku didesne doze, gal skysciu pritruko organizmas g.gif

tai šiandie, jei gali, išvis nieko nevalgyk.
Gal ir perkaitai. pasitikrink kvėpavimo dažnumą ir pulsą- ar nėra padažnėjimo.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 06 21, 09:23)
<...>va kaip tai atrodo  http://www.youtube.c...h?v=f2FEF0kZErM
berniukas ar mergaite? biggrin.gif biggrin.gif

gavau siandien siuntinuka is mamos lt: lasiako ir kumpako po gera kila. pusryciam kiausiniai su lasiniais ir cukinijom, sociai taip, uztat kavyte be nieko. nusprendziau savaitei cronometra uzmesti, nes jauciu, kad pradejau juo vadovautis ax.gif

o cia lengvas ziuralas penktadieniui: http://www.youtube.c...s...be&t=53m59s tikriausiai dauguma mate, o kas ne - tai labai paprastai, laudiskai aiskina apie sociuosius riebalus ir insulina.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif tyluma cia ziurau, visos savaitgaliaujat rolleyes.gif As dirbu, per 24 val. 16 valandu, 8 likusios valandos buvo gryzt namo, persirengt, pamiegot, susiruost ir vel atvaziuot y darba lotuliukas.gif Tai plaukioju visa bigsmile.gif Neysidejau kokoso aliejaus, kavyte tokia skystoka atrodo ir pilvas jau marsus groja doh.gif
Ysidejau avokado ir kokoso pieno smoothie, lauksim pusryciu smile.gif
Kaip kitos laikotes, ka valgot? biggrin.gif
pumpica kaip jauties?Praejo blogumas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 06 22, 09:05)

pumpica kaip jauties?Praejo blogumas? 4u.gif

Labas, dekui, jau viskas gerai mirksiukas.gif svoris tik vietoj stovi jau ilga laika, nervina biggrin.gif ir plaukai pradejo slinkt doh.gif ko truksta?
Neatvaziavo siandien mano kiausiniu bobute biggrin.gif
Atsakyti