Laba diena.
bandau toliau šeimą paleolinti
vakar jau pagaliau po begalės ožių, neigiamų emocijų ir nuovargių (viso šito, beje, daugiau ne iš vaiko, o iš vyro pusės
nors su vaiku irgi begalinis tarimasis, šnekėjimas, kartais ir pykčių iš jos pusės būna) pagaliau dukra pasakė, kad šitoj mityboj gi labai daug visko skanaus. ir parduotuvėj bevaikštant tiuk vieną kartą tarstelėjo "noriu ko nors saldaus" (anksčiau - per dieną po šimtą kartų
), tai supratau, kad gyvenimas pagaliau ims lengvėti
laukiu, kol pastebės kokių teigiamaų pokyčių, tai va vakar abu manieji sumąstė, kad gi nebepučia pilvų jiems
o aš tyliu, specialiai nieko nesakau, laukiu, kad patys pasistebėtų teigiamybes.
dėl socialinio gyvenimo... buvau jau trijose baliuškose, vieną organizavau pati, tai ten, aišku, maistą maksimaliai pagal save suorganizavau
o šiaip, valgau ramiai nuo stalo mėsą/žuvį/daržoves ir vargo nematau. kol kas per daug niekas neužmatė, o patiems artimiausiems pasakiau, kad dukrai tokios mitybos reik, o mes - jos palaikymo kompanija. vieną kartą per tą laiką valgiau kavinėj. sunku buvo išsirikti ką nors valgomo, iš salotų krapščiau lauk kažkokius džiūvėsėlius. bet ten tiesiog tokia vieta nekokia valgymui, manau, pati sugalvočiau kitokių pasisėdėjimo vietų, kur atrasčiau, ką valgyti.
galėtų kas nors va imti ir užpildyti šitą nišą - atidaryti paleo kokią kavinaitę
pvz. Italijoj mačiau makrobiotinį (tokia mitybos sistema) restoraną. o ko jau paleo negalėtų būti?
tiesa, skaičiau nemažai apie paleo be tulžies pūslės (vyras mano išoperuotas per savo begalinius vakarinius saldumyninimus
), pamenu, kažkam buvo kilęs klausimas. tai įvairių nuomonių yra. vieni laikosi paleo ne low carb, nes organizmas sunkiai susidoroja su high fat, kiti pradžioje pageria jaučio tulžies ar druskos rūgšties preparatų ir susitvarko po kurio laiko, maždaug po mėnesio, nebereikia tada ir jų, kai atsistato normali HCl gamyba. bet maniškis kažkaip seniai jau po operacijos, ir visada mėgo nekūdai pavalgyti, tai jam nebūdavo jokių sunkumų organizmui dėl riebaus maisto. užtai kol kas valgo taip, kaip ir mes, t.y. su daug riebalo. stebiu, jei bus kas nors blogai, žiūrėsim, kaip koreguotis ir organizmui padėti.
beje, pilna duomenų ir straipsnių, kad tulžies pūslės problemų turi daug angliavandenių ir beriebalinių dietų besilaikantys, nemažai vegetarų, kuriems, atsiradus problemoms, ir dar numažinus riebalų kiekį bei valgant košes, galiausiai viskas baigiasi būtent tulžies pūslės pašalinimu.
ačiū Lumi už straipsnius, įdėtus Silveriui. kadangi dukros problema neurologinė, tai man irgi įdomi ta tematika