QUOTE(Kalastaja @ 2013 06 17, 10:37)
Labas rytas,
o aš tik penkias dienas AIP atlaikiau. Ir šeštą dieną kažkoks beprotizmas užėjo. Pamačiau ant palangės tris bananus tai puoliau naikinti juos. Vėliau dar datules šaldytuve užkištas radau - joms irgi kliuvo. Kai surašiau viską į chronometerį tai siaubas, keturių dienų angliavandenių norma, pasirodo, per pusvalandį buvo išeikvota. Nesuprantu, čia psichologinės priežastys tokio apsirijimo? Šiaip ir pusryčius buvau pavalgius normalius. Bet visas aip dienas buvo jausmas kad kažko noriu ir kažko trūksta. Gal vitaminų? O dar va.... savaitgalis ir psio. Laisvo laiko per daug, tai mintys "nuodėmingos" kyla. Tai taip nuotaiką sugadino. Vakar susiėmiau tvarkingai - tik daržovės ir mėsa, šiandien tą patį bandysiu. Bet, žiaurus potraukis link saldumynų vėl sukilęs yra.
Kaip jūs tvarkydavotės su tokiais nevaldomais nušokimais (jei būdavo tokių)?
Pasitaiko
Bent jau mano atveju, susideda emocinės priežastys, stresas ir nedavalgymas ar valgymas ne laiku (na, jei praleidžiu pusryčius ar nespėju pietų pavalgyti, tai tas sotumas baisiai ilgai ateina, todėl apsiryju kuo nors "leidžiamu", bet nežmoniškais kiekiais).
Bet žinai, neskaityk, jog suklydai, nusidėjai, sugadinai AIP procesą ar panašiai. Tai natūrali gyvenimo dalis. Okay, nutiko, tai nutiko. O dabar toliau maitinamės taip, kaip mums geriausia, nebaudžiam savęs ir neleidžiam graužti sąžinei
Man patiko toks pasakymas/situacija apie sprendimo priėmimą:
jei jau nusprendžiau mesti rūkyti, tai viskas, nuo šiandien aš neberūkau. Ir net jei po mėnesio atsidursiu naktiniame klube, kur kažkas pasiūlys cigaretę, aš negaliu pagalvoti "Hm, na, gal viena nepakenks", nes aš - nerūkantis asmuo. Kodėl man nerūkančiam kažkas siūlo cigaretę. Iš viso, prie ko čia ta cigaretė. Aš šiaip niekada nei rūkiau, nei rūkysiu, bet pagalvojau, kad labai tinka visoms kitoms priklausomybėms. Jei jau nusprendžiau kažką, tai negaliu sau duoti galimybių klaidžioti aplinkui. Jei aš nevalgau saldumynų, tai nevalgau.
O jei jautiesi tarsi AIP kažko trūksta, tai psichologiškai ir norisi kažko, kuo galėtum užpildyti tą trūkumą. Kaip manai, kas tai galėtų būti?