Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba VI

MB visą gyvenimą blynais, uogienėmis, batonais, pyragais ir sausainiais mito ir... liesėjo. Dvimetrinė kartis. Kol atsirado ir cukrus ir cholesterolis padidėję.

QUOTE
Jei organizmas yra ilgai veikiamas tokiomis didelėmis cukraus dozėmis ir kartu didelėmis insulino koncentracijomis, išsivysto apsauginė reakcija. Gali atsirasti audinių nejautrumas insulinui. Jei ląstelės nėra jautrios insulinui, tai jos labai sunkiai priima naujas gliukozės molekules. Kadangi gliukozė į ląsteles patenka sunkiau, tai energijos gamybai daugiau naudojami riebalai. Apie tokį žmogų sako, kad „kuo daugiau jis valgo, tuo labiau jis lysta“. Toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas ketogeniniu arba tiesiog II tipo (įgytu) diabetu.


tad iki laiko vežimas netepamas rieda...
Atsakyti
Šiandien vakarienei šviežias lynas ant grotelių, su biškiu taukų troškinti svogūnų laiškai, žali salotų labai, agurkai ir citr.sultys viskam pagardinti. Nerealiai skani vakarienė. MB, kadangi jau irgi bulvių nebe, klausia - o kuriuo momentu čia bulves reikėtų prisikąsti nes ir taip viskas saknu. lotuliukas.gif Tikrai smaguriavom pasičepsėdami.
Kažkada kalbėjom apie žuvį, net Elata sakė kad nemoka jos ruošti. Tai įsiterpsiu. Kai nemoki ruošti žuvies, galioja paprasta taisyklė - švara, druska, rūgštelė. Reiškia: švariai nuvalyti, pasūdinti ir parūgštinti. Visada tos taisyklės laikausi kepdama žuvį ir tikrai visada skani gaunasi. Nereikia ten jokių čikipiki mamrmaliakų, žuvis kaip tik skani savo natūraliu skoniu. smile.gif

Sedindriuke, geros kelionės, lengvų dešrų!
Lumi Lumi, kaip visada tokio gero ūpo į forumą prileidžia. 4u.gif
Atsakyti
As zuvyte darau taip: nuvalau, nuplaunu, nusausinu, itrinu zolelem, uzsoaudziu truputeli citrinos, ir visa ciela paguldau i skarda ant sviestinio popieriaus, pakepu orkaitej, istraukiu ir apipilu sviestuku. Man labai patinka naturalus zuvies skonis, jau nebesuprantu tu samarliaku kur volioja i miltus, o tada dar keciupuotais svogunais uzdangsto. Veu...

Dekui Kalastaja, tokia mano natura. Buve grupiokai sako "va sita, su kuria per paskaitas nebudavo nuobodu". Beje rasydavau labai juokingus eilerascius apie destytojus biggrin.gif per pertraukas zvygaudavom iki asaru biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(limma @ 2013 06 14, 07:55)
kada kovo men pasidarem tyrimus, perejom ant didziosios dalies kosiu, gerem zuvu taukus, ivairius papildus nuo kepenu, cholesterolio, maistas visiskai neriebus, visi riebaliukai nuo mesos nupjaustyti, visiskai atsisake alaus, bet buvo 3 valgymai rimti ir dar 2-3 uzkandziai, t.y. jogurtai dideli indeliai ir greifrutai, obuoliai. zodziu, paie 5-6 valgymai gaudamosi, ir nebuvo to tokio sotumo kaip dabar.

geguzes pradzioj pradejom paleo, perejom i eksperimenta antra: viskas visiskai priesingai pirmam budui, ir valgom taip iki dabar, tik atsisakem visu papildu, zuvu tauku. tik tiek kad buvo kelios sventes, per kurias MB isgere alaus, ir tos sventes praktiskai netoli tyrimu dienos. tai nejaugi tiek alus galejo pagadinti ryskiai? ar sitaip cholesteroli palaiko papildai? ju gi visa gyvenima negersi?

tyrimai:
Kovo 5d.  Geguzes 8d.  Birzelio 12d.

GLU 5,6  GLU 4,04          GLU 4,7
Bendras 7,6 Bendras 5,98        Bendras 7,6
MTL 5,02  MTL 3,98        MTL 6,12
DTL 1,11  DTL 0,88        DTL 1,38
TRIG 3,06  TRIG 2,50        TRIG 2,27
          K  5,57        K    5,34

Kazkaip sumale labai , nesudeda lenteles graziai doh.gif nu bet gal susigaudysit unsure.gif


Limma, suprantu, kad laukei gero reultato, bet nepanikuok, merginos čia taip viską išdėstė, kad reikia laiko. Na man tai raudot verysad.gif irgi reikėtų, kai prasti rezultatai laikosi jau ne vienus metus. Maitinamies su vyru vienodai, jo duomenys normos ribose, o mano va tokie: g.gif GLU - 4,77, bendras - 8,44, DTL - 2,08, MTL - 5,85, TRIG - 1,1
O ką vyras pajuto blogai, ar tik šiaip sumanėt išsitirti? Nežinau kaip man pavyks susimažinti, nes turiu problemų su skydliauke. Įtakos turi ir genetika. Vaistų tikrai nesiruošiu gerti.Labiausiai tai gasdina blogasis chol. Bandysim kovot, nepasiduot 4u.gif
Atsakyti
Opa, ka radau. As is tikruju nezinojau, kad amzina atilsi Steve Jobs buvo vegetaras, zmogus taip ir susibaige doh.gif
http://www.bulletpro...etarian-cancer/
Atsakyti
Labas rytas!

linksminuosi su cronometru.
Your Top Five Foods
1. Cucumber, with peel, raw
2. Oil, coconut
3. Cabbage, raw
4. Lettuce, green leaf, raw
5. Water, tap, drinking


Gal aš žaliavalgė veganė? lotuliukas.gif

Egliukasz, geros nuorodos! 4u.gif
Atsakyti
Kalastaja, kur mesa???Kur meeeeeesaaaaa? lotuliukas.gif bigsmile.gif
Neblogai, as kazkaip nenagrinejau situ dar bigsmile.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Tikiuosi šeštoj vietoj, tik man jos nerodo.
Atsakyti
Mano topas
1. Avocados, raw, all commercial varieties
2. Cucumber, with peel, raw
3. Tomatoes, red, ripe, raw, year round average
4. Nuts, almonds
5. Pork, cured, bacon, pre-sliced, cooked, pan-fried
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciurlionis: 15 birželio 2013 - 08:32
nelabai suprantu pagal ka tas topas sudarinejamas, nes pas mane: sviestas, grietinele ir al.aliejus top3 biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 06 14, 23:02)
Opa, ka radau. As is tikruju nezinojau, kad amzina atilsi Steve Jobs buvo vegetaras, zmogus taip ir susibaige  doh.gif
http://www.bulletpro...etarian-cancer/

Jobs'as nežinojo, kad Gandis išvadino veganus Indijos priešais biggrin.gif bet nei vienas iš mūsų negalime žinoti visko.

http://naturalhygien....org/diet3.html
"The late Mahatma Gandhi devoted much of his life to the advocacy of strict vegetarian diet, and for years he experimented on his own body to find a suitable selection of plant foods on which to sustain health.

But all attempts were failures. In 1929, Gandhi and 22 companions went on a diet consisting of a limited selection of uncooked plant foods. Whereas the diet worked out well for a time and led to marked improvement in consumptive cases, it failed to prove adequate on a long-range sustenance basis. One by one Gandhi's companions were forced to depart from the diet, and Gandhi himself had to add goat milk to his fare in order to regain health.

"For my companions I have been a blind guide leading the blind," declared Gandhi after the experiment was over. Gandhi still felt, however, that "the hidden possibilities of the innumerable seeds, leaves and fruits" of the earth could be explored and found to provide mankind with adequate nourishment. He never stopped trying to experiment along these lines, but he always had to turn back to goat milk to regain his strength.

In the end he had to acknowledge the necessity for animal food. In 1946 he declared: "The crores of India today get neither milk nor ghee nor butter, nor even buttermilk. No wonder that mortality figures are on the increase and there is a lack of energy in the people. It would appear as if man is really unable to sustain life without either meat or milk and milk products. Anyone who deceives people in this regard or countenances the fraud is an enemy of India."

net mūsiškio LT žaliavalgių forumo "galva" pripažįsta, kad riebalai yra reikalingi ir vertingi
QUOTE
As valgiau savo obuolius (sezono metu dar vietines kriauses) ir bananus (ne daugiau 2 vnt i diena) ir geriau daug darzoviu sulciu su trupuciu tirsciu kaip "zalias sriubas". Buvo siek tiek seklu ir, berods, apie 10 tryniu savaiteje. Stengiausi, kad kaloriju gauciau apie 2000-2300, nes dar aktyviai zindziau sunu. Savijauta buvo super, protas skaidrus, kuno kvapo jokio, pedos kaip vaiko, migrenos dingo, +vizuoaliai atrodziau gerokai jaunesne. Bet alkana buvau visa laika, nuo dideliu vaisiu porciju pusdavo pilva, uzkniso plauti darzoves ir spausti sultis, buvo gan nestabilus energijos lygis, jausdavau silpnuma. Reikalas tas, kad turiu siokiu tokiu problemu su angliavandeniu metabolizmu, na as tokias isvadas padariau veliau, taigi man tokia mityba netinka. Kai padidinau riebalu kieki, energijos stabilumo prasme jauciuosi geriau. Mano kunui patinka riebalai kaip kuras. Kartoti eksperimento nesiruosiu, nes bananu nebevalgau, pripratau prie savo eko vaisiu/darzoviu, sulciu spausti neprisiversiu, o vien is obuoliu gyventi neplanuoju. Jei kada zemuze apsivers ir i musu krastus ateis tropika, taituomet gal bandysiu eko zaliu vaisiu 811 versija pagal daktara Graham'a. Nors, siaip, rem. tuo, ka veliau skaiciau, turi sioki toki nusistatyma pries mityba kurioje dominuoja vaisiai. cia plius prie to, kad ji man neatrodo adekvati musu klimato juostoje.

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 06 14, 13:03)
triglicerinų kiekiui didžiausią poveikį daro maistas. Organizmui prireikus energijos (nebūtinai sportuojant, bet ir kasdieninei veiklai, netgi smegenų darbui) ir jos negalint staigiai gauti iš krūvos angliavandenių (nes jų tiesiog nėra maiste), organizmas priverstas riebalų ląsteles ir trigliceridus verstis į energiją. Jei maisto nekeisim, jei jis toliau bus pagrinde angliavandeninis, net ir sportuojant po kelias valandas per dieną, organizmas nematys prasmės tų trigliceridų naudoti. Kam jam vargti, kai turi angliavandenių, kurie suteikia greitos energijos.
Dar pridursiu, kad nebūtinas intensyvus sportas ar nebūtina itin daug sportuoti. Nes pirmiausia, per sunkus fizinis krūvis sukelia stresą organizme, kas savo ruožtu sukelia uždegimą. Antra, įprastinės dietos atstovai prieš sportą dažniausiai pasistiprina, kad turėtų energijos. Tada nueina į sporto salę, ten paaria, tačiau tuo metu išdegina tik suvalgytus angliavandenius, glikogeno atsargas ir vos vos riebaliukų. O po to jie skundžiasi, kad tiek sportavo, o svoris kaip nekrenta, taip nekrenta. Dėl to ir nekrenta, kad riebaliukai sporto krūviui nebuvo sunaudoti.
Beeeet, tai nereiškia, kad sportuoti nereikia smile.gif

aciu Elata, uz toki isdestyma aisku 4u.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 06 14, 13:12)

Limma, ta košių dieta tik laikinai pagerino rezultatus. Tačiau tik rezultatus,o ne sveikatą apskritai. Cholesterolio tyrimas tekainuoja tik 25 lt, pakartokit po savaitėlės. Alus- tai mielės, nereikia jų pilti į save, jos skriaus mūsų puoselėjamus žarnyno gyventojus. Kitąsyk lai  baltos geriau išgeria.

kaip  daug norinčių šienelyje pasivartyti  lotuliukas.gif Tikrai talka pamačytų.  Na šiek tiek nukrapnojo, bet  nieko daug nesugadino, o dar jaunimas  parlėkė, gal susidorosim be lietaus. Nėr visai išdžiūvęs, tai metam į kupetas nes priešakyje nekokių orų prognozė, reikia pralaukti, po to išskleist, išdžiovint, supresuoti ir  pats didžiausias vasaros vargas bus baigtas.  Karvutė, jos veršiukas,  trys poniai ir ožkų būrys bus aprūpinti pašaru žiemai.

aciu 4u.gif siaip siu momentu nesvarbu kiek tas tyrimas kainuoja, mes eina i sorpo, darom tuos visus ka surasiau, maokam 70lt, bet man svarbu sveikata ir mokesiu kiek reikes tik kad geretu, o ne blogetu.

super kad sieneli spejot susitvarkyti 4u.gif

QUOTE(Faustinata @ 2013 06 14, 19:41)
Limma, suprantu, kad laukei gero reultato, bet nepanikuok, merginos čia taip viską išdėstė, kad reikia laiko. Na man tai raudot verysad.gif  irgi reikėtų, kai prasti rezultatai laikosi jau ne vienus metus. Maitinamies su vyru vienodai, jo duomenys normos ribose, o mano va tokie: g.gif  GLU - 4,77, bendras - 8,44, DTL - 2,08, MTL - 5,85, TRIG - 1,1
O ką vyras pajuto blogai, ar tik šiaip sumanėt išsitirti? Nežinau kaip man pavyks susimažinti, nes turiu problemų su skydliauke. Įtakos  turi ir genetika. Vaistų tikrai nesiruošiu gerti.Labiausiai tai gasdina blogasis chol.  Bandysim kovot, nepasiduot 4u.gif

ai as is prigimties stresuotoja, panikuotoja ir tryzniotoja...kas mane pazysta tas zino....as nesitikejau stebuklo kazkokio, bet nesitikejau ir tokio suolio...man is ties kraupiai pasirode tas suolis...vyras nieko blogo nejuto, tiesiog as esu ta, kuri pagalau prikalbino nueiti pasitikrinti sveikata profilaktiskai, nes yra sveikas, viskas gerai, kam reik eiti pas gydytojus...bet as jau primiygtinai prasiau, nes nebe 18 m, reik biski ir savim pasirupinti, kai seimoje 4 vaikai...turi vyras but sveikas ir darbinagas...ir vat tada is istiko sokas verysad.gif o vat skydliaukes nesityrem, gal ir ten kas, gal tas koja kisa, ziuresim kaip toliau eisis. ir tas blogasis butent si syki man soka sukele, kad soko dvigubai verysad.gif jau siandien lengviau, bet vistiek nezinau, gal ka as negerai darau, bet tiek jusu prisiskaicius, maitinima jau taip grieztai ziurim...o vat...na bet tikiuosi irgi nepasiduot, nes vaistu tikrai nenorim, vejam juos kuo toliau 4u.gif
Atsakyti