QUOTE(Muera @ 2013 06 13, 13:02)
bananuose daugiau
per pusantrų metų paleo nesuvalgiau nė vieno banano ir ,ko gera, dar ilgai jų man nereiks. Bulves valgiau du kartus per bulviakasį ir dar viena proga, nedideliais kiekiais, nes man taip pat nesinori insulino ir cukraus šuolių.
QUOTE
tai pagal sia nuoroda visu giriami spinatai yra didesnis blogis uz bulves, kaip ir burokai.
todėl tą nuorodą ir idėjau,
pati nevalgau špinatų, jau geriau kiaulpienės.
QUOTE
Isvada bulves nera blogesnes uz kitas darzoves, o greiciausiai veikia sena iskiepyta dietologu baime, kad jos tukina.
nėra taip, todėl renkuosi
tik nekrakmolingas daržoves
QUOTE
Krakmolas yra angliavandenių klasės polisacharidas. Taigi, polisacharidai yra angliavandeniai, kurių molekulės susideda iš kelių tūkstančių monosacharidų (kaip antai gliukozė) narelių. Maiste polisacharidai sutinkami daugiausia krakmolo, celiuliozės ir pektinų pavidalais. Krakmolas sudarytas iš tarpusavyje susijungusių gliukozės molekulių. Galima teigti taip: kiek gramų krakmolo suvalgome, tiek gramų gliukozės susidaro mūsų žarnyne. Gliukoze geriausiai minta tie mikroorganizmai, kurie nėra naudingi mūsų organizmui tai ir grybeliai, ir mielės, ir rūgimo bakterijos, kurios išskiria kenksmingas medžiagas arba dujas.
kam juos šerti? Lai nyksta ir gyvent netrukdo