Sveikos,
Buvom mes rugsėjo mėn....prisižiūrėjau visokių mamų, kurios vaikus palieka koridoriuose...pačios į lauką išeina...geriau jau nesiplėsiu, pasiklauskit pas bet kurią sesutę, tai jos jau tiek visko prisižiūrėjusios...atveža vaikus gydyti, o pačios mamkos kaip juos traumuoja, šaukia, rėkia..vien žo..nesiplėsiu
Mes gyvenom mokamam kambary, tai turėjom teliką,,, turėjau kompą....iki pietų procedūros, sukiesi kaip voverė..po pietų pamiegodavom, vakare i lauką, jei geras oras....bet ar ne poilsis...valgyti nereikėjo gaminti 3 savaites , kambarį sutvarko...., juk ir kambarį galima veiklos prisigalvoti, papiešti, padėlioti
Sveikos,
Ruosiames ir mes i sanatorija uz savaites, perskaiciau visa tema, bet vis delto iskilo vienas klausimas, nes nei sanatorijos tinklapyje, nei oficialioje tvarkoje neradau, gal kas zino, per kiek dienu butina nuvaziuoti i sanatorija, jau gavus atsakyma is TLK?
o del triuksmu galiu pasakyti tiek, kad visada atsiras mamyciu, nesirupinanciu savo vaikuciais, o isivaizduojanciu, kad atvaziavo pailseti. Teko susidurti, kai viena savo metuku su trupuciu mazyle paliko poilsio kambary, o pati sedi savo kambary ir TV ziuri o pries pora metu man paciai teko nakti eiti raminti budincios sesutes, nes per ja negalejau miegoti
Ruosiames ir mes i sanatorija uz savaites, perskaiciau visa tema, bet vis delto iskilo vienas klausimas, nes nei sanatorijos tinklapyje, nei oficialioje tvarkoje neradau, gal kas zino, per kiek dienu butina nuvaziuoti i sanatorija, jau gavus atsakyma is TLK?
o del triuksmu galiu pasakyti tiek, kad visada atsiras mamyciu, nesirupinanciu savo vaikuciais, o isivaizduojanciu, kad atvaziavo pailseti. Teko susidurti, kai viena savo metuku su trupuciu mazyle paliko poilsio kambary, o pati sedi savo kambary ir TV ziuri o pries pora metu man paciai teko nakti eiti raminti budincios sesutes, nes per ja negalejau miegoti
Jei sanatorijoj taip valgyt duos mano alergiskam sunui kaip Santariskiu ligoninej, tai vaje vaje... Sudare specialia dienta. Garuose virta vistiene be druskos net, kruopu koses su aliejum Vistiena pirma diena dar valge. Kruopu kose tik idejau i burna ir spjove lauk. Negali pakeisti meniu, nes taip dietologe sudare. Gaila buvo mano vaikui duoti kruopas virtas be jokiu alieju. Mat tada vaiko organizmui truksta riebalu. O kad vaikas badauja, niekam net nerupi...
Eidavau i kavine pirkti vaikui maista.
Tikiuos sanatarijoj neteks pirkinet atskirai maista vaikui... O jei dar net nebus kur nupirkti...
Ar neteks vyro prasyt, kad atveztu "visa virtuve" i kambari ir paciai gaminti...
Ot ir poilsis bus nuo gaminimo...
Nu aisku, gal viskas bus gerai ir be reikalo baiminuosi...
Eidavau i kavine pirkti vaikui maista.
Tikiuos sanatarijoj neteks pirkinet atskirai maista vaikui... O jei dar net nebus kur nupirkti...
Ar neteks vyro prasyt, kad atveztu "visa virtuve" i kambari ir paciai gaminti...
Ot ir poilsis bus nuo gaminimo...
Nu aisku, gal viskas bus gerai ir be reikalo baiminuosi...
QUOTE(Galleta @ 2014 01 17, 09:27)
Sveikos,
per 10 dienu
tikrai taip, mamos kai kurios isivaizduoja kad PACIOS vaziuoja pailseti. o as galiu pasakyti, kad gryzau is sanatorijos nusikalusi, kaip juodas arklys. proceduros budavo iki beveik 4 tai patikekit + vaikas su protine negalia ir hyperaktyvus. po 7 proceduras per diena kai dar pries kiekviena su vaiku turi susitarti jog nueiti be isteriju, cia ne maziuka paiimt po pazastim ir nunesti... o kai mamos bedavojasi jog vaiko kambary nenulaiko tai garsiai nusijuokti norisi...
QUOTE(Galleta @ 2014 01 17, 10:27)
Sveikos,
PER 10 dienu reikia atvykti.
kur tas poilsio kambarys? mes tai visad kartu su mazyle net minciu ebutu ja viea kazkur palikti
aciu uz atsakymus
kai gyveni nerenovuotam kambary, tai yra bendras poilsio kambarys su TV, kur visi vakare renkasi pabendrauti, o prie renovuotu nera, ten tik kambariai paaugliams, i kuriuos mamoms su maziukais vaikuciais negalima
na ta mamyte, negalvojo, kad dukryte viena palieka, ten buvo kelios mamos su savo vaikuciais, tai matyt savaime suprantama, kad jos "auklemis" gali pabuti, negi sunku
QUOTE(jovitukee @ 2014 01 17, 11:19)
PER 10 dienu reikia atvykti.
kur tas poilsio kambarys? mes tai visad kartu su mazyle net minciu ebutu ja viea kazkur palikti
kai gyveni nerenovuotam kambary, tai yra bendras poilsio kambarys su TV, kur visi vakare renkasi pabendrauti, o prie renovuotu nera, ten tik kambariai paaugliams, i kuriuos mamoms su maziukais vaikuciais negalima
na ta mamyte, negalvojo, kad dukryte viena palieka, ten buvo kelios mamos su savo vaikuciais, tai matyt savaime suprantama, kad jos "auklemis" gali pabuti, negi sunku
Man zaidimu kambarys reikalingas butu ne tam, kad maziuka palikti, o tam, kad jis ten veiklos turetu. Paciai beliktu stebeti, kad jis ko neuzgautu ar jo paties kas neapstumdytu. Kazka kartu pazaisti, sudominti. Nei minties nera jo vieno palikti.
O jei tokio kambario nera, tai reiks visur lakstyti is paskos ir sakyt kad cia negalima ir cia negalima.
O jei tokio kambario nera, tai reiks visur lakstyti is paskos ir sakyt kad cia negalima ir cia negalima.
QUOTE(veiducka @ 2014 01 17, 11:43)
per 10 dienu
tikrai taip, mamos kai kurios isivaizduoja kad PACIOS vaziuoja pailseti. o as galiu pasakyti, kad gryzau is sanatorijos nusikalusi, kaip juodas arklys. proceduros budavo iki beveik 4 tai patikekit + vaikas su protine negalia ir hyperaktyvus. po 7 proceduras per diena kai dar pries kiekviena su vaiku turi susitarti jog nueiti be isteriju, cia ne maziuka paiimt po pazastim ir nunesti... o kai mamos bedavojasi jog vaiko kambary nenulaiko tai garsiai nusijuokti norisi...
mano paauglys hiperaktyvus, nu bet kažkaip net su juo susitariu, kad kalidoriais nesišlaistytu ir kitų neužkabinėtų jis nesuorentuoja laike tai jei tarpas yra nors kiek tarp procedūrų turiu tiksliai pasakyti, kada eitu, nes kitaip nueis prie kabineto ir makaluosis ten o dar mažylė, bet man su ja kažkaip lengviau susitarti, nes jai Bronchinė astma. tik masažas sunkiausiai sekasi prikalbėti bet ir tai pavyksta
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 17, 10:11)
Sveikos,
Buvom mes rugsėjo mėn....prisižiūrėjau visokių mamų, kurios vaikus palieka koridoriuose...pačios į lauką išeina...geriau jau nesiplėsiu, pasiklauskit pas bet kurią sesutę, tai jos jau tiek visko prisižiūrėjusios...atveža vaikus gydyti, o pačios mamkos kaip juos traumuoja, šaukia, rėkia..vien žo..nesiplėsiu
Mes gyvenom mokamam kambary, tai turėjom teliką,,, turėjau kompą....iki pietų procedūros, sukiesi kaip voverė..po pietų pamiegodavom, vakare i lauką, jei geras oras....bet ar ne poilsis...valgyti nereikėjo gaminti 3 savaites , kambarį sutvarko...., juk ir kambarį galima veiklos prisigalvoti, papiešti, padėlioti
Labai sutinku su Jūsų nuomone. Poilsis - kas kaip jį supranta. Man buvo poilsis, nes visą laiką galėjau skirti dukrai, tiek procedūrų metu, tiek po jų.
O mamų tikrai siaubas ima kokių yra. Mes pavasarį buvom renovuotam korpuse, tai viena vos įsikrausčiusi vaiką į balkoną uždarė. Rėkė tai turbūt pusė Palangos girdėjo: MAAAAAAAAAAAAAAAAAAMAAAAAAAAAAAAAAAAA, ĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮĮLEIIIIIIIIIIIIIIIIIISK AŠ TAVE MYYYYYYYYYYYYYYYYLIU.
O tų šarkų, kurioms kavos gėrimas su podruškėmis - gyvenimo būdas, nesuskaičiuosi...............
Aš nieko prieš bendraut, ir pati bendravau. Bet mes ne kavą gerdavom, o eidavom pasivaikščiot, ar antinų pašert, ar prie jūros. Aišku žiemą su lauku ne kas, bet teko būt ir žiemą - išlekiam kokį ratuką aplakstom, pareinam ir verdam arbatos šiltos kambary su dukryte. Vaikui kaifas ir man smagu.
Man atrodo,kad kiekvienoje pamainoje tokiu mamyciu atsiranda,kuriom reikia ramybes nuo savo vaiku ir nepagalvodamos,kad kitiem sukelia nepatogumu.Pas mus irgi buvo rugpj men.Mergaites koridoriuje zaisdavo,susinesdavo visus zaislus,prisiklodavo adijalu ir vuliodavosi po tas grindis,nuo pietu iki velyvo vakaro.Budavo laikas,kad iseidavo kazkur su savo mamom ir vel jos ant tu grindu.Begalinis lakstymas i kambarius,duru trankymas ir t.t.Skundziaus sesutem,sake,kad jau ne viena as skundziaus ir ne pirmi metai jos cia atvaziuoja kartu,mat giminaites ir tos pacios bedos vistiek.Vasara,orai pasakiski,vakarai ilgi,grazus,o jau juros osimas nepakartojamas,o jos guli ir zaidzia koridoriuje ant grindu.
QUOTE(Dumza @ 2014 01 17, 20:57)
vakarai ilgi,grazus,o jau juros osimas nepakartojamas,
ach o grazuole Palanga (oi kaip jus cia graziai parasete, vasaros pasiilgau )