Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija Palangoje *Gintaras *

QUOTE(Minutėlė @ 2013 09 23, 13:23)
Sveikos. Didžiausia problema ne tada kad negalima susitvarkyti, bet tada, kai vienas suserga ir negali eiti į procedūras. Tačiau kitus turi vesti. Nei to vieno palikti, nei kitų vienų išleisti.

Mums pernai taip buvo. Didzkei (4metai) pakilo temp. irgi nezinau ka daryti, bet susitariau su sesutemis, kad ateis pasiziureti karts nuo karto. Ijungiau filmukus, o pati po kiekvienos proceduros grizinejau su maze. gerai, kad tik viena diena tik taip, jeigu ilgiau, tai nezinau kaip butu buve, tikriausiai namo butu teke vaziuot.
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2013 09 22, 13:41)
O ka veikiate tokiu oru? Kai silta, tai veiklos uztenka, o dabar???

Kambary tai ir žaislai, ir knygos, filmukai, ilgas pietų miegas kartais, kai mama pasijaučia labai pavargusi lotuliukas.gif Tai ir vaikas lūžta kartu. Kol suvaikštom į parduotuvę, irgi laiko praeina. Einam palesinti antyčių, taip pat, kaip minėta, Botanikos parke prie oranžerijos yra kitokių gyvunėlių. Nusipirkome morkų ir eisim pamaitinti triušiukų ir ožkų smile.gif Basanavičiaus gatvėje vis dar veikia ir traukinukas, ir kitokie nedideliems vaikams skirti atrakcionai. Aišku tik, kad kainuoja, tai dažai nenueinam, bet kartais palepinu vaiką. Mano vaikas niekada nelaksto koridoriais su kitais vaikais ir jokių draugysčių nereikia (jei ir reiktų, neleisčiau), pakanka to sanatorijos judėjimo ir triukštmo, kol atlankom procedūras, o po valgyklos alaso tai tikrai norisi ramybės ne tik mamai, bet ir vaikui. Jis yra labai judrus, bet išsprendžiame tai kitais būdais. Pabėgioja lauke, savaitgaliais kažkur važiuojame, į Kretingą, į Klaipėdą. Šį sekmadienį buvom ir Smiltynėje, nors oras buvo tikrai prastas ir prie jūros nei vieno žmogaus. Bet svarbiausia tinkamai apsirengti ir viskas (beje, mes mašinos neturim, tai visur autobusais ir pėstute). Vaikas net laukia tokių kelionių, nes patinka važiuot autobusu, nori paplaukti laivu, tai įspūdžių būna pilnas.
Salėje nesilankome, tik buvome tėvų susrininkime su direktoriaus pavaduotoju.

O sanatorijos koridoriai tapo gatvėmis, nes čia ir paspirtukais, ir dviračiais važinėjama blink.gif

Dėl žaidimų kambarių, tai kaip ir pavaduotojas sakė, tai yra gydymo įstaiga ir jie rūpinasi vaiko gydymu. O vaiko pramogos yra tėvų reikalas, kaip juos sugebame užimti.

Beje, grįžtant prie maisto, tai va pavyzdžiui šiandien buvo nuostabiai skanus guliašas thumbup.gif

Stiprus pagiriamasis žodis sanatorijos darbuotojams. Vieną naktį mano vaikas pradėjo stipriai vemti, netiko skrandukui sriuba ar kažkas kita (valgo jis mažai ką). Naktį ir slaugytoja puikiai rūpinosi, vaistukai, specialios arbatos, tuoj pat pakeitė visas patalynes, kaldrą, pagalvę, nes viskas buvo apvemta, atėjo gydytoja, nors pati neprašiau, kad pakviestų, kitą dieną atėjus į valgyklą maloniai nustebino jau paruoštas pritaikytas maistas vaikui su skrandžio bėdom - pridžiovintas kalnas džiūvėsių, padėta mineralinio, maistas specialiai garuose gamintas (aišku, jis nevalgė, išskyrus džiūvėsius, bet esmė ne tame), vakarienei taip pat. Tikrai buvau maloniai nustebinta tokio rūpesčio iš visų pusių, nors sakė, kad jie visada taip daro, bet mums tokia situacija buvo pirmą kartą per 4 metus, žodžiu, esu labai dėkinga už tokį dėmesį netikėtai sunegalavusiam vaikučiui. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2013 09 24, 13:52)

kitą dieną atėjus į valgyklą maloniai nustebino jau paruoštas pritaikytas maistas vaikui su skrandžio bėdom - pridžiovintas kalnas džiūvėsių, padėta mineralinio, maistas specialiai garuose gamintas (aišku, jis nevalgė, išskyrus džiūvėsius, bet esmė ne tame), vakarienei taip pat. Tikrai buvau maloniai nustebinta tokio rūpesčio iš visų pusių, nors sakė, kad jie visada taip daro, bet mums tokia situacija buvo pirmą kartą per 4 metus, žodžiu, esu labai dėkinga už tokį dėmesį netikėtai sunegalavusiam vaikučiui.  wub.gif

Susisrgus man, valgykloje taip pat ruošė ir man atskirai maistą virtą garuose. Buvo ant stalo padėta min. vandens.
Taip kad tikrai užtenka ten ir to dėmesio ir supratimo iš personalo. Procedūrų irgi pakankamai gaunama.
Taip kad kitais metais ir vėl vyksime sveikatintis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2013 09 24, 12:52)
Stiprus pagiriamasis žodis sanatorijos darbuotojams. Vieną naktį mano vaikas pradėjo stipriai vemti, netiko skrandukui sriuba ar kažkas kita (valgo jis mažai ką). Naktį ir slaugytoja puikiai rūpinosi, vaistukai, specialios arbatos, tuoj pat pakeitė visas patalynes, kaldrą, pagalvę, nes viskas buvo apvemta, atėjo gydytoja, nors pati neprašiau, kad pakviestų, kitą dieną atėjus į valgyklą maloniai nustebino jau paruoštas pritaikytas maistas vaikui su skrandžio bėdom - pridžiovintas kalnas džiūvėsių, padėta mineralinio, maistas specialiai garuose gamintas (aišku, jis nevalgė, išskyrus džiūvėsius, bet esmė ne tame), vakarienei taip pat. Tikrai buvau maloniai nustebinta tokio rūpesčio iš visų pusių, nors sakė, kad jie visada taip daro, bet mums tokia situacija buvo pirmą kartą per 4 metus, žodžiu, esu labai dėkinga už tokį dėmesį netikėtai sunegalavusiam vaikučiui.  wub.gif

Visada taip daro. Kad tik niekur nesikreiptumėt ir neduokdie neišvažiuotumėt iš sanatorijos į ligoninę doh.gif
Atsakyti
Laba mergaites,gal galetu pasakyti kaip dabar kambariuose ir visose patalpose ar nesalta?mes planuojam vaziuot po pusantros savaites, tai mane visi daktarai gazdina, kad salta ir neverta vaziuot g.gif kazink kaip yra istikruju g.gif
Ir dar dirbancios mamytes ar gavot biuletenius, ar reik imti atostogu saskaita?
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2013 09 25, 13:10)
Laba mergaites,gal galetu pasakyti kaip dabar kambariuose ir visose patalpose ar nesalta?mes planuojam vaziuot po pusantros savaites, tai mane visi daktarai gazdina, kad salta ir neverta vaziuot  g.gif  kazink kaip yra istikruju  g.gif

Sveika.
Taigi pasiimkit kokį mažą šildytuvą. Tikrai pravers.
O dėl nedarbingumo, tai tik labai mažas sarašas ligų, kai mamoms duoda nedarbingumą, kurį apmoka sodra, kitu atveju tenka imti atostogas.
Atsakyti
Dėl maisto gąsdino visos, kad baisus...nu nežinau kas čia per gurmanės susirinko biggrin.gif tikrai labai normalus maistas. Ir mėsa visada tikra..
Mano alergiškui vaikui atskirai maistą gamina. Ir net mano nevalgiukas puikiai valgo.
Aišku aplinkui daug burbančių. Mat blynai nesaldūs...hmmm...o ar vaikui sveika cukrus? Aišku jei vaikai pratę prie cocacolų, saldumynų ir šiaip nekokio maisto, tai gal jiems ir neskanu....na čia mano tokia nuomonė.

Mes gyvename kampiniame kambaryje, tai vėsoka. Bet šildytuvo dar nejungėme. Megztinuką apsivelkame ir gerai. O ir miegadi vėsiame kambaryje geriau. Koridoriuose visur šilta. Taip, kad neverta klausyti sapaliojimų, jog neverta važiuoti, nes šalta. Gi ir namuose pas daug ką irgi šalta.
Mes namie nors pripratę šiltai gyventi, bet tikrai nemirštame čia iš šalčio.
Papildyta:
Kas gulejote su bronchine astma, kokias procedūras gavote? Įdomu ar normaliai mums paskyrė, ar prašyti dar kokių nors. g.gif
Atsakyti
Kambaryje nesalta tikrai, bent musu renovuotame, mes gyvename 2 aukste.
Kol kazka darau, tai trumpom rankovem vaikstau.....nakti tikrai nesalta, diena dar buna saulyte pasildo langus...tai smagu tongue.gif

Maistas tikrai normalus, jau rasiau apie tai, bent jau maniske gerai valgo....
bet mano ir namie valge, mes neragave nei picu, nei jokiu gazuotu gerimu ax.gif

Mes po pneumonijos gavom:
Kineziterapija 20 min su mokytoja + 10 min jau su mamom prie treniruokliu saleje.
Drusku kambarys
Bioptronas
Inhaliacijos
Sukurines koju vonios
Braidymas voniose ant akmenuku (salta -silta)
Aromaterapija
Masazas

Tai nezinau, ar daug, ar mazai, bet mums manau pakankamai.....
Viska suspejam iki pietu.....
Paskutinem dienom jau mazai kas ir liko...

Atsakyti
aciu mergaites uz informacija 4u.gif as irgi taip manau isimesiu peciuka ir bus gerai. o ligos manau kaip ligos, nezinai kur kada pasigausi bacila smile.gif
Dar idomu kaip su skalbimu, ar yra kur kokia skalbimo masina, kad galetume rubelius praskalbti? g.gif
Taip pat del masinos parkavimo,ar yra nemokama aikstele ir vietu joje?
Atsakyti
QUOTE(rimimita @ 2013 09 25, 13:10)
Laba mergaites,gal galetu pasakyti kaip dabar kambariuose ir visose patalpose ar nesalta?mes planuojam vaziuot po pusantros savaites, tai mane visi daktarai gazdina, kad salta ir neverta vaziuot  g.gif  kazink kaip yra istikruju  g.gif

bent jau siuo metu kambariuose pakankamai silta. Daznai vediname kambari. Pietu miego miegame su praviru langu
Papildyta:
QUOTE(rimimita @ 2013 09 26, 10:00)
aciu mergaites uz informacija 4u.gif as irgi taip manau isimesiu peciuka ir bus gerai. o ligos manau kaip ligos, nezinai kur kada pasigausi bacila  smile.gif
Dar idomu kaip su skalbimu, ar yra kur kokia skalbimo masina, kad galetume rubelius praskalbti?  g.gif
Taip pat del masinos parkavimo,ar yra nemokama aikstele ir vietu joje?

beje kas liecia ligas, tai galiu papasakoti musu patirti cia, atvaziavome su besibaigiancia sloga, po keliu dienu pradejome koseti, veliau kosulys paastrejo tai slapias, tai sausas, kol galiausiai atsikele su temperatura. Tai va. Daug labai vaiku kosinciu, sloguojanciu, tie patys tevai krenkscia taip pat kaip ir vaikai. Taip kad visrusu ir bacilu pilna visur ir jei apsiprendete vaziuoti saltuoju metu reiks su tuo susitaikyti.

del maisto, tai kaip kas suvokia ir vertina maisto savoka, man asmeniskai maistas tragiskas, vaikas - kazka valgo bet neypatingai. Bet as is to problemos nedarau, turiu tai ka megstu ir grizus i kambari pasigaminu

skalbykla yra, ji mokama, bet mums neteko ja naudotis. Pakankamai paeme rubeliu, o ka reikia prasiskalbiu vietoje, nes gyvatukas vonios kambaryje visada siltas

su automobilio parkavimo manau problemu nebus, tikrai rasi be problemu nemokamai pastatyti

Sekmes
Atsakyti
Ar kas galit papaskoti koki gydytoja geriau pasirinkti? Musu diagnoze F82-F83. Ir kokie blogiausi gydytojai.Siandien buvau sanatorijoj,pasklausineti kaip viskas vyksta,tai sake,kad galesim rinktis gydytoja. ar kas gali parekomenduoti? Aciu is anksto.
Atsakyti
QUOTE(pumpocka @ 2013 10 09, 18:39)
Ar kas galit papaskoti koki gydytoja geriau pasirinkti? Musu diagnoze F82-F83. Ir kokie blogiausi gydytojai.Siandien buvau sanatorijoj,pasklausineti kaip viskas vyksta,tai sake,kad galesim rinktis gydytoja. ar kas gali parekomenduoti? Aciu is anksto.

pirma karta girdziu kad galima rinktis gyditoja, juk kiekvienam aukste yra gyditojai ir kur paguldo ten ir gyditoja paskiria g.gif g.gif
Atsakyti