Sveikutės. Senai čia kas besilankė, bet gal kuri pagelbės.
Kaip atrodo sąskaitų korespondencija, kai pirktos prekės skolon? Sąskaitoj dar yra pridėta suma už transporto paslaugas (siuntimą), tai ar tai būtų D2014, K443? Ar nereikia jokios sąskaitos būtent toms transporto paslaugoms?
Ir kokia sąskaita būtų už įrangos nuomą? Nerandu tokios
QUOTE(Blykstė @ 2013 07 25, 19:05)
Sveikutės. Senai čia kas besilankė, bet gal kuri pagelbės.
Kaip atrodo sąskaitų korespondencija, kai pirktos prekės skolon? Sąskaitoj dar yra pridėta suma už transporto paslaugas (siuntimą), tai ar tai būtų D2014, K443? Ar nereikia jokios sąskaitos būtent toms transporto paslaugoms?
Aha, prekės į 2 klasę, o siuntimą tiesiai į sąnaudas, D611, K443. Nuomos sąnaudoms yra 6 klasėj, 6110 aš naudoju
Vėl aš kaip visada su klausimais
Suvedinėju ūkines operacijas į štai tokį žurnalą. Tarkim aš parduodu prekes už 2790Lt, prekių savikaina 2500, mes ne PVM mokėtojai. Tai kaip man reikia įvesti tą prekių savikainą ir pelną? Ar aš tą prekių savikainą nurašau kaip atsargų sumažėjimą? O kurioj skilty pelną prirašyti?
Suvedinėju ūkines operacijas į štai tokį žurnalą. Tarkim aš parduodu prekes už 2790Lt, prekių savikaina 2500, mes ne PVM mokėtojai. Tai kaip man reikia įvesti tą prekių savikainą ir pelną? Ar aš tą prekių savikainą nurašau kaip atsargų sumažėjimą? O kurioj skilty pelną prirašyti?
QUOTE(Blykstė @ 2013 07 31, 11:08)
Vėl aš kaip visada su klausimais
Kasa padidėjimas -2790Lt (jei apmokėjimas per banką, turėtų būti dar vienas stulpelis BANKAS)
Atsargos sumažėjimas 2500Lt
Bendrosios įplaukos- 2790Lt
Materialinės išlaidos - 2500Lt
Jokio pelno niekur rašyti nereikia.
Ksaip reikėtų skaičiuoti darbuotojui atostoginius, kuriam per pastaruosius tris mėnesius keitėsi atlyginimas iš mėnesinio į valandinį?
QUOTE(Tepaluota @ 2013 07 31, 11:51)
Kasa padidėjimas -2790Lt (jei apmokėjimas per banką, turėtų būti dar vienas stulpelis BANKAS)
Net nežinau kaip paklausti klausimą Kai mes išrašom sąskaitą-faktūrą, ten įrašom ir sumą už suteiktą paslaugą (nuomojamės tokį prietaisą ir jis suspaudžia mums šlangeles). Ar tą sumą irgi įrašyti į bendrosios įplaukos, o į materialines išlaidas tai tik atsargas nurašyti? Nereikia kitur nurašyti būtent tą paslaugos suteikimo sumą?
QUOTE(Tepaluota @ 2013 07 31, 11:51)
Ir prie to paties klausimas - jei įmonė prekes perka skolon, tai aš tą dieną nusirašau atsargas ir materialines išlaidas, o kai apmoka tada nusirašau bendrąsias įplaukas. Ar taip?
QUOTE(Blykstė @ 2013 08 01, 11:15)
1. Ar tą sumą irgi įrašyti į bendrosios įplaukos
2.į materialines išlaidas tai tik atsargas nurašyti?
3. Nereikia kitur nurašyti būtent tą paslaugos suteikimo sumą?
2.į materialines išlaidas tai tik atsargas nurašyti?
3. Nereikia kitur nurašyti būtent tą paslaugos suteikimo sumą?
1. Taip.
2. Taip.
3. Ne. Nes paslauga - ne atsarga, ji juk neužpajamuota. Tiesiog neturit ką nurašyti.
QUOTE(Blykstė @ 2013 08 01, 12:13)
aš tą dieną nusirašau atsargas ir materialines išlaidas, o kai apmoka tada nusirašau bendrąsias įplaukas. Ar taip?
Taip. Atminkit, kad ta pati suma šiame žurnale turi kartotis 2 kartus, nes žurnalas vedamas dvejybiniu įrašu. Pvz. atsargos sumažėjo - mat.išlaidos padidėjo. Įplaukos padidėjo - kasa/ bankas.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 08 01, 17:27)
1. Taip.
2. Taip.
3. Ne. Nes paslauga - ne atsarga, ji juk neužpajamuota. Tiesiog neturit ką nurašyti.
Taip. Atminkit, kad ta pati suma šiame žurnale turi kartotis 2 kartus, nes žurnalas vedamas dvejybiniu įrašu. Pvz. atsargos sumažėjo - mat.išlaidos padidėjo. Įplaukos padidėjo - kasa/ bankas.
2. Taip.
Ačiū Jums labai už atsakymus Tokia esu dar žalia buhalterijoje, tai nepykit už klausimus
Patarčiau samdyti mokytoją (patyrusią buhalterę), kad kokį pusmetį pasėdėtų šalia ir paaiškintų, kas ir kaip ar su dokumentais galėtumėt nuvažiuoti konsultacijoms. Nes iš klausimų matosi, kad esat ne tik žalia, o dar labai žalia - prilepensit tiek, kad mažai nepasirodys. O buhalterijoj tokių dalykų būti negali
QUOTE(Tepaluota @ 2013 08 01, 20:36)
Patarčiau samdyti mokytoją (patyrusią buhalterę), kad kokį pusmetį pasėdėtų šalia ir paaiškintų, kas ir kaip ar su dokumentais galėtumėt nuvažiuoti konsultacijoms. Nes iš klausimų matosi, kad esat ne tik žalia, o dar labai žalia - prilepensit tiek, kad mažai nepasirodys. O buhalterijoj tokių dalykų būti negali
Bet tai kaip rast tokią buhalterę, kuri tuom užsiimtų ir padėtų? Juolab, kad tų sąskaitų per 5 mėnesius turėjom apie 50, išrašytų sąskaitų 10, o ir alga juokinga. Gal kas nuotoliniu būdu konsultuojate?