Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

Aciu merginos uz atsakymus. smile.gif
Atsakyti
Aciu, turbūt ir aš proporcingai visiems mokėsiu.
Atsakyti
jeigu nėra skirtumo pagal išieškojimo eilę (valstybei, vaikui ar trečiam asmeniui), tada proporcingai visiems antstoliams aš išlaikydavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2014 06 10, 08:29)
jeigu nėra skirtumo pagal išieškojimo eilę (valstybei, vaikui ar trečiam asmeniui), tada proporcingai visiems antstoliams aš išlaikydavau smile.gif

Visi išieškotojai trečios eilės. Tu raštų 6, bet iš trijų anstolių. O ar aplamai yra koks nors išaiškinimas, kaip reikia paskirstyti išskaičiuotas sumas? CK radau parašyta, kad išskaičiuoti ne daugiau 50 proc. min. atlyginimo, bet kaip tą sumą padalinti, tai niekur neradau.
Atsakyti
na klausimas ar yra ar ne smile.gif aš vis antstoliui skambindavau ir pasakydavau, kad turiu vieno darbuotojo kelis raštus ir jei visi trečios eilės tai po lygiai liepdavo pervesti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2014 06 10, 08:50)
na klausimas ar yra ar ne smile.gif aš vis antstoliui skambindavau ir pasakydavau, kad turiu vieno darbuotojo kelis raštus ir jei visi trečios eilės tai po lygiai liepdavo pervesti wink.gif

Tai va, kad skirtingai aiškina. Man aikino taip: sakykim yra keturi raštai iš keturių anstolių. Tai reikia mokėti seniausiam pagal datą 20 proc., sekančiam 20 proc., trečiam 10 proc., o ketvirtas laukia, kol bus išmokėtas pirmasis. Tai kur dabar čia teisybė? Jei visi skirtingai aiškina, ateis koks tikrinti, nepatiks mokėjimai, nepaaiškinsi, kad man telefonu taip sakė.
Atsakyti
Klausimelis: kaip yra su NPD jei dirba žmogus 0,5 etato, turi vieną vaiką. Ar galima jam netaikyti NPD jei jis prašo? Jei dabar netaiko NPD , tai pavasari deklaruojant pajamas, gales susigrazinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo office: 10 birželio 2014 - 08:46
NPD taikomas tik žmogaus prašymu. Jei nėra raštiško prašymo, tai taikyti negalite. Prašymo netaikyti net nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2014 06 10, 09:47)
NPD taikomas tik žmogaus prašymu. Jei nėra raštiško prašymo, tai taikyti negalite. Prašymo netaikyti net nereikia.

o kaip geriau jei dirba 0,5 etato, taikyti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(office @ 2014 06 10, 09:51)
o kaip geriau jei dirba 0,5 etato, taikyti ar ne?

Jokio skirtumo. Jei žmogus nori didesnės algos kas mėnesį, tada taikyti, jei nori vienu kartu atgauti permoką arba dirba antraeilėse, tada ne.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2014 06 10, 07:44)
Visi išieškotojai trečios eilės. Tu raštų 6, bet iš trijų anstolių. O ar aplamai yra koks nors išaiškinimas, kaip reikia paskirstyti išskaičiuotas sumas? CK radau parašyta, kad išskaičiuoti ne daugiau 50 proc. min. atlyginimo, bet kaip tą sumą padalinti, tai niekur neradau.

Nu kaip nėra parašyta? CPK 754 straipsnis. Juk pačiam vykdomajam rašte būna parašyta, jei išieškoma pagal kelius VR, kaip pervedinėt.

754 straipsnis. Reikalavimų patenkinimo eilė
1. Hipotekos kreditoriaus ir įkaito turėtojo reikalavimai iš įkeisto turto patenkinami be eilės.
2. Pirmąja eile patenkinami reikalavimai išieškoti išlaikymą ir reikalavimai atlyginti žalą, padarytą suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat atsiradusią dėl maitintojo netekimo.
3. Antrąja eile patenkinami darbuotojų reikalavimai, atsirandantys iš darbo teisinių santykių.
4. Trečiąja eile patenkinami visi kiti reikalavimai.
5. Jeigu išieškotos sumos neužtenka visiems vienos eilės reikalavimams visiškai patenkinti, jie patenkinami proporcingai kiekvienam išieškotojui priklausančiai sumai.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2014 06 10, 10:33)
Nu kaip nėra parašyta? CPK 754 straipsnis. Juk pačiam vykdomajam rašte būna parašyta, jei išieškoma pagal kelius VR, kaip pervedinėt.

754 straipsnis. Reikalavimų patenkinimo eilė
1. Hipotekos kreditoriaus ir įkaito turėtojo reikalavimai iš įkeisto turto patenkinami be eilės.
2. Pirmąja eile patenkinami reikalavimai išieškoti išlaikymą ir reikalavimai atlyginti žalą, padarytą suluošinimu ar kitokiu sveikatos sužalojimu, taip pat atsiradusią dėl maitintojo netekimo.
3. Antrąja eile patenkinami darbuotojų reikalavimai, atsirandantys iš darbo teisinių santykių.
4. Trečiąja eile patenkinami visi kiti reikalavimai.
5. Jeigu išieškotos sumos neužtenka visiems vienos eilės reikalavimams visiškai patenkinti, jie patenkinami proporcingai kiekvienam išieškotojui priklausančiai sumai.

Aciu labai 4u.gif Ne visi dieną mato ax.gif
Dabar ramu bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mairux: 10 birželio 2014 - 09:56