Sveikos,
kreipiuosi į tas kurios dirba su STEKu. Vedžiau atostogas ir neteisingai įvedžiau atostogų pabaigos datą Ar įmanoma atšaukti klaidą ir pataisyti iš naujo? Nes žmogus prašė 42 k.d. o aš įrašiau 21 k.d O gal galiu iš karto rašyti antrą įsakymą dar 21 d. ?
QUOTE(Berta @ 2014 03 21, 11:17)
Sveikos,
kreipiuosi į tas kurios dirba su STEKu. Vedžiau atostogas ir neteisingai įvedžiau atostogų pabaigos datą Ar įmanoma atšaukti klaidą ir pataisyti iš naujo? Nes žmogus prašė 42 k.d. o aš įrašiau 21 k.d O gal galiu iš karto rašyti antrą įsakymą dar 21 d. ?
O atostogų pratęsimo negali parašyt? Duoda tuo pačiu įsakymo numeriu.
sveikos gyvos:)
turiu prasyma. gal kuri dirba buhaltere svietimo istaigoje ir gali man truputi paaiskinti atlyginimo apskaiciavima pedagogams? buciau labai dekinga jei kuri tsilieptu:)
turiu prasyma. gal kuri dirba buhaltere svietimo istaigoje ir gali man truputi paaiskinti atlyginimo apskaiciavima pedagogams? buciau labai dekinga jei kuri tsilieptu:)
Labas rytas
Ačiū atsakiusioms dėl auto , vėl turiu klausimą dė kito įmonės automobilio. Likutinė jo vertė šiuo metu 1336 Lt. Automobilis senas, 25 m. jau. Trūko variklio diržas, remontas 800 Lt ar daugiau. Direktorius mąsto nebetaisyt, pirkti kitą, nes šis dar ir šiaip papildomai šiemet kainuos: padangos, technikinė. Planuojam sugedusį priduot į šrotą kokį už 400-700 Lt. Ar galimą? Kokie mano veiksmai?
Ačiū visoms už pagalbą
Ačiū atsakiusioms dėl auto , vėl turiu klausimą dė kito įmonės automobilio. Likutinė jo vertė šiuo metu 1336 Lt. Automobilis senas, 25 m. jau. Trūko variklio diržas, remontas 800 Lt ar daugiau. Direktorius mąsto nebetaisyt, pirkti kitą, nes šis dar ir šiaip papildomai šiemet kainuos: padangos, technikinė. Planuojam sugedusį priduot į šrotą kokį už 400-700 Lt. Ar galimą? Kokie mano veiksmai?
Ačiū visoms už pagalbą
QUOTE(earl grey @ 2014 03 25, 09:08)
Ar galima? Kokie mano veiksmai?
Galima. Į sąnaudas dėsite tą sumą, už kurią parduosite (400-700Lt), į neleidžiamus - likusią likutinę vertę.
QUOTE(Tepaluota @ 2014 03 25, 09:20)
Galima. Į sąnaudas dėsite tą sumą, už kurią parduosite (400-700Lt), į neleidžiamus - likusią likutinę vertę.
kodėl likutinę į neleidžiamus?
kaip ir kur tiksliai išsiaiškinti, ką daryti su nenudėvėtu likučiu, kai nuostolingai perleidžiame IT?
girdėjau kelis variantus, šioj vietoj visai susisukusi galva.
Papildyta:
QUOTE(earl grey @ 2014 03 25, 09:21)
Ačiū O dar: ar reikia man iš serviso pažymos dėl remonto kainos, ar užteks buhalterinę pažymą parašyti?
aš manau, kad jokios pažymos iš serviso nereikia. tiesiog nurašote IT dėl gedimo ir sprendimo toliau jo nebenaudoti įmonės veikloje. pirma (nurašote), dedate iš 1kl į 2kl - atsargas, įvertinę už kiek ruošiatės auto realizuoti ir kai priduosit į šiukšlyną, rodysit pajamas iš atsargų pardavimo.
tokiu atveju.... kaip ir logiška, nenudėvėta IT dalis eina į neleidžiamus
QUOTE(earl grey @ 2014 03 25, 09:21)
ar reikia man iš serviso pažymos dėl remonto kainos, ar užteks buhalterinę pažymą parašyti?
O kam tos pažymos? Parduodat už mažesnę nei likutinė vertė ir tiek.
QUOTE(dzyy @ 2014 03 25, 09:27)
kodėl likutinę į neleidžiamus?
O kur daugiau? Na, galima į leidžiamus, jei patikrinimo metu įrodysit, kad tokia buvo rinkos kaina pardavimo momentu, bet kai dabar drąsko dėl kiekvieno lito, ar verta dėl tokios sumos tampytis nervus...
QUOTE(Tepaluota @ 2014 03 25, 09:20)
Tiesa, dar kvailas klausimas - o į kurias sąnaudas? Pardavimo?
QUOTE(dzyy @ 2014 03 25, 09:41)
aš manau, kad jokios pažymos iš serviso nereikia. tiesiog nurašote IT dėl gedimo ir sprendimo toliau jo nebenaudoti įmonės veikloje. pirma (nurašote), dedate iš 1kl į 2kl - atsargas, įvertinę už kiek ruošiatės auto realizuoti ir kai priduosit į šiukšlyną, rodysit pajamas iš atsargų pardavimo.
Supratau, ačiū
QUOTE(Tepaluota @ 2014 03 25, 09:45)
O kam tos pažymos? Parduodat už mažesnę nei likutinė vertė ir tiek.
Aišku
QUOTE(*magnifique* @ 2014 03 25, 19:08)
Gal kas galite paaiskinti atostogu apmokejimo tvarka pedagogams? Jeigu dabar iseinu is darbo (dirbau nuo rugsejo 1d), kiek priklauso atostoginiu uz vasara?
Tokia pat, kaip ir visiems kitiems. Jums priklauso kompensacija už laikotarpį nuo rugsėjo 1 iki dabar, tai būtų apie 22 dienas