Sveikos, skaičiukų mylėtojos, tokia dilema... apskaitos programą aptarnaujanti įmonė koreguos dėl naujo NPD tik sausio viduryje, algos už gruodį turi būti išmokėtos iki 2014.01.10 dienos, aišku jau pritaikant naują NPD tvarką, nes išmokėjimai jau 2014 metais... ar visoms apskaitos programos leidžia tokiu atveju gruodžio algas pasiskaičiuot? ką darot? pas mane algos kintamos, išmokėti jų gruodžio gale negaliu... o programistai nesiskubina su atnaujinimais?
Labas
Dowwe, turėjau kažkuriais metais (jau nebepamenu), kai keitėsi NPD ir aš tokią problemą. O dirbau tuomet įmonėj, kurioj buvo apie 100 darbuotojų. Laukiau ilgai iš programuotojų atnaujinimų, deja...
Kadangi laikas spaudė, tai nieko geresnio nesugalvojau kaip pasidaryti exel lentelę su naujomis NPD formulėmis, tada pagal ją, vedžiau ranka pajamų mokestį į programą.
Gal kas pasiūlys ir kitokį variantą, bet man visai tiko ir šis, kadangi delsti nebuvo kada.
Dowwe, turėjau kažkuriais metais (jau nebepamenu), kai keitėsi NPD ir aš tokią problemą. O dirbau tuomet įmonėj, kurioj buvo apie 100 darbuotojų. Laukiau ilgai iš programuotojų atnaujinimų, deja...
Kadangi laikas spaudė, tai nieko geresnio nesugalvojau kaip pasidaryti exel lentelę su naujomis NPD formulėmis, tada pagal ją, vedžiau ranka pajamų mokestį į programą.
Gal kas pasiūlys ir kitokį variantą, bet man visai tiko ir šis, kadangi delsti nebuvo kada.
Mergaitės, kam ir kada turi būti pateiktos metinės finansinės ataskaitos?
QUOTE(dowwe @ 2013 12 27, 14:01)
Sveikos, skaičiukų mylėtojos, tokia dilema... apskaitos programą aptarnaujanti įmonė koreguos dėl naujo NPD tik sausio viduryje, algos už gruodį turi būti išmokėtos iki 2014.01.10 dienos, aišku jau pritaikant naują NPD tvarką, nes išmokėjimai jau 2014 metais... ar visoms apskaitos programos leidžia tokiu atveju gruodžio algas pasiskaičiuot? ką darot? pas mane algos kintamos, išmokėti jų gruodžio gale negaliu... o programistai nesiskubina su atnaujinimais?
tai jeigu tu skaičiuoji už gruodi tai ir taikai visas formules tuo metu galiojančias
QUOTE(hera Bastet @ 2013 12 29, 21:13)
tai jeigu tu skaičiuoji už gruodi tai ir taikai visas formules tuo metu galiojančias
Gpm skaičiuojamas ne pagal paskaičiuotą o pagal išmokamą mėnesį, jei išmokėjimai sausį tai ir skaičiuot pagal naują reiks
QUOTE(Blykstė @ 2013 12 29, 21:00)
Mergaitės, kam ir kada turi būti pateiktos metinės finansinės ataskaitos?
iki geguzes 31.
QUOTE(Ramunytėė @ 2013 12 29, 21:22)
Gpm skaičiuojamas ne pagal paskaičiuotą o pagal išmokamą mėnesį, jei išmokėjimai sausį tai ir skaičiuot pagal naują reiks
QUOTE(Magnė @ 2013 12 27, 20:01)
Labas
jo ir aš nieko geriau nesugalvoju... bet baisiai pikta kai programuotojai dar mokina buhalterijos ir tipo ko čia skubinatės, juk tik už sausį aktualu mokant algas
QUOTE(hera Bastet @ 2013 12 29, 21:13)
deja, pasidomėkit VMI išaiškinimais šia tema
QUOTE(Ramunytėė @ 2013 12 29, 21:22)
būtent ilgai ta ir programuotojams teko aiškinti
QUOTE(MeSsS @ 2013 12 30, 00:14)
GPM man kažkoks mokesčių sistemos nesusipratimas jau atrodo susistyguoju ir šnai pakeičia kąnors
ir aš pritarčiau jei jis būtų pagal priskaitymą, o ne pagal išmokėjimą bet yra kaip yra...
Sveikos, iskart atsiprasau uz komercini skelbima, bet labai ieskau buhaleteres/io kuris pakonsultuotu steigiant UAB, taip pat gal kas papildomai darbelio iesko...
IĮ savininkui gruodį išmokėta 12000Lt (12xMMA) su darbo santykiais susijusių pajamų (02 kodu). Sodrai sumokėta 3156Lt (26,3%) 310 kodu. Dabar jis turi deklaruotis GPM308 ir susimokėt 15% GPM, o Sodrai pateikt SAV iki sausio 15 - taip ar ne?
Reikia Sodrai pateikti NP-SD forma, už pirmas dvi dienas apmokėkit iš savo lėšų, o toliau mokės Sodra.