Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

QUOTE(mairux @ 2013 12 11, 13:37)
Sveikos,
Norėčiau paklausti dėl prekių tikeimo į ES, kai pirkėjas issiveža prekes savo transportu. Kokie turėtų būti įrodymai, kad būtų galima taikyti 0 prc. PVM?
situo dalyku uzsiimu kas diena!
Turi buti pirmiausia PVM kodas
irodymas turi buti transporto dokumentai pasirasyti gavejo.
Taip pat saskaitoje fakturoje turi buti parasytas PVM str.

* pagal PVM įstatymo 49 straipsnio, 1 dalį "Atvirkštinis apmokestinimas"

Jei imone pristato klientui i nurodyta adresa, turi buti DDP salygos. Ir kaip minejau pries tai, kad pirkejas turi pasirasyti ant CMR ir pristatymo lapo, kad prekes gavo, antspaudas firmos, parasas zmogaus kuris prieme ir data kada prieme!

Lyg ir nieko nepamirsau pamineti
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2013 12 11, 12:43)
situo dalyku uzsiimu kas diena!
Turi buti pirmiausia PVM kodas
irodymas turi buti transporto dokumentai pasirasyti gavejo.
Taip pat saskaitoje fakturoje turi buti parasytas PVM str.

* pagal PVM įstatymo 49 straipsnio, 1 dalį "Atvirkštinis apmokestinimas"   

Jei imone pristato klientui i nurodyta adresa, turi buti DDP salygos. Ir kaip minejau pries tai, kad pirkejas turi pasirasyti ant CMR ir pristatymo lapo, kad prekes gavo, antspaudas firmos, parasas zmogaus kuris prieme ir data kada prieme!

Lyg ir nieko nepamirsau pamineti

Kai prekes veža transporto įmonė, tai viskas aišku, gaunam CMR su įmonės antspaudais, o jei pats ES pirkėjas išsiveža prekes, tai kokie turėtų būti transporto dokumentai? Tada pats pirkėjas ar mes turim išrašyti CMR?
Kas tos DDP sąlygos? Ir pristatymo lapas?

Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 12 11, 18:16)
Kai prekes veža transporto įmonė, tai viskas aišku, gaunam CMR su įmonės antspaudais, o jei pats ES pirkėjas išsiveža prekes, tai kokie turėtų būti transporto dokumentai? Tada pats pirkėjas ar mes turim išrašyti CMR?
Kas tos DDP sąlygos? Ir pristatymo lapas?

ai, jei jis issiveza prekes pats, tda turi buti saskaitoje EXW salygos ir sandelyje jis turi pasirasyti, kad prekes pasieme. Vairuotojas turi buti su igaliojimu is tos imones!
Pakavimo lape yra duomenys kas per prekes, prekiu ismatavimai ant paletes. Ant jo jis turi pasirasyti, uzdeti antspauda firmos, kuriai parduodat ir pasirasyti.
Atsakyti
Laba diena smile.gif

Gal galetumet pagelbeti man: koks butu minimaliausias darbo etatas, man svarbiausia kad "apiformintu" visam menesiui (nuo 1 d. iki menesio pabaigos) ir kad kuo mazesne alga butu uz si menesi, kur paskaityti galima butu apie tai, tarkim - 1 darbo val. i savaite ar net maziau?
Tikiuosi supratot mano klausima ir aciu jei atsakysite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2013 12 11, 21:20)
Laba diena  smile.gif

Gal galetumet pagelbeti man: koks butu minimaliausias darbo etatas, man svarbiausia kad "apiformintu" visam menesiui (nuo 1 d. iki menesio pabaigos) ir kad kuo mazesne alga butu uz si menesi, kur paskaityti galima butu apie tai, tarkim - 1 darbo val. i savaite ar net maziau?
Tikiuosi supratot mano klausima ir aciu jei atsakysite  4u.gif

Mano praktikoje mažiausiai dirbantys būna 1 val. d.d.
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2013 12 11, 21:20)
Laba diena  smile.gif

Tikiuosi supratot mano klausima ir aciu jei atsakysite  4u.gif

esu turėjusi darbuotoją, kuris dirbo 1 val. per mėn.
Skambinausi į darbo inspekciją, tai jie sakė, kad nėra numatyta minimalių darbo valandų per mėn. Kaip sutaria darbdavys su darbuotoju, tiek valandų ir gali dirbti.
Aišku gražiau atrodytų, jeigu per dieną dirbtų bent 1 val., bet kaip ir minėjau yra tekę susidurti ir su mažesniu darbo laiku.
Atsakyti
Jei reiks kasdien dėt parašą kažkur, ar figuruosi kažkur, tai bent valanda per dieną, aš dabar turiu dirbantį su darbų sauga 3 val. per mėnesį, jau daug metų jis taip dirba
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pas mus dirbo žmogus (jau išėjęs) - po 1 val 2 dienas per mėnesį. Taigi - 2 val per mėnesį
Atsakyti
aš pati dirbu vienoj įmonėj po 1val kiekvieną pirmadienį, tai gaunas 4val per mėnesį, bet aš praktiškai tik sodrą, gpm ir pvm darau, kitus buhalterinius dokumentus pasirašo kitas buhalteris kuris kasdien po 1 val dirba smile.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Labai ieskau patarimo. Is vsi traukiasi dalininkss, kurio inasas 1000lt. Savo teisiu ir dalies niekam neperleidzia, ir inasas jam nebus grazintas. Ka man daryti su jo inasu, nurasyti i pajamas kokias nors netipines veiklos, pagaute g.gif
?
Labai aciu uz patarimus 4u.gif

Musu istaigos direktorius dirba 1h per savaite, kol kas niekas neprisikabino
Atsakyti
Dekoju uz atsakymus, pati anksciau dirbau buhalterijoje, bet neteko susidurti su tokia situacija, o dabar paciai reikia, o tada kaip isskaiciuot minimalu atlyginima jei 1 val. i savaite ar i menesi? g.gif Aciu jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gella* @ 2013 12 12, 23:53)
kaip isskaiciuot minimalu atlyginima jei 1 val. i savaite ar i menesi?

Skaičiuokit valandinį -6,06Lt/val. Arba nusistatykit patys.
Atsakyti