Labas rytas atsi[rasau, kad isibroviau, bet nežinau kur daugiau kreiptis, o labai idomu kaip dabar buhalteriai skaiciuos tas algas, turint omeny, kad reiks papildomai 1 proc. nuo algos pervest sodrai, tiems kurie pasirinko ta mandriju pensiju kaupima?
QUOTE(D-i-a . . . @ 2013 11 27, 11:57)
Labas rytas atsi[rasau, kad isibroviau, bet nežinau kur daugiau kreiptis, o labai idomu kaip dabar buhalteriai skaiciuos tas algas, turint omeny, kad reiks papildomai 1 proc. nuo algos pervest sodrai, tiems kurie pasirinko ta mandriju pensiju kaupima?
Kiek suprantu bus keičiamos Sodros ataskaitos arba bus nauja papildoma
QUOTE(Jofky @ 2013 11 27, 12:31)
Kiek suprantu bus keičiamos Sodros ataskaitos arba bus nauja papildoma
O tai iš kur mes gausim info, kuris darbuotojas pasirinko tą kaupimą?
QUOTE(liepsnelee @ 2013 11 27, 14:32)
Nebėgite prieš traukinį katrybės tuoj viskas išaiškės
QUOTE(Melajja @ 2013 11 26, 16:10)
Apie ką aš ir kalbu, ar man reikia tvarkyti tik tai ką matau popieruose, suo atveju pirkimo dokumentuose nera pavaizduota, kad preke atkeleiavo pakuoteje, tai ir nevedu jokios pakuotes apskaitos, nepildau deklaracijos.
Ar vistik man reikia bekt ziuret kaip is tiesu tos prekes atkeliaja kokiam pavidale, ir jei neivardinta popieruose pakuote, tai ja pasisvert, ivertint rusi, apskaicuot paciai, tada deklaruot.
Kazi kaip butu patikrinimo atveju, ar ta buhaltere neliks kalta, kuri nedeklaravo, nes nejo ir neziurejo
Ar vistik man reikia bekt ziuret kaip is tiesu tos prekes atkeliaja kokiam pavidale, ir jei neivardinta popieruose pakuote, tai ja pasisvert, ivertint rusi, apskaicuot paciai, tada deklaruot.
Kazi kaip butu patikrinimo atveju, ar ta buhaltere neliks kalta, kuri nedeklaravo, nes nejo ir neziurejo
Pas mane nei vienas tiekėjas nei CMRe, nei sąskaitoj nenurodo pakuotės svorio, tai aš neapsimetu šlanga, liepiau pasvert išardžius pakuotę ir vidutiniškai nustatyti pakuotės svorį, prekių kilogramui. Tas pats ir su LT pardavimais, pardavėja tikrai nerašo sąskaitoj, kiek sveria pakuotė, tai tą patį padariau, direktorius užaktavo ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Jofky @ 2013 11 27, 13:34)
Nebėgite prieš traukinį katrybės tuoj viskas išaiškės
Tai aš ir maniau, kad dar ankstoka klaust, sarmata
O pasitaikė proga ir paklausiau, bent ne pirma pradėjau diskutuot
QUOTE(liepsnelee @ 2013 11 27, 13:32)
Na as skambinau i sodra, tai man bent jau sake, kad darbdavi jie patys informuos apie toki mano pasirinkima, o kokiu budu tai padarys velnias zino
kazkaip maniau, kad jau bus pranesta kaip cia tiems buhalteriams elgtis, bet kiek matau niekas neskuba
QUOTE(liepsnelee @ 2013 11 27, 13:32)
reforma baigiasi 2013.12.02 imtinai, sodrai duomenis pensijų bendrovės dar teikia 3 darbo dienas, tuomet Sodra atlieka sutikrinimus ir gruodžio antroje pusėje visiems darbdaviams pateiks informacija per EDAS e-sodrą apie jų darbuotojų papildomus tarifus Sodrai.
Taip pat keisis ir įdarbinimo formos atsakymas, įdarbinimo metu darbdaviui bus grąžinta informaciją apie konkretaus darbuotojo tarifą.
Taip pat keisis ir mėnesio formos, dar tiksliai nežinau kaip, bet arba teiksim po 2 kas mėnesi, arba padarys vieną, be tarifų, tik su pajamomis ir sodrą grąžins susitikrinimui mokėtinas sumas. Kiek žinau keisis ir terminai, mėnesio formas reiks pateikti ne iki 15, o jau iki 10 dienos
Labas. Gal kas pagelbės. Gavom išankstinę sąskaitą, ją apmokėjom. Išrašėm išankstinę sąskaitą kitai įmonei, jie pinigus sumokėjo. Bet bėda tame, kad atsiųsta prekė netiko, ją siųsim atgal. Kaip viską reikia sutvarkyti? Sąskaitos išrašytos, ar grąžinimus reikia daryti? Tikiuosi supratote ko klausiu.
Grąžinimą darot, rašot kreditinę sąskaitą.
As likau Sodroje, nusprendziau nesiblaskyti. Ar taip, ar taip turbut visi gausim vienoda senatves pasalpa
QUOTE(MeSsS @ 2013 12 02, 11:13)
laba ryta
nespėju paskaityt, o jūs jau apie pensijų kaupimus rūpinatės aš nei pati nieko dar nepasirinkau, bet tik dėlto kad man atrodo negausiu aš iš vis tos pensijos tai kažkaip mažiausiai tuom rūpinuosi
reikia jau tvarkytis metų pabaigai
nespėju paskaityt, o jūs jau apie pensijų kaupimus rūpinatės aš nei pati nieko dar nepasirinkau, bet tik dėlto kad man atrodo negausiu aš iš vis tos pensijos tai kažkaip mažiausiai tuom rūpinuosi
reikia jau tvarkytis metų pabaigai
Pasirinkau dalį kaupti fonde (Swedbanko) be savo primokėjimo, vien todėl kadtai bus paveldimos lėšos.
O pensija iš Sodros priklausys nuo tuo metu dirbančių skaičiaus ir algų dydžio.
Šnd paskutinė diena pasirinkti kokią pensiją norit. Galima tai padaryti ir per internetine bankininkyste.
Realybė tokia, jeigu patys nedėsit pensijai į "kojinę" nesitikėkite pilnavertės senatvės.