Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

QUOTE(riešutėlis @ 2013 09 27, 11:46)
labutis  4u.gif Reikia pagalbos ir patarimo ax.gif
Apibudinsiu situaciją - noriu aš kaip fizinis asmuo išnuomoti įmonei negyvenamosios paskirties patalpas (registrų centro išraše taip ir numatyta paskirtis). Įmonė mokės nuomos mokestį ir norėčiau kad jie sumokėtų ir mokesčius. Kiek suprantu prisidėtų GPM (rodos 15 pr.), o ar PSD (neatsimenu kiek tiksliai 6 ar daugiau) nepriklauso. Noriu geriau surartyje susitarti kad jie mokėtų, negu kad deklaruojant pajamas man siurprizas išlįstų doh.gif  doh.gif
Labai iš anksto dėkui 4u.gif

nuo nuomos įmonė turi iškaičiuoti tik 15 proc. GPM. PSD įmonei mokėti nepriklauso.
Atsakyti
Jei JA nuomojasi is FA, tai GPM prievole moketi yra JA. Taip istatyme parasyta.
Atsakyti
QUOTE(Rudaake2 @ 2013 09 27, 10:49)
nuo nuomos įmonė turi iškaičiuoti tik 15 proc. GPM. PSD įmonei mokėti nepriklauso.

4u.gif
gerai, įmonei mokėti nepriklauso, o ar deklaruojant man pajamas iki gegužės 1 d. man pačiai nereikės nuo tų pajamų sumokėti PSD?
Atsakyti
Jei dirbama 2 pareigomis, abiems taikomas npd ar ne?
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 09 27, 14:55)
Jei dirbama 2 pareigomis, abiems taikomas npd ar ne?

Ne (taikomas uždirbamai sumai)
Atsakyti
sveikos,susiduriau su tokia situacija:
imones darbuotojas nupirko preke uz grynus ir savus pinigus. turiu tik ceki. preke netiko, todel grazino atgal. bet grazinant paprase, jog pinigus pervestu i imones saskaita. tai dabar nezinau, kaip man sias operacijas registruoti. mastau taip:
1. uzpajamuoti preke- D preke-300lt, Dgautinas pvm- 55Lt, K atskaitingas asmuo 355.
ar galiu pajamuoti be fakturos?
2. padarau grazinima: K preke, K PVM, D atskaitingas asmuo? ar teisingai? cia man vel kazkoks klaustukas nes nera fakturos, pagal koki dok, grazinti?
3. o kai pinigus perves i imones saskaita, nesuprantu kaip registruoti:
D Pinigai banke, o K -?

nesuprantu ka daryt su atskaingu asmeniu, skola jam lieka ar nelieka?
gal galit korespondencijas parasyt, kaip registruotumet, antra diena sedziu ir man cia kazkas ne taip, kuo ilgiau galvoju, tuo labiau painiojasi. g.gif
dekoju 4u.gif
Atsakyti
Nupirkot
K Atskaitingas,
D Prekė

Grąžinat atskaitingui ką jis sumokėjo
K Kasa
D Atskaitingas

Grąžinat prekę
K Prekė
D Bankas

Tegul išrašo sąskaitą, o paskui kreditinę, tikrai nemanau, kad būtų problema, nunešus čekį, paprašyt kad sąskaitą išrašytų, nes be sąskaitos iš viso kokie grąžinimai ir kokios sąnaudos
Atsakyti
Laba smile.gif
Seniai jau buvau užsukus, bet vėl prisireikė pagalbos ax.gif Pirmą kartą susidūriau su suminiu darbo laiku. Išsiaiškinau, kad turi būti įsakymas dėl suminės darbo laiko apskaitos, kuriame nurodomas apskaitinis laikotarpis. Kas dar?
Kaip teisingai surašyt DS? "Nustatomas darbo laikas 40val/sav dirbant pagal nustatytą slenkantį darbo grafiką"? Ar gerai tas 40, jei bus tarkim vieną savaitę 36, kitą 44? Ar kaip kitaip reikėtų rašyt? Ir dar DS turi atsispindėt, kad suminė darbo laiko apskaita?
Viršvalandžių skaičiavimą ir apmokėjimą, bei šventinių dienų lyg supratau...
Ką dar svarbaus praleidau? blush2.gif
Būsiu labai dėkinga už ankstyvus atsakymus smile.gif Šiandien reik padaryt DS..
Atsakyti
QUOTE(debesiuke:) @ 2013 10 01, 01:53)
Laba smile.gif
Seniai jau buvau užsukus, bet vėl prisireikė pagalbos ax.gif  Pirmą kartą susidūriau su suminiu darbo laiku. Išsiaiškinau, kad turi būti įsakymas dėl suminės darbo laiko apskaitos, kuriame nurodomas apskaitinis laikotarpis. Kas dar?
Kaip teisingai surašyt DS? "Nustatomas darbo laikas 40val/sav dirbant pagal nustatytą slenkantį darbo grafiką"? Ar gerai tas 40, jei bus tarkim vieną savaitę 36, kitą 44? Ar kaip kitaip reikėtų rašyt? Ir dar DS turi atsispindėt, kad suminė darbo laiko apskaita?
Viršvalandžių skaičiavimą ir apmokėjimą, bei šventinių dienų lyg supratau...
Ką dar svarbaus praleidau? blush2.gif
Būsiu labai dėkinga už ankstyvus atsakymus smile.gif Šiandien reik padaryt DS..

Labas rytas,
aš rašau - Ne daugiau 12 val. per darbo dieną (pamainą).

Atsakyti
Gerai, jūs DS sutariate, kad 40 val. d. savaitė, tai jums bus atskaitos taškas, kas virš 40, tas į viršvalandžius. Įrašot, kad suminė, nurodot ataskaitinį laikotarpį. Na bent pas mane taip padaryta...
Atsakyti
gal teko kuriai išsiregistruoti iš PVM mokėtojų? Turim šiek tiek atsargų, reik atstatyti pirkimo PVM. Gal kas žinot, kur PVM deklaracijoje reikia įrašyti tą atstatomo PVM sumą?
Atsakyti
Sveikos,
Ar yra koks nors dokumentas, kuriame būtų nurodyta pagal ką skiriamas buhalterio etatas? Nuo ko priklauso, kad 0,5 et. ar 1 et. Gal nuo darbuotojų skaičiaus, gal nuo piniginių srautų, gal dar nuo ko nors... Gal žinote dokumentą, nes noriu savo buhalterei padidinti krūvį. Esam biudžetinė įstaiga.
AČIŪ.
Atsakyti