Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(akirera @ 2013 07 05, 09:37)
Nunarpliojau tokią suknikę iš virvinių siūliukų.

Kaip tas siūliukas atrodo? Kokio storio? bigsmile.gif

Aš turiu merino su viskoze bigsmile.gif man labai fainuoliškas siūlas thumbup.gif rūbo jokio iš jo nemezgiau, tik bandinuką. Man patiko. Neskersavo.
Ir merinas su medvilne thumbup.gif kišenėtą suknelę iš jo mezgiau. Siūlas su "kritimu" rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2013 07 05, 10:37)
Nunarpliojau tokią suknikę iš virvinių siūliukų.

Tikrai įdomu, kas čia per siūlas biggrin.gif , bet rezultatas thumbup.gif drinks_cheers.gif Paprasta ir gražu 4u.gif
Atsakyti
na pagaliau ir as sukrapsciau kazka ir galiu pasirodyti.
pledukas krykstynoms (tikiuosi, kad teveliam patiks ir nereiks man antro megzti - prasikeikiau sita krapstydama - toks jau nuobodus projektas, be fantazijos visiskai).

user posted image

user posted image

user posted image

Megzta Brother kh-881 + kr830, itempimas ant pagrindines 7, riberio 4. kiaurasti kilojau pusiau rankom, kita puse - lace karieta, siuliukai - "Sublime cashmere merino silk 4ply", 340m - 100g, sumezgiau beveik 8x50g kamuoliukus, liko gal 5g. plotis per visa adatine, krastelis megztas atskirai ir prisiutas, dydis gavosi mazdaug 90cmx100cm.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 06, 14:48)
na pagaliau ir as sukrapsciau kazka ir galiu pasirodyti.

Apakus wub.gif wub.gif wub.gif , kiek čia darbo doh.gif , niekaip neįsivaizduoju kaip megzt su Lace ir riberiu, bet rezultatas pritrenkiantis. Tik tu ko gero ir gali šitaip krapštytis, nes jau kantrybės reik lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aciukas. riberi numeti vienu kabliu zemyn, pervaziuoji su lace ir pakeli vel. ilgu, bet man taip labiau patiko, negu perrinkinet akeles, kur tos isvirkscios turi buti...
Atsakyti
O, Jautiena, ordinas tau už pleduką ir kantrybę. Auksinis gavosi. Labai labai. Ir siūliukai labai malonūs turėtų būti pagal aprašymą. Ir puošnus, tikrai šventinis.
Būčiau darbdavys, išleisčiau tave minimum mėnesiui atostogų dabar.
Linkiu, kad tėveliai įvertintų tavo darbą, niu labai kruopštus ir šaunus thumbup.gif Pamatysi, bijos naudoti pagal paskirtį toookį pleduką.

Aš tai padariau išvadą, kad mašina skirta greitam mezgimui, o ne penkmečio planui, todėl dabar rinksiuos tik paprastus mezginius. Nes sėdėt vakarais mėnesį-du prie vieno daikto - nu nafik. Jei užsinori ilgalaikio sado-mazo, tai virbalai visad pašonėj guli, o ir virbalais megzt labai gera psichoterapija.

Kaži kiek laiko pleduką narpliojai? Pavyko iškart, ar teko taisyti?
Atsakyti
jautiena be komentaru..... tik klausimas
okaip riberis nepyko del tokiu retu akyciu? nes mano kazko oziuojasi.... nors mezgiau su mochera gal del to g.gif g.gif
Atsakyti
Jautiena, tikrai ordino vertas pledukas thumbup.gif
Tiesą pasakius, net neįtarčiau jį esant mašininį biggrin.gif
Atsakyti
aciu mezgejytems uz pagyrimus.
riberis mezge be problemu... didesne problema buvo mano galvoj - taip nesinorejo sedet prie sito darbo, toks nuobodus ir neikvepiantis mezgalas. vis ejau aplink, 10 eiliu pakrapstau ir vel palieku dienai dviem, visas menesis isejo... nors realiai galima butu per 3 dienas padaryt. siulai gan stori, greitai mezgesi, bet kadangi pirmas toks mezginys, tai klaidas dariau ir apdailos krasteli ardziau ne karta... ypac kampus, kurie graziai nesuejo. bandziau ir taip ir kitaip, ir nebaigtom eilem uzsukt, ir nuleidinet, ir rankom megzt ir masina, palikau priimtiniausia varianta, nors norejosi, kad kazkaip graziau butu...
tiesa, dar 4 dienas po 5 val per diena mezgiau kita varianta, kuris mano skoniui grazesnis buvo, bet siulai prasti ir nesiziurejo visai. pikta labai buvau ant siulu gamintoju, nes tokiu prabangiu merinuku tik arba 4ply (370m/100g) arba lace (800m/100g), o per viduri ir nera nieko. man norejosi plonesnio pleduko, nes visgi vasara...

dabar taip pat sedziu ir dairausi greito ir lengvo mezginio, nebenoriu menesi vel krapstinet. manau, kad imsiuosi arba tos azurines bliuzeles arba paprasto, plono, per prieki susegamo megztinuko. turejau nusimezgus viena toki maza ir miela, bet suskalbiau per klaida pora dienu atgal (i skalbenke imeciau, galvodama "ai vilnos rezimu viskas bus ok", o ka uzstaciau?! aha, standartine progama. susivele iki 1/4 dydzio).
Atsakyti
QUOTE(svelnute @ 2013 07 03, 23:59)
Merginos,

Gal kartais kuri turite ar esate matę schemą/perfokortą tuck'u ar pan. kad būtų širdelės? Nors nežinau ar toks variantas yra įmanomas, bet esu mačius rombiukų ir pan, tai pamasčiau, kad gal ir širdelę galima padaryti  g.gif

aš turiu tik tokią, jei tik tiks:
user posted image
gaunasi taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jo_jo @ 2013 07 07, 21:12)
aš turiu tik tokią, jei tik tiks:

Dėkui! Reikės pavyzduką pasimėginti.
Atsakyti
va ka gero pamaciau V formos iskirptei
http://club.osinka.r...4925?p=12522915
Atsakyti