Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ledirosa @ 2013 06 25, 17:52)

Ristina, o koks čia linas - 5 gijų? Kur pirkote? Ir kokio jis maždaug gaunasi storio? Kokiu tankumu mezgėt?

Sukau atskirus 5 siūliukus/tankumas 5 smile.gif čia Plungės linas http://www.limageda....erpalai-nesukti pirkti prieš 2-3 metus ten. Bet kokia jų spalva paletėj - nežinia. Kaip loterija kiekvienu kartu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 06 25, 13:31)
vis tuom pačiu girsiuos  ax.gif

Ristina, tu jau tikras skersiukų meistras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 06 25, 12:29)
...Nieko čia sudėtingo  biggrin.gif na, neskaitant, kad pvz., šį daiktą mezgiau-ardžiau-skalbiau gal 6 kartus  doh.gif
rolleyes.gif tikrai busi atkalus tiek permezgus.
graziai atrodo kas be ko ir siule visai netrukdo 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už pagyras aciuks.gif toliau rodau draugystę su linu thumbup.gif

Vyriška palaidinė bigsmile.gif
user posted image

5gijų linas, sumegzta apie 350gr. Tankumas 5* smile.gif

turiu prie ko prikibt, bet po kol kas dar neardysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 06 25, 14:29)
Nieko čia sudėtingo  biggrin.gif na, neskaitant, kad pvz., šį daiktą mezgiau-ardžiau-skalbiau gal 6 kartus  doh.gif

cia kaip ir su LACE karieta biggrin.gif biggrin.gif irgi nesudetinga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 06 26, 11:02)
toliau rodau draugystę su linu  thumbup.gif
Vyriška palaidinė  bigsmile.gif
turiu prie ko prikibt, bet po kol kas dar neardysiu  ax.gif

Nu jo, neblogas vyrukas, gal ir verta prikibt biggrin.gif bigsmile.gif biggrin.gif
Mano akim tai gal per mažai pažastim akių nuėmei, bet ardyt tikrai neverta, nes kaip tik orai tokiam rūbeliui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 06 26, 10:17)
cia kaip ir su LACE karieta biggrin.gif biggrin.gif irgi nesudetinga lotuliukas.gif

Su šita tai įtariu nepavyks susidraugaut, nes perskaičiau daug apie Lace karietą, dariau žingsnis žingsnin, pagal taisykles, bet mėto akis ir vsio. Ir mėto ne tai, kad vieną ar dvi akis, bet beveik 98% akių blink.gif

Sakyčiau pabandžiau kąrtą, du ir numečiau. Nieko panašaus. Bandžiau visokios sudėties siūlus: vilną, pusvilnę, akrilą, medvilnę, liną. Ir po 2-3 siūliukus ir po vieną. Ir iš kamuoliuko, ir nuo babinos. Ir pagalbiniu siūlu pamegzt 15-20cm, ir tik tada ažūruot. bandžiau ir su įprastinėm "šukom", ir su riberio cool.gif

Ir manau, esmė tame, kad karieta ne tos mašinos. Kai bandžiau kažkada su originalia, tai gabaliuką kiauraraščio pavyko pamegzt. O dabar.... šnipštas unsure.gif

Tad aš rasiu ką megzt ir lygiu raštu irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(darbeja @ 2013 06 26, 11:59)
Nu jo, neblogas vyrukas, gal ir verta prikibt  biggrin.gif  bigsmile.gif  biggrin.gif
Mano akim tai gal per mažai pažastim akių nuėmei, bet ardyt tikrai neverta, nes kaip tik orai tokiam rūbeliui  thumbup.gif

Pažastai, tai gerai.

Apykaklė blush2.gif ax.gif kol neužsegta nekrenta į akis, bet užsegus negražiai atrodo. Teks remontuot rolleyes.gif
Atsakyti
manau kazka ne taip darai ir tiek. o karieta gi nuo perfokortelines. tai kas gali but ne taip?
Atsakyti
Ristina: aha apykakle atvepus kai atsegta, man kliuna. visi kita - liuks! gal reiketu kiek gilesne daryt?

as mezgu pleduka leliukui, kiaurarasciu aisku. masina akis meto, o as gaudau... 1/4 pleduko 5val mezgiau. na kasdien po ketvirti ir nusimegs kaip nors...
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2013 06 26, 14:13)
manau kazka ne taip darai ir tiek. o karieta gi nuo perfokortelines. tai kas gali but ne taip?

Adatas man kuo puikiausiai stumdo, bet ir akis dar puikiau meta biggrin.gif
skaičiau pas rusaites, kad taip gali būti. kad ne kiekviena lace karieta tinkama kiekvienai mašinai. Nesureguliuota viena viečike - ir rezultate mėto akis smile.gif
Atsakyti
Kad jau prasidėjo vyriški mezginiai, įmetu savo tysaliuką, nors dar ant adresato skūros nematuotas ir gal būt kaklą būsiu per daug išliuobus blush2.gif , kažin ar neteks taisyt (o gal išvis keliaus į konteinerį)user posted image
Siūlai pirkti nuo krakusmečio, tikrai yra medvilniniai ir gal koks % lino. Pradinis užmanymas buvo šiek tiek kitoks, bet daugiau pamezgus, pasikeitė. Tik tiek gerai, kad nė vienos akies kiaurarašty nenumetė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 06 09, 09:58)
Svelnute, jei matai, kad yra kur tobulėt, tai ir pataisysi su laiku viską, kas kliūva  mirksiukas.gif  4u.gif

o aš rodausi tą patį  blush2.gif lininis  thumbup.gif

3 gijų Linonamų linas, sumegzta 330gr.  bigsmile.gif

Kokiu tankumu mezget si 3 giju?
Beje, gal galit patart. Pirma karta gyvenime nusipirkau lino 3 giju. Megsiu toki laisva megztuka, bet kazkur skaiciau, kad isskalbus mezginys pasitraukua kazkiek. Ar tai tiesa? Ziuriu cua jusu nemazai su linu mezge, gal is patirties pasakysit? Nzn kiek akiu uzsidet.. Pasimezguau bandymuka, tai kaip ir tip top ko man reik galutiniam variantui, bet baisu, ar susitrauks, ar ne..
Atsakyti