Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

Apklausa: Kaip mokotės megzti mezgimo mašina? (45 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Kaip grazu pas jus.. wub.gif labai noreciau mezgimo masinos, bet vis susilaikau nes nesu jos net is arti macius... ax.gif
Ar sunku pradeti nuo nulio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BlueMoggy @ 2013 10 27, 11:38)
Kaip grazu pas jus..  wub.gif  labai noreciau mezgimo masinos, bet vis susilaikau nes nesu jos net is arti macius...  ax.gif
Ar sunku pradeti nuo nulio?  4u.gif

Nesunku pradet nuo nulio, mamos labai draugiskos jei kyla klausimu visada padeda, sunkiau ismokti padoriai megzti, as apie metus turiu masina bet dar tik kelis mezginius esu numezgus kurie man patiko is kokiu 30, dar koki 3 is visu laukia ardymo. Bet nelabai noriu ant saves rodytis nes mano pilvas po vaiku liko baisinis ir pati esu graziai nuaugus blush2.gif (sako gero zmogaus turi but daug) bet noreciau kad manes butu siek tiek maziau
Atsakyti
QUOTE(BlueMoggy @ 2013 10 27, 11:38)
Kaip grazu pas jus..  wub.gif  labai noreciau mezgimo masinos, bet vis susilaikau nes nesu jos net is arti macius...  ax.gif
Ar sunku pradeti nuo nulio?  4u.gif

As pati nesenai nusipirkau mezgimo masina, po truputi vis pamezgu,nors dabar atostogauju 4u.gif as nusimezgiau dar tik dukrytei kelnytes blush2.gif
grizusi bandysiu pasirodyti smile.gif
man atrodo reikia tik noro ir laiko, nes man su mazu vaikuciu mazai laiko lieka mezgimui, bet noro tai turiu.
Atsakyti
QUOTE(kristinkag @ 2013 10 27, 15:15)
Nesunku pradet nuo nulio, mamos labai draugiskos jei kyla klausimu visada padeda, sunkiau ismokti padoriai megzti, as apie metus turiu masina bet dar tik kelis mezginius esu numezgus kurie man patiko is kokiu 30, dar koki 3 is visu laukia ardymo. Bet nelabai noriu ant saves rodytis nes mano pilvas po vaiku liko baisinis ir pati esu graziai nuaugus blush2.gif  (sako gero zmogaus turi but daug) bet noreciau kad manes butu siek tiek maziau

QUOTE(zuikyte03 @ 2013 10 27, 17:32)
As pati nesenai nusipirkau mezgimo masina, po truputi vis pamezgu,nors dabar atostogauju  4u.gif  as nusimezgiau dar tik dukrytei kelnytes  blush2.gif
grizusi bandysiu pasirodyti  smile.gif
man atrodo reikia tik noro ir laiko, nes man su mazu vaikuciu mazai laiko lieka mezgimui, bet noro tai turiu.

Aciu mergaites, pradesiu rinkti informacija kokia masina pradinukei pirkti smile.gif
As irgu du maziukus turiu, bet visvien labai noriu bandyti 4u.gif
Dar karta aciu 4u.gif
Atsakyti
Labas mergaitės,
Susiradau nemenką galvos skausmą....
Pasiskolinau seną, seniai nenaudotą mezgimo mašiną Neva2....
Taigi, seniai nenaudota ir, be abejo, nevalyta... Išsiardžiau, išsivaliau.... Ir pasirodo ilga plona spyruoklė, kuri prilaiko adatas tokia užsinešusi ir visa sutrūkinėjusi, kad ją beliko išimti ir išmesti...
Patarkit prašau, ką mano vietoje darytumėt:
1) surinkti ir bandyti megzti be jos ( jei taip galima)
2) ieškoti įsigyti spyruoklę (gal patarsit kur galima tokią rasti, esu iš Klaipėdos)
Atleiskit gal už kvailą klausimą, bet su tokiu žaisliuku susiduriu pirmą kartą ir mašiną skolinausi tik pamėginti ar pavyks vienas darbelis ar ne...
Atsakyti
QUOTE(Rzivilele @ 2013 10 28, 05:33)
Labas mergaitės,
Taigi, seniai nenaudota ir, be abejo, nevalyta... Išsiardžiau, išsivaliau.... Ir pasirodo ilga plona spyruoklė, kuri prilaiko adatas tokia užsinešusi ir visa sutrūkinėjusi, kad ją beliko išimti ir išmesti...
2) ieškoti įsigyti spyruoklę (gal patarsit kur galima tokią rasti, esu iš Klaipėdos)
Atleiskit gal už kvailą klausimą, bet su tokiu žaisliuku susiduriu pirmą kartą ir mašiną skolinausi tik pamėginti ar pavyks vienas darbelis ar ne...

Sveika,
pati tokiapat masina parsiveziau is mociutes smile.gif Pas mane panasi beda,tik ne spiruokle,o vienas kabliukas neismezka. Tai mezgu iki jos. Ypac vaikams mezginiai platus nebuna smile.gif puikiai galiu megzi.
Nemokejau net akiu uzsideti,niekas man neparode,viska iternete susiradau. Mezgu ir patenkita. rolleyes.gif Pradziai tikrai gerai,kai pramoksti,galima ir apie geresne masina pagalvoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 10 28, 11:39)
Sveika,
pati tokiapat masina parsiveziau is mociutes  smile.gif Pas mane panasi beda,tik ne spiruokle,o vienas kabliukas neismezka. Tai mezgu iki jos. Ypac vaikams mezginiai platus nebuna  smile.gif  puikiai galiu megzi.
Nemokejau net akiu uzsideti,niekas man neparode,viska iternete susiradau. Mezgu ir patenkita.  rolleyes.gif  Pradziai tikrai gerai,kai pramoksti,galima ir apie geresne masina pagalvoti  biggrin.gif

Tai tą adatą persikelkit į adatinės kraštą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 10 28, 11:39)
Sveika,
pati tokiapat masina parsiveziau is mociutes  smile.gif Pas mane panasi beda,tik ne spiruokle,o vienas kabliukas neismezka.
4u.gif

O kodėl jis neišmezga? Gal tiesiog atsilenkęs? Mane Frekė pamokino, kad reikia replytėm gražiai sulenkt kaip buvo. Tai jau 2 adatas pasitaisiau. o jau buvau išsigandus, kad riberinę adatą nulaužus būsiu blush2.gif

o jei nepataisoma - tai tada kelčiau į galą tą adatą. Nu ir tik 1 mažiau būtų mirksiukas.gif
Atsakyti
Man kabliuko liezuvelis nesilanksto unsure.gif Mergytes,tai i gala man ja nukelt? Bet kaip? As nieko apie jos sudeti nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 10 28, 12:40)
Man kabliuko liezuvelis nesilanksto  unsure.gif  Mergytes,tai i gala man ja nukelt? Bet kaip? As nieko apie jos sudeti nesuprantu  doh.gif

Tada reikia kelt į galą mirksiukas.gif Kaip tą padaryt nežinau, nes net nemačius Nevos blush2.gif Bet mano močiutė mezgė senais laikais su severianka ir nebūdavo papildomai nei priedų, nei adatų atsarginių dasipirkt, tai visas sulūžusias keisdavo - išimdama iš galo gerą adatą 4u.gif Net ir dekerį iš galinių adatų buvo pasidarius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2013 10 28, 12:45)
Tada reikia kelt į galą mirksiukas.gif Kaip tą padaryt nežinau, nes net nemačius Nevos blush2.gif Bet mano močiutė mezgė senais laikais su severianka ir nebūdavo papildomai nei priedų, nei adatų atsarginių dasipirkt, tai visas sulūžusias keisdavo - išimdama iš galo gerą adatą 4u.gif Net ir dekerį iš galinių adatų buvo pasidarius ax.gif

Be priedu ir as mezgu tongue.gif Rankomis stumdau adatas. Na,aisku dabar kad tai sutvarkoma,tik reiks pasukt galva kaip g.gif

Aciukas mirksiukas.gif

Jei ten nesunku,tai gak kuri mamyte galetu pagelbet biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rzivilele @ 2013 10 28, 05:33)
Labas mergaitės,

Rzivilele, kiek atsimenu iš anų laikų, tai tos spyruoklės irgi buvo deficitas, tai dėdavom storą ar dvigubą vilnonį siūlą .

Adatų turiu iš Nevos 5 ir 6 mašiniuko atliekamų, ar tinka kitoms nelabai žinau g.gif

Ir dar pasirodysiu ką savo anūkėliams prigaminau, kad šilčiau būtų ax.gif pledukai, kokonai ir liemenės megztos mašina, kojinytės - virbalais ...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L@imužė: 28 spalio 2013 - 12:45